You can call it a gastronomy post

21.4.10

gastronomy

It´s better than plain food post. I must tell you, that I love eating (didn´t want to write that I´m addicted, because who doesn´t). And I love cooking, but I can´t cook as great as my grandmothers.
Seeing that I´m always hungry, I start to eat a lot of vegetables and fruits. I have never been a ,,meat person", but sometimes I have a meat shock and I have to devour quite a big chicken or ham. And don´t want to know, how much chocolate I ate today.
So, my new hobby is making a vegetable salads. They are good and healthy. And what is the best, I can eat them in arbitrary quantity. When I want some sweets, I make a fruit salad. But I tell you, it´s better, when someone else makes these perfect dishes.

What are your fav food? Do you eat meat?

gastronomy

Je krajšie nazvať tento príspevok gastronomickým ako jedálnym. S pochopiteľným dôvodov. Poviem vám, milujem jedlo (nechcela som napísať, že som závislá, lebo veď, kto nie je). A tiež milujem varenie, len ešte neviem variť tak, ako moje babky.
Kedže som stále hladná, začínam jesť hlavne veľa zeleniny a ovocia. Nikdy som nebola mäsový typ, ale občas dostanem šok a musím si dať obyčajné kura alebo šunku. Bez všetkého. A nechcite vedieť, koľko som dnes zjedla čokolády.
Takže, mojou novou záľubou je robenie zeleninových šalátov. Sú výborné a zdravé. Najlepšie však na nich je, že ich môžete zjesť ľubovoľné množstvo. Keď mám chuť na niečo sladké, dám si ovocný šalát alebo domáci kompót. Ale úprimne, je oveľa pohodlnejšie, keď vám takéto misy pripraví niekto iný. Preto si dávam tú čokoládu.

Aké je vaše obľúbené jedlo? Máte radi mäso?

You Might Also Like

19 komentárov

  1. Taky mám ráda takové saládky...obzvlášt ted když už tři týdny nejím sladké ani pečivo tak je to super...přece jenom příde léto tak nějak v těch plavkách musíme vypadat..mám moc ráda zdravé jídla...a maso si taky dám když mi to někdo naservíruje...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mmm vypadá to skvěle!:)
    Miluju ovocné saláty,ve kterém jsou jablka,meloun,třešně,kiwi,banán,jahody a hroznové víno:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. uuuuuuuuplne jsem dostala chut na salat!!!! ted mam hlad :D

    ja jidlo taky miluju, nejlepe neco morskeho, nebo japonskeho :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ja som dosť pažravec a nehanbím sa za to! :) mäso mám rada ALE len biele tj: kuracie, morčacie atď. niekto vraví že veľmi vymýšľam ale keď mne ostatné mäsá nevoňajú :(
    a obľúbené jedlo: jednoznačne pizza, tú by som mohla jesť na kilá!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jaké pěkné fotky!
    Ano mám ráda maso,moc(:
    Ale i ovoce a taak.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Áá, všechno vypadá tak úžasně a chutně ♥ ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já MILUJU jídlo!!!!Zbožňuju zeleninu, ovoce, maso, těstoviny, čerstvý chleba, sóju,ryby, houby, čokoládu...všechno(až na pár vyjímek, no. Třeba vnitřnosti-blé!) Často nakupujem s Ondrou ve zdravé výživě,takže jíme hodně sojových výrobků atak...Ale dobrý tatarák s pořádně očesnekovanou a mastnou topinkou neodmítnu:D A oblíbené jídlo...? To je otázka, na kterou nedokážu odpovědět:D

    Měj se hezky. B

    OdpovedaťOdstrániť
  8. teda.. mňam:)

    maso jsem dřív nejedla, a ani teďka ho nějak nepotřebuju. ale dám si.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vždycky sme si myslela, že já sem ten největší žrout na světě! :D Sem ráda, že nejsem sama, kdo má tolik rád jídlo! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já mám na jídle taky řádnou závislost :D I když maso zrovna nemusím- bez toho bych se klidně obešla, ale nedokážu žít bez těstovin třeba :) No a hlavně všeho nezdravýho... :/ Jako Mc, Subway atd. A saldkosti. Ale zároveň miluju i ovoce a zeleninu, tak alespon nejím POŘÁD nezdravě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. V prvé řadě k minulému postu: Vypadáš naprosto úžasné, superácky, krásně, nádherně, božsky....jak jsi to dala dohromady se mi moc líbí...i světlo na fotkách...jak říkám dokonalé..=)
    Do jídla nejsem takový blázen ale jím ráda..=D Z ovoce jsou to určitě jahody a jinak mimo to strašně zbožňuju těstoviny...=D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak ja si tiež rada dám takýto mix všetkého zeleninového a ovocného čo doma nájdem.. a zbožňujem v takom šalátiku cherry paradajky alebo také tie žlté "hruškovité" paradajky.. celkovo paradajky milujem!

    A potom z mäsa samozrejme kuracie a tuniaka a vlastne všetky ryby! Tuniaka avšak asi najviac! V nátierke, pizzu jem výhradne len tuniakovú alebo teda ešte brokolicovú..

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ovocné saláty jsou nejlepší! Mmm, dostala jsem chuť na jahody :D Jinak taky miluju čokoládu (jako každý :D)
    A moje oblíbené jídlo jsou halušky se špekem a bryndzou, nebo taky čínské jídlo ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. miluju saláty všeho druhu :)..vypadá to skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. i cant read this post but the food looks delicious!! YUMM

    Anna Katrina
    http://passportglamour.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Strašne rada hamížním :)) mňamky! ale všetko z mierou...

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook