HELLO TULIPS / ČÍM SA ŽIVÍM

25.4.18

Untitled

Keď som sa vás už dávnejšie pýtala, aké témy by vás na blogu zaujímali, napísali ste mi okrem iného napríklad aj to, že by ste chceli vedieť čo robím a ako vyzerá môj bežný deň. A tak si teraz sedím v našej obývačke, Maco mi písal, že musí ostať dlhšie v práci, ideálny čas na to, aby som sa pustila do tejto témy.

ČO ROBÍM / MÔJ ZDROJ OBŽIVY

Momentálne mám hlavné zdroje príjmu dva a to blog a správu sociálnych sietí a vytváranie kontentu. Inak sa tomu hovorí aj social media content creator. To, čo robím na blogu a svojich sociálnych sieťach pod Style of Becca, vidíte a viac menej to isté robím pre zopár iných značiek. Pohybujem sa vo svojej oblasti, takže móda, kozmetika a lifestyle. Fotím produkty, upravujem fotky, vymýšľam texty. Potom mám ešte zopár menších side jobov, ktoré robím pomenej a beriem ich ako "přivídělek", napríklad písanie článkov na blogy iných firiem alebo prekladanie textov do slovenčiny.

Pracujem z domu a inak by som to ani nechcela. Môj prvý denný job bola stáž na PR oddelení v L´Oréali, čo bola pre mňa skvelá skúsenosť, z ktorej čerpám dodnes, ale zároveň vo mne vyvolala doslova odpor k sedavej práci v kancelárii, kde musím sedieť väčšinu svojho času. Odvtedy som viackrát premýšľala, či sa opäť zamestnám, lebo veď to tak robí väčšina populácie, ale po pár pohovoroch som to vzdala, pretože som na to jednoducho nemala odvahu. Rada sa venujem svojim projektom, rada si organizujem svoj čas, rada veci robím po svojom. Nechcem si svoj rok rozplánovať podľa 5-týždňovej dovolenky a chcem sa vybrať za rodinou do Košíc viac-menej vtedy, keď chcem ja, nie keď ma pustí šéfka, preto som si založila živnosť a tak fungujem na voľnej nohe. 

Untitled

AKO VYZERÁ MÔJ BEŽNÝ DEŇ

Nebudem vám tvrdiť, aký mám straaaašne pestrý život a každý môj deň je iný. Lebo zas, ja mám rada aj stereotyp a potrpím si na svoj kľud. Áno, sú dni, ktoré sú veľmi nabité a ja sa nezastavím, ale sú aj dni, keď ostávam celý deň doma a pracujem za počítačom. 

Mám rada dni, keď sa ráno zobudím, spravím si raňajky a pozriem si seriál. To je pred začatím bežnej pracovnej doby. Mám úchylku, že rada odpisujem na maily práve v čase, keď mám pocit, že celý svet sa ešte len zobúdza alebo zaspáva. Takže pred 9.00 a po 21.00. Ale keďže ja som ranný typ, tak fungujem skôr ráno a poobede okolo 16.00 už veľmi funkčná nie som, aj keď napríklad také písanie článkov na blog mi ide viac práve  (pod)večer.

Potom si pozriem diár a zhodnotím, čo v ten deň musím urobiť, čo chcem a čo reálne stihnem. Práca z domu, ak je to navyše vaše hobby, má nevýhodu v tom, že môžete pracovať nonstop. S tým dosť bojujem a hovorím si, že budem po 6-tej vypínať počítač, ale málokedy sa mi to podarí. Na druhej strane idem cez deň niekedy na obed s kamarátkou, na kávu, na stretnutie alebo blogerský event, takže je logické, že potom ten čas musím posunúť. 

V praxi robím nasledujúce veci: vymýšľam čo a ako odfotiť, fotím, vyberám fotky, editujem fotky, píšem k nim text, píšem články, plánujem čo sa kedy postne, nahrávam fotky na Instagram a FB, poprípade posledné 2 body preskočím a upravené fotky posielam rovno agentúre / firme. A toto stále dookola, až mi z toho niekedy prepína. Možno preto som si už dosť dlho nekúpila žiadny módny časopis a radšej večer idem úplne mimo svoj obor a čítam knihy.

Môj vlastný projekt Tvoja Vintage Mama rozbieham, mám s ním naozaj veľké plány a v budúcnosti by som sa mu chcela venovať viac, ideálne 50/50 s blogom.

Untitled
Untitled

BLOGERSKÉ SPOLUPRÁCE

Počas tohto obdobia písania bakalárok a diplomoviek mi v maily pristálo niekoľko emailov s rozhovormi, ktoré sa zaoberali práve blogerskými spoluprácami. Nebolo v mojej kapacite odpovedať na všetky aj keby som veľmi chcela. Ale práve vďaka spoluprácam s firmami môžem povedať, že ma blog z časti živí. 

Navyše, nie je to len o peniazoch, ale o nových kontaktoch, zážitkoch, prehľade a skúsenostiam, ktoré s nimi získavam. Vždy si samozrejme vyberám značku, ktorú mám rada, ktorá je mi sympatická a hodí sa ku mne a k blogu celkovo.

Tak napríklad spolupráca s TOUS Jewelry je stále pomerne čerstvá (od februára 2018), ale je to moja srdcovka. Ako viete, milujem kvalitné, no zároveň cenovo dostupné šperky, takže keď ma oslovili, bola som veľmi rada a na spoluprácu nadšene kývla. V ich predajni som totiž vždy ako Rebeka v krajine zázrakoch a stále sa teším na nové kúsky kolekcií. Napríklad z tejto slamenej kabelky s kamienkami som úplne hotová. Nie je to úplný essencial spring/summer kúsok? Cítim sa s ním ako Parížanka alebo Španielka, vložím si doň ružové tulipány, ktoré som kúpila na trhu a idem do pekárne po čerstvé bagety a cherry paradajky a bežím do parku na rande s mojim drahým. Do toho okolo mňa stále lietajú motýle a vyhráva veselá hudba. Skoro ako realita, no nie? :D Ale s tou kabelkou som sa tam fakt cítila. Keby ma na záver dňa z tohto môjho sna neprebudili dva mladí ľudia, ktorí sedeli za oknom kaviarne a bavili sa na mojom pózovaní do foťáku. :D Všimla som si ich až vtedy, keď som sa v tom okne upravovala. Ale viete čo? Vôbec mi to neprekáža, lebo ten príjemný feeling mám ja a nie oni. :D

Inak, neviem, či ste postrehli, ale TOUS má už e-shop aj u nás, takže môžete ísť rovno nakupovať na touscesko.cz. Napríklad práve aj túto kabelku. :)

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
photos by my love

Outfit: handbag and jewelry - TOUS / overall - Mango / denim jacket - second hand / sneakers - Converse / sunglasses - Ray Ban Round

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Nádherný fotky a super obsah článku! Mám k tomu jen jeden dotaz - je to focený na Olympus? Ta poslední fotka je uplně neskutečná! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásna, krásny outfit aj kabelôčka. Inak mať takúto prácu je na jednej strane splenný sen, na druhej strane to má určite aj nejaké tie mínusy, ale to má každá práca vak? A je vždy lepšie robiť to, čo človeka baví, než robiť to, čo ho nebaví :D Ako napríklad ja. Ja v práci trpím a trpím už aj na ceste do nej :D :D Trpím nosením uniformy, ktorú už mám oblečenú aj po ceste pretože mám do práce 5 min chôdze...trpím, že nemôžem nosiť farebné nechty, trpím, že nemožem nosiť rozpustené vlasy - ktoré som vždy mala dlhokánske a najradšej vlnité a preto som sa dala momentálne ostrihať lebo to je na nervy maž ťažký cop.... a proste trpím celkovo v práci medzi ľuďmi, ktorí vôbec nie sú podľa môjho gusta a vravím si každý deň "vydrž, už len rok a ideš späť domov na Slovensko" :))) Takže popravde závidím takúto prácu a aj preto si blogujem aj keď si myslím, že už teraz sa nikam nedostanem do povedomia, pretože instagram štrajkuje, blog sa tak ľahko niekomu nezobazí, ale nevadí ja to milujem a aspon pri tom mojom utrpeni ma nieco tesi :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mám veľmi rada takéto články, kde blogerka vpustí publikum do svojho súkromia a trochu viac nám o sebe povie, ďakujeme :) tvoj denný program a práca by teda veľmi bavili aj mňa, totálny dream job ;) inak naozaj prekrásne fotky, neustále sa aj s manželom zlepšujete a posúvate latku vyššie!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zlatko, někdy musíme na tu kávu a probrat ty naše pracovní lives :) Myslím, že v tom máme hodně společného...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok. Po prečítaní mám pocit, že som stretla slovenskú Carrie Bradshaw :D :D Ešte aj tie fotky sú akoby z inej krajiny, hoci je tam slovenský nápis. Fakt ste sa neskutočne posunuli. Sledujem vás asi tak pol roka-rok, ale bavíte ma čím ďalej tým viac. Ste super dvojka. Drzim prsty.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mám rada, keď sa prostredníctvom článku o blogerke dozviem viac. Tvoja práca je moja vysnívaná a tak verím, že sa mi tiež podarí minimálne niečo takéto. Neviem si predstaviť mať stereotypnú prácu :D
    Inak fotky sú naozaj nádherné. Presne ako písali baby predomnou - ako z iného sveta!

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook