CHRISTMAS MARZIPAN TRUFFLES

23.12.14

2 done
Keďže je čas vianočný a v tento zázračný čas sa neobmedzujú ani tí, ktorí to inak robia po celý rok, a tí, ktorí sa neobmedzujú vôbec si teraz doprajú ešte viac, tak tu pre vás mám jeden last-minute recept. Jedný sa o marcipánové pralinky, ktoré keď začnete robiť o 22.00, tak ich do 00.00 máte hotové. Skúšala som to presne v ten daný čas, po tom čo mi mamka týždeň dávkovala reči typu: si doma, už by si mohla niečo uvariť alebo upiecť. Tak mi veľmi nenápadne (rovno pred nos) podstrčila recept na prvý pohľad jednoduché pralinky. Pravdou však je, že sa jedná o precíznu ručnú prácu, takže je to trošililinku babračka, ale veď sú Vianoce, tak sa trochu snažme.

Ingrediencie:
2 balínky marcipánu (ja som použila Dr. Oetker)
130 g práškového cukru
hrnček rozsekaných orechov
pol hrčeka rozsekaných sušených sliviek
1 pomaranč
1 vanilkový lusk
1 čokoláda na varenie
kakao


4 done


Postup:
1. Do marcipánu zapracujeme práškový cukor. Toto ma fakt nebavilo, ak môžete, dajte to spraviť niekomu, kto sa ponúkne, že vám s prípravou pomôže.
2. Toto marcipánové cesto si rozdelíme na 3 časti. Do prvej zapracujeme nastrúhanú pomarančovú kôru a pol hrnčeka orechov. Do druhej pridáme druhú polovicu orechov a sušené slivky a do tretej iba vanilkový lusk (a napríklad aj nejaký ten rum, ale my sme doma žiadny nemali).
3. Z výsledných 3 častí cesta si vytvarujeme guličky, kocky či kvádre. Ak sa chcete predviesť pred rodinou alebo priateľovou mamou, tak sa môžete dať aj na tvary vyššieho stupňa náročnosti, ako napríklad kužel, ihlan alebo aj anuloid, fantázii sa medze nekladú.
4. Vanilkové pralinky obalte jednoducho v kakau a pomarančovo-orechové a slivkovo-orechové pralinky zahaľte do čokolády, ktorú rozpustíte nad vodnou parou. Následne tieto pralinky poukladajte na papier na pečenie, posypte ozdobami a nechajte cez noc vychladnúť.
5. Ráno pekne naservírujte a jedzte pomaly, lebo u nás sa po nich len tak zaprášilo, z čoho mám trošku smútok, lebo výroba dosahovala na vyšší stupeň náročnosti.

Prajem vám šťastné a veselé Vianoce, užite si ich, aj sladké aj slané si dajte a vypnite počítače :).

9 done

photos by me

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Vypadají moc chutně! Šťastné a veselé Vánoce!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam !! Vyzerajú nádherne !!:) Marcipán milujem takže sa určite do nich pustím!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čítanie prípravy ma úplne pobavilo :D určite vyskúšam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, tie vyzerajú úžasne!!! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. 1. Do marcipánu zapracujeme práškový cukor. Toto ma fakt nebavilo, ak môžete, dajte to spraviť niekomu, kto sa ponúkne, že vám s prípravou pomôže.:DDD to by som robila asi ja teda:D
    ale superácky to vyzerá, mňam mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hmmm, vypadá to moc hezky :) taky jsme letos s přítelem napekli par druhu domácího cukroví....

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pralinky vypadají opravdu krásně! :) Tobě také krásné Vánoce ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook