MUST HAVE SPRING / SUMMER 2018

8.2.18

MUST HAVE SS 2018 done
Ok, tento rok je tu môj jarno/letný wishlist o niečo skôr, ale to preto, že už fakt nemôžem dočkať teplejších dní. Vybehnúť do parku, vyraziť vonku iba v bombere a posedieť na teraskách. Cítiť vôňu kvitnúcich čerešňových kvetov a orgovánu, zobúdzať sa o 6.30 na slnkom zaliatu izbu....ach, cítite to aj vy? 

Mám pocit, že s pribúdajúcimi rokmi som skromnejšia, alebo skôr by som povedala, že mám úplne iné nároky / predstavy o tom, čím by sa mal zaplniť môj (nielen) materiálny život. Čo sa týka jari, bude sa u mňa točiť hlavne okolo Bali a na leto som už teraz takmer plne vybavená. Ale vravím, že len takmer.

1. dlhé vlasy / Po 6 rokoch som dospela k záveru, že chcem znovu dlhé vlasy! Verím, že sa mi to tentoraz podarí, v tom medzištádiu, keď neboli ani dlhé ani midi som ich vždy skrátila, lebo som sa na seba nemohla pozerať. A tiež som si myslela, že holt, s mojou jemnou kvalitou dlhé vlasy už asi môcť mať nebudem, lenže prečo nie, keď som ich na strednej pred maturitou mala takmer po pás? Takže to dám. Vybavila som sa aj doplnkami výživy Curapil na podporu rastu vlasov, takže by v tom nemali byť žiadne prekážky.

2. plavky / Mám takú slabosť, že každý rok si kúpim nové plavky. Aj keď ich mám mnoho, tejto radosti, vítania leta, sa neviem vzdať. Na moju obranu, vždy aj nejaké vylúčim. A naša Bali dovolenka sa bez nových plaviek nazaobíde, zaujali ma napríklad tieto kvietkované Esprit.

3. knihy / Neviem kde sa číta lepšie ako na pláži (ok, ešte doma pod dekou, ale to zas vie v lete), čiže dovolenková knižná výbava nesmie v batožine chýbať. Teraz vychádza nová Absyntovka 1947 na ktorú som neskutočne zvedavá! Vďaka jednej z vás som tiež našla knižku, po ktorej som dlho predlho pátrala, volá sa Strach a Sloboda. Tak ďakujem najviac, že ste mi ju našli! :) Ha, len či vydržím nečítať ich do dovolenky.

4. okuliare / Ok, áno, mám dosť okuliarí, ale toto je jedna z vecí, ktoré ja môžem. Nemám úchylku na topánky a ani na kabelky. Ale na okuliare áno. Minulé leto som si objednala jedny lacné červené cat eye a nedám na ne dopustiť, ale cítim, že sa mi zachvíľku rozpadnú na tvári, predsa len, to desať dolárové prevedenie nevydrží večne. Každopádne, červené okuliare som si už v outfitoch veľmi obľúbila a obzerám sa po nejakej viac fancy verzii. Celkom ma zaujali tieto dvojfarebné Max&Co. z Eyerim.sk.

5. vôňa leta / Každú sezónu mám na wishliste aj jednu vôňu. Macova mamka ma zásobila vzorkami, ktoré dostala v parfumérii a mňa očarili toaletné vody Replica od Maison Margiela. Ich čistý flakón a celkový pocit, ktorý z celej série Replica ide, ma očaril. Každá vôňa je založená na konkrétnej spomienke a ukrýva svoj príbeh. Napríklad Lazy Sunday Morning, Florence, 2003. Ach, dokonalé, nie? Škoda, že tá cena taká nie je. :D

6. Bali dream / Neskutočne ale fakt neskutočne sa teším na Bali. Je to už nejaký čas, čo sme boli s Macom v Thajsku a bolo nám tak krásne! Tak si to teraz zopakujeme a ešte aj uvidíme Sindy.

7. zlaté krúžky / Fuuu, nikdy by som nepovedala, že sa mi budú páčiť iné everyday náušnice ako malé napichovačky. A neviem ako, ale zrazu sa mi páčia aj menšie krúžky. Do zlatých hrubších Tous som sa seriózne zamilovala. Sú strieborné - pozlátené a v lete s vysokým drdolom a okuliarmi? Pecka!

8. slamená kabelka / Minulé leto som našla v sekáči veľkú slamenú kabelku a nosila som ju nonstop. Až mi bolo ľúto ju s príchodom jesene odložiť do skrine. Na Bali si v batohu urobím špeciálne miesto na 1-2 slamené kabelky, pretože bez nich sa nevrátim. Verča z Czech Chick aj Sindy mi potvrdili, že práve na Bali nájdem tie najkrajšie.

9. ladvinka / Jedna z najväčších fashion záležitostí na túto sezónu sú pre mňa ladvinky. Kto si myslel, že budú ešte niekedy v móde? Ja nie, ale už ma nič neprekvapí. Vysnívaná je kožená Gucci ladvinka (aj keď viac trendy názov je belt bag), ktorú mi chcel Maco kúpiť v Barcelone, ale ja zlatá milá skromná som povedala, že nie, ďakujem. A teraz to ľutujem. Tak asi nebude Gucci, ale nejakú si zaobstarám.

10. outfit of the summer / Môj "kostým" na toto leto bude vintage tričko s potlačou a áčková minisukňa - ideálne denimová, ak nejakú dobrú v sekáči nájdem. Tričiek mám už dosť, ale v sekáči vždy objavím ďalší skvost. K tomu si dám tie zlaté náušnice, červené okuliare, slamenú kabelku a čaaaaau!

11. rastliny / Tak, je tu ten moment, keď máme takmer zariadený byt a môžeme mu dodávať dušu zeleňou. Nie som ja rastlinný typ, skoro žiadna mi dlhodobo nevydržala, ale Maco sa snáď bude vedieť v začiatkoch o našich zelených krásavcov viac postarať, kým si ja zvyknem na pravidelné polievanie. Byt bez rastlín si totiž neviem vôbec predstaviť, takže toto jeu nás nutnosť.

12. domáca kozmetika / Začala som si vyrábať vlastnú kozmetiku! Nič svetoborné, ale kvalitné, prírodné, moje. Mám z toho veľkú radosť. Keď sa vo vani peelingujem vlastnoručne vyrobeným kávovým scrubom a potom sa nakrémujem vlastným telovým maslom, mám veľkú radosť. Rozdávam vzorky aj rodine a kamarátkam a potom očakávam recenzie. :D

13. kalíšok / Beriem, že menštruačný kalíšok nie je práve módna vec, ale ak berieme za módne veci tie, ktorým stúpa popularita, tak je. Jednoducho, moja najväčšia výzva tohto leta je nie konečne pravidelne cvičiť, ale prejsť na menštruačný kalíšok. Hlavne z ekologických dôvodov, predsa len, to množstvo tampónov nie je pre našu planétu zdravé. Kalíšok je pohodlný, ekologický a zdravý, takže idem na to. Už som o ňom čítala, sledovala videá, tak mi nič nebráni.

collage by me

You Might Also Like

2 komentárov

  1. tiež som mala veľmi dlhé vlasy, potom som sa rozhodla ich dať nakrátko ostrihať a tiež čakám kým mi znova narastú :D a čo sa týka tých okuliarov, som presne taká istá mám ich doma veľmi veľa ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. téda, som na tie vlasy dosť zvedavá, k tebe mi dĺžka po plecia neuveriteľne pasuje :) dve Absyntovky som dostala na Vianoce, tak už sa teším, keď ich začnem čítať... a táto, o ktorej píšeš, určite bude super ;) inak, menštruačný kalíšok by som aj ja chcela skúsiť, ale neviem, nejako nie som 100% pripravená :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook