CANDY

20.1.18

Untitled
Ružový kožuch? Áno. Že som ako cukrová vata? Dobre tak. Ja som si teda pripadala ako z rozprávky Príšerky (Monsters, Inc.) a Maco povedal, že....no mám vám to vôbec napísať? Ale veď, čo...Proste povedal, že vraj v tomto kožuchu vyzerám ako prostitútka!!!!! Ľudia, nie, nesrandujem. A tak premýšľam, či si to mám brať k srdcu alebo nechať tak, lebo, vedia muži...? Zas ako, niečo vedia a často sa s Macom radím pri výbere oufitu, ale niekedy ma jeho názor dostane. :D Tak napríklad na moje červeno-ružové líčenie (z ktorého som ja bola, pochopiteľne nadšená, kamošky mi ho chválili a vy na Instagrame tiež) zareagoval so smiechom a povedal, že vyzerá ako dieťa s alergickou reakciou. Keď mám túto čiapku, volá ma súdružka a minule jeho kompliment znel takto: "Zlato, máš na sobě dva mé nejméně oblíbené kousky z tvého šatníku. Tuhle sukni a tuhle čepici. Jo, a taky nemám rád tu červenou lesklou sukni." Ja som samozrejme prekrútila očami, na čo dodal: "Ale vypadáš krásně, ten svetr to zachraňuje." Milujem ho aj tak, lebo najviac sa mu páčim nenalíčená, v rifliach, tričku a károvanej košeli či sivej teplákovej mikine. A to nosím tiež, ale mám aj túto svoju kožuchovú stranu. Koniec koncov, vie to už od prvého rande, kde som si vzdala čierno-biely kožuch a zobral si ma za ženu, hoci tomu outfitu dodnes vraví Cruella. A ja to beriem ako poctu. :D

Každopádne, keď som sa minule ofukovala, že mi nikdy nepochváli vizáž (hlavne líčenie, ale to som už spomínala vyššie), tak povedal veľmi pravdivú vec. "Zlato, a co se stěžuješ, vždyť i tak se nemaluješ pro mně, ale pro sebe. Mně se líbíš vždycky, ale víš, že já mám nejradši když nalíčená nejseš." A to je fakt. Líčim sa pre seba. Fintím sa pre seba. Lebo mám z toho radosť, lebo ma to baví (ale tiež ma baví byť doma s mastným drdolom na hlave a v teplákoch - takto ma možno stretnete aj v potravinách). A tak by sme to mali robiť všetky. Chceš si obliecť ten ružový kožuch / vzorované šaty / vysoké topánky? Túžiš si dať ten bordový rúž, nový klobúk, farebné náušnice? Tak nech sa páči. A keď niekto bude pozerať, nech.

Ešte taký príbeh starý viac ako 20 rokov. Mamka mojej kamarátky je veľká parádnica a vždy bola. Na jedno z prvých rande so svojim nápadníkom sa pekne obliekla a zobrala si aj klobúk, na tie časy veľký pútač pozornosti (veď aj dnes je to ešte niekedy tak). Bol šokovaný a povedal jej, že ak si ten klobúk nedá dole, nepôjde s ňou do mesta, pretože sa na ňu všetci pozerajú. Zvládla to parádne. Odpovedala, že jeho chyba, ak s ňou nepôjde a vybrala sa so vztýčenou hlavou po Hlavnej v Košiciach. Pár minút chodil nápadník dva metre za ňou dúfajúc, že nakoniec povolí a klobúk odloží. Ale musel povoliť on. Pridal sa k nej, klobúk-neklobúk. Lebo sa mu páčila a chcel ju takú, aká je. Inak vzali sa a sú spolu dodnes. Snáď nemusím písať, aké poučenie si z toho máte zobrať. 

Dodnes s kamoškami riešim, čo si majú obliecť na prvé rande, či to a ono nebude "too much". Aj ja som to strašne riešila, dosť som sa miernila a neukazovala svoje 100% ja. Až pri Macovi som sa na všetko vykašlala, lebo som bola unavená prispôsobovaniu sa. Veď buď sa mu budeš páčiť alebo nie, to, čo máš na sebe ho v konečnom dôsledku fakt nebude zaujímať. Takže ak si chceš dať čižmy nad kolená, klobúk, kožušinu (hej hej, to sú také najviac prepierané záležitosti), tak si ju daj a nerieš týpka, ktorého si pravdepodobne ešte ani nevidela (súdim podľa dnešného zoznamovacieho stereotypu cez soc.siete).

Ešte sa na záver vrátim k tomuto kožuchu. Na Pintereste som v 99% našla ružový kožuch skombinovaný s neutrálnymi pastelovými farbami. Čo je strašne pekné, ale už trochu opozerané. Tak som na to šla po svojom, tak ako ma to baví najviac. Uvoľnene, nenútene a s kontrastami.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
photos by my love

Outfit: fur coat, glasses - Mango / jeans - C&A / T-shirt - vintage / cap, bag - H&M / boots - CCC Shoes 

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Tvoj článok ma veľmi inšpiroval! Stále žijem v strachu čo si o mne kto pomyslí. (či už mužská ale aj ženská strana, ako moje kamarátky) Keď si niekedy chcem vziať niečo, čo sa mi naozaj páči, tak dopredu rozmýšľam a tom, ako sa na mňa budú pozerať ostatní. Tvoj článok mi dodal aspoň trošku viac odvahy a ja len dúfam, že mi vydrží a konečne sa nebudem zaoberať čo je v hlavách iných... <3
    WITHGREYWOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja mám doma takého experta na komplimenty :D často o tom premýšľam a tvoj článok mi otvoril oči, áno, robíme to pre seba, to je na tom to najlepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super clanok aj outfit:) moj priatel je v tomto asi rovnaky ako tvoj muz - raz som si na oslavu dala taku ciernu len jemne presvitajucu bluzku a pod to klasicky basic ciernu podprsenku ( plus suku a dlhsie sako ...) , vyzeralo to super, este som sa tesila , ze v tom sa mu urcite budem pacit ze je to tak trosku " sexi " s tou bluzkou, ked prisiel a zbadal ma tak povedal , ci si po tu bluzku nic nedam ze vyzeram ako prostitutka :D
    a na krasne nove cervene teple tiene tiez povedal ci ma niekto zbil :D
    ale uz som si zvykla, ze na moje extravagantnejsie oblecenie a vyraznejsi styl, nebudem pocuvat len jeho super nazory - ale tak to ma byt , ved nemoze ma chvalit nasilu .
    A presne ako pises, tu vizas a outfity aj tak robim kvôli sebe , lebo sa v tom citim dobre a chcem to mat na sebe. Sice zas na druhej strane viem , ktore kusky z môjho satnika ma moj priatel najradsej a niekedy ked ideme niekam spolu sa snazim si ich dat na seba ( ale musim sa v nich aj tak vzdy citit dobre a mat na ne chut) lebo ho milujem a chcem mu spravit radost :) a ja mu tiez niekedy vyberiem outfit, ze toto si oblec v tom si totalne najkrajsi :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. perfektne napísané :D aj ja som si prednedávnom povedala, že budem nosiť čo sa mi zachce a všetci čo kritizujú, tak len závidia :D palec hore za tvoj prístup ;)

    Viki Ceglédyová | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wau tak ten ružový kožuch ti tak sekne a ešte si to krásne skombinovala nie len s oblečením ale aj s pozadím!! ♥ No a veru, obliecť na rande si treba to, čo baba chce! Ja som si vždy obliekala sukne, šaty, opätky - ja viem, klasika - ale neviem prečo by som si mala obliekať niečo iné- napr. tenisky - ked to nie som ja. Ja milujem opatky a sukne dodnes a chcela som to byť ja. :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook