My cosmetic bag

11.3.13

Rozhodla som sa vám predstaviť moje najobľúbenejšie produkty, ktoré tvoria základ mojej kozmetickej taštičky. Dnes, po rokoch experimentovania a skúšania, už našťastie viem, čo mi sedí.

Make - up - ako základ používam vždy krém, väčšinou klasickú hydratačnú Niveu. Vďaka tomu, že mám teraz pleť v celku v poriadku, nemusím používať krycí make-up. Stačí mi BB cream. Nedám dopustiť na Missha M Perfect Cover, ktorý mám z bbcreamshop.sk. Raz som už o ňom písala TU a to, že som si ho objednala znova len potvrdzuje, ako som s ním spokojná. Čiže nadpriemerne. Dostatočne kryje, hydratuje, má UV filter, nemastí mi pleť a vydrží celý deň. Tiež sa mi páči pumpička na dávkovanie, vďaka nej nehrozí, že vyjde z balenia viac, ako by ste chceli. Všimla som si, že o ňom písalo už viac blogerov, takže nie som jediná, ktorej sadol. Síce nie je najlacnejší, ale vydrží veľmi dlho a naozaj sa doň oplatí investovať.

Korektor - ďalšou dôležitou vecou je korektor, pretože mám kruhy pod očami. Obľúbila som si tyčinku Skinfood Banana Concealer Stick, ktorú mám zhodou okolností takisto z bbcreamshop.sk. Snažila som sa nájsť niečo rovnako dobré aj v našich drogériách, ale nepodarilo sa mi to. Tento korektor má skvelé balenie, krásne vonia, nevysušuje pleť a to najdôležitejšie - výborne kryje. Hlavne tie moje kruhy pod očami, pozrite sa TU. Už ho mám malé množstvo, takže si určite objednám ďalší.

Púder - vďaka natáčaniu videa pre Loréal sa mi dostal do rúk ten najlepší púder na svete. Teda, pre mňa najlepší, aký som doteraz mala. Je to Loréal True Match Powder. Ako vidíte, už sa mi začína míňať, ale rozhodne si, napriek vyššej cene, kúpim ďalší. Toto balenie mám už od mája minulého roku, takže je to dobrá investícia. Žiadny iný púder mi nevydržal taký dlhý čas, asi preto, že som sa s nimi musela prepudrovať častejšie, čo s týmto nemusím, lebo výborne drží a nezanecháva na tvári ,,prašnú" masku. Naopak k pleti dokonale priľne.

Tvárenka - kedysi som si líčka nezvýrazňovala, ale dnes sa bez toho viac menej nezaobídem. Tvárenku Loréal True Match Blush ma naučila používať vizážistka (opäť) pri natáčaní pre Loréal a som jej za to vďačná. Tvár získa úplne iný výraz a farbu, pretože jej dodá sviežosť a ak je to potrebné, tak tvár tiež trochu zúži. Balenie obsahuje malé zrkadielko aj štetec na nanášanie, ten však ja nepoužívam, keďže líčka maľujem prstami. Myslím, že celá rada True Match je veľmi kvalitná, vyskúšala som aj make-up a bol výborný.

Linka - momentálne si oči líčim jednoducho. Vlastne si ich vždy líčim jednoducho, ale teraz sa mi najviac páči, keď mám linku. Na viečka si pred jej aplikovaním nanesiem púder. Kým som si nebola istá, že kontúry budú rovné, nakreslila som si linku najprv čiernou ceruzkou, ale dnes to už nerobím. Používam tekutú linku od Miss Sporty Studio Lash. Myslím, že je to na trhu jedna z tých najlacnejších, ale mne vyhovuje. Značku Miss Sporty mám rada ešte z raných teenage čias, keď to bolo spolu s Color Trend od Avon to jediné, čo moje oči znášali a nedráždilo ich to.

Riasenka - so špirálami experimentujem, kupujem si skoro stále inú, teraz mám konkrétne túto Miss Sporty  Pump Up Booster. Tiež patrí medzi tie lacnejšie, ale moje očakávania splnila. Má veľký hrebienok, dobre sa nanáša, vytvorí objem aj dĺžku. Patrí určite medzi to lepšie, čo som vyskúšala.

Balzam na pery - v mojej kozmetickej taštičke určite nemôže chýbať pomáda. Ako viete, mám ich veľa, v každej kabelke a v každom vrecku. Na fotke je Hurraw! balzam s príchuťou chai masala a mám ho strašne rada.

Krém na ruky - mám ho pri sebe pre istotu hlavne v zimných mesiacoch. Teraz používam ten od Oriflame a okrem skvelej vône si ma získal  hlavne tým, že nie je mastný a rýchlo sa vstrebáva. Tak to mám rada.

Termálna voda v spreji - perfektá vec, a to nielen v lete. Počas teplých dní osvieži a hydratuje, navyše ak máte nejaké zápaly, alebo začervenania, tak pleť upokojí. Ja používam Avéne, malé 50 ml balenie, ktoré môžem mať stále pri sebe. Navyše teraz ho majú v akcii TU.

Pilník a pinzeta - už som sa naučila, že tieto veci môžem potrebovať kedykoľvek, takže je najlepšie ich pri sebe mať stále.

Ktoré sú vaše základy kozmetickej taštičky? Bez čoho by ste dnes už nevedeli fungovať?

You Might Also Like

6 komentárov

  1. ja na Avene nedam dopustit :) a tu pinzetku mam tiez, okrem toho ze je uplne uzasna a ostra, je este k tomu mila a vtipna :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tvářenku od L´orealu mám také, a je super! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. linku a špirálu mám tiež, za tú cenu je naj naj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Velmi originálně vyfocené...

    http://www.pavlinajagrova.com/2013/03/my-make-up-bag.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mám tú istú linku lebo je skrátka fajn :D BB cream mi nestačí, mám trošku problematickejšiu pleť takže je mojou topkou je Maibelline Affinitone, krásne zjednotí. Som oriflejmáčka takže používam dosť veľa produktov, z dekoratívky je super určite podkladová báza a biely púder, pekne odráža svetlo a nevidno ho, špirály mením a rúžov mám milión, najradšej Rimmel London Kate kolekcia 1 odtieň :) pekný a matný

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Riasenka Miss Sporty je fakt skvelá, vyčarí krásny objem, jediným mínusom je, že riasy trochu zlepuje.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook