PICK THE BEST: FINE JEWERLY part I.

16.1.16

jewellery uvod
Často sa mi stáva, že sa ma ľudia pýtajú, kde kúpiť napríklad pekné, kvalitné, ale cenovo dostupné okuliare, hodinky, šperky, kabelky, atď...Ak sledujete môj blog aspoň nejaký ten piatok, tak viete, že vyznávam teóriu kvalitných doplnkov. To však neznamená, že za ňu musíte šetriť rok a popritom jesť cestoviny s kečupom na striedačku s šošovicovým prívarkom. Preto som sa rozhodla, že vám každý mesiac v novej rubrike PICK THE BEST predstavím svoje obľúbené obchody, poprípade e-shopy, ktoré ma dostali, a kde nájdete práve takéto kvalitné kúsky, ktoré krásne doplnia nielen váš outfit, ale aj osobnosť. Začíname jemnými šperkami.

Je jedno, či máte 13 alebo 25 rokov, lacnej bižutérii z reťazcov sa vyvarujte oblúkom. Aj mne trvalo, kým som pochopila, že veľké náhrdelníky či prstene, ktoré vydržia pár sezón nie sú cestou k nadčasovému looku, ale viete, trendy ma ovplyvnili. Ani neviem ako, ale nejako postupne som ich prestala nosiť. Začala som mať pocit, že sa ku mne nehodia, a že outfitu skôr škodia ako prospievajú. Určite to má na svedomí aj momentálny trend minimalizmu, ale keď sa na to pozriete akokoľvek, jemný, originálny a kvalitný kúsok nepodlieha trendom, takže to bude tá správna cesta. Narozdiel od farebných / plastových / kamienkových náušníc a náhrdelníkov, ktoré síce môžu byť pekné a skutočne efektné, ale po roku ich vyhodíte alebo ostanú sedieť doma v šuplíku, vás takéto kúsky nikdy, naozaj nikdy neomrzia. Pred troma rokmi som si kúpila svoj prvý ,,everyday" prsteň, ku ktorému neskôr pribudli ďalšie tri a jeden-dva z nich nosím skutočne každý deň dodnes. Čo sa týka náušníc, vlastním 3 páry malých ,,bodiek" a tie striedam už niekoľko rokov. K nim ešte v lete prišli midi krúžky. Spomenula som si tiež na svoj ,,name necklace", ktorý som si objednala ešte na strednej škole. Vtedy som však zvolila lacnejšiu, bižutériovú verziu, ktorá sa mi už zničila, ale keby som bola múdrejšia, kúpila by som si pozlátenú verziu, ktorá by pri mne bola dodnes. Určite nie som úplne proti výraznejšej módnej bižutérii, ale musí aj nejako vyzerať a byť z kvalitnejšie spracovaná. K tej určite spravím článok tiež. K tomuto sa na záver hodí azda len dodať ,,Fashion fades, style remains", pretože tieto kúsky skutočne dotvárajú váš osobný štýl.

jewellery 27jewelry
Ako prvú musím vyzdvihnúť českú značku Lenky Šváchovej 27JEWELRY. Lenka tvorí zo skla aj zlata a mňa najviac očarili ručne vyrobené zlaté šperky z kolekcie Drip. Sú jednoduché, sofistikované a vďaka netradičnému tvaru tak trochu drzé. 

jewellery koshikira
Nemecká značka KOSHIKIRA je moja nová závislosť! Písala som o nej aj v najnovšej februárovej EVE. Polodrahokamy vsadené do sterligového striebra alebo pozlátených kovov mi vyrazili dych na Instagrame a odvtedy sa tejto hamburgskej značky neviem nabažiť. Snové, miestami romantické náhrdelníky, náramky, náušnice aj prstene, ktoré môžete navzájom vrstviť a kombinovať. Pre mňa must have na jar/leto! Hlavne náhrdelník SURA.

jewellery antipearle
Vďaka obľube blogerov a fashionistov českú značku ANTIPEARLE určite poznáte. Má ju na svedomí Markéta Dlouhá Márová, ktorá priniesla na celosvetový trh jedinečnú značku, ktorá prezentuje perly v úplne novej, rockovejšej podobe ako sme doteraz boli zvyknutí. Na druhej strane ich zároveň necháva v ich prirodzenom prostredí, pretože šperky sú inšpirované podmorským svetom. Okrem jemnejších šperkov na každodenné nosenie ponúka značka aj výraznejšie kúsky, každopádne každý z nich je doslova umeleckým dielom.

jewellery dogeared
DOGEARED je staršia americká značka, ktorá síce neponúka žiadne umelecké diela, ale fakt, že je na svete už od roku 1991 za niečo hovorí. Pretože každý šperk má pre svojho majiteľa zmysel. Tu nájdete tie najobyčajnejšie pozlátené kúsky, ktoré sa väčšinou tak ťažko zháňajú a obrovskou pridanou hodnotou je sila, ktorú vám majú šperky dodávať (pravda, jedine ak v to budete veriť). Takže si môžete vybrať z kolekcie Balance, Karma, Love, Wishbone, Friendship a iných. Veľmi americké, ale veľmi milé. Za mňa už niekoľko rokov víťazí retiazka Circle necklace a hrubý prsteň Dare To..., ktorý sa ale pravdepodobne prestáva vyrábať, čo ma dosť mrzí.

jewellery Pandora
Poslednou značkou, ktorú spomeniem je PANDORA. Ŕovnako ako americká Dogeared, aj táto značka stavia na príbehoch a významoch. Čo je samozrejme perfektný marketing, pretože celá značka je založená na neustálom zbieraní príveskov. Ja však nechcem rozprávať o ich náramkoch a gorálkach, kvôli ktorým sú názory na značku buď pozitívne, alebo naopak negatívne. Nikdy ma nechytil ten boom okolo náramkov, ale ich prstene sú naozaj krásne! Zbožňujem ten ,,bublinkový" design. Mojim favoritom je práve zlatý prsteň, ktorý vidíte aj na obrázku. A vybrala by som si aj zo strieborných, ktoré majú romentický, mierny etno design. K riflovým šortkám, bavlnej blúzke a klobúky s jemnými vlnami vo vlasoch by som si strieborných prsteňov zobrala niekoľko.

Aké doplnky nosíte vy? A ktorá zo značiek sa vám páči najviac? Budem rada aj za tipy na obchody/značky, ktoré sú podobné týmto :).

collages by me, pictures via each brand

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Ďakujem za skvelé tipy ♥ Za posledný rok som nákup bižutérie znížila na minimum a čoraz viac fičím na Pandore. Ich typický náramok z ruky nedám dole skoro vôbec a o mojom obľúbenom prsteni a náušniciach platí to isté. Musím si však dávať pozor, pretože čoraz viac milujem minimalistické náhrdelníky len s mini príveskom a za chvíľu ich budem mať viac ako som schopná vynosiť :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krasne, fine jewellery jsou timeless a mam je rada:) stoji za investici)

    Bridge of Memories

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem Pandoru ! :) Prednedávnom som ju dostala a mám už tri prívesky :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. súhlasím, že menej je niekedy oveľa viac ;) odporúčam ti aj slovenskú značku bepart: http://www.bepartstudio.com/ krásne kúsky, sama na ne šetrím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. všetky tieto kúsky sú nádherné, ale ja už napríklad nosím len minimum akýchkoľvek doplnkov, nanajvýš tak tebou spomínané "bodky" - náušnice

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekný výber šperkov. Kde sa inšpiruješ pri hľadaní šperkov? Ja vo väčšine prípadov objednávam šperky / bižutériu len z našich slovenských eshopov alebo priamo v kamenných perdajňach. Za pár € si dokážem nájsť napríklad na http://www.balkystyle.sk/ pekné šperky na dotvorenie outfitu.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook