MATCHA SUŠIENKY / MOJEMATCHA VIANOCE

17.12.17

Untitled
Tak a máme tu posledný recept zo série Moje Matcha Vianoce. Bola to zábava a aspoň som každý týždeň upiekla niečo vianočné aj ja, inak by som sa do toho asi moc nehrnula. :D Túto tretiu adventnú nedeľu som pre vás pripravila matcha cookies alebo teda, sušienky. Nie sú to však sušienky na aké ste zvyknutí, ja mám totiž radšej vláčne, mäkké keksíky, ktoré netrúsia a nechrúmu medzi zubami, keď celá rodina sleduje vianočné rozprávky. 

Prednedávnom som totiž objavila pyré zo sušených ďatlí, ktoré výborne nahradia cukor a tak som sa tentoraz rozhodla (aj kvôli farbe  - aby vynikla matcha zelená) vyskúšať pyré zo sušeného ananásu. Avšak, to mi cesto až tak neosladilo, preto som doň ešte musela pridať trošku medu. Práve sladkosť vytiahne výraznú chuť matche, tak je dôležité, aby bolo cesto na cookies dostatočne osladené (ale nie presladené!). Do cesta som vpracovala horkú 70% čokoládu s chilli. Pravda je taká, že inú som doma nemala, ale nakoniec sa kombinácia matcha-ananás-chilli čokoláda ukázala ako výborná. Vy však môžete zvoliť aj bielu čokoládu (keby som mala vegan bielu, tak určite zvolím tú!) či vaše obľúbené oriešky. :) Tak a ja už nebudem kecať, poďme na ten recept.

Jááááj, ešte niečo! Aj s týmto receptom prebieha na mojom Instagrame súťaž o tretí matcha balíček! Tak sa zapojte, nech si v novom roku vychutnáte matcha latte alebo vyskúšate jeden z receptov. :)

Untitled

INGREDIENCIE:

300g hladkej múky
hrsť sušeného ananásu
20ml medu či rastlinného syrupu
70ml kokosového oleja (rozpusteného)
matcha balíčky (zodpovedá 4 ČL)
1ČL kypriaceho prášku
čokoláda nakrájaná na kocky (ja som použila horkú s chilli, ale aj biela by bola výborná!)

Untitled

POSTUP:

1.
Sušený ananás nakrájajte na menšie kúsky, zalejte vodou a nechajte cca 30 minút variť domäkka. Následne nechajte trošku vychladnúť a tyčovým mixérom rozmixujte na pyré.  Môžete rovno pridať aj med a kokosový olej.

2.
Suché ingrediencie (okrem čokolády) postupne zmiešajte dokopy s pripraveným pyré a rukami vymieste cesto. Podľa potreby pridajte múku či ananásové pyré, aby malo cesto správnu konzistenciu.

3.
Do cesta v pracujte aj čokoládové kúsky. Cesto si rozdeľte na dva menšie bochníky, aby sa vám ľahšie rozvaľkalo.

Untitled

4.
Cesto rozvaľkajte a vykrojte kruhy alebo ľubovolný tvar, záleží od vášho vkusu a vykrajovátiek. Ja nemám žiadne, takže som použila pohár.

5. 
Sušienky pečte na 180 stupňoch po dobu 7-10 minút. 

Hotovo! Roztopená čokoláda v kombinácii s matchou chutí výborne, mňam. :)

Untitled
photos by me

You Might Also Like

0 komentárov

Find me on Facebook