Cosmetic random XXII.

7.12.16

21 done
Nový beauty post je po štvrťroku opäť tu! Vyskúšala som zopár nových produktov a teraz vám o nich dávam vedieť. Niektoré som zabudla nafotiť a tak sa musíte zmieriť s poloprázdnym obalom, iné mám doma len pár týždňov. Niektoré sú úplnými priam až kultovými klasikami a iné sú totálnymi novinkami. Tento post je bohatý na krémy (ak máte ultra citlivú pleť ako ja, tak čítajte), ale nájdete v ňom aj dekoratívku či jeden fakt spešl parfém. Možno vám niečo poslúži ako tip na vianočný darček :).

Minule mi na poštu dorazil veľmi milý balíček, v ktorom sa ukrývala novinka Slow Age od Vichy. A okrem nej tam bol aj milý detail - moja foto z Tatier, pretože jedno z hesiel tohoto krému je Spomaľte a moment na fotke ho presne vystihuje :). Najprv som sa čudovala, som už taká stará, že potrebujem krém proti starnutiu? Tak som z pošty preštudovala letáčik a prečítala aj to, čo píšu na internete. 

Zistila som, že krém je vhodný pre všetky vekové kategórie, čo ma zaujalo. On totiž nebojuje iba proti vráskam, ochabnutej pleti či pigmentovým škvrnám. Nič z toho zatiaľ našťastie nemám. On spomaľuje starnutie ako také. A ako dobre vieme, vrchol našej mladosti zažíva naše telo v 21, potom už iba starneme. Ja budem mať už čoskoro 24 a doteraz som žiadnu starostlivosť proti starnutiu nepoužívala, avšak tento krém sa mi zdá ako dobrý začiatok. Ako prevencia. Veď starnutie nie je len o veku, ale aj o vonkajších vplyvoch na pleť (smog, žiarenie z počítača a smartfónov), nezabudnime na stres a celkovú životosprávu. A ok, nejakú tú genetiku samozrejme. Ja sa bojím najmä toho smogu, stresu a žiarenia z počítača a telefónu. To posledné je totiž pomerne novinkou a sme prvou generáciou, ktorá trávi pred PC a mobilmi takmer celý svoj čas, tak ešte ani nevieme presne povedať, aký veľký je ich vplyv na našu pleť a starnutie celkovo. Ale keď si uvedomím, aká som niekedy unavená po celom dni za monitorom, viem si predstaviť, že nič dobré to pre moju pleť nerobí (vďaka za termálne vody v spreji).

Preto teraz skúšam Slow Age. Má SPF25, je hypoalergénny a neobsahuje parabény. Má výbornú textúru, dobre sa rozotiera a ja ho používam pred nanesením denného krému. Má jemnú vôňu, ktorá ma vôbec neruší, práve naopak. Pleť hydratuje a podporuje obnovu buniek na jej povrchu. Nemôžem potvrdiť vyhladzovanie vrások, pretože takmer žiadne zatiaľ nemám, ale môžem povedať, že cítim, ako mi pleť rozžiari a nabije akousi energiou. Dokonca mám po týždni používania pocit, že mi zmenšil póry, čo je u mňa dosť veľký problém. Na jar sa stane mojim denný krémom, pretože sa dobre mieša s BB či CC krémom a jeho textúra aj hydratácia mi veľmi vyhovuje, tak potom vám dám vedieť či vidím aj väčšie zmeny. Alebo čisto teoreticky by som žiadne zmeny vidieť nemala, už navždy chcem mať 23, hahahaha.

1 done
Ako už dobre viete, po návrate z Ameriky som mala v centre Prahy skvelý zážitok. Vyrobila som si vlastný parfém. Doslova som ho vyrobila ja. Vlastnými rukami a nosom. Vďaka Perfumed Prague som sa cítila ako alchymista a vytvorila tak jedinečnú vôňu. Veľmi milý majitelia Olga a Borys mi pomáhali, keď som si náhodou nebola mixom vôní úplne istá, ale inak nechávali všetko v mojich rukách. Pipetkami som naberala a sklenenou tyčinkou miešala svoje dielo. Vyberala som z množstva čistých vôní, napr. vanilka, cédrové drevo, čierne a ružové korenie, soľ, pomarančový kvet, damašská ruža a mnoho mnoho iných. Bolo to perfektné a celý proces ma veľmi bavil! Naviac sa nachádzajú v pražskom starom meste a ich priestory sú veľmi štýlové a útulné. Aj ceny sú priaznivé, takže určite vyskúšajte alebo môžete tento zážitok niekomu darovať ako darček. Ae nezabudnite, že pred návštevou sa radšej nevoňajte žiadnou vôňou aby ste mali čisté zmysly a nič neovplyvňovalo váš výber.

6 done
S prvými mrazmi moja pleť veľmi trpí. V lete aj na jeseň som bola taká šťastná, moja pleť bola bezproblémová a keď som bola opálená, stačil mi krém a trochu korektoru. No ale časy sú už dávno preč. Na brade sa mi vyhodil zvláštny ekzém / vyrážky, ktoré vždy prídu akurát v zime. S chladom mi tiež moja citlivá pleť dosť červená, hlavne na lícach pri nose, pod očami. Kedysi sa mi tam dokonca robili taká chrastičky, koža mi práve v tom okolí hrubla a bola tvrdšia ako inde. Nič mi nepomáhalo. Až to uvidela PR manažérka Vichy a La Roche-Posay, Iveta Kučerová a poslala mi pred cca 2 rokmi na vyskúšanie Rosaliac od La Roche-Posay. A ono to pomohlo! Už po prvej aplikácii bola moja pleť menej červená a hlavne sa mi tie chrastičky zmenšili. Po čase zmizli úplne, začervenanie sa nesmierne zmiernilo. Myslím, že ak ste mali alebo máte viditeľné problémy s pleťou, tak si viete presne predstaviť moju obrovskú radosť. Za toto budem Ivete Kučerovej navždy vďačná. Krém Rosaliac je odvtedy mojim must-have hlavne v zime. K nemu používam aj Rosaliac CC krém, ktorý je síce iba v jednom odtieni, ale akurát ten mi vyhovuje, nielen farbou, ale aj textúrou. Super sa rozotiera, dobre kryje, ale nepôsobí ako maska a je ľahký. Ja si na tvár miešam krém a CC v pomere 50:50 a som spokojná. Krém mám teraz už tretíkrát a CC druhýkrát, vyhovujú mi po celý rok, ale v zime vyslovene zachraňujú moju pleť. 

ruky autohelios
Minulý mesiac mali v istej sieti lekární skvelú akciu práve s LRP, čo ma veľmi potešilo, pretože som sa už nejaký ten piatok (odkedy moja tvár stratila aj to chabé dovolenkové opálenie, na ktorom som tak tvrdo makala) rozmýšľala o samoopaľovacom kréme. Akurát si na tvár nemôžem dávať hocičo. Keď som zistila, že La Roche-Posay má v portfóliu samoopaľovací krém Autohelios vhodný na telo aj tvár, bolo to jasné. Nacupitala som do predajne a jeden si zobrala. Výsledok je viditeľný už po pár hodinách. S výsledkom som bola spokojná po 3 aplikáciách a potom je ideálne natierať sa každý tretí deň. Ak by ste sa totiž natierali každý deň, hrozilo by, že by ste vyzerali ako Donalt Trump, a to asi nechcete. Výsledok je podľa mňa prirodzený, konečne mám v tvári trochu farby a nevyzerám, akoby som vyšla z hrobu. Chápem, že niekto má peknú porcelánovú pokožku, ale ja to nie som, ja som bledá miestami až jemne do zelena, tvár mi neopaľuje ani pri mori a tak som za dotyk zdravíčka fakt vďačná, obzvlášť pri mojej extra jemnej pokožke.

Na fotke som vám odfotila rozdiel po dvoch aplikáciách. Myslím, že výsledok je jemný, ale zároveň je rozdiel značný :).

3 done
Jedna z najlepších maskár akú som kedy mala je Lancôme Grandiôse. Má jemne zatočenú kefku, vďaka ktorej sa aplikuje veľmi jednoducho a pohodlne, naviac s mihalnicami robí divy. Akurát cena je na maskaru dosť vysoká (cca 700-800 CZK / 25-28 EUR), takže si ju nekupujem len tak. Po dlhom čase som sa však rozhodla spraviť si ňou radosť a áno, uhádli ste, podarilo sa, mám veľkú radosť :D. Pekný luxusný obal je len bonusom, ktorým sa kochám vždy, keď ju použijem.

Do daru som dostala matný rúž-lesk Vivid Matte Liquid od Maybelline. Odtieň (Nude Flush) krásny, hnedý, ideálny na každý deň. A ja ho aj nosím každý deň (spolu s rúžom MAC Stone). Na lesky nie som, fakt vôbec nie. Tento je však o niečo tuhší, pekne kryje a pery nevysušuje. Podľa názvu som si myslela, že na perách po nanesení trošku uschne a naberie taký matný zamatový vzhľad, ale nestalo sa. Takže za názov dávam mínus, lebo ak ho nemôžete vyskúšať, očakávate od neho úplne iné výsledky a môže sa stať, že budete sklamané. Avšak nemôžem tvrdiť že je lesklý, rozhodne to nie je lesk, keby bol, isto by sa u mňa neuchytil. Jednoducho mi naozaj pripomína niečo medzi rúžom a leskom, akoby ste si to zmiešali. Výdrž je diskutabilná, žiadnu obednú pauzu neprežije, kávu možno, ale s ťažkosťami. Vzhľadom na prirodzený odtieň, ktorý mám ja, mi to nevadí, avšak u výraznejších odtieňov by to už bol problém. Na perách sa mi fakt páči, takže ak by som ho mala ohodnotiť číslom, bolo by to 7/10. Moja mamka však lesky môže a tento mi veeeľmi závidela, tá by dala isto vyššie číslo.

7 done
O týchto produktoch som vám chcela napísať už v lete, ale ich čas prišiel až teraz, preto mi prepáčte, že obal jedného z nich je už poloprázdny. Tieto tri produkty sú mojimi pomocníkmi ak chcem mať krásne lesklé a hladké vlasy. Väčšinou ich teda nosím práve tak, je to jednoduchšie a môj long bob tak vyzerá super. 

Niekedy som mala pocit, že hoci si vlasy vyžehlím, sú dosť matné, a keď sú zosvetlené, môže sa stať, že pôsobia sucho. Pri väčšine uhladzujúcich šampónov mi moje jemné vlasy splasli, takže objem a hladkosť nejak nešli dokopy. Ale už som prišla na to, že sa to dá! Šampón MARAES (Color Nourishing Shampoo) obsahuje zmes oleja Monoi de Tahiti (z vysušených kokosových orechov) a keratín, ktoré vlasy vyživia, posilnia a ochraňujú ich farbu. Vlasy sú po umytí silné, hladké a krásne lesklé, naviac chránené pred vonkajšími vplyvmi. A čo je tiež plus, tak neobsahuje sulfáty, parabény a ani lepok. Priznám sa, že po tom, čo som šampón otvorila a videla jeho hustú textúru, myslela som si, že mi vlasy zaťaží a budú splastnuté, tak, ako sa mi to pri podobných šampónoch stávalo. Ale nič také! Moje vlasy majú stále objem, ale sú uhladené a lesklé. Fakt krása. Mám aj sprej z rovnakého radu. Ten okrem oleja Monoi de Tahiti a keratínu obsahuje aj mokřadkový (neviem po slovensky :() olej, ktorý na vlasy pôsobí ako štít, chráni ich pred UVA a UVB žiarením. Tento MARAES rad má dosť výraznú vôňu, to je pre mňa asi jediné ,,negatívum", ktoré ani negatívom v pravom slova zmysle nejde nazvať, ale keby bola o niečo jemnejšia, vyhovovalo by mi to viac.

Na uterákom usušené vlasy nanesiem pred fúkaním gél-krém Liss&Pump Up, Dual Stylers od L´Oréal Professionnel. Ja viem, kto dnes ešte používa gél na vlasy? Sama by som neverila, že gél môže vytvoriť niečo dobré. Ale po prvom vyskúšaní som sa zamilovala. Ako názov napovedá, tento dvojzložkový gél-krém má vlasy uhladiť a zároveň im dodať objem. Nie extra veľký objem ako z reklamy, ale vlasy pekne nadvihne. Videla som to na kolegyni, ktorá má krátke vlasy a vyzerala skvele. Mňa dostáva hlavne tá, až zamatová hladkosť, ktoré moje vlasy potom majú. Akoby som práve vyšla zo salónu. A pritom si vlasy fúkam sama doma v predklone a pritom si ich prečesávam kefou. Následne ich vyžehlím a prestriekam ochranným sprejom MARAES. 

9 done
Viem, že suchý šampón nie je žiadny svetoborný objav, ale ja ho používam asi mesiac a priznávam, zmenil mi život. O pozitívnom vplyve púdru na vlasy som sa presvedčila už dávnejšie pri púdrových texturizačných lakoch na vlasy od L´Oréal Professionnel (Crépage de Chignon a Savage Panache). Potom mi ale došli, lebo tieto púdrové laky sa pri mojom takmer každodennom používaní minú rýchlo. V drogérii som narazila na suché šampóny Batiste, ktoré som chcela už dlhšie vyskúšať, nielen kvôli krásnemu ňuňuňu obalu, ale hlavne kvôli pozitívnym recenziám, ktoré som na ne čítala. Po otestovaní sa k nim pridávam. Vďaka tomuto suchému šampónu si vlasy umývam každý tretí-štvrtý deň, dokonca vyzerajú dobre aj keď si ich umyjem večer a vyžehlím si ich až ráno. To je niečo, čo bolo predtým pre mňa nepredstaviteľné, ak som chcela aby boli moje vlasy super, musela som si ich umyť ráno. Suchý šampón si do vlasov dávam už hneď v prvý deň po umytí či v deň umytia a nečakám, kým sa začnú mastiť :). 

20 done
Maco mi na môj ekzémik na brade doniesol 8 Hour Cream od Elizabeth Arden. Úplná klasika, vyrobená v roku 1930, jeden z najznámejších produktov tejto značky. Vraj počul, že to je najlepší krém na svete. No neviem, či najlepší, ale krém to úplne nie je. Je to skôr vazelína v tube a najprv som si nedokázala predstaviť, čo je na ňom také perfektné. Má hnedkastú farbu a je dosť lepkavá, ako denný krém rozhodne nepoužiteľná. Prečítala som si teda nejaké recenzie a takmer všade mali rovnaké prvé zmiešané pocity. Ale potom chválili a chválili. Tak som si ten ,,krém" dala najprv cez deň na miesto ekzémiku s popraskanou kožou. Nikam som nešla, takže som s týmto lesklým nánosom bola ukrytá doma. Potom som ho umyla a voilá! Popraskanie žiadne, začervenanie menšie. Tak som si ho dala na noc na celú tvár, ale iba v tenučkej vrtve a ráno som mala krásnu pokožku. Ale tým, že sa takmer vôbec nevstrebáva ho radšej používam cez deň, keď som doma, ako masku. Nechám si ho čo najdlhšie, nech pôsobí. Pokožku krásne regeneruje, hlavne teraz v zime, keď je suchá, tak sa takáto pomoc hodí. No a potom som si popálila ruku, keď som chcela pomiešať zemiaky v trúbe. Dávala som si tento krém aby mi pomohol zahojiť ranu a podľa mňa urýchlil jej hojenie. Aj na herpes som si ho dala a zmizol rýchlejšie ako obvykle. Jedinou jeho nevýhodou je to, že sa nevstrebáva, takže musím dávať pozor, čo chytám alebo čo robím, keď ho mám niekde natretý. Neviem, či stojí za tie peniaze, nie je vôbec lacný, na druhej strane vydrží dosť dlho a mať ho ako SOS nemusí byť na škodu.

photos by me

You Might Also Like

3 komentárov

  1. ten Maybelline Vivid máš v krásnom odtieni :) to potom presne ako píšeš, nevadí ani to otieranie pri pití/jedení...ja ho mám v takej žiarivej ornažovo-červenej, a tam už je to trošku problém...i keď stále na perách ostáva a nezotrie sa úplne :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hrozne sa mi páči, ako si ,,nastajlovala" fotky, vyzerajú krásne ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. úúúžasné fokty ! neskutočná atmosféra ide z tých fotiek :)

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook