AHOJ JESEŇ / AKO SI JU VYCHUTNAŤ

29.10.18

Untitled
Tak zima je tu, ja som vytiahla kabáty a kožušinky a vlasy sa mi pod nimi vždy zamotajú do luxusného dredu. Ráno sa neviem prebrať, cez deň je blbé svetlo a mne sa ťažko fotí a o 15.00 je už tma. Nemám také výčitky z čipsov a dokonca si dám aj čokoládu. S Macom pijeme teplý čaj s medom a pokojne celý víkend preležíme v posteli, kam si objednávame jedlo z donášky. Skúšame nové krémiky, dávame si masky na tvár a hráme spoločenské hry. Ja chystám vianočné darčeky (áno, už teraz), nakupujem vianočné ozdoby v akcii a premýšľam, aké vianočné pohľadnice vyrobím svojej rodine a kamarátom tento rok. Doma nám nonstop horí minimálne jedna sviečka, lebo robí atmosféru a večer, keď sa Maco kúpe, si pri práci púšťam Damiena Ricea. Sledujeme množstvo seriálov, sťahujeme filmy, čítame knižky a ja do toho hľadám inšpiráciu na DIY projekty. Varím nové recepty, napríklad dnes som prvýkrát uvarila fazuľovú polievku na kyslo a myslím, že je výborná, aj keď úplne ako od babky či nagyiky nie je. 

Áno, toto obdobie má svoje čaro, len ho treba nájsť. :) A tak som vám spísala zopár svojich tipov na seriály, knižky a filmy, na ktoré som si spomenula alebo ktoré ma v poslednom čase zaujali. Nech nemusíte toľko hľadať, keď nebudete chcieť celý deň vyjsť z postele či vytiahnuť päty z domu. Čo je dôležité - chce to teplý čaj a aspoň jednu sviečku! Samozrejme očakávam od vás rovnakú službu, sem s vašimi odporúčaniami na seriály, filmy a knihy! Vďaka. :)

Untitled

Seriály, ktoré ma bavia / bavili: 

Jane The Virgin (najviac, milujem!)
A Discovery of Witches (lebo čarodejnice, upíri a démoni)
Dynasty (tak zlé, až je to dobré)
Devious Maids (super, režírovala Eva Longoria. Trošku predvídateľné, ale dobré, škoda, že netočia viac sérií a skončilo sa to nedokončene...)
Sex v Meste (ak ste náhodou ešte nevideli všetky časti, tak teraz)
Zúfalé Manželky (asi netreba viac hovoriť, klasika)
Orange is The New Black (sledovali sme aj s Macom :))
The Good Place (ľahká oddychovka)
The Handmaid´s Tale (musíte vidieť)
The Crown (bez komentára, pecka)
The Sinner (trošku psycho, ale veľmi dobré)
Unbreakable Kimmy Schmidt (oddychovka, režíruje Tina Fey, je to celkom sranda)
13 Reasons Why (bavila ma 1.séria, 2. už tak nie...)
Big Little Lies (najlepšie, už sa neviem dočkať 2.série)
Master Of None
American Crime Story
Crazy Ex Girlfriend (sranda, veľa som sa nasmiala :D)
Black Mirror

A inak ak máte Netflix, tak ja sledujem rôzne dokumenty o Royal Family, je to moja slabosť. A odporúčam aj krátky dokumentárny seriál o Donaldovi Trumpovi a iné dokumenty, ktoré tam sú.

Untitled
Untitled
Untitled

Knihy, ktoré odporúčam:

(všetko od vydavateľstva Absynt je skvelé!)
Americký Cisár
Akoby si kameň jedla
Tancujúce Medvede
Vitajte v raji
1947

Vězenkyně - Malika Oufkir
Odsúdení prežiť - Wendy Holden
Mengeleho dievča - Viola Stern Fisherová (aj keď pochybujem, že to niekto ešte nečítal)
Utiekol som z Osvienčimu - Rudolf Vrba 
Mníška - Denis Diderot
knižky od Borisa Filana

Untitled
Untitled

Novšie filmy, ktoré sa mi páčili:

Into The Forest (čo sa stane, keď zrazu vypadne všade elektrina?)
Flatliners
Game Night
Mother! (veľmi psycho a veľmi dobré psycho)
Disobedience
Denial (milujem skutočné príbehy, Rachel Weisz)
A Quiet Place
The Shallows (milujem filmy so žralokmi)
47 Meters Down (vravím, žraloci)
All I See Is You
Adrift
War Dogs (super!)
Race
Room
Devil´s Knot (výborný, o zmiznutí dieťaťa)
Wonder (slzičky, samé slzičky)
Molly´s Game (milujem skutočné príbehy)
A Cure For Wellness
The Zookeeper´s Wife
The Mountain Between Us (najviac srdcovka)
Gerald´s Game (super psycho)
The Disaster Artist (milujem skutočné príbehy)
I, Tonya (milujem skutočné príbehy)
The Commuter (proste Liam Neeson, I like it)
Passangers (romantika vo vesmíre)
Sully (milujem skutočné príbehy)
Lion (milujem skutočné príbehy a môže Dev Patel takto vyzerať?)


Untitled
Untitled

Outfit: sukňa, baker boy čiapka - H&M / mikina - second hand / kožušinka - Gate / okuliare - Zero UV / kabelka - Loro Oro / pás na kabelke - DIY / tenisky - Puma Thunder Desert / hodinky - Cluse 

You Might Also Like

9 komentárov

  1. super svieži článok :) Ja zdieľam tvoje nadšenie pre Jane the Virgin, The Crown a Big Little Lies. Skvelé seriály. Možno ťa bude baviť Victoria, hoci tam tá filmová kvalita nie je až taká skvelá ako pri The Crown, ale je to royal tematika a reálny príbeh. A skvelý seriál je The Marvelous mrs. Maisel. To je taká chuťovka, podľa ma to ľudí buď baví alebo nie, nič medzi tým. A z absyntoviek odporúčam Dve sestry, ak si ešte nečítala. Veľmi poučné, reálne a emotívne. Pri čítaní som bola dosť nahnevaná na niektoré postavy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Becca. Ďakujem za tipy. Väčšinu poznám no nie všetko som aj videla, šetria som si to presne na jeseň. Môj naj seriál je Breaking bad, uz niekolko rokov ho skratka nič neprekonalo, a takto na jeseň sa určite hodí si pozrieť aj Stranger things 🖤. Moj obľúbený film je Crash (rezia Paul Haggis). Uplne ma to odrovnalo. Je to na spôsob 21GRAMOV alebo Amores peros. Viac prepletenych príbehov ktoré spolu súvisia. Vidím ze sa ti páčila Geraldova hra,ktorá je podľa knihy Stephena Kinga ktorého ja M.I.L.U.J.E.M. ,cize co sa tyka kníh v tom mam jasno, len ktorú odporučiť z toľko skvelých 😊 Možno kniha 4poviedok Bezhviezdna tma, alebo Misery, alebo Nezbytné věci. A takisto máš na zozname Mengeleho dievča a aj Rudolfa Vrbu, a z tejto oblasti mňa úplne dostala kniha od Richarda Glazara s názvom Treblinka, slovo jak z dětske řikanky. Skvelá. Toľko moje tipy. Určite mám z každej kategórie toho viac ale toto sú moje highlighty. Prajem Ti ešte krásnu tvorivú jeseň plnú zážitkov. Ci už tých knižných alebo filmových.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Och, pozerám, že máme úplne rovnaký vkus na seriály- MILUJEM Jane the virgin, Big little lies bol nádherný seriál, tiež sa teším na druhú sériu, ohľadom sérií 13 reasons why, mám rovnaký názor no a Sex v meste je určite najlepšie pozerať na jeseň! :) Najbližšie sa chystám na The Crown a Handmaid's tale, tak som zvedavá :) Vďaka za ďalšie tipy tiež♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Becca, ak ta zaujima tema holocaustu, odporucam tieto dve knihy, obe su to skutocne a velmi silne pribehy: kniha s nazvom Klarina vojna od Clary Kramer, je to o polskom zidovskom dievcati, ktore sa pocas vojny ukryvalo v ukryte urobenom pod podlahou jedneho domu. Druha kniha sa vola Divaj sa na hviezdy od Evy Weiss Slonim, pribeh dievcata z Bratislavy, ktore bolo odvlecene do Osviencimu. Inak mas velmi pekny blog, rada ta citam.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja sa už na jeseň a zimu mega teším - konečne donútim svojho chlapa (a teda aj seba) viac oddychovať :) a bohužiaľ jediný seriál, na ktorý som ho ukecala je the walking dead :(

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Čauko Beka, podľa toho čo píšeš, z kníh ak si ešte nečítala určite vyskúšaj Hanu od Mornštajnovej, zo seriálov Sharp Objects (ten istý režisér ako u BLL), no frajer sa ma snaží ukecať na Glow, vraj veľmi príjemná 30 minútovka k obedu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja odporúčam seriál this is us :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja odporucam serial Orphan black. Sama ho este nemam dopozerany a asi sa k tomu tak skoro zial nedostanem ale raz hadam ano.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Keď knižka, tak za mňa momentálne jednoznačne "Florencie v extázi"! a nie, nejde o ľúbostný letný príbeh:D Ale je to román, a romány sa na jeseň/v zime čítajú skvele, presne ako vravíš-pri čajíku a pri sviečke alebo niekde v útulnej kaviarničke. Je o američanke s poruchou príjmu potravy žijúcej krátkodobo vo Florencii a odohráva sa akurát na jeseň, čo je podľa mňa skvelé načasovanie. Dokonalé opisy Florencie jemne šmahnuté históriou, zároveň myšlienkové pochody ženy s týmto typom problému, v pozadí zľahka načrtnutý ľúbostný príbeh, ale nič presladené. Práve som ju dočítala a s nadšením odporúčam ďalej! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook