2014

31.12.14

collage 2014 done 1
Bola by som rada, keby tento článok nebol sentimentálny či miestami patetický, ale vopred sa ospravedlňujem, obávam sa, že to nebude úplne možné. Sedím za stolom v Prahe, na nechtoch mi schne Silvestrovská manikúra a pre atmosféru som si pustila Damiena Ricea, dúfajúc, že vo mne oživí všetky spomienky. Keby nie, mám poruke svoj diár, v ktorom je všetko zaznamenané. 

Nemôžem uveriť, že uplynul ďalší rok. Vždy mám pocit, že je na kopec vecí čas a ešte som nič nestihla, ale pri týchto rekapituláciách si uvedomím, že sa toho stalo toľko...Aj dobrého aj menej dobrého. Som typ človeka, ktorý nemá príliš v láske veľké zmeny a ťažko sa lúčim najmä s ľuďmi, s ktorými som prežila skvelé chvíle. Boli a zrazu neboli. Dávali, brali, smiali sa, plakali, kričali, verili, čakali, volali, vraveli, počúvali...A potom nič. Ale tak to už v živote chodí však. Práve preto si ešte viac vážim ľudí, ktorých mám pri sebe, o ktorých viem, že sú tu pre mňa a ja pre nich. Vždy. Na smiech, rozčuľovanie aj na plač. Na kávu, vodu aj víno. Nie som veľmi na vymenovania, ale kedy inokedy, keď nie teraz. Ďakujem Foly, Maji, Laure, Lubke, Adymu, Patrikovi, Mišovi, Atimu, Rikovi, Klaudike, Svetlane...Ďakujem vám za to, že tento blog čítate, za komentáre a za slová podpory, ktoré boli pre mňa tento rok veľmi dôležité a neskutočne si ich cením. Mám vás rada a som veľmi šťastná, že vás mám. Tento rok sa mi splnilo niekoľko snov, niekedy som sa až chcela uštipnúť, či sa mi to naozaj iba nezdá a bolo naozaj kopec vecí, z ktorých som sa tešila a som za ne vďačná. Napriek tomu bol pre mňa tento rok po psychickej stránke ťažký. Nechcem to veľmi rozoberať, ale taktiež vám nechcem klamať, aj ja som len človek a síce na blogu môže vyzerať všetko bezproblémovo, je to len časť môjho života. Rovnako ako bývam veselá, tak bývam aj smutná. Dá sa povedať, že to bol pre mňa prelomový rok, zmenila som sa a zmenu som si uvedomovala, len som často nevedela, čo s ňou. Avšak rovnako ako pocity šťastia, aj pocity smútku sú len dočasné, v tom druhom prípade si môžem povedať ,,našťastie". Tentokrát je zhrnutie trochu osobnejšie ako inokedy, verím, že sa vám bude páčiť. Aký bol váš rok 2014? Čo najlepšie ste zažili?

collage 1 januar 1
Január sa začal už na Silvestra veľmi nečakane a v takom duchu sa aj niesol. Ale veď dobré veci prichádzajú väčšinou nečakane a v prípadoch, keď svoje ,,tak toto nikdy" vymeníte za ,,tak to teda skúsim". Začiatok roka bol pre mňa jedným z najlepších období tohto roka, a hoci som vtedy odsunula nejaké veci nabok, bola som tak jednoducho šťastná. Môj ,,overthinking" som vypla a užívala som si to, čo bolo. V Prahe sme pili ochutené kávy, chodili na eventy a všetko bolo v rovnováhe.


collage 2 february 1
Vo februári som bola prevažne v Košiciach, zažila zaujímavého Valentína, oslávila 21. narodeniny a mala som pocit, že je to hrozne veľa. Vtedy aj bolo. S odstupom času uznávam, že stredoškolské obedy sú už proste mimo mňa, ale vtedy ma to bavilo. Ale keďže mi bolo jasné, že po čase bude nutné vrátiť sa do reality, tak som sa vrátila do Prahy.


collage 3 marec 1
Marec je u mňa mesiac tetovania a mne pribudli rovno dve. Začala som znova chodiť do Pure Jatomi Fitness a cvičenie ma veľmi chytilo. Život bol veľmi príjemný, fitko, zdravá strava, škola. Návštevy u nás na byte a nejaké tie párty. A splnila sa mi moja tajná túžba, spievala som Britney Spears na karaoke :D. Kúpila som si Air Maxy a prerobili sme v našom pražskom byte kúpeľňu. Makačka to bola poriadna, ale výsledok stojí za to! 


collage 4 april 1
V apríli oslávil krásny malý Sebastian 1 rok! Cvičenie a zdravá strava ma úplne pohltili, rovnako ako tenisky, okrem vína a Tapi Tea som nemala žiadne prehrešky :D. Brala som to veľmi vážne a cítila som sa výborne. Ale na jednej oslave ma tento môj životný štýl a stres zo skúškového zradili a mňa cestou domov okradol taxikár, ktorý ma ani nedoviezol domov. Skončilo sa to dvojhodinovým plačom. Počas Veľkej Noci bola u nás moja sesternica z Prahy a tento mesiac mi priniesol do života aj zopár ponaučení. 

collage 5 maj 1
K fitku sa pridala aj práca, ale bolo to príjemné obdobie. Fičala som na vanilkových a čokoládových shakoch na chudnutie a už mi z toho trošku šibalo. Spoznala som zaujímavých ľudí, niektorých som obdivovala ja (Robert Carrithers), iní obdivovali mňa. Oboje padlo veľmi dobre, ale už to tak chodí, keď vy poviete áno, druhý vraví nie a keď jeden vraví poď, vy idete preč. 

collage 6 jun 1
Blog oslávil v júni 5. narodeniny! Opäť som mala na vlasoch ombré, cvičila som, čo bolo vidieť, chodila som do práce a tešila som sa na plánovanú dovolenku a leto, ktoré ešte bolo nejasné, ale nakoniec som nevedela, čo skôr. Kúpila som si svoj prvý smartphone a založila som si Instagram. Pokroku neujdeš. S babami sme mali krásne shootingy a trávili sme spolu super dni, ktoré máme všetky tak rady.

collage 7 jul 1
Júl bol veľmi nabitý. Začiatok leta som strávila pracovne v Karlových Varoch. Bola som tam prvýkrát a bolo tam krásne, ale za iných okolností by to bolo isto lepšie. Potom som bola dva dni v Prahe, počas ktorých mi stihol na stenu pribudnúť konečne obraz a išlo sa s Maybelline na Pohodu! Bol to môj prvý festival a pre mňa to bol neskutočný zážitok. V Košiciach to bolo tiež zaujímavé, čakala ma doma augustová Eva, v ktorej som sa objavila a na konci mesiaca sme si s Foly kúpili dovolenku a následne kimoná (cez plavky). Ten moment kupovania přehozů bol veľmi vtipný :D.

collage 8 august 1
August je pre mňa synonymom dovolenky. Boli sme s Foly v Bulharsku, na našej druhej spoločnej dovolenke a pokojne by som ostala aj dlhšie. Ležanie na pláži, pohodové večeri, čokolády a vínko. Bez starostí. Dovolenka, tam neplatia pravidlá, tam si len užívate. Eňo ňuno proste. Po dovči som šla domov do Košíc a strávila som nejaký čas aj v Rimavskej Sobote. S nagyikou a papim (babka a dedko po maďarsky) sme boli pozrieť tetu v Bratislave, kde papi pustil zopár kvalitných výrokov. Ale tá dovolenka, to je to gro.

collage 9 september 1
V septembri sme zorganizovali v Košiciach prvý blogerský bazár a bola to super akcia, ktorú by som ešte rada niekedy zopakovala. Celý mesiac som cez víkendy navštevovala Kurz stylingu v Backstage (1,2,3,4), ktorý mi dal veľmi veľa. Objavil sa o mne článok v septembrovej Emme a vďaka projektu od Samsungu som začala používať telefón K Zoom, ktorý púta pohľady a rozvíja debaty :D.

collage 10 oktober 1
Október bol jedným z najnabitejších mesiacov roka. Vôbec som sa nezastavila. Pár akcií na Designbloku, prvá cesta Regiojetom (what a luxury! :D), Fashion Week v Košiciach, vďaka ktorému som spoznala Svetlanu El Halawany z butiku Wanyfer a pomáhala som pri organizovaní jej prehliadky, a samozrejme, natáčanie Nákupných Maniačok.

collage 11 november 1
November bol taktiež celkom plodný, vďaka istej mobilnej aplikácii. Ach tie novinky :D. Skúsiť, ale prejde vás to. V Prahe sme stále pokračovali v našich milovaných domácich party, v Košiciach som stretla niekoľko členov mojej obľúbenej kapely No Name (foto s Igorom Timkom, cítim sa ako pubertiačka!). V košickom denníku Košice:dnes mi bola venovaná strana práve v deň, keď bola na titulke Nora Mojsejová, takže osud existuje. Kúpila som si Kanken, s ktorým som trávila kopec času v knižnici a v telke vysielali Nákupné Maniačky. Celkovo bol november z tých menej veselých mesiacov, ale aspoň som sa fakt snažila baviť.

collage 12 december 1
Posledný mesiac december bol pravý adventný. Laura mala narodeniny, aj Mikuláš je, vianočný čas, čas zábavy. Takže vínko, sladkosti, návšteva u Patrika a Miša, výhra na Adidas Neo Label evente, výlet do Drážďan, vianočná párty u nás doma, vianočné trhy, akustický koncert No Name...väčšina vecí nečakaných, všetky veľmi veľmi dobré. Dúfam, že sa nasledujúci rok bude niesť práve týmto smerom.


playlist: 
Destiny´s Child - Dangerously in Love 
Bastille ft. Ella - No Angels
TLC - No Scrubs
Pusha T - Raid
Maisey Rika - Sink or Swim, Ave Maria, Letting Go
John Legend - All of Me
Miner - Carousel, Hey Love
Justin Timberlake ft. Timbaland - Dead and Gone
Keri Hilson ft. Ne-Yo, Kanye West - Knock You Down
Kings of Leon - album Mechanical Bull
Birdy - album Fire Within
Hudson Taylor - Care, Hideaway, Battles...
Damien Rice - album My Favourite Faded Fantasy
Hozier - Take me to Church, Cherry Wine
Dead Man Bones - Lose Your Soul
Ed Sheeran - album X
Taylor Swift - Blank Space
Sia - Chandelier
Chet Faker - I´m Into You



collages by me

You Might Also Like

17 komentárov

  1. Bomba rok s Tebou a Tvým blogem!
    Těším se na další!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Perfektní rekapitulace!
    Ono nakonec všechno zlé je na něco dobré, a přátelé jsou od toho, aby pomohli! ^_^
    Tak do toho roku 2015 ať se splní co nejvíce z tajných přání, ať jsou cíle blíž a blíž a nové výzvy ať znamenají jen ty nejlepší zkušenosti. A třeba se konečně pustíme všichni do toho našeho "le prodžekt" =D
    Tak čin čin, na zdraví!
    Mišo
    www.ontheleaf.net / facebook

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne zrekapitulované! A veľmi pekné fotky!! :)
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásny rok si mala :) prajem ti všetko dobre v tom novom
    Vera

    OdpovedaťOdstrániť
  5. moc pěkný fotky:)
    Přeji štastný nový rok♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělý ohlédnutí se za uplynulým rokem a perfektní článek! Hrozně hezky se mi to četla a každá koláž je uplně krásně zpracovaná! Líbí se mi, že nás občas necháš takhle nahlédnout "pod pokličku" a já ti děkuju za spoustu inspirace, kterou jsi mi v tomhle roce dala (a taky za milá překvapení <3)
    Měj krásného Silvestra a ať je další rok ještě lepší a úspěšnější než tento!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taketo prispevky mam najradsej! :) Veľa uspechov aj v roku 2015.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásný článek, hrozně mě bavilo ho číst a máš vždycky perfektní fotky :) Už se těším na další rok s tvým blogem a do nového roku Ti přeju všechno nejlepší, hlavně hodně štěstí, zdraví a lásky :)

    Lucieswlife

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Skvelý článok. Som rada, že som našla tvoj blog, pretože patríš medzi moje obľúbené blogerky. Držím ti palce, nech sa ti darí tak aj naďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jééjo ty to máš tak pekne spravené, tie koláže úplne eňo ňuňo:))
    A myslím, že rok 2015 bude pre teba super;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Výborný článok a krásne fotky! Veľa šťastia v novom roku! :)

    Vladies

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ahoj Beka všetko dobré v novom roku :)
    inak nechcela by si urobiť post o tom že akých blogerov sleduješ? Raz som taký post u teba videla a rada by som ho privítala znovu :)
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Petra, takéto články mám na blogu 3, všetky pod ,,blogger crush". Momentálne neviem, koho nového by som tam pridala, možno časom, keď objavím nových blogerov, tak vám dá vedieť :).

      Odstrániť
  13. Ten "farebný" výber tvojich fotografií úplne rozžiaril môj nudno/šedý deň v práci, veľká vďaka Ti za to Beka!

    Verím, že rok 2015 bude ešte o niečo lepší než ten predošlý, že bude zábava, hlasný smiech, dobré víno, nepečené koláče, flitre, glitre, všetko proste! :))

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Beka, ty vieš po maďarsky?? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno samozrejme, je to môj druhý materinský jazyk :).

      Odstrániť
    2. Tak to by som ťa chcela počuť, lebo si to vôbec pri tebe neviem predstaviť :D :)

      Odstrániť

Find me on Facebook