MOJA KÚPEĽŇA

11.6.16

B 0 done
Robila som menšiu reorganizáciu v kúpeľni a tak mi napadlo, že by som vám ju rovno mohla nafotiť. Mne sa totiž veľmi páči, tak sa o ňu s vami rada podelím. Aby ste videli, aké produkty v nej momentálne mám a čo teraz dennodenne používam. Vždy som chcela mať svetlú bielu kúpeľňu a teraz konečne bývame tak, že sa mi tento sen splnil. Dokonca máme s Macom každý vlastnú, čo je úplne skvelé, lebo si ráno nezavadziame, môžem si to tam ozdobiť vázičkami či sviečkami, všade sú iba moje produkty a čo je úplne najlepšie, po sprchovaní nie je všade mokro, haha. Do Macovej kúpeľne chodím akurát upratovať a ráno zhasínať svetlo, lebo on na to väčšinou zabudne. Doslova splnený sen! Je tam parádne svetlo, keď tam svieti slnko (čo je skoro stále), tak je to moja najobľúbenejšia časť nášho bývania. Niektoré produkty som si kúpila sama, iné mi zaslali kozmetické značky na testovanie, avšak to nič nemení na tom, ako ich používam. Všetko, čo v tomto článku vidíte, si našlo miesto v mojej kúpeľni a teda tieto produkty používam rada a pravidelne. Tak, čo teda práve teraz ukrýva moja kúpeľňa a aké rituály si v nej rada vychutnávam?


Konečne som našla to správne místo pre dve mini vázičky, ktoré sú pôvodne flakóniky jednej z mojich obľúbenejších vôní – Innamorata od Blumarine. Odkedy sme sa presťahovali, nevedela som im nájsť priestor, kde by pekne vynikli, teraz ho už majú a ja sa na nich pozerám každý deň. Samozrejme, by som v nich najradšej mala čerstvé kvety, ale Juanita (čítaj Chuanita) zatiaľ nemá čas aby nám chodila upratovať, takže som z praktických dôvodov zvolila umelú verziu, ktorá je ale podľa mňa úplne v pohode a atmosféru v kúpeľni zútulní rovnako dobre. Mám ešte aj fialovú verziu kvetov, nech ich môžem meniť podľa nálady. Ako viete, milujem všetky odtiene tyrkysovej, takže keď som uvidela v IKEA túto sadu na mydlo a zubné kefky, neváhala som ani chvíľu. Okrem tyrkysovej farby mám v kúpeľni ešte tmavofialovú – koberček pred vaňou a uteráčik na ruky. Potom k tomu nejak automaticky prispôsobujem aj výber ostatných produktov, napríklad zubnú kefku Curaprox som mala predtým v mintovej, teraz ju mám vo fialovej. Inak Curaprox – moja prvá skúsenosť s nimi sa mi nepáčila, prišli mi strašne mäkké a mala som pocit, že si s nimi poriadne neviem umyť zuby. Pred cca dvoma rokmi som sa k nim vrátila a už si neviem predstaviť nič iné. Stále používam tú ,,najtvrdšiu“, teda 1560 soft, ktorá mi najviac vyhovuje. A samozrejme ma baví aj ten parádny výber farieb. Práve pozerám ich web a dosť ma zaujala táto čierno-biela verzia v ponuke aj s čiernou zubnou pastou na bielenie zubov (toľko protiklad v jednej vete :D).

B 1 done
Čistenie pleti. Čistenie pleti síce nie je moja obľúbená činnosť, ale uvedomujem si, aká je dôležtá, takže ju čistím naozaj dôkladne. Myslím si, že ľudia, ktorý mali v puberte problematickú / aknóznu pleť sa k nej stavajú úplne inak ako tí, ktorí s vyrážkami nikdy žiaden problém nemali. Mne na tvári vidno každý chips, nedodržanie pitného režimu, aj každé zanedbanie čistenia, takže sa týmto veciam sa snažím predísť. Dlhodobo používam micelárne vody Mixa, ktoré sú aj napriek nízkej cene úplne luxusné. Make-up zotrú kvalitne bez zbytočného trenia či šúchania. Jednoducho pár vatovými tampónmi prejdem po tvári a výsledok je tip-top čistá odlíčená pleť. 

Ak som unavená a chcem proces urýchliť, siahnem po Intelli gele od Phyris. Možno vás ten obal tak neohúri, ale obsah áno. Ľahký gél vyzerá na prvý pohľad ako krv baby jednorožcov či mimozemšťanov. Má šedo-zelenú lesklú farbu a nenásilnú parfemáciu. Obsahuje probiotiká, pleť vyčistí a vyhladí. K mojej pleti je šetrný a vôbec ju nenapína ani nevysušuje, čo je pre mňa základ! Prichytila som sa pri tom, že po ňom siaham, aj keď by som nemusela (snažím sa vyhýbať vode), pretože ma naozaj baví a mojej pleti vyhovuje. Už sa mi míňa, ale pôjdem do neho znova.

Čistiacu penu od La Roche-Posay používam hlavne počas sprchovania, je úplne jemnučká a ľahká, pleť vyčistí, ale nevysuší. Nemám po nej ani pocit napnutej pleti, čo je pre mňa dôležité. Gél Pureté Thermale od Vichy už na čistenie pleti nepoužívam, lebo mi od vyskúšania Intelli Gelu príde ťažký a hustý, ale umývam s ním make-upové štetce, ktoré podľa mňa nič nevyčistí lepšie, make-up z nich vytiahne bez námahy a precízne, rovnako ako z pleti. Používam ho aj na holenie nôh.

Lush šampuk som začala používať len nedávno, takže sa k nemu ešte nemôžem vyjadriť (preto som ho nezaradila medzi šampóny.) Ak s ním má ale niekto skúsenosti, budem raada za vaše názory!

B 5 done
Denná starostlivosť. Čím som staršia – a niežeby som bola nejak stará – tak zisťujem, že keď ide o pleť, neoplatí sa šetriť. Mám citlivú pleť so sklonom k začervenaniu, takže si musím dávať pozor, čo používam. Kvetovú ružovú vodu Nobilis Tilia zbožňujem nielen kvoli vôni, na ktorej som čoraz viac závislá, ale aj kvôli jej osviežujúcim účinkom. Je ideálna na citlivú a zmiešanú pleť, ktorú pri podráždení upokojí a dodá jej vitalitu. Pôsobí aj ako prevencia proti starnutiu. Odkedy sedím denne v práci pri počítači, tak si na osviežujúce produkty potrpím viac než kedykoľvek predtým. Keď sa po celom dni cítim fakt unavená a bolia ma oči, nastriekam si niekoľko kvapiek na vatové tampóny a na pár minút si ich priložím na viečka. Tiež pomáha, ak si napríklad doma vytlačíte čierne bodky a potom ste pár hodín červené. Ja si ju občas dám na tvár aj pred nanesením denného či nočného krému, milujem jej vôňu. Nobilis Tilia je naviac česká prírodná značka, produkty sa vyrábajú v Českosaském Švýcarsku, kde sme boli minulý rok v septembri na výlet. :)

O revitalizačnom olejovom sére Absolue od Lancôme som vám písala minule, tak teraz len tak v skratke. Používam ho každé ráno pred nanesením BB-krému. Vďaka lesklým mikročiastočkám, ktoré odrážajú svetlo, pleť rozžiari a prebudí. Vyhovuje mi aj to, že je na olejovej báze, ale vôbec nie je mastné. 

Fluid Decléor Hydrafloral je v týchto letných mesiacoch mojim denným krémom. Značka je známa tým, že jej produkty neobsahujú žiadne konzervačné látky ani farbivá. Naopak, obsahujú výťažky z rastlín a majú 100% prírodné zloženie. Na moju citlivú pleť je tento krém priam stvorený, je neskutočne ľahký a ako už názov napovedá, hydratačný. Má SPF 30, takže pleť chráni pred slnečnými lúčmi a zanechá ju jemnú a vyživenú. Pleť chráni aj pred UVB žiarením a vďaka výťažkom z moringy aj pred znečistením. Ak si potrpíte na prírodné produkty a máte citlivú pleť, tak Decléor budete zbožňovať.

Som závislá na balzamoch na pery, v každej miestnosti musím mať jeden balzam, pre prípad, že ho budem potrebovať, čo sa často stáva. Veľmi ma bavia voňavé a chutné EOS. Netvrdím, že vydržia na perách večnosť, ale čo sa výživy týka, pre mňa je to taký príjemný priemer, ktorý vylepšuje práve vôňa, dizajn a chuť. Odporúčam ešte prírodné a raw Hurraw, ktoré mám tiež rada.

B collage
Nočná starostlivosť. Ako viete, bez odlíčenia do postele NIKDY nejdem. Nadmerné používanie vody však mojej pleti škodí, takže mám celkom vysokú spotrebu vatových tampónov. V Tchibo som si pred niekoľkými mesiacmi kúpila tento praktický a pekný držiak, takže vatu vytiahnem aj poslepiačky. Po odlíčení si pleť niekedy prestriekam ružovou vodou a potom nanesiem nočný krém. Striedam dva. Už dlhšiu dobu používam Vichy Idéalia Skin Sleep, s ktorou som veľmi spokojná. Pleť je po nej ráno fakt oddýchnutá a svieža. Toto je moje druhé balenie a je to môj must-have v nočnej starostlivosti. Taká moja istota. 

Novinkou je pre mňa nočný balzam Aromessence Rose d´Orient od Decléor. Má tuhú konzistenciu, ktorá mne osobne na prvý pohľad trochu pripomína vosk, ale pri kontakte s pleťou zmäkne a pekne sa roztiera. Jednoducho naozaj tuhý balzam. Vonia prenádherne, čisto, sviežo, pokojne. Ako som spomínala, táto značka má 100% prírodné produkty a využíva rôzne oleje, ktoré pôsobia aromaterapeuticky. Balzam obsahuje aj malú špachtličku, ktorou sa z obalu vyberá, aby ste doňho nenasiesli žiadne baktérie (hoci aj z čistých rúk), aby si prípravok zachoval svoju úplnú čistotu čo najdlhšie. Každé jeho použitie je pre mňa malým rituálom, tá vôňa je omamná a tak má celé krémovanie zrazu inú, výnimočnú atmosféru. Ako viete, výťažky z ruže pokožku upokoja, vyživia a hydratujú ju. Milujem ten pocit, keď sa ním natriem, ľahnem si do postele a cítim tú čistú vôňu. Upokojujúce a robí mi to radosť, snáď to máte s niektorými produktami rovnako aj vy :). Inak, myslím si, že o značke Decléor budeme u nás ešte veľmi veľa počuť.

Nakoniec ešte na riasy nanesiem sérum na rast rias Realash, o ktorom som vám už podrobne napísala, tak sa nebudem opakovať :).

B done
Telová kozmetika. Keď tak pozerám na tú fotografiu, nemôžem inak, musím priznať, že milujem Manufakturu. Zloženie síce nie je stopercentne prírodné, ale využívajú veľké množstvo prírodných surovín. Ich Pivový rad zbožňuje aj Maco. Ja zas rady rada striedam, ale mojim favoritom je Slivka. Telový krém aj sprchový gél sú výborné. Vždy sa teším, keď sa po sprche natriem a tú vôňu cítim aj na druhý deň. Jediné, čo by som vylepšila je textúra krémov, ktoré sú na môj vkus trochu riedke. Ocenila by som husté slivkové telové maslo. Verím, že sa ho raz dočkám. Tento rad sa hodí skôr na jeseň a zimu, ale ja som na ňom ešte stále závislá, takže  jej ostala verná. Zároveň mám aj Levandulu, ktorú mala Macova mamka. Ale odporúčam iba sprchový gél, pretože telové mlieko ma sklamalo zvláštnou vôňou. Zato sprchový gél som musela kúpiť nový, lebo som vám nechcela fotiť prázdny obal. A áno, nejak ma to ťahá k fialovej, ale mám rada aj Mojito a Pivový rad. Ako peeling používam ten z radu Mŕtveho mora. Inak Manufaktura ma nesponzoruje, ale pokojne by mohla, haha :D. Okrem tejto značky mám ešte rada sprcháče Aroma Ritual od Dermacolu. Hrozno s limetkou som dostala od Miša a Paťa na narodeniny a ani nevedeli, ako sa trafili :). Ešte odporúčam aj Mango!

B 3 done
Vlasová kozmetika. Mám jemné vlasy, ktoré sa pomerne rýchlo mastia a tak sa im snažím dodať objem a čo najviac predĺžiť dobu medzi jednotlivými umytiami. Veľmi mi pomohlo, keď som si vlasy prestala umývať príliš často. Kedysi som ich umývala denne, dnes je to každý tretí deň. Cez víkend, ak nikam nejdeme si ich neumývam vôbec alebo to riešim klobúkom. Na dodanie objemu používam šampón a gélový kondicionér Volumifique od Kérastase. Obsahuje technológiu, ktorá obaľuje vlasové vlákno, rozširuje a posilní ho. Volumifique je presne určený na jemné vlasy a používam ho už takmer rok.

Avšak, produkty podľa mňa treba striedať. Sama sa snažím o nejakú rovnováhu medzi prírodnými produktami a tými, v ktorých je viac chémie. Nie som žiadny bio freak, viem, že niektoré výsledky sa bez chémie dosiahnuť nedajú a tak mi to neprekáža (chcem mať vo vlasoch objem!), na druhej strane však chcem aj niečo prírodnejšie. Takže si vlasy umývam aj regeneračným šampónom Manufaktura so soľou z Mŕtveho mora. Je určený na normálne až mastné vlasy, chráni pokožku a vraj pozitívne vplýva aj na rast vlasov, to však od neho neočakávam :D. A na upokojenie citlivej pokožky zas používam prírodný šampón Davines. Chutné obaly sa mi naviac veľmi páčia.

B 6 done
Po umytí si do vlasov nanesiem pár kvapiek oleja Elséve od L´Oréal Paris, aby sa mi ľahšie rozčesávali a potom do nich dám sérum Thicker Hair z radu Serioxyl od L´Oréal Professionnel. Obsahuje technológiu Intra-Cylane (rovnako ako Volumifique), ktorá rozširuje a spevňuje vlasové vlákno. Sérum však treba pre viac viditeľnejšie výsledky používať dlhodobejšie, ja ho mám v kúpeľni cca mesiac. Potom si vlasy v preklone vyfúkam fénom. A cez víkend si na vlasy nastriekam Sunkiss Tropical, ktorý ich pri aktivácii teplom jemne na povrchu zosvetľuje. Všetky tieto produkty však dávam iba do dĺžok, nie ku korienkom.

Verím, že sa vám článok páčil a ak máte nejaké super tipy na produkty, tak mi o nich dajte vedieť! :)

photos by me

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Ahoj Rebeka, super článok, bola som zvedavá na to, čo denne používaš. Idem hneď vygoogliť ten denný krém!
    Ja som si tento týždeň objednala bio kvetinové vody (z natureal eshopu), pretože nechcem už na svoju plať dávať alkohol a iné látky kt ju vysušujú na povrchu (mám skôr mastnú pleť). Hneď som tie vody otestovala (mám hamamelisovú, kvet pomaranča a ružovú) a hlavne tie druhé dve krásne voňajú. Plus majú fakt pekné fľaštičky, ktoré po spotrebe na niečo isto využijem. Ináč na čistenie pleti používam la roche posay fyziologickú radu. Je super a má príjemnú jemnú vôňu. Pár krát do týždňa si čistím pleť aj takou tou elektrickou kefkou od Mary Kay.
    Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Katka, tak to som veľmi rada, že sa článok páči :). Inak ďakujem za tip na eshop, už som pozerala a prípravky z bambuckého masla ma dosť zaujali :). A aká je tá Mary Kay kefka? Ja už som na takéto kefky viackrát pozerala, ale zatiaľ som sa neodhodlala ku kúpe, lebo sa obávam, aby mi to potom iba nestálo v poličke...

      Odstrániť
    2. Ja som nad nimi tiež dlhšie rozmýšľala a pozerala som aj na Clarisonic, ale povedala som si, že ten rozdiel medzi nim asi až taký nebude, až na cenu ;) Viac ľudí povedalo, že Mary Kay kefku preferujú, lebo je mäkšia. Ja som teraz brala lieky od kožnej a preto som kefku používala len 1-2x do týždňa, pretože krásne pleť vyčistí (predsalen ten vatový tampón sa nedostane všade) ale tým, že je to mechanické trenie, tak ju troška podráždi (ale nie tak že by som sa vyhodila, len musím použiť viac krému :) ). Ja by som ju odporučila, je vodotesná a používam ju pri sprchovaní s la roche gélom a je to super relaxačné :) Keď si po použití prejdem rukou po tvári, cítim, že je hladšia. Čierne bodky prakticky skoro nemám! No a posledne vraj stimuluje tvorbu kolagénu a pod a teda regeneráciu pokožky, ale to ja odpozorovať neviem.
      Podobný výsledok by si možno dosiahla aj keby si si pleť čistila curaprox mäkkou kefkou, len by to bolo divné a dlhšie by to trvalo ;) Ja som tú svoju našla cez české aukro za polovičnú cenu ako ju má Mary Kay na stránke, takže to nebola až taká investícia. Baby si s tým vraj robia aj taký telový peeling lebo im je to príjemné, ale na to som sa ja ešte neodvážila :D

      Odstrániť
  2. Odkial ams prosim rebeka to serum Thicker hair? Ja mam tiez hrozne jemne vlasy npotrebovala by som nieco an dodanie textury v zahranici je dostat v drogeriach kopu etxturizing pripravkov u nas neviem o nic,nevies mi prosim poradit? Fotky ako vzdy vymakane

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, sérum Thicker Hair kúpiš v salónoch L´Oréal Professionnel (tu nájdeš, ktoré sú vo tvojom okolí - loc.salon-expert.cz). Inak na dodanie textúry používam pudrový sprej Crépage de Chignon a vraj je dobrý aj nový Savage Panache (obe od L´Oréal Professionnel). Na Crépage nedám dopustiť, je fakt skvelý! Akurát existuje iba malé (250 ml) balenie a my s jemnými vlasmi by sme isto ocenili väčšie :D.

      Odstrániť
  3. Tie biele misky a kvetinka vyzerajú nádherne. Je tá ružová voda dobrá? Počula som niekoho o nej hovoriť a bol veľmi spokojný...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj keď iba z takýchto kúskov vidím tvoju kúpeľňu, veľmi sa mi páči ! :) Máš v nej aj veľa skvelých produktov. Ja si brúsim zuby na nejaké produkty od značky LUSH. Sérum Realash je naozaj skvelé, mám ho doma aj ja :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super clanok. Ja by som ti napriklad odporucila z Manufaktury aj grepfruitovo-pomarancovu radu, tu ja uplne zboznujem. Zaujimalo by ma ci pri liceni pouzivas aj fixator make-upu respektive ake mas nanho nazor?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Přemýšlím, že tu Manufakturu teda také zkusím, když jí tak vychvaluješ. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook