ALL OF ME

17.4.14

23 done
Dnes som sa rozhodla písať o sebavedomí, vyrovnanosti, spokojnosti. Myslím, že je to celkom aktuálna téma, vzhľadom na pravidelné diskusie k príspevkom na tomto blogu. Verím, že mnohým tento článok pomôže, je dosť osobný a úprimný, rovnako ako tieto fotky, ktoré sú bez akejkoľvek retuše a úprav. Pridala som len farebné filtre, inak nič, na fotkách idem z fitka, bez make-upu, iba s maskarou, rúžom a zvýrazneným obočím. Vlasy mám tiež také typické po cvičení. Čiže celé veľmi prirodzené, preto je tento článok k týmto fotkám viac ako vhodný. 


Od mala som bola celkom sebavedomá osoba, rodičia ma tak vychovali a som za to vďačná. Svoje telo som brala také, aké je, nedostatky som vnímala minimálne, bola som dieťa, neskôr pubertiačka, takže tých nedostatkov bolo raz viac, raz menej. Často ma štvala moja pleť, výška, neskôr som príliš analyzovala svoj nos, obočie a v istom období aj malé prsia. To, že mám hrubšie kotníky som si všimla akurát pri nákupe zimných čižiem a nejak som to neriešila. Až kým som si nezaložila blog, kde sa stali obeťou práve moje nohy, častované fakt ,,krásnymi" slovami. Boli časy, keď som si pre to aj poplakala, bola som podráždená a svet som považovala za strašne nespravodlivý. Ale to bolo dávno. Dnes samozrejme viem, aké mám nedostatky, ale už ich vnímam úplne inak. To som ja, takto vyzerám. Viete, prichádza mi do komentárov plno nepekných slov, ale ja som na tom predsa dobre. Určite je mnoho ľudí s väčšími problémami, ktorí by som mnou hneď menili, takže sa nesťažujem na blbosti. Je pravda, že by som chcela mať chudšie kotníky, jasné, ale nebudem, takže rovnako ako som sa zmierila s inými vecami vo svojom živote, zmierila som sa aj s týmto. Inak som so sebou spokojná, pracujem na sebe, chodím do fitka, pravidelne cvičím, moje telo sa mení a ja som šťastnejšia a spokojnejšia. Mám rada svoje vlasy, pery, obočie, ruky...Čo sa mi nepáči a môžem zmeniť, na tom makám. Mnoho ľudí sa čuduje, že nechcem byť vyššia, alebo že nechcem mať väčšie prsia. Toto by som vôbec nemenila. Meriam 154 cm, úplne mi to vyhovuje a opätky sú v mojom botníku momentálne minimálne. Prsia sú tiež super, môžem behať, spať na bruchu a keď nechcem, nedám si podprsenku. Časy, keď som nosila extrasupermega push-upky sú preč. A v lete nosím šortky aj krátke sukne, pretože je teplo a kvôli kotníkom sa teraz nezabijem.

Okolie vníma ako sa cítite a čo z vás vyžaruje. Vnímajú vás väčšinou rovnako. Ak sa necítite krásne, vidno to na vás. Rovnako ako žiarite, keď sa považujete za pekné. Koľkokrát som si búchala prstom o čelo, že preboha, ako môže taký mega chlapec chodiť s takou mátohou...veď to poznáte. Ale evidentne na nej niečo musí byť. Sebavedomie. Láska k samej sebe. Ak nemáte radi seba, nemôžete čakať, že vás budú mať radi iní. Sami so sebou trávite najviac času, preto je dôležité, aby ste boli vyrovnané osobnosti. Sami k sebe sme najkritickejší a viem, že je ťažké dosiahnuť rovnováhu, ale treba sa o to pokúsiť. A ženy sú k ženám tiež dosť kritické, všímame si detaily, skúmame, analyzujeme, ale muži nás vnímajú ako celok. Žiadny muž mi nikdy nepovedal, že mám zlé nohy. Povedali, že mám dobrý zadok. A tí, ktorí vnímajú aj niečo iné, tak aj charakter. Pretože môžete vyzerať akokoľvek svetovo, pokiaľ ste prázdni, nepomôže to. Telo a duša. Rovnováha. Spokojnosť. Sebavedomie. To je šťastie. Ako som už písala, pozitívnym ľuďom sa dejú pozitívne veci. Je to tak. Keď si v niečom verím, dosiahnem to. Ale musím to chcieť a naozaj na tom pracovať, bez pochybností. Nepochybujte o sebe, majte sa radi a uvidíte, že sa budú diať veci! :)

6 done
1 collage
19 done
26 done
32 done
2 collage
20 done
photos by Foly

Outfit: jeans - Tally Weijl / top - unknown / leather jacket - Mango / sunglasses - Lacoste / watch - Michael Kors / sneakers - Converse

You Might Also Like

62 komentárov

  1. Tvuj blog jsem nasla teprve nedavno a pritom jsi tak moc inspirativni! Tohle je jeden z nejlepsich clanku, jaky jsem na blozich cetla. Souhlasim s naprosto kazdym slovem! Mit rad sam sebe je zaklad uspechu, at uz jde o cokoliv! A tvoje fotky se mi moc libi, z tebe prave za spokojenost se sebou uplne vyzaruje a tak to ma byt! Moc ti fandim :)
    Dom by Dom

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Juuj, si v tom velmi rozkosna a foto s rozkvitnutymi stromami podciarkuje celkovu atmosferu.. :-)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherný outfit!! Ta barva Conversek je úžasná, zbožňuju mintovou. :3 A ten rozkvetlý strom v pozadí dělá krásné fotky. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nevieš si predstaviť ako si mi tymto článkom zlepšila deň! Uplne s tebou suhlasim :) Aj ja počuvam od niektorich "dokonalých" ludi v mojom okoli same "komplimenty" na moje nohy.. A postavu... Boli časy keď ma to trapilo ale teraz sa uz nad tým len pousmejem ;) vykašli sa na neprajnikov ty ludia su fakt ubožiaci ked nemaju nič ine na práci len ponižovať ostatních...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jsi úžasná! <3 Krásně napsáno a naprosto souhlasím, proč se zaměřovat na nedostatky, když s nimi nic nenaděláme :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Strašně ti to sluší! Outfit je fakt boží!
    A článek máš opravdu krásně napsanej, souhlasím s tebou!
    A jsi úplně nádherná, já po fitku vypadám jak splavená ! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. pekná motivácia! :) až som dostala chuť meniť na sebe, s čím nie som spokojná! :) vrelé ĎAKUJEM!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krasne napisany post a krasne fotky. Mas pravdu vo vsetkom :) Presne taketo by podla mna mali byt blogy, maju byt o realnych ludoch, ktori su so sebou spokojni a neboja sa ukazat pravu tvar. Takto je to ovela zaujimavejsie a inspirativnejsie ako ked clovek sleduje dokonale tvare a postavy upravene fotoshopom v casopisoch.

    A naozaj sa nemas za co hanbit. Si krasna :)

    www.blondava-potvora.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. krásny článok, a ty si ešte krajšia :) škoda, že nevieš odkiaľ je top, lebo sa mi strašne páči :/ a nevedela som, že si taká maličká ako aj ja..hehe to si ma potešila a ja vravím, že čo je malé, to je milé ;) ďakujem za slová, ktoré ma naozaj veľmi povzbudili

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Naprostá pravda Becca! Mám úplně stejný "problém s kotníky" jako ty, ale víc než nedostatky si připomínám mé přednosti. Mám se ráda a jsem šťastná za to, že já jsem já, že tu můžu být a něco tu zanechat, ať už jen udělat pár lidí štǎstnými. Vážně, je to o mysli. Na fotkách vypadáš úžasně, úplně záříš a kdybys nic nepsala o nohách, vůbec se ničeho nevšimnu. Všechna pravítka na dokonalost jsou nesmyslná a je na každém, zda je zlomí a vyhodí, nebo se do konce života bude trápit a nosit je v kapse. ;) Přeji ti krásný den!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já nemám co říct, to je nádhera! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. vyzeráš perfektne a je vidieť, že sa aj cítiš dobre vo svojej koži. ďakujem za krásne slová, kiežby som častejšie nachádzala svoje sebavedomie! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak toto je asi najlepší článok aký som kedy na blogu čítala!! Sledujem tento blog už dlhšie a poctivo čítam každý článok. Veľmi sa mi páčia takéto úprimné články, keď nie je všetko len o móde ale aj o niečom inom. Úplne súhlasím so všetkým, čo si tu napísala a teším sa, že to vnímam skoro rovnako.
    P.S. na tých fotkách vyzeráš fakt mega úžasne!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. To je nádherně napsaný post! Jsi úžasná! Motivuješ sebe, i lidi kolem tebe. Na zlé komentáře se vykašli. Ti, kteří ti to píšou, budou mít taky své nedostatky. Nikdo není dokonalý! Já mám geneticky dané boky...bohužel nikdy nebudu bez nich a co? Už jsem se s tím smířila. Jediné, na čem mohu zamakat, jsou moje nohy a celkově bych si ráda zpevnila tělo :) Každý má něco.

    Mimochodem, moc ti to sluší! Jsi krásná ženská!

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Keď som ešte mala blog,tiež som napísala jeden článok o sebavedomí, konkrétne o mojom nose, s ktorým som nebola spokojná.:D Článok mal na mojom blogu rekordnú návštevnosť, z čoho som usúdila, že sebavedomie chýba väčšine žien/mužov. Preto ma potešil Tvoj článok, je napísaný super a takto, keď som práve v období, že neviem, čo ďalej, ma donútil zamyslieť sa a vidieť veci trochu pozitívnejšie. :) Veľké dík,Beka! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Uplne s tebou suhlasim. Krasny uprimny clanok a mne si velmi sypmaticka a aj krasna :) Mas jesnoducho skvely vkus a mozes sa opytat kde upravujes fotky ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Becca! Toto je naj, čo som za poslednú dobu na blogoch, v časopisoch a neviem kde ešte čítala. ♡ nádherný článok. Na fotkách si ako cukríček. Píšeš mi z duše....

    Na blogoch je zvláštne to, že napriek tomu, že ty ideš s kožou na trh, je vlastne ten trh anonymný a ľudia sa tu pred svetom v komentároch skrývajú. Keď si chce niekto povedať svoj názor, prečo to nespraví verejne? Prečo sa hanbí za to, čo píše/hovorí? Na jednej strane je konštruktívna kritika, ktorá ťa častokrát posunie, na druhej zas útočné nezmyselné komentáre, kvôli ktorým sa človek len trápi. Máš pravdu, treba to brať s nadhľadom a mávnuť nad tým rukou. Stay strong, baby! :-*

    Ty si tá, aj keď možno so širokými lýtkami (i keď mňa táto skutočnosť nikdy nezaujala a v živote by ma nenapadlo to riešiť), ktorú nasledujú tisíce dievčat a ktorá nás mnohých denne inšpiruje. Rýpanie niekoho, kto sedí celý deň za počítačom a čaká na to, kedy môže do niekoho kopnúť, aby zvýšil svoje chabé ego, ti môže byť šumafuk. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Si uplne krasna! Velmi sa tesim tymto slovam, uplna pravda :)
    Privitame spolupracu prstrednictvom nasej stranky www.cacky.sk <3 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Si krásna a tento článok sa super čítal, vyžaruje z teba niečo veľmi pozitívne a priateľské.
    S vekom si človek uvedomí, ktoré veci sú skutočne dôležité a na koho názoroch mu záleží. Každý by mal mať rád svoje telo také aké je, je tu predsa s nami celý život a mali by sme mu byť za to vďačný :-)
    Krásny deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  20. mne sa naopak zdajú najkrajší ľudia, ktorí si svoju krásu neuvedomujú, tým nechcem povedať, že sa človek nemá mať rád taký aký je, ale predsa len, ak by som si mala vybrať medzi sebavedomým krásavcom a hanblivým chlapcom, ktorý si o sebe nemyslí, že je pekný, tak ani na sekundu neváham

    OdpovedaťOdstrániť
  21. krásne slová, krásne fotky, som rada že raz za čas sa niekto rozhodne napísať takýto článok, lebo veľa z nás na takéto samozrejmosti zabúda :)
    veľmi inšpiratívne
    :))

    OdpovedaťOdstrániť
  22. hlupe komentare s blbymi poznamkami si ani nevsimaj. to zboznujem takych mudrlantov a najma ked je to anonym alebo anonym s prezyvkou. ale svoje cele meno neuverejni :D kritizovat vie kazdy, ale vzdy najst aj na niecom zlom a skaredom nieco pekne je umenie :) inak si ma prekvapila, ze si az taka malinka :) aj ja som, mam 160, ale ty si ma tromfla ;) a je vidno poslednou dobou, ze na sebe makas, len tak dalej :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  23. to jsi napsala hezky :) ráda bych viděla autory těch komentářů o tvých kotnících...takový nesmysl! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. úplně úžasnej článek :) já mám taky takový kotníky, ale přijde mi, že si toho nikdo kromě mě nevšiml... :)
    lakomanie.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  25. moc hezky napsané a pravdivé..vždycky když tu vidím ty komentáře je mi líto nejen tebe, ale i toho, kdo to psal, protože to musí být asi pořádný zoufalec..tvůj blog i fotky mám ráda a podle mě jsi velmi sympatická a opravdu to 'něco' vyzařuješ! :)) (hlavě poslední dobou mě baví ty optimistické fotky s jarním svěžím nádechem)..třeba já bych samu sebe za vyloženě sebevědomou nepovažovala..sebevědomá v jistých ohledech asi jsem, ale s dost věcmi na sobě samé se pořád neumím smířit..ale snažím se a taky doufám, že změním změnitelné..ale nobody's perfect, což je třeba si připomínat a je fajn brát každého takový jaký je :)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. mnoho blogeriek písalo takéto články,ale tento tvoj sa radá medzi moje najobľúbenejšie. úžasne si to napísala, prečítala som si niečo čo hovorím mnohým ľuďom ale sama sa tým neriadim..ale budem, lebo som zistila, že to naozaj funguje.. "pozitívnym ľuďom sa dejú pozitívne veci" :))

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Radosť čítať!
    Tvoje nohy sú dokonalé, aj kotníky.. a oo, nie len nohy, celá si dokonala.
    Čím väčšia zlá kritika, tým by si mala mať väčší úsmev na tvári, lebo zatiaľ čo ty na sebe makáš, miluješ svoje telo.. iní len kritizujú, polemizujú a hlavne strácajú čas zbytočnými vecami a čo je dôležitejšie, meškajú za tebou.. veď aj keď človek zmešká autobus, povie si veď pôjde ďalší, áno, ale nikdy nedobehnú to čo zameškali.. miluj sa, svoje telo, svoje sebavedomie a svoju krásu.. takú ťa budú milovať aj ostatní!! :) a tvoj úsmev je najkrajší, lebo je od srdca ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Skvelý článok! Si krásna...;) Vtipné je, že keby to tu ľudia nezačali riešiť, tak sa nad tým ani nepozastavím,,,nik nie je dokonalý predsa, a to, že tí anonymovia majú pokrivený charakter a liečia si svoje komplexy na tebe je úbohé...mne to bolo vždy strašne ľúto, keď som to tu videla, ja nechápem ako môže byť niekto taký hnusný...tak by som ich vyplieskala! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  29. suhlasim! ked sa človek nauči mat rád sam seba aký je, lepšie sa mu bude dýchať a žiť... Aj keď ja som za vylepšenia, sama som si takto pred par týždnami dopomohla zväčšenim prs a teraz sa cítim ešte lepšie a konečne spokojná... Nech každý robí to čo ho spraví spokojným a štastným, najdoležitejšie je citiť sa dobre vo svojom tele;) tebe to poslednú dobu velmi pristane a každý nový príspevok doslova zhltnem! pekný den

    OdpovedaťOdstrániť
  30. 1) si úplne nádherná! :)
    2) v tomto s tebou veľmi súhlasím. takisto nenávidím svoje lýtka, hlavne pri nakupovaní tých zimných čižiem. ale snažím sa ich čo najviac posilňovať, aby boli široké kvôli svalom :D
    a z tých komentárov si nič nerob. viem, že je ľahké to takto povedať, ale v živote treba rátať s takými "mudrlantami", ktorí sú väčšinou anonymní a možno sedia celý deň pred telkou a válajú si šunky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Ahoj krasna deva ! Tvojim clankom ( som prvý krát na Tvojom blogu ) si ma dostala. Myslim , ze od virtualnych anonymov , ktori si potrebuju urazkami kompenzovat svoje sebavedomie sa neda cakat nic dobre , a ukazuje to len jedinu vec - ich vnutro. Zelam krasny den ! P.S. Mas krasny usmev. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Nesledujem ta dlho, ale ked som zacala, vsimla som si to. Tie kotniky myslim. Potom som posunula mysku trochu vyssie, a ked som videla tie oci, pery, usmev, pomyslela som si A CO?! Je krasna. Takaaka je. Kazdy mame to svoje..ja tiez. My vsetci. Nebudeme predsa vsetky na jedno kopyto ;) a tak to ma byt.

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Good things happen when you go for it.citam si to kazdy den na tej mojej nastenke:)a u mna uz vies,ze som prestala riesit vsetky speky ma bruchu a ine chujoviny:D
    Hezky hezky si to napisala
    ,...ano citala som to cele:)

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Užasný článek! Ve všem co jsi napsala s tebou souhlasím a z tebe ta radost úplně září :).

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Ahoj Becco, za každé slovo bych se podepsala. Akorát já jsem nikdy moc sebevědomí neměla. Až posledních pár let je to teprve ono! :)

    Ev.

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Skvělý článek! Moc hezky jsem si početla a naprosto s tebou souhlasím:) já na sobě taky vidím dost chyb, ale ty co jdou...tak se snažím změnit a napravit a s těmi, co nejde nic dělat, se prostě snažím smířit:) říkám si, že to, co já nemám, sice někdo jiný má, ale zase mu chybí něco jiného..
    A moc ti to sluší!! SKvělé fotky:))

    OdpovedaťOdstrániť
  37. vieš čo je krásne? keď si uvedomuješ svoju krásu a akceptuješ to menej esteticky pekné :) ja som do tohto štádia zatiaľ nedospela, ale verím tomu, že pomalými krôčikmi to pôjde, takže ti ďakujem za tieto slová, ktoré ma posunuli vpred :) a držím ti palce, a nech ťa táto sila neopúšťa

    OdpovedaťOdstrániť
  38. hezky napsane...clovek by mel byt spokojeny sam se sebou a ne furt resit blbosti (doufam, ze se to taky naucim :D)
    jinak krasne fotky, ostatne jako vzdy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Zdá sa mi alebo ti ten la roche krém fakt pomohol :-)? bude aj recenzia?
    (Lenka)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, krém Effaclar Duo + mi pomohol, určite spravím recenziu, už čoskoro :).

      Odstrániť
  40. Peckaaaa! Super článek. Jsi skvělá.

    OdpovedaťOdstrániť
  41. ja nechapem preco nosis make-up, ked to vobec nepotrebujes. len to skodi pleti. a podla tychto fotiek vyzeras aj prirodzenejsie a ludskejsie bez make-upu.
    a inak fajn clanok :) ako vacsinou, ked nieco napises :)

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Ďakujem vám za krásne komentáre, dúfala som, že článok bude mať úspech, ale nečakala som až takúto odozvu. Veľmi si to vážim, ste super :).

    OdpovedaťOdstrániť
  43. Veľmi pekne si to napísala, fandím ti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  44. skvělý článek.. a naprosto pravdivý :))
    jsi moc krásná.. takové fotky bez make-upu - bomba <3

    OdpovedaťOdstrániť
  45. téda 154 ? vypadáš vyšší ! jinak souhlasím s tvým článkem též jsem k tomu samému nedávno došla, ale myslím, že tento myšlenkový postoj přijde ke každému s věkem

    OdpovedaťOdstrániť
  46. je to celkom zaujímavé, doteraz som si tvoje kotníky nevšimla, človek si u teba skôr všimne tvár :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je šťastie, veľké pozitívum! :D Inak ďakujem :).

      Odstrániť
    2. p.s. ešte raz díky za tie rifle so zníženým sedom od sugarbird... fakt výborná kúpa, som s nimi nadmieru spokojná :-))

      Odstrániť
  47. Mal som tú česť s touto milou slečnou ísť behať vonku, ty už buds vedieť kto píše týmto pozdravujem samozrejme :) , prvá vec a obrovské plus pre mňa bolo že prišla úplne bez make-upu, čo človek v dnešnej dobe často nevidí ( niektoré sa machlia ešte aj do posilky -_- ) ďalšia vec, čo je malé to je zlaté v mojom prípade čo má menej ako 155cm, 2x tak zlaté :D keďže trpím syndrómom že sa mi viac páčia nízke dievčatá ako vysoké. každopádne za tento článok veľký like lebo motivuješ ľudí ktorý nevyzerajú perfektne podľa " dnešných noriem krásy " každý by sa mal cítiť krásny určitým spôsobom :) len tak ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  48. Super Becca nadherne napisane slova, ano krasa je komplexna vec a musi byt v simbioze vnutro cloveka s vonkajskom a ty si velmi pekny clovek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  49. Krasny prispevok, si velmi zlatucka :)) Tiez som niekedy riesila nejake nedostatky, ale teraz som vyrovnana so vsetkym :) Presne tak, je to o tom mysliet pozitivne a byt sebavedoma :)

    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  50. Krásně napsané a určitě pravdivé. Člověk by ze sebe neměl mít mindráky, ale MĚL BY BÝT správně sebekritický. Nezlob se na mě, ale Ty evidentně nejsi, protože jinak by sis nemohla obléci to, co máš na fotkách. Máš oplácanou postavu, to je fakt. Kotníků jsem si nikdy nevšimla, ty vem čert, ale neměla by ses celá takto odhalovat, protože Ti to určitě nepřidá.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook