URBANLUX.CZ FW 2015/2016

19.10.15

7 done-011
Ešte začiatkom mesiaca sme sa boli s Foly pozrieť do showroomu Urbanluxu. Jeseň je showroomovové a eventové, navyše tento je blízko našej práce a tak to bol príjemný ,,happy hour" čas :). Boli nám predstavené 4 značky - TOMS, Happy Socks, Matt&Natt a Crocs. Mňa najviac dostali TOMS a Matt&Natt, a hneď vám poviem prečo.
TOMS a ich projekt One for One určite poznáte. Za každý kúpený pár získa nové topánky dieťa v rozvojovej krajine, ktoré ich skutočne potrebuje. Sú miesta, kde deti nemôžu ísť do školy bez topánok, a často sú v rodine iba jedny topánky a tak súrodenci striedajú a každý z nich ide do školy iný deň. V lete prebiehala kampaň #bezbot / #withoutshoes, kde sa za každú foto daroval jeden pár topánok (tu som sa napr. zapojila ja). Vždy som sa zamýšľala nad tým, ako vyzerajú topánky, ktoré dostanú tieto deti a ak to zaujíma aj vás, môžete sa na nich pozrieť tu.

Klasické espadrillky ma zatiaľ za srdce nechytili, ale tenisky - hlavne tie strieborné, to už áno. A to ani nehovorím o ruksakoch - Canvas asi bude môj. Tam takisto prebieha projekt One for One, v tomto prípade dostane žena pred pôrodom tzv. safe birth kit, ktorý jej umožní bezpečnejší a hlavne hygienickejší a jednoduchší pôrod. 

13 done-006
10 done-008
9 done-009
collage 2
17 done-003
11 done-007

Happy Socks sú veselé ponožky, ale značka ponúka aj spodné prádlo, limitované edície či pyžamové noohavice. Všetko môžete pekne zladiť v jednom vzore. Nohavičky majú presne také, aké mám rada - pohodlné, príjemné, u mňa totiž tangá v podobe 3 pásikov nenájdete. K dispozícii sú aj mini happy socks, ja určite zaobstarám maléhu Sebimu nejaké pod stromček, lebo čo by to boli za Vianoce bez ponožiek (?!), aj keď k tomu budem musieť pribaliť aj nejaké autíčko pravdaže. 

Na Urbanlux.cz nájdete aj Crocs. Mne sa spája značka so super obuvou na doma a záhradu, tam sú doslova nenahraditeľné, inde by som však ich preslávený model nenosila. Zato gumáky sa mi veru páčia! Ak máte radi červenú, tak s týmito by som neváhala.

collage 1
1 done-016
12074621_915364565167802_711514949477247802_n
photo by urbanlux.cz

A čerešnička nakoniec. Matt&Natt. Značku registrujem od začiatku tohoto roka, keď som o  nej písala v Must Have zozname. Odvtedy vídam tašky tejto eko značky čoraz častejšie a ich jednoduchosť - ale premyslený dizajn ma stále dostanú. Jediné, čo ma odrádzalo od kúpy bol fakt, že nie sú kožené, predsa len, ja mám kožu rada. Lenže práve to je podstatou značky! Ponúka tašky, ktoré sú vyrobené z recyklovaných materiálov, vrchná časť je z vinylu a vnútro z recyklovaných pet fliaš. Čo mi pripomína video, ktoré som vrámci dní Zeme videla ešte na strednej škole. Viete ako sa z pet fľaše stane vlákno? To video bohužiaľ neviem nájsť, ale tu je domáca linka jedného brazílskeho podnikateľa, aspoň pre zaujímavosť. Bavila som s ľuďmi,  ktorí majú tašku od Matt&Natt už dlhšie a s jej výdržou sú maximálne spokojní, čo ma dostatočne presvedčilo k tomu, že si jednu po úspešných štátniciach doprajem. Ak ju máte aj vy, budem rada, ak sa o svoj názor podelíte :).

4 done-013
collage 3
photos by me

You Might Also Like

3 komentárov

  1. happy socks jsou super :) nevim, jestli bych si je vzala i do mesta, ale na domaci pobyhani jsou fajn :) jinak toms jsou super boty, hrozne pohodlny a ani ta teniskova verze s tkanickama nevypada spatne :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Happy socks milujem ! :) majú krásne ponožky. A takisto aj Toms topánočky. Chcela by som si ešte na túto jeseň nejaké zaobstarať :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý fotky a akce vypdala příjemně! Jinak se mi také nejvíc líbí Toms a Matt&Natt :)
    www.veshionlife.com

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook