COSMETIC RANDOM XXIII.

27.2.17

1 done
Opäť som vyskúšala nové produkty, o ktorých vám musím dať vedieť. Niektoré sa stali mojimi veľkými láskami, tak som sa o nich dosť rozpísala, veď si to predsa nemôžem nechať iba pre seba. Na konci článku je "obočkové okienko", ktoré vám môže pomôcť pri výbere tej správnej ceruzky a kefky na úpravu tohto dôležitého tvárového porastu :).



Prednedávnom som sa zoznámila s americkou značkou Bare Minerals. Ako už jej názov napovedá, obsahuje aktívne minerály a je vhodný aj na veľmi citlivú pokožku. Značka ma zaujala aj vizuálne, jednoduchými obalmi a farbami. 

Mám pomerne výrazné kruhy pod očami, preto patrí korektor medzi must-haves. Najradšej mám tekuté korektory, ktoré nechám pred rozmazaním trochu uschnúť a tak kryjú lepšie. Medzi moje obľúbené patrí už dlho Maybelline Affinitone, Vyskúšala som však niečo nové. Korektor Stroke of Light. A odvtedy čo ho mám, som po Affinitone ani nesiahla :D. Je perfektný! Jeho aplikátor je jemný ako pierko, keď si ním korektor nanášam, je to akoby som si tvár hladkala. Výborne kryje, skvele sa rozotiera a na tvári ho ani nevidieť. Jednoducho miláčik.

4 done
Púdrový minerálny make-up od americkej značky Bare Minerals je ich úplný bestseller. Nikdy predtým som púdrový make-up neskúsila a tak som si nevedela predstaviť, ako môže niečo také fungovať, kryť a zároveň nevytvoriť na tvári masku. Avšak, bola som veľmi, naozaj veľmi prekvapená. A ako vidíte, pozitívne, keďže som si ho rovno odniesla domov. 

Tento make-up je vhodný na všetky typy pleti a najdôležitejšie je pre mňa to, že aj na tu ultra citlivú. Neobsahuje žiadne konzervanty, silikóny, olej, farbivá, nie je ani parfemovaný. Obsahuje aktívne minerály, ktoré na pleť pôsobia veľmi pozitívne, hydratujú a zjemňujú ju. Na pleť si pred nanesením make-upu vždy nanášam hydratačný krém, tu to však vraj nie je potrebné. Skúsila som to aj bez krému, čo bol nezvyk, ale pleť vôbec nebola suchá. 

Tajomstvo v bezchybnom nanesení je podľa mňa aj v špeciálnom štetci. Chvíľu mi trvalo, kým som vychytala tú aplikáciu, predsa len je to oproti tekutým BB-čkam a make-upum rozdiel. A tiež sa nenanáša ako klasický púder. Ale čím častejšie to robím, tým mi to ide lepšie. Do viečka nasypem kúsok púdru (naozaj nie je potrebné veľké množstvo) a krúživými pohybmi ho nanesiem na štetec. Následne štetcom púder zapracujem do pleti. Robím to pomalšie, akoby som pleť masírovala. 

Výsledok je veľmi prirodzený! Púder už nie je potrebný. Intenzitu krytia si nastavujem sama. Ja nanášam len jednu vrstvu, pokiaľ by som púdru naniesla naraz veľa, výsledok by pôsobil umelo. Ale malým štetcom sa lokálne dajú zakryť malé nedokonalosti ako vyrážky či červené škvrnky.

Túto značku kúpite u nás exkluzívne v Sephore.

8 done
Sú produkty, bez ktorých nedokážem existovať. Používam ich celoročne a vždy sa na nich môžem spoľahnúť. Takýmto produktom je kvetová ružová voda. Je ideálna na citlivú pleť, regeneruje, hydratuje a osviežuje ju. Pôsobí tiež ako prírodné tonikum. Milujem jej vôňu, ktorá ma navyše upokojuje. Vždy, keď som unavená alebo potrebujem pleť trochu prebrať, použijem túto vodu a hneď mi je lepšie! Ak napríklad pracujete celý deň pri počítači a rýchlo sa vám unavia oči a cítite, ako sa vám kvôli klimatizácii vysušuje pleť, tento zázrak majte určite na pracovnom stole. Ja si ju vždy beriem aj do lietadla, kde mňa aj moju pleť osvieži. Mám rada praktické 50ml balenie v sklenenej flaštičke s "ostrekovačom" od Nobilis Tilia.

Práve kvôli tej ružovej vode, ktorá je u mňa tak populárna som sa rozhodla vyskúšať aj kvetovú levandulovú vodu. Mám veľmi rada aj vôňu levandule, tak som myslela, že bude rovnako skvelá ako tá ružová. Ale úprimne, nie je to ono. Pri jej vôni ma niečo ruší, nie je to úplne levadulová levandula, a mi rozumiete. Je to preto, že sa k nej pridáva ešte vôňa čerstvo usušeného sena, čo je podľa mňa skôr na škodu. Jej účinky sú podobné ako u ružovej vody, tiež pôsobí ako prírodné tonikum, pleť osviežuje a regeneruje. Tiež pleť upokojuje pri spálení slnkom, po holení či depilácii. Ja ju mám na nočnom stolíku a rada sa zahalím do jej hmly pred spaním alebo práve vtedy, keď zaspať neviem. Napriek tomu, že proti nej vyslovene nič nemám, po jej dopoužívaní si ju už znova neobjednám, jednoducho sme si úplne nesadli.

Avšak s regeneračným levandulovým olejom to je už iný prípad! Je ideálny pre citlivú a problematickú pleť. Výborne na pokožku pôsobí v zime, keď sú mrazy, ale aj po vystavení slnku, ako ošetrenie po opaľovaní. Takisto predchádza tvorbe vrások. Okrem nádhernej čistej levandulovej vône oceňujem dávkovanie cez pipetku. Tento olejček používam namiesto nočného krému, pretože sa síce dobre vstrebáva a nezanecháva vyslovene mastný pocit, ale pleť sa po ňom leskne. Ráno mám potom peknú hladkú a hydratovanú pleť :).

12 done
Ďalším úplne perfektným objavom mesiaca sú farebné masky švédskej značky Maria Nila. Túto značku sledujem na Instagrame už dlhšie, zaujala ma nielen krásnymi farbami, ktoré ponúka, ale aj tým, že je veganská, bez sulfátov a parabénov. Napriek tomu, že teraz sú veľmi populárne jej ružové, fialové či tyrkysové odtiene, ja som vyskúšala Bright Copper, ktorý vlasy ťahá do ryšava a prirodzene hnedý odtieň Cacao.

Čo sľubujú? Masky majú vlasy vďaka arganovému oleju vyživiť a farebné pigmenty dočasne oživiť ich farbu. Ako prvú som skúsila práve Bright Copper.

Aplikácia. Maska sa na vlasy odporúča nanášať rukavicami (kvôli zafarbeniu) klasicky ako akákoľvek iná maska na vlasy. Vlasy sa umyjú šampónom, nanesie sa maska a tá pôsobí 3-10 minút. Čím dlhšie ju na vlasoch necháte, tým bude výsledná farba na vlasoch intenzívnejšia. Po opláchnutí masky je potrebné na vlasy naniesť ešte kondicionér, ktorý farbu vo vlasoch zafixuje.

Presne takto, podľa návodu, som si prvýkrát masku na vlasy naniesla aj ja. Avšak, nanášala som ju vo vani a nenaniesla som si ju rovnomerne, na niektoré časti vlasov sa maska nedostala. A tiež som ju nechala pôsobiť príliš krátko, pretože som sa bála, aby tá ryšavá nebola dočervena. Po vyfúkaní vlasov som teda bola trošku sklamaná, lebo výsledok nebol príliš viditeľný, ale bolo mi jasné, že chyba je na mojej strane. Napriek tomu, vlasy boli krásne hebké a voňavé!

Tak som masku aplikovala na vlasy ešte raz. Vďaka praktickej pumpičke to ide veľmi jednoducho. Rozhodla som sa vlasy rozdeliť do viacerých častí a pomôcť si pri nanášaní aj hrebeňom. Masku som tak naniesla na vlasy rovnomerne a nechala ju pôsobiť približne 6 minút. Vlasy som opláchla, naniesla na ne kondicionér, znova opláchla a neskôr vyfúkala.

Výsledok. Po druhej (správnejšej) aplikácii bola farba značne viditelnejšia, napriek tomu stále pôsobila prirodzene. A čo ma dostalo najviac je to, ako vlasy maska vyživila! To je priam dokonalé. Vlasy mám po maske silné, hebké, hladké, voňavé. Je to úplne najlepšia maska na vlasy akú som kedy mala a len tak ju nevymením. Moje jemné vlasy vôbec nezaťažila, naopak, cítila som sa, ako keby som odchádzala od kaderníka :). A svojich vlasov sa prvý deň po maske stále dotýkam. V ponuke je aj bezfarebná verzia, preto ak hľadáte perfektnú masku na vlasy, túto odporúčam! Farebný výsledok sa mne úplne vymyl po 4-5 umytiach.

Odtiene. Bright Copper, ktorú som vyskúšala ako prvú je pekná farba, skutočne ryšavá, nie červená, ktorej som sa obávala. Ja som sa v ryšavom odtieni necítila až tak dobre, ale tento odtieň je skvelý pre ryšavky, ktoré potrebujú oživiť svoju farbu, keďže viem, ako rýchlo sa jas z ryšavých vlasov vymáva. Táto maska podľa mňa predĺži intervály medzi farbeniami :).

Naopak, druhý odtieň, Cacao, ma očaril. Moje zosvetlené vlasy naberajú trochu žltý nádych a ku svojej kaderníčke sa dostanem až v polovici marca, preto mi veľmi vyhovuje, že môžem toto obdobie prežiť s touto maskou. Bála som sa, že odtieň bude teplý, ale zbytočne! Cacao je prekrásny studený čokoládový odtieň. Nie je príliš tmavý, naozaj moje vlasy rozžiaril a pôsobí maximálne prirodzene.

Už len fakt, že som sa o týchto maskách tak rozpísala je dôkaz, že som si ich úplne zamilovala. Kúpite ich na bezvlasy.sk a prisahám, že nebudete ľutovať. Chystám sa ešte na Silver, tak vám neskôr dám vedieť aj o ňom :).

10 done
Na svoju pokožku sa snažím používať produkty, ktoré by som, čisto teoreticky, mohla aj zjesť. Rada sa po sprche či kúpeli natieram napríklad kokosovým olejom, arganovým olejom so škoricovou esenciou alebo iným prírodným mixom. Minul sa mi však môj obľúbený slovenský vanilkovo-levandulový Mylo a ja som sa rozhodla ho na chvíľu vymeniť za českú sestru - Čokoládovú fantáziu od Nobilis Tilia. A poviem vám, že to je fakt fantázia! Balzam je čisto prírodný, obsahuje kokosový a makadamiový olej, kakaové maslo a aj čisté kakao. Práve vďaka posledným dvom zložkám má hnedú farbu a nádhernú kakaovú vôňu. Výborne regeneruje suchú pokožku a podporuje obnovu pleti. Miestami vyzerá vtipne, keď si ho začnem roztápať medzi dlaňami, tak vyzerá ako....viete čo, ale vôňa to zachraňuje, pretože je božská. Milujem sa s ním natierať. Na začiatku som sa bála, či hnedá farba nebude zafarbovať oblečenie, ale to nehrozí. Balzam sa dobre a rýchlo vstrebáva do pokožky, ale jeho vôňu budete cítiť po celý deň, keď si privoniate (napríklad) k predlaktiu.

Jeho jedinou nevýhodou je pre mňa plastový obal, sklenený by som ocenila viac. Ak ste rovnakým čokomaniakom ako ja a máte radšej husté maslá ako riedke "hydratačné" krémy, tak tento balzam sa vám bude veľmi páčiť! 

13 done
Pred niečo vyše mesiacom som sa rozhodla vymeniť klasické zubné pasty z drogérie za ich prírodné verzie. Premýšľala som nad tým už dlhšie a keď som zistila, že jedna z mojich obľúbených značiek, česká prírodná Nobilis Tilia ponúka aj zubné pasty, rozhodla som sa jednu vyskúšať. Vybrala som si zubný gél Dentilit so zeleným ílom. Okrem absorbovania toxických látok má byť aj ochranou proti paradentóze.

Bolo mi jasné, že zubná pasta, na akú som bola doteraz zvyknutá, to nebude. Ale aj tak ma veľmi prekvapila. Umývať si s ňou zuby bolo naozaj zaujímavé, oproti klasike veľká zmena! Tak napríklad farba. Väčšina zubných pást je biela alebo modrá. Táto je zelená. A to ani nie je pekná zelená. Je zeleno-šedá (to vďaka tomu ílu). Štruktúra klasickej pasty je hustá, pevná a gélová. Táto je viac tekutá, na zubnej paste sa za pár sekúnd "rozpadne", čo vidíte aj na fotke. Musela som si zvyknúť, že odteraz musím dávať vodu na kefku pred nanesením pasty, a nie naopak, inak mi voda všetku pastu zmyje. Táto pasta nie je dosladzovaná a nepení. Chýbajú jej dve základné vlastnosti, ktoré komerčnú zubnú pastu robia tak typickou :D. Prvý kontakt bol teda dosť zvláštny. Chuť nie je veľmi fresh, hoci obsahuje éterické oleje, ktoré majú osviežiť dych. Nie je to taká mentolová bomba ako z klasickej zubnej pasty v tube. Ale tie oleje pôsobia antisepticky, takže tam nie sú pre nič za nič :). A v neposlednom rade aj balenie, v ktorom je zubná pasta. Je pomerne veľké, ale aspoň dlho vydrží a oceňujem aj pohodlné dávkovanie cez pumpičku.

Po pár umytiach som si na pastu rýchlo zvykla a keď som skúsila tú komerčnú, naozaj som cítila, aká je sladká a prišla mi aj umelá. Mám pocit, že zuby mám po nej oveľa hladšie, a podľa mňa odstráni povlak, ktorý sa cez deň na zuboch nazbiera, kvalitnejšie. Ale tiež si myslím, že sa vďaka tomu, že nemám v ústach tú mentolovú chuť, venujem umývaniu zubov o niečo detailnejšie, pretože nemám ten klamlivý pocit sviežosti. Za mňa teda spokojnosť a rozhodne sa nemienim vracať k drogériovej klasike. Dokonca som si vyrobila už zubnú pastu aj doma, ale o tom vám napíšem inokedy :).

6 done 3
Na jar sa pripravte na záplavu farieb! L´Oréal Paris totiž prináša rad Colorista! Je to rad, ktorý dodá vašim vlasov farby od výmyslu sveta, a záleží len na vás, ako si ich namixujete a ako dlho sa ich rozhodnete nosiť. 

Na fotke sú jednorázové spreje na vlasy (v ponuke 6 odtieňov), s ktorými môžete vyskúšať, čo sa vám páči, meniť podľa outfitu, alebo si vlasy vypimpovať iba na nejakú špeciálnu príležistosť. Držia aj na tmavých vlasoch, takže brunetky ich môžu pokojne využívať tiež. 

V ponuke budú aj tzv. wash-outy (10 odtieňov), ktorými dodáte farbu vlasom približne na 15 umytí. Postupne sa vymývajú a môžete sa tak s nimi pekne vyhrať a navzájom ich kombinovať. Odtiene sú rozdelené pre svetlovlásky a tmavovlásky a tie krásne pastelové farby si zamilujete. Na Slovensku bude k dispozícii aj šampón Fader, ktorý vymývanie farieb urýchli.

A pokiaľ sa rozhodnete, že chcete mať ružové, mintové, tmavomodré či iné vlasy dlhodobo, choďte do permanentných farieb (na výber 9 odtieňov)! Pre brunetky sú pripravené aj tri druhy zosvetlovačov, so špeciálnym aplikátorom, podľa toho, akým štýlom si budete chcieť vlasy zosvetliť (a potom sa vyhrať s farbami! :)). Na výber máte balayage, ombré alebo celkové odfarbenie. 

Ja sa na toto uvedenie už veľmi teším a určite nejaký wash-out vyskúšam. Zaujala ma broskyňová, svetloružová aj petrolejová :). Od marca ich nájdete exkluzívne v drogeriách DM za cca 6,99.

16 done
Tak poďme si teraz povedať niečo o obočí. V posledných rokoch sa produkty na obočie rozrástli ako huby po daždi a značky sa priam predbiehajú v tom, kto prinesie na trh lepší produkt. Na jednej strane je to super, každý si môže na obočie vybrať to, čo mu najviac vyhovuje, no na druhej strane sú niekedy tie novinky také blbosti, že s nimi nenamaľujete obo ani vo sne. Ja som v poslednom čase vyskúšala zopár produktov a niektoré sa hneď stali plnohodnotnou súčasťou mojej kozmetickej taštičky.

Brow Drama - Maybelline - túto špirálovitú kefku mám už 3x a je moje najobľúbenejšia. Vďaka rozšírenej kefke, ktorá má tvar guličky, sa mi s ňou pracuje veľmi dobre. Obočie pekne učeše, jednotlivé chĺpky oddelí a zafixuje. Pužívam ju vždy ako finálny krok v líčení obočia. Je však dôležité s ňou pracovať jemne a príliš ju k obočiu netlačiť, inak pustí kopec farby a obočie zlepí.

Brow Precise Fiber Filler - Maybelline - túto kefku mi s veľkým nadšením odporúčila kamarátka Sindy, ktorá si (iba) s ňou dokáže učesať fakt krásne obo. Aplikátor je v tvare kefy (ako na vlasy, len v mini úzkej verzii) a farebná zmes obsahuje aj mini vlásky, ktoré obočie zhustia. Vyzerá to teda skutočne zaujímavo a nanajvýš sľubne. Avšak mne sa s týmto produktom pracuje ťažko a myslím si, že nie je úplne vhodný pre moje obočie. Pokiaľ máte jasne definovaný tvar obočia, tak môže byť super, ale ja ho najprv musím vykresliť.

Brow Satin - Maybelline - táto obojstranná ceruzka je moja láska! Odkedy ju mám, líčim si obočie už iba s ňou (a na záver použijem Brow Drama). Tenkou ceruzkou si akoby "vyčiarkujem" obočie a následne mäkkým aplikátorom na druhej strane obočie rozmažem. Je to rýchle, jednoduché a prirodzené. Oveľa jemnejšie ako keď si obočie kreslím paletkou a štetcom. Tento prirodzený efekt ma fakt baví!

Brow Artist Plumper - L´Oréal Paris - táto špirála na obočie je podobná mojej obľúbenej Brow Drame a môžem iba skonštatovať, že ňou nejde nič pokaziť a pracuje sa mi s ňou príjemne.

14 done 2
photos by me

You Might Also Like

0 komentárov

Find me on Facebook