February (Thailand) random

15.2.16

6 done
Hoci som v Thajsku, nechcem vynechať februárový random post, navyše sa mi tu nahromadilo viac vecí, ako keby som bola v Prahe a ja vám ich chcem ukázať. 

Milujem šperky s etno nádychom a keď som objavila stánok s nádhernými kúskami s kameňmi, vedela som, že si niečo vyberiem. Tento náramok nosím každý deň, bude mi navždy pripomínať Thajsko. Jeden podobný, ale bez kamienkov mám aj z Grécka, takže dovolenkové suveníry budú spolu pekne ladiť. 

3 done
Do Thajska som si nebrala žiadny parfém, iba pár maličkých vzoriek Victoria´s Secret, ktoré som mala doma. Prišlo mi zbytočné ťahať si plnú fľaštičku, ktorú by som tu aj tak príliš nevyužila, nerada totiž používam vône, keď je vonku príliš horúco. V Chiang Mai som ale našla tento prírodný tuhý parfém, ktorý som hneď musela mať. Vonia veľmi jemne a sviežo, úplne som sa doňho zamilovala. Vyberala som medzi levanduľou, orchideou a nakoniec som sa rozhodla pre night blooming, ktorý ale neviem ako preložiť.

4 done
Tento náhrdelník vyrobil a posvätil budhistický mních, takže pre mňa je dosť vzácny. Boli sme v chrámoch Doi Suthep a je lepšie kúpiť si takýto kúsok od mnícha ako iba na ulici. Aspoň viem, že tie peniaze pôjdu na údržbu chrámov. Navyše takisto dopĺňa moju zbierku náhrdelníkov s hrubými gorálkami, tie mám ja rada.

11 done
Keď som sa na túto cestu balila, musela som urobiť aj výber okuliarí, ktoré si zo sebou vezmem. Tieto univerzálne Esprit boli prvé, ktoré som si zbalila. Dostala som ich na Vianoce od krstných rodičov. Sú veľmi ľahké, takže ich môžem mať na očiach skutočne celý deň a naviac majú trochu ,,wayfarer" tvar, čo mi pripomína štýl mojej obľúbenej Rachel Bilson. Zábavná handrička je milým detailom, ktoré mám rada.

IMG_2008 done
V Chiang Mai sme pri prechádzke našli veľký vintage obchod s vecami zo 70.rokov. Kožené bundy, kopec denimu ale aj šiat či kabeliek. Vrátili sme sa v deň nášho odchodu a neodišla som s prázdnymi rukami. Okrem šiat, ktoré vám ukážem až z Prahy, som si kúpila túto kabelku. Koženým crossbody kabelkám holdujem a táto mi prišla veľmi zaujímavá.

2 done
Poznáte Tigriu masť? Tiger balm (nazývaná aj ako čínska či vietnamská mastičku) som spoznala vďaka svojmu priateľovi a je to liečivá mastička plná olejov. Má sviežu, ale veľmi,veľmi silnú arómu. K dispozícii je buď klasická, alebo táto červená ,,pálivá". Aj keď podľa mňa je skôr chladivá. Ak si ju natriete na hrudník, bude sa vám lepšie dýchať, je skvelá na poštípanie hmyzom, ktoré utlmí a zahojí. Ja si ju dávam vždy večer na tvár, zavriem oči (inak mi kvôli mentolu slzia) a nechám ju pôsobiť. Krásne sa mi uvoľnia dutiny, čo potrebujem, pretože je tu veľa smogu, takže mám často zapchatý nos a aspoň trochu vyplavím tie škodliviny. Nehovoriac o tom, že mám ráno úplne hladkú a jemnú pleť. Musím si ešte kúpiť tú svetlú verziu. Dá sa kúpiť za pár korún aj u nás.

8 done
Jediným doplnkom (ak nerátam hodinky), ktorý som si zbalila je tento náramok Lusha z hadej kože. Je veľmi jednoduchý so zlatým ,,gombíkom". Úplne vystihuje to, čo mám rada. Ešte si brúsim zuby na ďalší kúsom od tejto značky, pretože ich náramky sú božské! 

10 done
Majú tu kopec obchodov s kameňmi, ktoré by som najradšej kúpila všetky. Keby som tu žila, otvorím si obchod, v ktorom by som ponúkala svoje výtvory a chodila by som nakupovať práve na tieto miesta. Zobrala som si ale na pamiatku iba tieto dva kryštály, z ktorých si doma vyrobím náhrdeníky.

photos by me

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Pekné vecičky aj pekne nafotené ;) rada by som ťa pozvala na giveaway, ktorú poriadam u mňa na blogu, môžeš vyhrať kabelku Michael Kors, ak máš záujem zapoj sa :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super random! :) tvoju thajskú dovolenku už od začiatku všade poctivo sledujem :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nádeherne nafotené! Máš pre to cit

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotky, najviac sa mi páči tá s koženým náramkom na lekne :) A ten úplne prvý náramok je nádherný.

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oh taký buddha náhrdelník (alebo v mojom prípade radšej náramok... praktickosť #youknow) by bodol! Inak musím už očekovať všetky vaše dovolenkové fotky, aktuálne nejak nedávam všetky fejsbúky, instagramy a logy, tak som dosť mimo... Ale vyzerá to tak, že si užívaš Thajsko jedna radosť! Porozprávaš pri chai latte po návrate :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. uau
    ten vintage obchod!
    tam musím nabuduce íst <3
    máš adresu?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Závidím samozrejme len v dobrom :)

    http://miskaholla.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne kryštály!!!! Ja presne také hľadám (tvar) u nás na Slovensku, tiež by som si chcela spraviť náhrdelník, ale bohužiaľ zatiaľ nič :( Ak by si našla na aj u nás, určite hlás na blog, prosím! :) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook