Indická chilli polievka

14.6.13

3 done
Dnes je piatok a ak sa náhodou chystáte na nákup, odporúčam vám kúpiť si ingrediencie na túto výbornú indickú polievku. Odkedy som ju objavila, čo je tuším, mesiac, varím ju raz do týždňa. Recept som našla v staršom vydaní Albert magazínu, ale prispôsobila som si ho. Nikdy sa nebojte mierne meniť recept, je to o vás, o vašich chutiach a tiež to často závisí od ingrediencií, ktoré máte práve doma. Mám rada jednoduché nenáročné recepty, fazuľu, rôzne chilli a štiplavé veci, a taktiež hustejšie polievky. Táto perfektná polievka má v sebe všetko a ja vám sľubujem, že sa po nej budete oblizovať. 
Recept nájdete v pokračovaní článku.


Ingrediencie:
2 plechovky červenej fazule
1 plechovka krájaných paradajok
2 cibule (alebo jedna väčšia)
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky čerstvého nastrúhaného zázvoru
1 lyžička mletej rasce, škorice, kurkumy/karí
2 lyžičky mletého chilli
olivový olej
sladká chilli omáčka
+ (podľa chuti)
soľ
biely jogurt

1 done 2

Postup:
1. Cibuľu nasekanú nadrobno opečieme do zlatista na olivovom oleji, a za stáleho miešania pridáme trochu sladkej chilli omáčky, chilli (množstvo podľa chuti), cesnak, zázvor, kurkumu/ karí, škoricu a rascu. Spolu to miešame asi 1-2 minúty.

2. Pridáme plechovky paradajok a fazule. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju s vodou. Privedieme k varu a varíme cca 10 minút. 

3. Pokiaľ je polievka príliš pikantná, chuť zjemníme bielym jogurtom, ktorý však môžme použiť aj na ozdobenie, spolu s jarnou cibuľkou, petržlenom alebo koriandrom.

Jednoduché, rýchle a viac, fakt viac ako skvelé! Navyše chutí výborne aj mierne vychladená, vtedy mierne štipľavú chuť cítiť menej a je tým vhodná aj na letné dni. Dobrú chuť! :)

photos by me

You Might Also Like

13 komentárov

  1. wow vyzera to super, skoda ze nemozem chilli

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to naozaj výborne :) neviem, či vieš ale, že vraj na olivovom oleji by sa nemalo takto opekať lebo má nízku teplotu prepaľovania a potom vylučuje všelijaké látky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Áno viem, ale ja rastlinný olej vôbec nepoužívam, dokonca aj ten olivový veľmi málo, lenže doma som mala len ten a kupovať veľký rastlinný mi prišlo zbytočné.

      Odstrániť
  3. mňam! musí být výborná :) určitě jí vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak toto určite vyskúšam. pekne si to naservírovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Určite to vyskúšam. Vyzerá to veľmi chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no vypadá to teda krásně, mohla bych zkusit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. díky za recept - toto si robievam pravidelne od kedy si to postla - veľmi veľmi dobré :-)))

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook