FOOD

24.6.14

12 done
Poďme sa teraz baviť o jedle. Lebo veď o čom inom, keď mám na sebe tričko s nápisom FOOD a v ruke držím (zdravý) cupcake. Mimochodom, bolo dosť ťažké ho nezjesť pri fotení, ale to asi nemusím pripomínať. Jedlo je jedna z mojich obľúbených tém, dokázala by som o ňom rozprávať hodiny, rada varím, pečiem a mám aj vlastný zošit, kde si píšem a lepím recepty z časopisov. 

Milujem jedlo, veď kto nie a zbožňujem sa dobre a poriadne najesť. Do osemnástich rokov som jedla čokoľvek a v akomkoľvek množstve, ale už som dospelá a moje telo nespaľuje kalórie tak, ako kedysi, takže som musela prehodnotiť svoj jedálniček. Bolo to pre mňa znamenie, a som rada, že prišlo, pretože odkedy sa stravujem zdravo, cítim sa úplne inak. Lepšie. Pripravujem pre vás práve špeciálny food post s mojou stravou, takže sa určite máte na čo tešiť. Ale klamala by som, keby som tvrdila, že by som si nechcela dať pirohy so smotanou a slaninou alebo tabuľku čokolády a všelijaké plnené pečivo kedykoľvek na nich dostanem chuť. Chcela, jasné, veď mi chutia. A keby sa od nich nepriberalo a keby boli pre moje telo užitočné. Lenže to práve nie sú. Minule som z dlhej chvíle rozmýšľala, že keby som si mohla vybrať za odmenu hocičo, na čo si spomeniem, čo by to bolo. Napadli mi možnosti ako drahá kabelka či šperk, potom tam niečo ,,nasty" a posledná možnosť bola zjesť čokoľvek (a samozrejme kalorické, lebo predo mnou bol stánok so zmrzlinou a po mojej pravici pečivo od výmyslu sveta) bez následkov tak týždeň. Vybrala som si, neprekvapivo, tretiu možnosť. Ako inak. Našťastie som sa naučila piecť zdravé dezerty (ako aj ten na fotke), ktoré sú naozaj výborné, ale človek si raz za čas musí dať niečo, čo bežne neje. Čiže keď som dlho v Prahe, ako práve teraz, teším sa domov, kde mi jedna babka navarí čínu s hranolkami a druhá mi spraví langoše a palacinky. Milujem prvý týždeň na domácej pôde :D. A potom sa opäť teším do Prahy, kde mám svoj zabehnutý zdravý režim.  

Dokázala by som ešte písať, ale nechám si to na ten špeciálny food post. Ak máte nejaké otázky alebo priania ohľadom môjho jedálnička či receptov, napíšte mi ich do komentárov a ja ich potom spracujem v ďalšom článku :).

4 done
14 done
1 collage
8 done
photos by Foly

Outfit: tee - Tally Weijl / skirt - second hand / shoes - Foly´s / sunglasses - Six / bag - Liedownithinkiloveyou (Slevomat.cz) / necklace - Ebay & unknown / bracelet - H&M, Fossil, Swarovski

You Might Also Like

24 komentárov

  1. Tak nejprve k outfitu...ten je bezkonkurenčně ten nejkrásnější, co jsi tu snad měla♥ Hrozně se mi to líbí, jak to máš zkombinované a ty detaily a doplňky♥ a ty brýle ti hrozně moc sluší:)))
    A co se týče jídla..je super, že teď hodně lidí začíná jíst zdravěji:) ale stejně bychom to neměli přehánět...přece si jednou za čas dát něco dobrého nezdravého není takový hřích a najednou nepřibereme 100 kilo:D :) Moc se Becco těším na tvůj food post:))) Jsem zvědavá, jak se stravuješ a zajímaly by mě i nějaké ty recepty:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článek :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. perfektny outfit!!
    http://chillychickblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ahoj :) vyzeras naozaj uzasne :) ako panenka :) vies čo ? mohla by si tu hodit nejaky prispevok a tvojom najoblubenejsom zdravom jedle :) alebo o jedle,ktore je hoc zdrave,ale zaroven sladučke :) :) boli by sme ti všetci tvoji sttály čitatelia vdační :) :) PS:kazdy tvoj prispevok je zo dna na den lepši :) važne ! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. články o jídle mám taky rád :) a taky mám takový sešitek, kam si ukládám zajímavé recepty a nápady, co kde objevím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Boze, to je tak skvelej outfit a clanek <3 bajecna kombinace, vypadas v tom skvele a obdivuju, ze jsi ten cupcake nesnedla, ja takhle jednou chtela fotit s cukrovou vatou... Nakonec jsem mohla fotit leda tak s tou tyckou :D
    Dom by Dom

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj :) Tak v prvom rade nechcem byť grammar nazi, ale máš zopár pravopisných chýb ( so zmrzlinou, napadlo mi, .. ) čo by dotiahli článok k dokonalosti (toto na tvojom blogu najviac zbožňujem-premyslené úvodiky a témy, ktoré sa menia rad radom- fantástiš). :)

    Navrhla by som, ak by si mala čas a chuť urobiť post, kde by si dala svoj jedálniček z celého dňa. Raňajky, obed, večera, snack, prosto nejaké inšpirácie na chutné jedlo. Niečo si tu už dávala vo forme receptov, alebo fotiek (napr. v random), ale taký day special by bol super :)
    L.
    Btw. vyčesané vlasy do takéhoto pony tail ti idú mimoriadne!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Chyby som už opravila, dobre, že si ma upozornila, ono, stane sa každému :D.
      Presne taký celodenný food post pripravujem! :)

      Odstrániť
    2. Och ani nevieš ako si ma potešila :))

      Som myslela, že to nechám na tvoju mamku, ako si to minule písala, že ťa rada opravuje, ale nedalo mi to :)

      Pekný deň,
      L.

      Odstrániť
  8. Tak dotaz samozřejmě mám =D, jeden jediný: prozradíš prosím recept na zdravý cupcake? ^_^
    (pak můžeme udělat nějakou společnou session tady na Jiřího a vzájemně se těmi zdravými dobrotami přežrat =D )

    PS: za tento outfit ruky hore, obidve =))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. u nas v robote sa to hemzi len zdravym jedlom a niektori to az prehanaju :) to tvoje triko je strasne super! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovedaťOdstrániť
  10. to tričko! <3 :D a tie farby k nemu sú super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. krásne zladené :) tričko top!

    http://just-followyourdreams.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Perfektní!
    * úžasné fotky
    * skvělý outfit
    * dezertík, který mi udělal největší chutě :D
    * a nejúžasnější TY, na poslední fotce! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja by som chcela vediet nejake rady ako si si odvykla od chleba a peciva, lebo to je moje najvacsie trapenie. navyse rano nie som schopna dostat do seba studene veci ako jogurt a ovocie uz vobec nie, brrr.
    mam pocit, ze sa nejako rozmohlo toto healthy food-ovanie, na jednej strane super, ale na druhej ma az tak nebavi pozerat denno-denne na IG a FB fotky pohankovych kasi s cucoriedkami a tolko odstaveneho spenatu v smoothies, co som videla posledneho pol roka, to sa ani neda spocitat na litre. myslim, ze tento boom coskoro opadne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nerekl bych, ze tento boom opadne..protoze to, jak se clovek po dvou trech tydnech takovych snidani a stravovani zacne citit, proste za to stoji..mas vic energie, jsi cilejsi, svezejsi, mas lepsi naladu..a najednou ti to po case prijde uplne normalni se takhle stravovat a kroutis pak hlavou nad kolegy, co si v praci k snidani rozbali rohlik, 20dkg parizskeho salatu a k tomu turka s tremi kostkami cukru.
      Btw., spenat se odstavnit moc neda =D

      http://onthatleaf.blogspot.com

      Odstrániť

Find me on Facebook