BACKSTAGE KURZ STYLINGU: WEEKEND 3

22.9.14

2014-09-21 07.16.03 1
Och, tak takú vzrušujúcu sobotu ako bola táto som už dlho nezažila! Mali sme totiž ako prvý kurz stylingu vôbec, za úlohu nastylovať modelku na photoshooting podľa zadanej témy. Táto časť praxe, ktorá bude súčasťou nášho finálneho hodnotenia, sa je v Backstage novinkou a náš kurz mal to štastie vyskúšať si ju ako prvý. Za seba môžem povedať, že to bolo úžasné. Nikdy som nič podobné nerobila, mám za sebou iba osobné stylingy, ale žiadne photostory a celé to pre mňa bolo nové.


Celý týždeň som bola v miernom napätí a v hlave mi neustále prúdili myšlienky, ako pojmem svoju tému Job Interview a čo oblečiem mojej celebrite Megan Fox. Megan som stylovala doma za počítačom a množstvom časopisov. Na A4 výkres sme mali vytvoriť jeden look na bežný deň a druhý na červený koberec. S tým, že treba rešpektovať telesné proporcie celebrity a jej osobný štýl. Na photostory sme si mali pripraviť 3 outfity, ale z tých sa fotili iba 2. Vo štvrtok som už mala vybraté oblečenie a aj poskladaných niekoľko lookov, bolo však dôležité, aby spolu štýlovo ladili, takže som ich pomaly okresávala a niekoľkokrát menila. Musela som si ujasniť, ktorým smerom sa chcem uberať, či to má byť pracovný pohovor do banky alebo do start-upu, aké farby použijem, aké doplky, či to budem ladiť do dievčenského alebo skôr pánskeho štýlu, či pojmem styling jemne uvoľnene alebo dodržím všetky pravidlá dresscodu na pracovný pohovor....Takže to vôbec nebolo také jednoduché ako sa na prvý pohľad môže zdať. V piatok večer k nám prišla Maja a spolu s Foly sme mali fitting, za čo som im veľmi vďačná, niet nad skvelé kamarátky :).

Oblečenie, ktoré som si doniesla na fotenie bol mix môjho, Folinho, Majinho šatníka, ale požičala som si aj niečo z vecí mojej spolubývajúcej, a bola som si požičať veci z C&A. Do Backstage som tak šla s plným kufrom a v sobotu som našla skvelé kúsky aj na vešiakoch práve tam. Všetky veci som si pripravila a vyžehlila parnou žehličkou, ktorú úplne milujem. Nenávidím žehlenie a doma sa k tejto pekelnej činnosti uchýlim iba v najnutnejších prípadoch, ale tákáto parná žehlička, to je niečo úžasné! Jednotlivé kúsky som si potom rovnako ako ostatní kurzisti rozdelila na outfity (ktoré boli nakoniec 4) a čakala som na stylistku Maru, vedúcej nášho druhého tímu, ktorej sme všetci naše nápady postupne predstavovali. Maru som ukázala 2 kompletné looky, s ktorými som bola najviac spokojná a na moju veľkú radosť ich hneď odsúhlasila! Maru s nami stylingy konzultovala, pomáhala nám ich doladiť, aby ladili s témou, dávala nám rady  a mohlo sa aj stať, že ich zamietne a bolo by potrebné skladať znova. Takže som bola veľmi rada, že sa moje nápady páčili. Z vecí, ktoré som mala v kufri som asi tak 3/4 vôbec nepoužila, ale tak to už na foteniach býva, každopádne je vždy lepšie byť pripravený.

Potom prišlo na rad fotenie. Ja som prišla na rad predposledná a mala som presne tú modelku, ktorá sa mi typovo hodila do témy, takže som mala radosť. Obliekla som ju, požiadala som vizážistku, ako ju má nalíčiť a ako si predstavujem jej účes a keď bola modelka pripravená, ešte som doladila ,,detaily". Napríklad jej boli veľké nohavice, ktoré som vybrala, tak som ich potom kancelárskymi klipmi zužovala a pod. Veľký problém nastal, keď modelke neobula topánky, ktoré som mala k looku vybraté, tak som musela zvoliť inú alternatívu, ktorá však bola nakoniec lepšia ako tá pôvodná :). Takto sme všetci nafotili oba outfity. Celková atmosféra bola neopísateľná, všetci boli plní energie a nápadov, bolo to fantastické. Nakoniec sme k jednotlivým lookom napísali popisky oblečenia tak, ako sa to robí v časopisoch. Rozhodla som sa, že vám výsledné outfity ukážem až o týždeň, pretože pravda je taká, že sama som si stihla zdokumentovať iba jeden look a o týždeň už budem mať hotové profesionálne fotečky, na ktoré som už nažhavená. Môžete použiť svoju fantáziu, keďže trochu vidíte, čo obsahuje môj štender. Alebo si pozrite články z blogu Backstage (sobota a nedeľa), sú tam fotky z fotenia a výtvory niektorých kurzistiek :).

Po fotení však ešte nebol koniec. Čakalo nás stylovanie celebrít. Na veľkej polystyrénovej stene s oblečením z magazínov sme mali vyskladať najvhodnejší outfit pre Jennifer Aniston a Kim Kardashian. Najväčší problém mi spôsobobal zvuk špendlíka zapichujúceho do polystyrénu. Aaaa, mordor! :D Napriek tomu, že som po príchode domov takmer hneď zaspala, zopakovala by som si takýto deň opäť. A opäť a opäť :).

2014-09-21 07.25.21 1
Môj pripravený štender (slovenský výraz) a jej kráľovská výsosť parná žehlička.

2014-09-21 07.21.26 1
2014-09-21 07.19.59 2
2014-09-21 07.23.27 2
Môj pôvodný výber potencionálnych topánok k outfitom. Nakoniec som nepoužila ani jedny :D.

2014-09-21 07.25.54 1
2014-09-21 07.18.06 1
2014-09-21 07.19.32 1 done
2014-09-21 07.17.31 1
2014-09-21 07 done
Slečna vizážistka privádza moju modelku k dokonalosti.

2014-09-21 07.14.30 1
Mario Kameník sa postaral o všetky fotky.

2014-09-21 07.13.47 1

Posledná úloha dňa - obliecť celebrity. Konkrétne Jennifer Aniston a Kim Kardashian.

photos by me and Martin on Samsung K Zoom

You Might Also Like

6 komentárov

Find me on Facebook