BRAIDS

6.4.17

4 done 3
Premýšľala som, ako začať tento článok a pri prezeraní fotiek mi najvýstižnejšie príde: ,,Život je pes." :D Ale ono to nie je úplne pravda. Skôr by som povedala, že je všetko o našom uhle pohľadu. Kedysi som bola jedna veselá pozitívna kopa, do ktorej bubliny nič zlé nepreniklo. Aj z toho zlého som totiž urobila vtipnú poučnú historku a išlo sa ďalej. Avšak, vekom sa moja bublina vyparila a ja sa ju teraz snažím vybudovať znova. Neviem, čo sa stalo, či je to naozaj iba tým dospievaním, tým, že človek vidí realitu....ak áno, tak ja tú realitu až tak reálne vidieť nechcem. Na druhej strane, mám už (pre niekoho iba, veď vravím, uhol pohľadu) 24 rokov a tak sa to úplne nedá. Veci, ktoré som sama sebe odpustila a tolerovala ich, keď som mala 20, sa zrazu, o 4 roky neskôr zdajú nemysliteľné a miestami smutné. Tak sa ich snažím nerobiť. však. 

Napriek tomu, ja som taký premýšľavý typ (ak ma čítate dlhšie tak, to už isto viete) a niekedy spadnem do diery, kde sa začnem porovnávať s inými ľuďmi v mojom veku a keď je najhoršie, tak niekedy dokonca s topmodelkami, svetovými speváčkami či zakladateľom Snapchatu (ktorý pravdaže nepoužívam). Na druhej strane viem, že ak sa porovnám s množstvom iných ľudí, vyjdem ako víťaz ja, pochopiteľne, toto nerobím až tak často. Viem, že sa stále hovorí, že sa NIKDY S NIKÝM neporovnávajte, lenže niekedy to na mňa príde. Hlavne keď si uvedomím ten svoj vek, že o rok mi už budú zaokrúhľovať k 30 (veď tak nás v škole učili) a ja mám vo svojej hlave stále 21. A to balansovanie je veľmi zvláštne, cítim sa presne ako Britney, keď spievala ,,I´m not a girl, not yet a woman.". Mne až tak do spevu veľmi nie je, ona mala v tom čase na účte milióny a ja:

- stále nemám nič našetrené. Dokážem našetriť na niečo konkrétne ako dovolenka, nový matrac, drahšie topánky, ale šetriť len tak do budúcna, to sa mi stále nedarí.- začala som piť kávu. Nie každý deň, len občas, tak 4x do týždňa a robí mi to radosť. Predtým som ju nepotrebovala.
- už nezvládnem vypiť viac ako 2 poháre vína, a aj k tým si ideálne nalievam čistú vodu
- za tie roky som sa nenaučila pravidelne cvičiť. Cvičím na jar a v lete, plus začiatkom jesene, ale keď je zima, nepohnete so mnou. Takže to, čo som vymakala predtým, sa v zime stratí a ja môžem začať od začiatku.
- budem sa vydávať. Akože naozaj, JA sa budem vydávať. Už nebudem slečna, ale PANI, čo mi ešte stále príde trošku smiešne.
- a napriek tomu mi moja mamka zavolá s hrôzou v hlase, že prečo mám, preboha, fialové vlasy
- toľko som sa chcela učiť po španielsky, až som sa vôbec nenaučila 
- na diskotéke som nebola už asi 2 roky (lebo ma nebavia)
- zato viem pokosiť trávu a naučila som sa pracovať s vŕtačkou (to vykompenzuje tú španielčinu)

A takto by som mohla ešte pokračovať. Mám také sínusoidové stavy, raz by som chcela veľkú kariéru, mať plný diár dôležitých meetingov, Rolexky, Birkin bag a tak, pretože nejaký taký je tlak tejto spoločnosti, že keď to tak nebude, tak nie si úspešný. A potom si poviem, že načo sa hnať za takými "debilinami", keď to, čo ma robí šťastnou je záhrada, tráva, slnko, more, ihla, niť, a na mojom hlavnom wishliste je šťastná, zdravá a spokojná rodina. Nebudem sa snažiť hľadať niečo medzi tým. Z niektorých nárokov upustiť nechcem, zato myslím, že bez takej Birkinky budem môcť byť rovnako šťastná.

Pomaly si znova budujem svoju bublinu. Aj bez nej je všetko v úplnom poriadku, len tie moje pochybnosti a úvahy mi to niekedy zatieňujú. Ale v tej bubline pre nich nie je miesto :).

Vzhľadom na to, že ma jedna z vás nominovala na Blogerku roku, za čo ďakujem, vás prosím o váš hlas! Za každý jeden vám budem veľmi vďačná! :) Hlasovať môžete TU.

14 done 2
22 done 2
1 collage 2
6 done
16 (2) done
2 collage 2
20 done 2
27 done 2
2 done 2
9 done 2
photos by Foly

Outfit: denim shirt, leather skirt - second hand / lace body - Intimissimi / bag - Mango / sneakers - Nike / sunglasses - Karen Walker / watch - Michael Kors 

You Might Also Like

10 komentárov

  1. - a ted si predstav, nakolik a jak se casto hroutim nad svym zivotem v 27 ja :D
    budme vsak pozitivni. napsala jsi to bajecne a ja drzim pesti, at jde vsechno jako po masle ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mne to pride, ze si len nejak prerovnavas hodnoty....caka ta velky krok v zivote...a to nejak automaticky spolu suvisi podla mna...akokolvek to znie ako 'floskula', naozaj nie je radno sa porovnavat s ludmi okolo - velmi malo vidime do ich realneho zivota, co sa im tam mele...to pozlatko, birkinky a melony na ucte neni vsetko...ale zas je velka pravda, ze to zacina byt choroba spolocnosti - toto porovnavanie...no nic - treba si budovat to co robi teba stastnou a posuva ta dalej...a bud rada, ze si v ramci verejneho breakdownu neoholis hlavu niekde v kadernictve ako britney ;) J.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach Becca, presne také pocity mám často aj ja..aj keď mám (len/už) 19, stále mám v hlave takých 16 a keď sa začnem porovnávať s inými, tiež neviem či skôr plakať, či sa smiať. :D Snažím sa to nerobiť, ale niekedy to fakt proste nejde a tiež cítim všade prítomný tlak okolia. Keď nebudeš mať, robiť to a to nebudeš dosť úspešný-zabezpečený-šťastný...strašné. A potom, keď si uvedomím čo je naozaj dôležité pre mňa, tak si už nie som vôbec ničím istá. No dosť úvah :D outfit je úplne dokonalý, vyzeráš nádherne a ja dúfam, že sa tak aj napriek všetkému cítiš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chápu taky mám často takové myšlenky, ale pravdou je, že se musíme těšit z toho co máme - ze skvělé dovolenky, kterou jsme měli, z toho že jsme zdraví, můžeme jíst co chceme, jít kam chceme :). Tedy alespoň tak se to snažím vidět já abych neskončila na lexaurinech :).
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Your sneakers are so cute!

    xx

    www.dylanasuarez.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi nápaditý outfit, páči sa mi odvaha v tvorení, vieš to predať :)

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak za prvé Ti gratulujem k Tvojmu vydávaniu! Momentálne si ma dosť prekvapila a vôbec som takúto správu od teba nečakala. Naozaj vám držím palčuchy <3 Za druhé so šetrením som na tom rovnako (bohužiaľ) :/ A za tretie takýto perfektný účes ti náramne pristane a celý fit je tip-top!!! <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vyzeráš tu úchvatne! veľmi ti pristanú tieto vlasy a páči sa mi spôsob, akým si nosila košeľu, taká zapnutá-nezapnutá. A inak, myslím, že podobné úvahy ako máš ty, má(skoro) každý, kto nechce životom len tak preplávať. Hej, niekedy to vie byť frustrujúce. Vtedy je dobré si dať čoko a pozrieť si na nete obľúbený seriál/ DIY /mačiatka na youtube..( zvoľ tebe najviac vyhovujúce) A snažiť sa udržať ten optimizmus:) Ja napr. na tebe obdivujem tú tvoju úžasnú charizmu, ktorá vždy ide z fotiek. Tak pusti obavy z hlavy a choď si radšej vychutnať super-duper vegánsky obed :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Kým som dočítala tento post, tak mám v očiach slzy. Ako keby si bola v mojej hlave a písala to čo sa v nej posledné mesiace odohráva. Možno s tým rozdielom, že ja už pani vyše roka som a ten vek je o trošičku vyšší. No inak sa cítim presne tak ako píšeš a tiež neviem našetriť len tak, a tiež sa často porovnávam a práve dobre mi ten výsledok nerobí. Tak nám snáď len držím palce nech sa z toho dostaneme a ty si nekaz náladu takýmito úvahami, teš sa na blížiacu sa svadbu, na ten krásny deň a užívaj si to. Po tom dni bude váš vzťah ešte krajší, ver mi je to tak, nedá sa to vysvetliť ale je. A to že si pani, to ti bude smiešne ešte dlho po svadbe :D

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vyzeráš úžasne!!! Krásne si schudla a máš parádnu postavu. Šikovnica si :) Nejaký článok o tom by to chcelo :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook