Bloggers

20.5.10

Nechcem písať veľa, ale možno sa mi to nepodarí. Pretože čím dlhšie nad tým rozmýšľam, tým viac som si v tejto veci istá, a keď sa nad tým zamyslíte aj vy, tak uznáte, že mám aspoň z časti pravdu. Možno.

Keď som bola mladšia, bolo oveľa jednoduchšie sa oblečením odlíšiť od svojich rovesníkov. Obchodov bolo síce menej, ale nápadov akosi viac. Hlavne to boli moje nápady, ktoré prišli prirodzene, z mojej hlavy a boli ORIGINÁLNE. Dobre, outfity neboli z dnešného pohľadu nijako prevratné, ale v tej dobe boli INÉ. A niekedy vtedy mi párkrát preblesklo hlavou, že by som si mohla každý deň svoje oblečenie fotiť.

O pár rokov neskôr som objavila prvý fashion blog. Ak vás to zaujíma, bol to konkrétne FashionSquad. Nápad dať svoje módne kreácie na internet bol pre mňa niečím úplne novým a prevratným. O to viac, že pod každou fotkou bolo napísané, odkiaľ jednotlivé kúsky pochádzajú. Postupne som sa preklikala aj k iným blogom, ale keďže som nepoznala žiaden slovenský, absolútne mi nezišlo na um, že by som to kľudne mohla robiť aj ja.

Vlastný blog som mala niekoľkokrát. O Ashlee Simpson, o hudbe, filmoch..nič ma však nebavilo, pravdepodobne preto, že som mierny narcis. Pamätám sa, ako som tú Ashlee žrala, vtedy ešte nikto nepočul o emo a ja som túžila vyzerať ako ona. O rok na to prišla emo vlna, mňa ružovo-lebková Ash prešla a vrátila som sa do starých koľají, teda do VLASTNÉHO INŠPIRUJÚCEHO SVETA.

Dnes, keď je to už pomaly rok, čo blogujem pravidelne, som si uvedomila, že sa toho veľa zmenilo. Pred rokom som mala prehľad o slovenských blogoch, viac fičal blog.cz a stačilo mi písať po anglicky, lebo slovenských a českých čitateľov bolo málo. Dnes nestíham, lebo blogov je každým dňom viac a viac. To mi neprekáža, čo však novým blogerom závidím, je SUPERRÝCHLY nárast stálych čitateľov a komentárov. Pamätám sa, že ja som si svojich 50 followerov doslova vydobyla, naozaj som makala a snažila sa. Dnes má aj ten najobyčajnejší blog po 2 týždňoch fungovania následníkov, na ktorých som ja, alebo aj iné staršie blogerky čakali o niečo dlhšie. A prepáčte, ale nie je to v mnohých prípadoch okúzľujúcou kvalitou alebo originalitou blogu. Samozrejme, musím pripomenúť, inak sa do mňa asi začnete navážať, ale tiež si nemyslím, že som okúzľujúca alebo originálna. Jednoducho chcem povedať, že časy sa menia.

Neviem ako vy, ale ja som si všimla, že čím viac sledujeme ostatných (hlavne tie blogy), tak tým viac sme ovplyvňovaní, aj keď si to priamo neuvedomujeme. Je to taký paradox, že to, čo by nás malo inšpirovať, nás podvedome pritláča k múru.

You Might Also Like

18 komentárov

  1. Ve spoustě věcech máš naprostou pravdu.
    Je to tak 5 let co jsem začala s blogováním a uplně živě vidím, jak jsem na sebe byla pyšná za 20 návštěvníků denně..

    Musím souhlasit s tím posledním a pozoruji to nejen na sobě ale i na okolních blozích.. všichni se necháme ovlivnit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. já mám ted momentálně druhej blog...ten prvni sem mela pred cca rokem a pul..a co si pamatuju, tak nebylo vubec tolik blogu jako ted..
    bylo jich "jako šafránu"..zatímco teď je ojedinělý,když někdo blog nemá..
    nevím,jestli je to dobře nebo špatně..
    rozhodně je plno skvělých blogů,jejichž pisatelky si kvanta navstevniku pravem zaslouzí:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ve sposte veci s tebou souhlasim ale s takovym narustem jsem se osobne teda nesetkala a jsem rada za tech 24 followers co mam. Ale dost mozne ze delam neco spatne haha.

    Kazdopadne jsem ti chtela moc pochvalit sako z predminuleho blogu, ale myslim si, ze by jeste lepe vyniklo s dzinama do pasu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můj první blog, týjo.. To už je tak pět, pomalu šest let zpátky! Pamatuju si, jak jsem porád koukala na toplist a vetsina tech navstev jsem stejně byla já :D..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. chmmm nedávno jsem nad tím taky přemýšlela. je to pravda, blogy by se daly rozdělit na ty kvalitní a "dlouhotrvající" a na blogy jednohubky... 14 dní zapáleně blogují a pak hups... jsou pryč.. nebo jejich posty ztratí význam..
    A jinak ti chci blog moc pochválit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja som si prvy blog zalozila az teraz v januari...viem ze patrim k tej novej vlne (ejha new wawe je aj v blogovani) no mna tato mania fashion blogov a lookbook-u chytila tak pred rokom-rokom a pol a o vlastom blogu ma na zaciatku ani nenapadlo uvazovat =)...no ale musim povedat ze suhlasim s tymi poslednymi dvoma riadkami...naozaj ked sa tak nad tym zamyslim dospejem k rovnakemu nazoru...viem ze moj blog nie je bohvieako originalny...ale snazim sa a musim povedat ze ma to bavi...a za svojich citatelov som naozaj veelmi vdacna...a este nesmiem zabudnut podotknut ze na tvoj blog chodievam uz dost dlho a velmi sa mi paci...tvoje clanky byvaju inspirativne a doplnene skvelymi fotkami...cize len tak dalej...myslim si ze ty sa len tak nestratis...vela stastia!! Rebeka =)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hay dear blogger!
    How are you? I'm glad that I've visited this blog! She's lovely.

    Please, check mine too & maybe we can follow eachother!
    Love, Cindy.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, tvůj blog sleduju dost dlouho a baví mě..:) Myslím, že jsi jedna z mála slečen, které mají vlastní názor a nebojí se ho dát najevo(je vás vážně málo!!!)

    Popularitu některých blogů nechápu, znám mnoho jiných(českých), které jsou lepší, ovšem nejsou tak moc "POP"...

    Ve stylu vidím problém. Některé české "superblogerky" mají neustálou potřebu kritizovat český styl atd., říkat, jak jsou Francouzky stylové (to, že cca. 5% má styl a zbytek nosí průměrnou módu jim asi nějak nedochází:D)

    Já jsem nadšená, když mi přibude jeden následovník, jsem ráda, že někoho baví to, co píšu. Protože, narovinu, já píšu blog proto, abych si dělala záznamy pro sebe a když to někoho baví, tak jsem ráda. Ale primárně je to z mé vlastní potřeby se "vypsat"...

    Přeji hezký den. B

    OdpovedaťOdstrániť
  9. super článek ...zhltla sem ho na jeden dech...rozhodně máš pravdu..ale nic se s tím dělat nedá...:)...však ona zase příde nová vlna něčeho jiného a tady zůstanou jenom ti které to opravdu baví..teda aspoň doufám..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. no najskôr k tvoju komentáru u mňa..musím ťa sklamať ale od Saba mám len tú krabičku,ktorú mi doniesla mama od jednej jej kamošky (od nej mam krabičky chanel,dior..) a som taký krabičkový maniak

    a teraz k článku.Pri jeho čítaní som si spomenula na svoj úplne prvý blog,ktorý nebol vôbec o môde,ale už vtedy som tam písala o sebe a svojej BFF:) (to bolo asi pred 3 rokmi) potom som mala jeden,kde som uverejňoovala také somariny ako colorky a iné..:D a predzačiatok malej Foly bol môj blog ,ktorý vznikol pred rokom len a len vďaka Trish,ktorej blog (este na blog.cz) som milovala a bolo mi blbé vždy písať komentáre ako anonym,tak som si aj ja založila blog. Nechcela som ho robiť veľmi osobný-moje foto a tak,ale začiatkom leta som neodolala a šupla tam nejaké fotky.

    a k návštevnosti-nweviem,zatiaľ som si to nevšimla,že by nové blogy mali nejakú extra veľkú návštevnosť-ak aj hej,tak ten blog je podľa mňa naozaj dobrý alebo potom je písaní aj v angličtine.
    Na blogspot som prišla pomerne pozde,takže "zbieranie followers" mi robilo veľkú radosť a viem,že prvým si bola práve ty Becca:)

    ....bože,to koľko som už napísala?ve´d to ani na svojom blogu toľko nenapíšem:D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ano, je to tak jak pises. Ja se az divim. Blogu je plno, driv bylo hlavne blog.cz . Mela jsem i tam blog - ten prvni mel , co si pamatuji jeden hodne uspesny clanek. Pamatuji si dodnes , jmenoval se Kauza Ruth a byla to zrovna moje situace ktera byla mezi mymi prateli, pouze s jinymi jmeny. A ten druhy existuje dodnes, jenze ja si nedokazi vzpomenout na heslo ani na sve prihlasovaci jmeno. ( www.dokumentace.blog.cz ) Chtela jsem psat o svych oblibenych kapelach a davat tam hlavne fotky z akci , jenze pak jsem objevila rajce...:D

    Se stylem je to docela sporne tema a na nekterych blozich to je ´velke tema ´ doted.
    Rada bych se v tech ceskych blozich orientovala, ale je to uz nemozne. Je jich skutecne moc, a ted jsem objevila takove, ktere skutecne nejsou zabehnute, ale autori jsou originalni a svi, coz je myslim to hlavni .

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Neuvěřitelně jsi to vystihla.Svůj blog na blogger.com mám poprvé.Mám napsaných 9 článků a už mám 2 pravidelné čtenáře.Nechápala jsem,jak někdo může chtít pravidelně číst mé nesmyslné bláboly ;).

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Helou girls. :)

    Nedá mi nevyjadriť sa, nakoľko som absolútny nováčik v blogoh ako takých, ako aj v blogovaní samotnom. Neviem ako som bez toho mohla žiť, ale stalo sa. Hold táto čierna minulosť je už chvala bohu za mnou. :) Dnes blogujem. Asi týždeň. A môžem skonštatovať dve veci. Vyplnilo mi to medzeru. Toto je to čo ma baví. Je mi jedno, že mám len jedného sledovateľa, jednoducho ma to pohlitilo. Už teraz mám v hlave minimálne 20 nápadov na články a outfity a svoje outfity a vôbec. To písanie o tej móde mi ide akosi tak samo a určite ma to tak skoro nepustí. Konečne budem môcť niekomu ukázať čo sa mi páči, čo ma baví.. Konečne,konečne,konečne. :)

    Viem, že môj blog je zatiaľ nič moc, ale však počkajte :)) Potešilo by ma ak by ste si ho pozreli ( neočakávam,že by sa stal niekto jeho sledovateľom) Ale rada by som počula Vaše pripomienky, názory, rady. .. Raz budem ako vy, :) a potom Vám to vynahradím. :)

    Ja vlastne ani neviem ako sa dá dostať na nové blogy, alebo kde prezentovať ten môj.

    http://diamondsfashionkatka.blogspot.com/

    Katka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Becca, môžeš mi veriť, že žiadny nárast slovenských blogov nie je super rýchly. (Naozaj, viem o tom svoje. Ono sa to len zdá.) Blogovanie chce čas, inšpiráciu, námahu a veľa úsilia.

    Je to síce zábava, ale stojí za tým tvrdá práca. Vždy bude niekto, kto bude pred Tebou, ale aj za Tebou. Je to normálne a je to fakt. (Narážam na poslednú vetu v Tvojom článku.) Občas si treba dať pauzu a nemyslieť toľko na ostatných -- spýtať sa, čo chceš a očakávaš od svojho blogu Ty. Len tak s ním budeš spokojná. Toľko odo mňa. Držím palce! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. U me ta oslava ctenaru a navstevniku pretrvava stale. Neni to tak davno, co jsem jasala nad dvaceti lidma a protoze vim, jaka je blog rehole, vazim si toho uplne stejne tehdy jako dneska. Ale mas naprostou pravdu v tom, ze se hodne zmenilo, jen si nejsem jista, ze k lepsimu...

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Souhlasím se vším kromě toho rychlého nárůstu čtenářů a fanoušků nových blogujících... Jak píše Danny Rose, i já jsem vděčná za těch 13 pravidelných čtenařů, které mám ;) A to už nějaký ten týden blog mám...
    Je fakt, že v dnešní době má blog spousta lidí. U mě to nevzniklo tak, že bych potřebovala být rychle in. Dřív jsem měla nejnavštěvovanější český web o Avril a před několika týdny jsem si uvědomila, jak moc mi práce na webu chybí a rozhodla se, že by to mohla být dobrá alternativa, která není tak "těžká na údržbu"... :)
    ---
    http://sheisjennyb.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja som mala už asi tri blogy, a začínalo to s tym ze som pisala po kezmetike a tak ale stale som chcela aj niečo o sebe a svojom style a vlastne o tom co je pre mna charakteristicke. A myslim ze ano ine blogy nas aj tak trosku ovplivnuju. Uz je to nejak tak

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Skvelý článok! Prečítala som ho jedných dychom, ako sa vraví. Škoda, brala by som aj dlhší. :P
    A k obsahu. Taktiež som spolu s mojou kamoškou mala niečo vyše roka blog na blog.cz. Ani neviem, prečo sme s tým prestali. asi nedostatok času, neviem. Všetko sme teraz zrušili a začala som písať on my own tu na blogspote. Neviem do ktorej línie blogov sa mám zaradiť, ale máš pravdu, blogov je neúrekom. podľa mňa je to i fajn, pretože človek sa môže podeliť o svoje ja i s inými a ďalej je to super hobby. Robiť to čo človeka baví. Takisto to pohltilo i mňa. Teším sa každej návšteve i sledovateľovi. Je to istý pohánací manéver :)Hlavne je to super príležitosť na posúvanie sa vpred, čo sa však všetkým nevydarí... Ale už končím, je pol druhej a neviem čo píšem. Veľa šťastia v blogovaní Becca .

    S pozdravom, Maja.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook