Opinions

24.5.13

Vzhľadom na udalosti, ktoré sa dejú v poslednom čase na blogu, som rozmýšľala a dospela k záveru, že by som sa k nim mala vyjadriť. Aby som mala pokoj na duši, a aby ste vy pochopili, prečo v istých situáciách konám tak ako konám. Je dosť možné, že tento článok nebude mať pre vás žiaden zmysel alebo že sa do mňa pustíte, ale napíšem ho aj tak. Pretože verím, že aspoň pár z vás po ňom isté veci pochopí a bude mi rozumieť.

Tento blog píšem už takmer štyri roky, čo je znakom toho, že ma to baví. Baví ma to z veľkej a podstatnej časti vďaka vám, mojim čitateľom. Kedysi som mala vyslovene pozitívne komentáre, žiadnych anonymov (ani pozitívnych), a priznám sa, že som si tajne nejakých želala. Kritiku podanú normálne a bez nadávok. Aby som sa zlepšovala, posúvala vpred. So zvyšujúcou sa návštevnosťou prišli aj anonymovia, väčšinou tí negatívni, ktorí svoje názory podávali naozaj drsne a nevhodne. A viete ako to býva, jeden napíše, ďalší sa k nemu pridajú a nešetrí sa neslušnými slovami či vulgarizmami. Preto som sa rozhodla komentáre moderovať. 

Nemusíte sa báť, schvaľujem všetky, aj tie negatívne, to ste si mohli všimnúť. Mažem tie, ktoré sú plné nenávisti, vyslovene urážajúce, primitívne alebo sa netýkajú mojej osoby. Našťastie ich za ten čas nebolo veľa a momentálne je situácia taká, akú som chcela dosiahnuť vždy. Kritické komentáre sú podané konštruktívne a slušne. Nikdy som netvrdila, že ma máte iba chváliť, to nie. Som len človek, baví ma móda, rada sa obliekam, ale to neznamená, že nemôžem šliapnuť vedľa. Na každý outfit má každý iný názor, je to celé veľmi subjektívne, niekomu sa niečo páči, inému nie, jeden by pridal opasok, druhý zas práveže nie, niekto by si zvolil iný rúž, ďalší ho obdivuje...atď. 

Som rada, že vyjadrujete svoje názory, naozaj rada, o to predsa ide. Minule mi niekto písal v komentároch, že na pozitívne komentáre nereagujem, lebo som na chválu zvyknutá. Nie je to pravda. Práve naopak. Ak otváram komentáre, až sa niekedy obávam, čo napíšete a ak sa vám príspevok páči, som strašne šťastná a vážim si to. Vaše slová podpory mi vždy dodajú energiu, chuť pokračovať a dobrú náladu. Nad negatívnymi názormi zas premýšľam, snažím si z nich niečo zobrať, určite ich neignorujem, ako si možno mnohí z vás myslia. Boli časy, keď mi jeden taký komentár dokázal pokaziť celý deň, ale dnes sa nad tým už snažím povzniesť. Predsa len, tým, že vám ukazujem svoje outfity, idem s kožou na trh, vy máte možnosť mi rovno napísať, čo si o tom myslíte, ale v škole či na ulici by ste niekomu jeho výzor len tak nezhodnotili. 

Poniektorí ste mi už viackrát vyčítali moje reakcie na vaše komentáre a otázky. Väčšinou odpíšem na predchádzajúci článok v deň, keď zverejňujem nový. Pretože článok je tým pádom uzavretý, všetci ste napísali, čo ste chceli a ja vám pekne naraz odpíšem a poďakujem :). Nie vždy mám čas odpísať vám ihneď, mám povinnosti, kamarátov, život. Niekedy som unavená alebo len nemám náladu, občas jednoducho zabudnem, rovnako ako vy. Myslela som, že je to tak v poriadku, ale písali ste mi, že sa spätne k diskusii nevraciate, takže odteraz sa budem snažiť odpovedať skôr, teda hneď po zverejnení komentárov. A ak máte nejaké otázky, spýtajte sa ma ich radšej na ask.fm, tam na nich určite nezabudnem. 

Ďakujem, že sem chodíte, a že ma čítate. Veľmi si to cením, pretože bez vás by to nebolo ono. Pokiaľ by ste mali nejaké nápady alebo postrehy ohľadom tohto blogu, napíšte mi ich do komentárov. Chcem aby ste tu chodili radi a aby vás to tu bavilo. Blog sa snažím viesť čo najlepšie, preto budem vďačná za vaše pripomienky.

You Might Also Like

29 komentárov

  1. Pekne si to napísala, úplne ťa chápem :) Keď vidím na nejakom blogu fakt hnusné anonymné komentáre, až je mi to ľúto za tú blogerku a príde mi trápne, že ten človek sa ani nevie podpísať za svoj názor. Inak, mne sa u teba páči takmer všetko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som rada, že oddeľuješ zrno od pliev tým, že necháš vyjadriť aj anonymov (ktorých väčšina blogeriek odsúva nabok z dôvodu, že sú to anonymovia a negatívny názor sa im predsa teraz nehodí, a preto ho vždy len ironicky zhodnotia ako slabý pokus pokaziť im reklamu), je samozrejme rozdiel anonym, ktorý slušne vyjadrí svoj názor ako tie zvery, čo len závistlivo a naničhodne devastujú aj moju psychiku a o vašej blogerskej ani nehovorím, lebo sa nestačím čudovať, čo človek ešte dokáže, aby si vymasíroval svoje ego (fakt by som chcela tých anonym - napr. na blogu Pavlíny Jágrovej, vidieť, čo sú to za indivíduá a neváhala by som im poradiť, aby vyhľadali odbornú psychickú pomoc). Ďalším bodom sú blogy 15-17 ročných dievčatiek, ktoré vyslovene neznesú kritiku (zdôrazňujem slušnú kritiku), a teda automaticky zablokujú komenty pre anonymov (nechceme predsa, aby sa tam vyskytlo niečo negatívne, nie?!!), resp. druhý level je, keď zablokujú celý blog :D to ma vždy dorazí (nehovoriac o tom, že sa to s blogom o móde nedá vôbec porovnať, pretože vymiesť NewYorker, GANT, H&M počas výpredajov dokáže, myslím si, každá z nás a najlepšie nakoniec, stavím sa, že sa tam väčšina nájde, že tam píšu aj také veci, ktoré si ľudia určite čítať nebudú (ako napr. zažili svoju prvú sex. skúsenosť (ó, áno, aj také sme zažili), aké písomky píše, atď. - nech si píšu, ale nech zhodnotia, že si to môže prečítať rovnako hociktorý úchylák na svete ako jej pubertálne kamarátka, nehovoriac o tom, keď tam vycapí všetky údaje o sebe a fotky svojej rodiny). A nakoniec sú tu ešte ľudia, ktorí s vami súhlasia, tak asi to nebude s kostolným poriadok a vy máte nakoniec asi pravdu a tých 100 chváliacich nad vami si to vrcholne nevšimlo, čo na tom asi bude? (plus ešte vám začnú písať, ako sem nemáte chodiť, ako nemáte komentovať, keď sa vám nepáči - mne sa tu páči, ale keď sa mi nepáči, tak to dám najavo a nebudem si zakrývať predtým oči).

    Tvoj blog sa mi páči, lebo vždy prídeš s niečím novým, nie ako ostatok oviec, ktoré len vyplienia H&M a ukážu sa v tom istom. Takmer každý deň máš nový post, po ktorých ja bažím a veľmi sa mi páči, že aj napriek tomu, aké nôžky máš, tak si z toho nič nerobíš a ideš ďalej (na tých, čo ti to vždy vytknú sa môžeš vykašľať, nebudeš predsa nosiť to, čo ti nadiktujú ostatní). Nikto nie je dokonalý. Jediné, čo by som obmedzila, je často otvorená pusa pri fotení, nevravím, že sa mi to nepáči, no keď je toho priveľa, tak sa to okuká. :) Inak posty sú super, originálne, vždy iné a cítiť z nich energiu, že tu zďaleka nekončíš a vždy nám máš čo ponúknuť. Držím palce, si šikovná!!

    Tvoja anonymná čitateľka S.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem S., som nečakala, že niekto napíše takýto dlhý komentár :). Keď som s blogom začínala, písala som o svojom živote trošku osobnejšie, určite nie tak, ako popisuješ ty, ale minule som si čítala svoje staré články a až som sa čudovala :D. Ale potom ma začalo čítať viac a viac ľudí, takže si musím dvakrát rozmyslieť, čo napíšem.
      Inak tým prirovnaním, že oddeľujem zrno od pliev si ma rozosmiala :D. Výborne napísané, lebo presne, nie je negatívny anonym ako negatívny anonym. Ústa sa už snažím menej otvárať, nejakú fotku mám vždy, to som proste ja a moje pózy, ale obmedzujem to. A nohy som mala vždy také, iné už nebudú. Samozrejme, sú veci, ktoré si kvôli tomu nemôžem dovoliť, ale nechcem sa tým nechať obmedzovať. Ja viem, že s tým má veľa ľudí problém a všeobecne, moje nohy sú často diskutovaná téma :D. Ďakujem ešte raz S.

      Odstrániť
    2. A to som ho písala dvakrát, lebo sa mi vymazal :D Nie je začo! :)

      Odstrániť
  3. Super post Becca a dobre si to napísala. Ak chces na mojom blogu najdes styling vitriny pre obchod Black Cube - Optima Košice, to je moja praca tak sa mrkni na www.fashionvisionsss.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. perfektný výklad, si šikuľka :)

      S.

      Odstrániť
  4. Pisala si, ze tento clanok nebude mat zmysel, no podla mna bolo zmysluplne ho napisat a je dobre, ze si sa rozhodla vyjadrit sa k veciam, ktore ta mozno trapia alebo objasnit iste fakty :) Velmi sa mi paci tvoj styl pisania a myslim si, ze o tom blog je, aby ked ma clovek chut nieco napisat a k niecomu sa vyjadrit, tak to aj urobil a to ti kvitujem ;)
    byNicka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vôbec nechápem že niekto rieši také banálnosti, ako že neskoro odpisuješ na komentáre:D ja mám tvoj blog rada, si zaujímavá aj keď niektoré kombinácie sa mi nepáčia ale väčšinou sa ozvem a nie ako anonym:) takže pokračuj a nerieš hentakých...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Si super a blbečkov si netreba brať k srdcu ;) Každý máme svoje klady a zápory, nik nie je dokonalý, ale o tom to je, že všetci sme rôzni. Chápem keď sa niekomu niečo nepáči, veď sto ľudí a sto chutí, ale keď sa niekto snaží ponižovať tak je to veľmi mimo. Najhoršie je, že v poslednej dobe sa na blogoch objavuje veľa takýchto ľudí, ktorí si kompenzujú neviem čo. Jedna vec je vyjadriť sa k outfitu, druhá k osobnosti, ktorú väčšina nemá možnosť spoznať. Veď je to o móde a štýle, nie o tom či máme škaredý nos, 2 kilá navyše, alebo proste niekomu nie sme sympatický.
    Ty si skvelá, robíš dobre to čo robíš. Máš super štýl, príjemný vzhľad, a vždy super make up! A to, že niekedy sa niekomu niečo nepodarí? Veď nikdy nemôže byť nič dokonalé, ale učíme sa z vlastných chýb, ktoré nás posúvajú dopredu a vďaka ním sa dostávame k tej dokonalosti ;)
    Takže hlavne veľa pozitívnej energie, úsmev každý deň a veľa pekných postov!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem J.! Pekne si to napísala, úplne súhlasím. Veľa ľudí nechápe, že sme obyčajní ľudia s obyčajným životom, akurát blogujeme. Narážky na postavu, tvár, hocičo, to tu bude vždy, ale preto sú blogy, píšu ich ,,osoby z ľudu", dokonalosť je v časopisoch. A ty mi vždy pochváliš make up, to ma tak teší, snažím sa v líčení zlepšovať :).

      Odstrániť
  7. milujem tvoj blog. strašne super si (aj s foly) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. inac, ja ta dost obdivujem! :) prave vcera sme sa o tom s rozpravali. ze musis mat hrosiu kozu! x

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne ste sa o tom rozprávali? Teraz sa cítim divne :D. Ale hrošiu kožu musí mať predsa každý blogger :). Navyše sú blogeri, ktorí majú oveľa viac negatívnych, doslova haterských komentárov. Mne už píšu slušne, čo som rada.

      Odstrániť
    2. hehe, necit sa divne :D sak o blogeroch sa stale niekto rozprava 3:-)

      Odstrániť
  9. Woow,som nadšená týmto článkom..:) Napísala si to fakt pekne a presne ako spomínala S. že oddeľuješ zrno od pliev.
    Na tvoje posty nenachádzam slov,sú proste úžasné..:) Každý deň sa teším s akým nápadom zase prídeš. Páči sa mi aj tvoj postoj k negatívnym komentárom a aj k všetkým ostatným. Jednoducho rob,čo robíš,pretože si v tom fakt dobrá.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mila Becca, ja mam tvoj blog strasne rada prave kvoli tomu aka si! Si neuveritelne zaujimava osoba, mas osobity styl, ktory k tebe pasuje a ver mi alebo nie, uz sa mi parkrat stalo, ze som v obchode natrafila na nejaky zaujimavy kusok a uplne som si pomyslela, ze toto by sa tej Becce hodilo. ;) Ale nie je to len tvoj styl, na tvojom blogu ma hrozne bavi sposob akym pises, to, ze odhalujes aj nieco zo svojho sukromia, pretoze na zaklade toho si ta viem dotvorit ako celkovu osobnost a nie len ako nejaku bezduchu bytost. Bavia ma tvoje clanky a dufam, ze budes prispievat tak dlho, ako to len bude mozne! :) Elena

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mas velmi sympaticky prejav a aj ked sa mi niekedy outfit nepaci, rada si Ta pozriem a precitam :) Nerozumiem ludom, ktori su schopni napisat take odporne komentare, mne ked sa nieco nepaci, tak to nekomentujem :)
    Sledujem aj par blogeriek, ktore maju /podla mna/ uplne dokonaly styl, ale ich prezentacia mi sympaticka nie je, posobia arogantne a kritiku neznasaju :)
    Ty si take zlaticko :)
    J

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja osobne na tvoj blog chodim velmi rada aj napriek istemu komentaru, ktory si v tomto pripade nechala ty mne. Ja som za konstruktivnu kritiku, pretoze ako pises,kazdy ma iny nazor, kazdemu sa ine paci a to je fajn, lebo keby sme boli vsetci rovnaki bola by to nuda no nie:) A naozaj mas skvele kusky, vzdy inspirujes. Preto ma este viac mrzi, ze si si "zgustla" prave na mne. Nejde o to, ze si kritizovala moj outfit, to by som vzala v pohode, ale tvoj komentar obsahoval aj urazky(nemam namysli ziadne vulgarizmy), co sa mna ako cloveka dotklo, pretoze ja osobne by som si to nikdy k nikomu nedovolila. Nebudem tu teraz riesit ako si ma urazila, nerobim ludom zlu reklamu, ale tak nejak ma tento tvoj post prinutil ti to konecne napisat. Verim, ze to bola iba tvoja zla nalada a bohuzial som si to odniesla ja. No aj napriek vsetkemu ti prajem vela dalsich super prispevkov lebo su podla mna kreativne a ja sa na ne vzdy tesim.

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Veronika, priznám sa, že si pamätám len jeden negatívny komentár, ale určite nebol na tvojom blogu, pretože ma vtedy naštvalo, ako istá osoba urážala Foly. Teraz už komentujem blogy menej. Ak som ti napísala niečo nepekné, ospravedlňujem sa a priznávam, že som asi mala nejakú fakt zlú náladu, prepáč. Som rada, že ma aj napriek tomu sleduješ, dúfam, že sa na mňa nebudeš hnevať.

      Odstrániť
  13. pridam sa aj ja :)
    mam tri blogy, ktore sledujem denne, ci nahodou autorky nieco nepridali, a ty patris medzi ne.
    obdivujem niekoho, kto si zalozi blog, pretoze presne ako si napisala, je to ,,ist s kozou na trh". treba ratat s negativnymi komentarmi. casto sa pozastavim nad tou kritikou, ktora je mozno opravnena, ale je podana nehoraznym hnusnym neslusnym sposobom. avsak z toho si netreba asi nic robit, no to ty vies. keby mam ja tvoju postavu, tak by som bola inak stastna :) nie som tucna ( a mozno ano, ked je to niekto schopny napisat tebe, tak ja som potom slonica), som len plnsia a sice nie som spokojna, necitim sa vo svojom tele zle. sama som nad svojim vlastnym blogom davno uvazovala, ale ako sa poznam, netrval by dlho a po chvili by mi dosla inspiracia. a mna by sa tie skarede komentare vedeli dotknut, kedze som taka povaha. aj ked mozno by sa nasli baby, s podobnou postavou ako ja, ktore by moj blog nakopol. co uz.
    ..a obdivujem blogerky ako ty, ktore pridavaju posty tak casto, napriek mnozstve inych povinnostiam a zaujmom. tak len anonymne sledujem ine kocky a drzim im palce. aj tebe :)
    Radka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ahoj,
    nesledujem tvoj blog pravidelne, pretože štýl, ktorý prezentuješ mi nie úplne srdcu blízky, ale o to nejde..No ked už navštívim tvoj blog tak je to zo zvedavosti :) (čakám čím prekvapíš, zaujmeš)a teda musím skonštatovať, že si čoraz viac originálnejšia, snažíš sa mať zaujímavejšie, kvalitné oblečko, doplnyky. A chcela som tým povedať, že vidím v tvojom blogovaní progress :), pretože ako, kde a čo prezentuješ je kvalitnejšie, celkovo foto budí dojem kvality...a podľa mňa sa približuješ, patríš medzi tie lepšie, originálnejšie...blogerky čo sa nedá povedať napr. o simplyfoly alebo fresshion...
    S pozdravom Kittys

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj K., som fakt rada, že ťa tento blog baví, a že v ňom vidíš pokrok :). Ja osobne však vidím pokrok aj v iných blogoch, napríklad s Foly sa podľa mňa zlepšujeme spolu :D. Alebo ma dostal posun Czech Chicks, tie na blogu makajú a je to vidieť :).

      Odstrániť
  15. fakt ťa obdivujem, pretože keď čítam niektoré komentáre pod tvojimi článkami, tak som mierne zhrozená, koľko zatrpknutých a závistlivých ľudí existuje, pre ktorých je virtuálny svet prednejší než realita :)
    ja ti držím palce, aj s blogom aj so všetkým :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Máš veľmi dobrý blog a rada ho chodím čítať a čím ďalej tým sa mi páči viac. A úplne ťa chápem kvôli tým komentárom a súhlasím s tvojim názorom naň.

    Radka z www.flowerofpassions.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ďakujem vám všetkým za komentáre, dodali mi energiu pokračovať. Pôvodne som ani nečakala, že si článok prečíta toľko z vás, takže som pozitívne prekvapená :). Nesmierne si to cením a som vám vďačná.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Aj napriek niekolkym negativnym komentarom co som ti zanechala (niekedy som mala fakt zlu naladu priznavam) je pre mna tvoj blog jeden z najzaujimavejsich a uz dlho ta pravidelne sledujem. Zlepsuj sa aj nadalej!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak síce ma tie negatívne komentáre vedia zosmutniť, teraz si ma veľmi potešila, ďakujem! :)

      Odstrániť
  19. Beka, zlatko ;)...zase jsme po delší době navštívila tvůj blof a všechno FANTASTICKÉ!! ;)jsi hrozně šikovná ;))! a chtěla jsem se tě zeptat kde si sehnala tyto tvije trička su super ;) a koukala jsem že máš i GG ...? ;)
    Jen tak dál ;)
    Finy ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, ďakujem Fini :). GG je z Motivi a Sex and the City je z Pull and Bear, z minulého roku.

      Odstrániť

Find me on Facebook