DIEVČA V ČERVENOM KLOBÚKU

17.3.18

Untitled
Nemyslela som si, že budem mať takú dlhodobú obsesiu červenou farbou, ale hľa. Milujem tú farbu a cítim sa v nej skvele! Nielenže dodá outfitu šťavu v podobe čo i len malého detailu, ale rovnako vyzerá skvele na fotkách, čo je pre mňa, ako blogera, tiež celkom dôležité. :D Červenú sukňu mám z Nagyikinej skrine a zabudla som si ju už minule doma. A teraz je pre mňa ako nová! K červenému klobúku už ani nemám čo napísať, je to absolútna láska a pomaly (alebo už?) aj moje poznávacie znamenie. Určite si ešte nejaký (iný ako červený) od Alate zaobstarám. Čo však nemusím je kombinácia červenej s čiernou (aj keď minule som urobila výnimku). Celkovo výrazné žiarivé farby a čierna sú pre mňa zlé combo a ako adekvátnu jemnejšiu náhradu odporúčam tmavomodrú. Ten sveter, čo mám na sebe, je mimochodom tiež tmavomodrý, dúfam že to vidíte. :D Novým prírastkom v mojej "taškozbierke" je tento zlatý minimalistický batoh od českej značky Mumray. Značka tvorí aj vyrába priamo v Prahe, videla som to aj osobne. Už dlhšie som uvažovala o menšom elegantnejšom batôžku a tento je úplne skvelý! Naviac zlatý, ale vkusný - pre straku, akou som ja. Moje Känkeny sa totiž niekedy fakt nehodia. :) V zlatej sú aj šperky TOUS - pozlátené pierko na gorálkovej retiazke mi  pripomína moju obľúbenú rozprávku Pocahontas a tie prstene sú ako cukríky. :)

Pri fotení tohto outfitu pršalo, tak sme to museli s Veronikou vymyslieť inak. Napadlo mi fotiť v krásnych priestoroch palácu Křižík, kedysi som tam chodila denne do práce. A nikdy, nikdy som tam doteraz nefotila celý look, tak mám z toho teraz veľkú radosť. Svetlo, biela farba a zeleň. :)

Už dlhšie prechádzam krízou, o čom vám na blogu písať. Outfitovej inšpirácie mám dosť, ale začínam mať problém s textom, čo sa mi v minulosti nestávalo. Nútiť sa do umelo vytvorených úvah nechcem, ale ocením vaše nápady - o čom by ste si radi prečítali? Lebo dúfam, že čítate, a nie len fotky pozeráte, haha :D.

Čo sa týka módy, chcem šíriť myšlienku a odovzdať vám kus inšpirácie slow fashion. Udržateľná móda, sekáče, vintage DIY, naše slovenské a české (či iné menšie) značky. Kus nenásilnej originality. Všetko s mierou a rozvahou. Žiadne extrémy, viem, že z 0 na 100 to nejde. Ak sa však vďaka tomuto blogu rozhodnete kúpiť si nový kúsok v sekáči a sveter s vysačkou za 30 EUR vrátite späť na preplnený štender, budem viac ako rada. Mám však pocit, že ak ste pravidelným čitateľom tohto blogu, tak toto všetko už vidíte a viete. Možno sa mýlim, ale nechcem stále opakovať tú istú pesničku, ak mi rozumiete.

Prosím vás teda o nápady na témy, čo by vás bavilo čítať? Čo by ste sa radi dozvedeli?

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
photos by Veronika Tázlerová

Outfit: skirt - vintage (Nagyikina skriňa :)) / sweater - Scotch & Soda / hat - Alate Millinery / jewerly - TOUS / gold backpack - Mumray / sneakers - Adidas Originals

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Ja by som si rada precitala o tom ci pracujes alebo co robis cele dni, ci mas nejake plany? Ak to nie je moc osobne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wau! To prostredie a fotky sú úžasne, vyzerá to fakt skvelo! ❤️ Čo sa červenej týka, ja som si ju tiež počas tohto roku veľmi obľúbila a nosím ju rada, ale ja ju práve skôr kombinujem s čiernou, keďže napríklad, tmavomodré nemám absolútne nič. :D A veľmi sa mi páči, že sa snažíš “propagovať” pomalú módu a sekáče, ja som videla jeden dokument pred 2 mesiacmi, ktorý sa ma tak dotkol, až som si vytvorila nový blog a rozhodla o tom písať ľuďom, aby si možno jeho čítaním uvedomili, že fast fashion je ozaj svinstvo. Ale, ako píšeš, nedá sa to urobiť z 0 na 100, ja mám stále kopu vecí z obchodných reťazcov a zároveň je to aj dlhší proces, kým si zvykneš nepodliehať všetkým tým žiarivým kusom vo výkladoch. Ja som však odhodlaná a veľmi verím i zároveň sa teším, ak to niekoho inšpiruje, voliť si tú prírodnú a sustainable cestu. :)
    Lily of the valley / Svet Podľa Konvalinky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vždy ma bavilo čítať tvoje texty, takže môžeš písať fakt že o hocičom :D Myslím ale, že ľudí vždy zaujíma aj osobný život blogera. A hoci ty píšeš aj o tom naozaj pekne, možno môžeš odkryť viac protsredníctvom obľúbených jedál/ filmov/ činností/all time favorite outfit kombinácií/... alebo vlastná verziu jednomesačného/ jednotýždenného stĺpčeka s reakciou na niečo, čo ťa zaujalo, čo sa stalo.. Aj keď vlastne, to robíš v článkoch často:) Každopádane, držím palce! Oh a dúfam, že postneš niekedy aj zariaďovanie bytu

    OdpovedaťOdstrániť
  4. súhlasím s ostatnými, že asi najviac nás bavia články z tvojho života :P krásne farby

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nečudujem sa, že si si ten klobúk tak obľúbila, naozaj ti pristane :) A páči sa mi ten batoh, je naozaj super prvkom v celom outfite :) A hej, čítam aj text, mám rada tvoje úvahy :)

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj :-) Sleduju tvůj blog už několik let a moc mě baví - líbí se mi tvůj styl, ať už psaní nebo módy. Fandím ti, jen tak dál :-)
    Co se týče návrhů témat, určitě by mě taky zajímalo, jak už psala slečna výše, jak trávíš svůj den, čemu se věnuješ a jak kombinuješ časově blogerské aktivity s prací.
    A dále také, jak snášíš bydlení daleko od tvojí i manželovy rodiny. Přemýšlíš někdy nad situací za několik desítek let, kdy budou rodiče vaši blízkost potřebovat? Já se nad tímhle hodně zamýšlím a trochu se viním z toho, že se chci usadit v Praze, když mám rodinu na Moravě... proto by mě moc zajímal tvůj pocit, názor na tohle.

    Díky moc a ať se vám oběma daří - přeju jen to nejlepší :-)
    Gábina

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moc hezký klobou, červená ho podtrhuje. Já osobně klobouky nebo čepice nenosím, nějak jsem jim nepřišla na chuť, ale ráda pozoruju. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook