CACTUS

24.7.17

14 done
Premýšľala som, o čom vám dnes napíšem a tak nadviažem na udalosti posledných dní a fotku, ktorú som včera hodila do éteru. Pre nás dievčatá je veľmi ťažké prijať samé seba. Je jedno, koľko máme rokov, stále niečo riešime. Pre mňa boli dlhé roky najväčším problémom moje kotníky. Boli hrubšie, sú hrubšie a holt, aj keď sa na hlavu postavím, budú proste hrubšie. Avšak, musím povedať, že odkedy som prešla na veganskú stravu, pár kíl schudla a odvodnila som sa, kotníky sa výrazne ztenšili a ja si dávam s radosťou aj krátke sukne. S radosťou, chápete? Pri pohľade na svoje nohy si poviem, že vyzerajú VÝBORNE. Je to pre vás možno nepochopiteľné, ale ja ten rozdiel vidím a som zaň vďačná, lebo viem, v akom stave boli kedysi. V tomto prípade sa nemôžem porovnávať s dievčatami, ktoré majú lýtka a kotníky o obvode môjho predlaktia a zápästia. Môžem, ba priam musím, sa porovnávať jedine sama so sebou. Zrazu je ten pohľad na samú seba diametrálne odlišný.

Keď sme sa s Macom spoznali, vyzerala som odlišne. Dnes, keď si občas pozrieme staré fotky, sa mi Maco smeje, že som mala (nielen) líca ako balón :D. Je to pravda, viem o tom. A keď sa pozriem na tie fotky, viem, kam sa NECHCEM dostať. Nebudem tu nejak vyzdvihovať a ospevovať veganskú stravu, ale u mňa je to práve to, čo mi vyhovuje najviac a vďaka čomu sa mi bez odriekania zmenila postava, pokožka aj tvár. O tom, že mám viac energie, niekedy inokedy. Ide o to, že každý si musí nájsť svoju cestu a to, čo mu vyhovuje najviac.

Sústreďte sa v prvom rade sami na seba. Sledujte, ako sa cítite. S nikým iným ako sami so sebou sa neporovnávajte, je to zbytočné. Kedysi som skúsila Dukanovu diétu, kde sa v prvých týždňoch nemôže konzumovať ovocie. Neschudla som ani gram. Až keď som doplnila stravu o ovocie, začala som chudnúť. Ale verím, že miliónom ľuďom táto úprava stravy pomohla, akurát nebola pre mňa.

Minulý rok som sa celkom prirodzene dostala do štádia, keď som bola sama prekvapená, ako sa mi podarilo vyformovať sa. Najprv som schudla a celá namotivovaná som začala 2x denne cvičiť. Bolo to vidieť, akoby nie. Tento rok som mala v pláne prekonať leto 2016. Obzvlášť silným motivačným faktorom mala byť svadba. Ako vieme, 70-80% úspechu je v strave. Ale keďže ja som dionýzovský typ, ktorý si veľmi rád užíva a dopraje, diétku som vždy odsúvala. Nemám rada keď sú veci nasilu. Teraz mám menej ako mesiac do svadby a už si s tým hlavu nelámem. Ok, nie je to to, čo minulý rok, ale je to stokrát lepšie ako pred 3-4 rokmi. Odkedy som na veganskej strave, viem, že aj keď si dám nejaký ten koláčik či čipsy, nijako výrazne sa to na mne neodrazí. Akože, že si to smiem dovoliť, a keď to, nedajbože preženiem, tak to vycvičím. A niečo pocvičím každý deň. Neprežieram sa, ale ani si neodopieram. A keď mám chuť, po nejakom krátkom boji samej so sebou si nakoniec dám. Ďalšia vec je, že sa poznám a viem, že mi stačí trošku detoxovať týždeň pred svadbou a s výsledkom budem spokojná. Uf, ešteže mám zatiaľ rýchly metabolizmus. Ktovie, ako by to bolo, keby som sa vydávala v 35-ke.

Ako som spomínala, (už) nemám z ničoho výčitky, pretože raz mi jedna kamarátka povedala, že sa priberá len z jedla, ktoré si vyčítaš. Evidentne to je naozaj tak! :D Dodržiavam istú rovnováhu. Vtipné je, že v časoch, keď som počítala kalórie, som neschudla natrvalo a ani svojich predstáv (ako to, že nechudnem, keď vlastne poriadne nejem?) a hlavne som bola strašne nervózna z toho, že som na niečo “mala chuť“. Išla som sama proti svojmu telu. Som strašne rada, že som našla to, čo mi vyhovuje nielen po fyzickej ale aj mentálnej stránke.

Som spokojná a šťastná. Viem, že keby som nebola, tak si ten lepok aj langoš odopriem, pretože neznášam, keď sa cítim “veľká“ a určite by som vám neukázala fotky v plavkách. Samozrejme, mám sa kam posúvať a klamala by som, keby som tvrdila, že sa nechcem dopracovať k pevnejšiemu zadku a viac vyrysovaným rukám. I´m on my way. Pekne, pomaly, prirodzene. Viem, že všetko mám iba vo svojich rukách (a hlave!) a tiež viem, že keby som tak veľmi chcela, už tam som. Ale mne je zatiaľ veľmi dobre aj teraz, pretože viem, že akou cestou som si prešla a tiež, akou chcem ďalej pokračovať. 

9 done
7 done
12 done
1 collage
21 done

Tak, a teraz jeden úryvok k outfitu. Tieto kaktusové šaty som našla v sekáči, keď mi meškal vlak domov. Zašla som tam na skrátenie času a odišla s kúskom, ktorý nosím častejšie než čokoľvek iné. Voľné šaty so zaujímavým vzorom som trošku upravila a s červenými doplnkami ma neskutočne baví! Napríklad práve s červenou GADO GADO kabelkou, ktorá je vyrobená na Bali a nosím ju takisto veľmi často. Momentálne nonstop. Teraz v Košiciach mi ju “ukradla“ mamka, tak aspoň viem, čo ju na najbližší sviatok poteší. Rovnakú má aj Foly, tiež ju nepustí z ruky a minule sme po meste kráčali ako kabelkové dvojčatá.

2 done
15 (2) done
26 done
18 done
10 done 2
22 done
photos by Sindy

Outfit: dress - second hand / belt - vintage / hat - from USA / sneakers - Adidas Stan Smith / sunglasses - ZeroUV / bag - Gado Gado / watch - Komono


You Might Also Like

10 komentárov

  1. Pekny post prosim pis viac o veganstve, veganske recepty ako a preco si sa k tomu dostala.aj ja chcem byt veganka ale dost bojujem s tym co vlastne jest.hlavne cosa vypustenia mliecnych produktov tyka.a hlavne z veganov si internety probia priblblu srandu proti comu bh si takto tiez zabojovala.ako vravis kazdy ma svoju cestu a ty by si mohla pomoct nam tapajucim prejst na tu tvoju.:))
    Alica

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi pekne si sa s tými šatami vyhrala a tým, že sú zo sekáču si ma celkom šokovala :o :D

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šaty vypadají naprosto skvěle a navíc vypadají hodně pohodlně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No aj ja som si všimla, že más oveľa krajšie nohy a kotníky, ja ťa sledujem naozaj dlho a pamätám si, že ti to niekoľkokrát bolo vyčítané v komentároch, ale čo človek narobí, keď to tak má...každý je iný..a musíme s tým žiť a tolerovať iných.. No ale aj tak vyzeráš super a aoutfit je krásny, ešte viac super by sa mne osobne javil v opätkoch, ale to je len detail, lebo sa to teraz takto nosí s teniskami a nikomu to už nepríde divné :) Si skvelá :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Simona :). Vieš čo, ja opätky nosím veľmi málo a po pražských kockách by som ich fakt neriskovala. Možno keď budem mať raz auto, tak im prídem na chuť, ale rozumiem. Tieto šaty sú dosť variabilné a presne podľa doplnkov sa dajú pekne meniť :).

      Odstrániť
  5. Výborne skombinované, tá červená tomu dodala šmrnc!:)
    A teším sa, že vidím gado gado na tebe. Sledujem ich už dlhšiu dobu, tak je fajn, že podporuješ aj takéto mladé milé projekty:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Letní, svěží a veselé ! Moc hezké Beky :).

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tie šaty sú božské! Patrí Ti veľké BRAVO <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Skvelý článok, je super, že si dospela do takéhoto štádia. Myslím si, že to je aj vekom, tiež som mala s niektorými časťami tela problém a časom som sa na ne začala pozerať úplne inak. Teraz vyzeráš naozaj výborne a spokojne a to je najhlavnejšie. A to že nemáš líčka je podľa mňa samozrejme aj stravou ale aj prirodzene tým, že si staršia a zženštela si :) Jaj a šaty sú super, s tými okuliarmi dokonalosť ;)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som mala tiež chudnúce obdobie, neustále som riešila ako vyzerám, koľko zjem, čo zjem a bolo to pre mňa strašné a váha síce dolu išla, ale potom sa vrátila naspäť aj s kilečkami navyše. Až som si povedala dosť, budem jesť to, čo chcem a zrazu sa mi aj váha ustálila aj som sa cítila oveľa lepšie a to jem všetko na čo mám chuť a zdravé to teda veľmi nie je :D (poväčšine), ale cítim sa potom lepšie. Ale je pravda, že by som niekedy chcela začať cvičiť...ale kedy??...fú, asi to musí prísť tiež nejak tak prirodzene, ako o tom píšeš :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook