PICK THE BEST: SUNGLASSES part I.

3.9.16

sunglasses done II
V sérii PICK THE BEST vám postupne predstavujem kvalitné značky za rozumné ceny, aby ste mali prehľad, pokiaľ sa rozhodnete, že si chcete kúpiť niečo lepšie :). Tentoraz som sa zamerala na okuliare, pretože sú doplnkom, bez ktorého ja osobne neodchádzam z domu a sú súčasťou každého môjho outfitu. Je pravda, že mám na okuliare úchylku a vlastním ich viac ako je potrebné, no na druhej strane sa jedná o kvalitné kúsky, ktoré vydržia niekoľko rokov. Práve o nich dnes bude reč. Okrem značiek, ktoré patria medzi moje top vám predstavím aj tie, ktoré som nedávno objavila a ich okuliare sú na mojom wishliste. 

Ako stále opakujem, moja filozofia v obliekaní je veľmi jednoduchá. Nepotrpím si na oblečenie, mám mnoho kúskov zo sekáča alebo vintage, ale ak sa jedná o doplnky, do tých sa nebojím dať viac peňazí. Doplnky sú dušou každého looku a o majiteľovi prezradia viac ako si myslíte. Topánky, šperky, hodinky, kabelka, okuliare. Práve toto sú podľa mňa kúsky, ktoré charakterizujú majiteľa a pozdvihnú celkový outfit. Okuliare naviac nosíte na tvári a tak sú to prvé, čo si na vás okolia všimne. A to nehovorím o celkovej ochrane očí. Preto by ste výberu okuliarí mali venovať pozornosť. Ak nepatríte medzi ľudí, ktoré svoje okuliare prisadnú či jednoducho stratia, tak si určite pri ich kúpe klepnite po vrecku, vydržia vám naozaj dlho a ani časom nemusia stratiť na hodnote (obzvlášť ak k tomu prirátame aj tú emocionálnu). 

sunglasses cast
Cast je pomerne neznáma značka, ale u fashionistov a milovníkov designu, neobvyklých tvarov a hlavne neopozeraných, originálnych vecí je ako poklad. Ak skutočne túžite po niečom výnimočnom, maximálne neobyčajnom, kvalitnom a cennom, tak skočte po okuliaroch Cast. S týmito okuliarmi si vás zaručene všimne každý, preto ich už využili Lady Gaga, Rihanna aj Leandra Medine z The Man Repeller. Moderné, futuristické rámy v krásnych farbách vyniknú výborne rovnako pri minimalistických lookoch ako pri prepracovaných kombináciách hodných Fashion Weeku. Ak sa vám páčia, kúpte si ich hneď teraz, keď ich majú na ich e-shope za menej ako polovicu a poštovné je celosvetovo zadarmo! Zamerajte sa hlavne na modely You and I are in love (vpravo hore), Me, me, me and me (vpravo dole) a Legend on the rocks (vľavo hore).


sunglasses quay
Už ani presne neviem ako som objavila značku Quay Australia, ale jedno je jasné - odvtedy je to láska. Maximálne sexi, ženské a hravé modely chytia väčšinu z vás. Veď dostali aj Beyoncé, Gwen Stefani, Jennifer Lopez či Kylie Jenner. U nás zatiaľ táto značka nie je príliš populárna ako v Amerike či v Austrálii, ale myslím, že nebude trvať dlho, kým ju u nás objavia masy. Na to sa teda vôbec neteším, ale kým ich budú na slovenských e-shopoch predávať za viac ako dvojnásobok originálnej ceny, tak sa nie je čoho báť. Preto objednávajte Quay Australia cez Asos. Ceny sú normálne (priemerná cena na domovskej stránke je 60 USD a na Asose cca 50 EUR) a niekedy, ak dajú okuliare do zľavy, tak ich môžete vychytať aj za 20 EUR, čo je paráda. Sama mám zatiaľ 3 modely Quay a som s nimi maximálne spokojná. Toľko som o nich básnila až si ich kúpila aj Sindy a tiež je spokojná. Sesternica si ich doviezla z USA a vraj keby mohla, donesie si domov ďalšie 4 modely. Ja dávam do pozornosti krásny model Kitti (vpravo hore), Eclipse či populárny My Girl. Jediná škoda je, že čo sa týka obalu, sú v nepevnom gumenom sáčku (ale s handričkou!).


sunglasses ray ban
Pôvodne som si klasiku, akou je Ray Ban, chcela nechať až do druhej časti článku o okuliaroch, ale nakoniec som usúdila, že musí byť v tejto prvej, pretože Ray Ban je moja srdcovka. Myslím, že minimálne jedny Ray Bany by mal mať vo svojej výbave každý. Nikdy, vážne nikdy, nevyjdú z módy, a hoci ich dizajn napodobňujú všetky reťazce aj iné značky, originál je len jeden. Nepodliehajú trendom a nikdy s nimi nešliapnete vedľa. Hlavne ak si vyberiete jeden z najznámejších modelov ako Wayfarer (dole uprostred), Aviator (vpravo dole) či môj obľúbený Clubmaster (hore vľavo a uprostred). Jasné, sú obdobia, keď sú v kurze viac, inokedy menej, ale táto značka má stále svoje pozlátko, ktoré ho už neopustí. Ak naviac budete na svoje Ray Bany dávať pozor, môžu sa stať vecou, ktorú podedia aj vaše deti či vnúčatá. Keby som ja dostala nejaké vintage Ray Bany, skáčem od radosti! A síce som pri tejto značke na klasiku, najnovšie ma dostal model Round Metal (vpravo hore), na ktorý si už brúsim zúbky :). Ray Bany kúpite v rôznych optikách (napr. Easy Optic, Mister Optic atď.) ako aj na e-shopoch (napr. Answear).


sunglassesle le specs
U nás dostupnou značkou okuliarí je Le Specs. Značka funguje už od roku 1979, čo je už nejaký ten piatok a očividne niečo robia dobre. Trendové modely nosí aj Rihanna, Beyoncé či Kate Moss, takže už je načase vymeniť tie šmejdy z New Yorkeru a z trhu na dovolenke za niečo poriadne. Lepšie nielen pre váš zovňajšok, ale hlavne aj pre vaše oči. Le Specs sa predávajú na Net-a-Porter či v Galerie Lafayette, ale vybrané modely sa u nás dajú zohnať na Zoot. Ak si však nevyberiete, alebo chcete čerstvé zboží, tak si objednajte rovno z oficiálneho e-shopu a hotovo. Mne sa páči model Thunderdome, Air Heart alebo Go Go Go (vpravo dole). Pokiaľ milujete cat eye tvar, určite si vyberiete! 


sunglasses komono
Značku Komono iste poznáte, v našich končinách spôsobila veľký boom cca 2-3 roky dozadu nielen hodinkami ale aj okuliarmi. Takže je dosť možné, že vlastníte doma nejaký Komono kúsok. Táto belgická značka funguje od roku 2009 a odvtedy neustále rastie. Ja oceňujem okrem kvalitného spracovania a zaujímavého designu, ktorý mieša retro a futurizmus (všetko za fakt primeranú cenu) hlavne to, že väčšina modelov je unisex. Doma máme s priateľom niekoľko ich hodiniek aj okuliarí a nosíme ich obaja. Konkrétne sme spolu prepadli okuliarom modelu Dreyfuss (vpravo dole) a ja nosím často svoje Clement brýle (dole uprostred) so zlatými sklami. Tie mi posledne obdivoval brat. Veľmi krásny model je Stella (vľavo dole), v sexi cat eye tvare, ktorý je ale čisto dámsky. Značka pravidelne predstavuje limitované edície produktov, s potlačou umelca Jean-Michel Basquiata či Balojiho (zaujímavé afrikou inšpirované modely). Za pozornosť stojí aj kolekcia okuliarí Komono CRAFTED, ktoré sú vylepšenou a fajnovejšou verziou klasických Komono. Ich obrúčky sú ručne brúsené z talianskeho acetátu a tiež majú kvalitnejšie sklá. Moje oko upútali najnovšie modely Taylor a Lennon. Ako čerešnička na torte je určite pevný obal a handrička so zábavnou potlačou, ktoré sú súčasťou každých okuliarí. Osobne Komono kupujem len cez Freshlabels, lebo boli prvý, ktorý začali značku distribuovať do našich končín. Naviac ak budete mať šťastie, možno nájdete svoj vysnívaný model akurát ešte aj v zľave :).


sunglasses michael kors
Nech si už o značke Michael Kors myslíte čokoľvek, produkty, ktoré mám od MK ja, zbožňujem. Jedná sa síce iba o okuliare a hodinky, na ktoré nedám dopustiť, preto svoj názor môžem vyjadriť iba na ne. S kvalitou som maximálne spokojná, hodinky pomaly nedávam dole z ruky, ale keďže sa tu bavíme o okuliaroch, budem sa venovať už len im. Vlastním 2 páry okuliarí MK, plus jedny som darovala bratovi na Vianoce. Ani jedny ma nesklamali. Na tvári vyzerajú veľmi pekne, hneď vidieť, že sú kvalitné a pevné. Puzdro, v ktorom ich dostanete je ako malý kufrík a síce je trochu veľké a v kabelke zaberie dosť miesta, pôsobí luxusne a obsahuje aj malú handričku. Ak ste teda fanúšikom tejto značky a ešte od nej nemáte okuliare, určite ich odporúčam. Veľmi ženské modely sa hodia k viac elegantným outfitom, ale výborne idú aj s jednoduchým modelom rifle-tričko-tenisky.  Mám dojem, že aj obyčajný look hneď pozdvihnú :).

collages by me, photos from each brand or it´s instagram

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Juuj na slnečných okuliaroch som závislá! Krásne koláže <3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prepac ale oprav si okuliarov nie okuliarí

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelá inšpirácia :) Na slnečné okuliare mám slabosť :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. otazka...ktore z nich maju sosovky mineralne sklo a nie plast?...viem, ze tie ray-ban clubmaster maju....o ostatnych nemam sajn :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na slunečních brýlích jsem závislá, mám celou bednu, různé tvary, různé barvy..:D

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook