RAW MATCHA GULIČKY / MOJEMATCHA VIANOCE

10.12.17

Untitled
Máme tu druhú adventnú nedeľu a s ňou ďalší matcha recept a súťaž o ďalší Moje Matcha balíček (na mojom Instagrame)! Tentoraz som pre vás pripravila raw matcha guličky. Guličky sú veľmi vďačným dezertom, a to nielen na Vianoce. Moja Nagyika pripravuje na svietky vždy veľa perníčkov, koláčikov a pod., no hádajte, na čo vždy zmizne z tácu najrýchlšie? Áno, sú to guličky. A je jedno, či sú kokosové, rumové či kakakaové. Proste guličky sú lákadlo a veľmi dobre sa jedia, len ich hodíte do úst a nemáte žiadny dôkaz o tom, že ste si niečo dali, haha. :D A nechcem sa chváliť, ale aj tento môj recept je absolútne perfektný, takže ho budem robiť na Vianoce aj doma a pridám ho k Nagyikiným guličkám, aby sme sa už pri telke nehádali, že si máme navzájom nechať. :D

Tieto guličky sú na prípravu veľmi rýchle a jednoduché. Ja mám takéto recepty rada, komplikované vypekávanie moc nemusím. A tieto guličky zvládnete ľavou zadnou raz dva aj na počkanie. Keď som premýšľala, čo do týchto matcha guličiek vložiť, ihneď som zamietla mandle. Predsa len, je to klasika, ktorú poznáte z kokosového dezertu na R. Tak som sa rozhodla pre sušená ananás, pretože trio matcha-kokos-ananás sa mi zdá také exotické a nejak mi k sebe tieto tri chute veľmi pasujú. Napriek tomu však môžete do jednej guličky vložiť mandlu a kto ju "uloví", môže si niečo priať alebo získa niečo špeciálne. Je to taká milá rodinná lotéria. :)

Untitled

INGREDIENCIE:

200g strúhaného kokosu (može zmiešať aj s mandľovým práškom v pomere 1:1)
strúhaný kokos na obalenie
40ml rastlinného mlieka (ja som mala dola ryžové)
40ml medu či rastlinného syrupu
20ml kokosového oleja (rozpusteného)
4 matcha balíčky (zodpovedá 4 ČL)
sušený ananás nakrájaný na kocky (alebo orechy či mandle, to je už na vás)

Untitled

POSTUP:

1. 
Zmiešajte v miske suché ingrediencie, teda kokos s 2 lyžičkami matche.

2.
Následne pridajte tekuté ingrediencie. Kokosový olej, med a rastlinné mlieko. Všetko poriadne premiešajte až vznikne hmota / "cesto". Pozor, aby nebolo moc tekuté alebo sypké. Ak je to nutné, pridajte ešte kokos alebo mlieko.

3.
Cesto odložte na cca 20 minút do chladničky, aby trošku ztuhla, bude sa vám s ňou tak lepšie pracovať.

Untitled

4.
Medzitým si v miske zmiešajte zmes na obaľovanie guličiek. 4-5 lyžíc kokosu s ďalšími 2 baleniami / lyžičkami matche. Ja som si toho pripravila viac, ale pokojne by stačila aj polovica. Pokiaľ samozrejme neurobíte dvojnásobné množstvo guličiek, vtedy je to akurát.

5.
Vyberte cesto a začnite tvarovať guličky. Najprv vytvorte malú akoby placku, do ktorej vložíte kocku ananásu (či mandlu, orech...) a následne vytvarujte guličku.

6.
Guličku obalte v matcha-kokosovom prášku a vložte do chladničky na cca hodinku. Vyberte tesne pred podávaním. :)

Untitled

Množstvo, ktoré som pripravila, je akurát ideálne pre 2 ľudí, aj je vás však viac, určite množstvo zdvojnásobne alebo aj strojnásobte. Guličky sú veľmi chutné, svieže a keďže sú ideálne ako fingerfood, veľmi rýchlo sa minú. Nech vám chutia! :)

Untitled
Untitled
Untitled
photos by me

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Mňam, mňam, mňam! Rada skúšam niečo nové a toto je jeden z receptov, ktorý stojí za vyskúšanie! <3
    WITHGREYWOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  2. božinku, tá prvá fotka vyzerá ako stelesnené nebo! ešte som nič takéto neskúšala, ale spravila si mi veľkú chuť! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook