PICK THE BEST: FINE JEWERLY part II.

20.4.16

jewellery part II
Začiatkom roka som zaviedla novú rubriku PICK THE BEST, kde vám predstavujem značky s kvalitnými, štýlovými výrobkami za vcelku dostupné ceny. V prvej časti som vám písala, aký je rozdiel medzi bižutériou a šperkami. Keďže jemné šperky sú nesmrteľné, stále sa obzerám po nových značkách a kúskoch. Preto je tu druhá časť zameraná práve na delikátne ozdoby, ktoré už nedáte zo seba dole.

jewellery Moooyyy 2
Český e-shop Mooyyy ma zaujal náramkom WAI, ktorý bol na billboardoch a inzerciách v magazínoch. Niet divu, že si práve tento náramok zvolili na propagáciu, je totiž božský! Je od šperkárky Lucie Koldovej a celá Senso collection ma chytila za srdce. Obzvlášť tie náramky a prstene. Šperky sú inšpirované jógou, ručne vyrábané a môžete si vybrať dostupnejšiu striebornú alebo pozlátenú verziu alebo verziu zo zlata. Ďalšie šperky, ktoré sa mi páčia sú od Anny Steinerové a páči sa mi, ako spracovala semienka Rudraksha, ktoré sa využívajú k meditácii a modlitbám. Celkovo Mooyyy ponúka tvorbu 3 českých designérok a určite stojí za to si naň zájsť.

jewellery Mejuri
Mejuri je značka, ktorá presne chápe, aké môže byť ťažké nájsť kvalitný kúsok šperku za dostupnú cenu. Značka vznikla s jasnou filozofiou, aby si fine jewellery nemohli dovoliť iba ženy s extra vysokým príjmom, ale aj tie bežné. Pracujú so šperkármi, ktorých poznajú osobne a každý mesiac prinášajú niečo nové od designérov z celého sveta. Keďže obchodujú priamo s manufaktúrou a nejdú cez rôznych distribútorov, šperky sú lacnejšie, ale ich kvalita tým vôbec neklesá. Mne sa táto značka veľmi páči, celý nápad, filozofia, láska a zanietenosť, ktorá z nej ide. Strašne sa mi páčia prívesky s kamienkom, ktorý symbolizuje lásku, rovnováhu, odvahu, šťastie a pod. Takisto ma dostala kolekcia Olive inšpirovaná olivovými listami a ich jemné prstene, ktoré možno navzájom kombinovať. Materiál je väčšinou sterlingové striebro, ktoré je v prípade zlatej verzie pozlátené a kaienky sú zirkóny. Posielajú do Českej republiky aj na Slovensko! :)

jewellery neva oslo
Značku Neva Oslo určite poznáte. Založila ju len pred pár mesiacmi Košičanka Zuzana Spustová (mimochodom, tiež kedysi pracovala v L´Oréal v Prahe). Hlavným posolstvom je ponúknuť šperky pre deti, ktoré s nimi môžu rásť a stanú sa tak ich celoživotným talizmanom. Avšak, náramky z ružového zlata na jemnej retiazke alebo hodvábnej stuhe s písmenom, sú tak krásne, že by bola škoda obrať o ne dospelých. Náramok môže byť symbolom, spomienkou, putom. Ja chcem jeden objednať sebe a mamke. Mimochodom, nosí ich aj nórska princezná Mette-Marit. Zuzana, ktorá žije v Nórsku náramky spojila s dobrou vecou, nadáciou Natalie Vodianovej - Naked Heart Foundation, ktorá pomáha rodinám s deťmi a deťom v núdzi. Prvú kampaň nafotili Paulína a Kaa z Ok, sister, s dcérou Andrey Běhounkovej, šéfredaktorky Elle, Isabellou. Zuzana má môj obdiv, jednoduchý nápad, vyššie posolstvo, veľmi kvalitná práca a premyslený marketing. Skvelé.

jewellery oneandsixos
Slovenská značka One and Sixos je tiež dôkazom toho, že nepotrebujete zbytočne široké portfólio produktov aby ste uspeli. Stačí jednoduchý dobrý nápad, kvalitné prevedenie a ide to! Za značkou stojí Silvia Križanová, ktorá okrem šperkov navrhuje aj tričká, ale z tých až taká hotová nie som. Zato delikátne náramky so srdiečkom, to už áno! V ponuke sú aj srdiečka na farebnej šnúrke, mne sa pravdaže najviac páči klasická červená, ktorá môže mať aj ochrannú funkciu. Veľmi sa mi páči nápad dvoch náramkov, ktoré spoja vás a vášho priateľa. To vidím na darček aj pre nás :).

jewellery nandel paris
Nandel Paris nie je úplne značka s top produktami, pretože okrem pekných vecí sa nájdu na shope aj také, ktoré by tam podľa mňa nemuseli byť. Avšak nájdete tam kúsky zo sterlingového striebra (a pozlátené), ktoré sú naozaj pekné. Napríklad jednoduché prívesky na šnúrke z Tiny Wishes Collection alebo prstene. Z náhrdelníkov sa mi páčia iba dva a to Moon Necklace a Turquoise Stone Necklace.

Budem rada, ak mi sami dáte tipy na značky, ktoré obľubujete. A ako ste na tom so šperkami vy? Dávate prednosť nadčasovosti alebo máte radšej bižutériu?

collages by me, pictures via each brand (and brands Instagram)

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Presne na takýchto jemných náramkoch som závislá! :) krása :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok :) tento typ bižutérie je teraz veľmi in a tiež som tomu trendu prepadla! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nejvíce se mi líbí šperky od značky Mooyyy, tak nějak mi připomínají přírodu:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milujem minimalizmus a kamene!
    dadleyfratric.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook