Cosmetic random XVIII.

3.10.15

9 done
Po dlhej dobe je tu opäť kozmetický post! :) Teším sa, pretože som si dala dosť záležať na fotkách a ten mintový stolík som v lete na balkóne prestriekala sama. Čiže je fajn, že sa dá využiť aj takto. Navyše sa mi akoby náhodou nakopili produkty práve v tyrkysovej-mintovej farbe.


Vyskúšala som poprvýkrát produkty od LUSH. Peeling na tvár a telo s morskou soľou je môj miláčik a vždy sa teším, keď po použijem - čo je raz do týždňa. Zrniečka v ňom sú totiž dosť veľké, čo ja mám rada, pretože tak naozaj odstránia odumreté bunky a koža je super hladká. Na tvár som ho ale nevyskúšala, pretože mám citlivú pokožku a nechcem ju dráždiť. Druhým produkom je Whoosh shower jelly - sprchovacie želé v zábavnej čírej modrej farbe. Zaujal ma hlavne tou farbou a konzistenciou, pripomína mi tie ,,slizy", s ktorými sme sa hrali ako deti a tiež moju obľúbenú želatínu. Ja proste zbožňujem všetko želatínové. Ale viac mi tá želatína vyhovuje, keď sa dá jesť. Ono je super ponoriť si prsty do tej želatíny a voňať tú citrusovú vôňu, ale na sprchovanie ma až tak nebaví, lebo sa mi často stane, že sa mi želé vyšmykne z ruky a s vodou zmizne v odtoku :(. Pravda, snažím sa tomu stále zabrániť, ale nie vždy úspešne. 

3 done
Vyskúšala som dva nové make-upy, pretože mi všetko došlo. Viete ako to býva, väčšinou sa vám minie všetko naraz a mne ešte neprišla kozmetika, ktorú som si objednala a nenalíčená chodiť nebudem. Takže začnem tým lepším produktom, a to make-upom Infallible 24H-Matte od L´Oréal Paris. Make-up sľubuje hlavne zmatnenie a krytie. Keďže nemám rada vrstvy make-upu na svojej tvári, aj tento som zmiešala s hydratačným krémom. Tento make-up ma príjemne prekvapil, pretože skutočne krásne kryje a splynie s pleťou (áno, aj keď som si ho zmiešala s krémom, tak kryje dostatočne) a to zmatnenie prešlo tažkým testom sedenia v kancelárii pod neónovým svetlom a klimatizáciou, po ktorých sa lesknem už po pár hodinách ako také zlaté vajíčko. Ale s týmto make-upom (bez púdru) som sa leskla až ku koncu dňa a to tiež iba v T-zóne. A napriek zmatneniu mi pleť nevysušuje! Čiže vydarený produkt, ktorý môžem len odporučiť.

Druhý make-up je ten v zaujímavejšom balení - True Match Genius, takisto od L´Oréal Paris. S radou True Match som bola vždy spokojná, ale z tohto make-upu mám zmiešané pocity. Obal ma zaujal, pripomína mi telefón a celkovo je to niečo odlišné ako od bežne dostupných make-upov. Vďaka priloženej hubičke sa dá použiť buď lokálne - ako korektor alebo na celú tvár. Skúšala som ho na celú tvár. Nemôžem povedať, že by mi nesedel, pretože kryje stredne a ani nevysušuje a na mojej pleti vyzerá prirodzene. Dokonca vďaka hubke si na pleť nanesiete iba tenkú vrstvu. Ale tá konzistencia je podľa mňa zvláštna a nanášanie hubkou je pre mňa nepohodlné a zdĺhavé. Ale možno je to iba o zvyku. Každopádne si myslím, že sa ako produkt moc neuchytí, pretože ženy sú zvyknuté na tekuté make-upy, ale možno sa mýlim. Skúšal ho niekto?

12 done-001
Po tom, čo som pred rokom a pol používala sérum na rast rias od Realash, skúšam ho tentoraz opäť. Teda skúšam - skôr by som povedala, že už viem, do čoho idem. Riasy mi totiž predtým naozaj značne narástli. Rovnaký výsledok očakávam aj teraz. Sérum prešlo redesignom, namiesto čierno-strieborného obalu je teraz tento bielo-mintový. Určite vám napíšem, ako to s rastom šlo :).

1 done-006
Vichy prichádza s inovovaným krémom Normaderm, ktorý je určený pre dospelých s problémovou pleťou. Normaderm dobre poznám, používala som ho ešte v puberte (mohla som mať asi 15 rokov), pretože som mala akné a začervenanú pleť, čo sa so mnou viac-menej ťahá celý čas a zmiernilo sa to len približne pol roka dozadu po celkovej zmene starostlivosti o pleť a predpokladám, že v tom má prsty aj užívanie HA. Každopádne, Normaderm je podľa mňa účinný krém pre ženy, ktoré majú rovnako ako ja, sklony k akné či vyrážkam - zo stresu či podľa toho, v akej fáze hormonálneho cyklu sú, lebo viete, bez jednej veľkej vyrážky pred menštruáciou si to už ani neviem predstaviť :D. Avšak, nevýhodou tohto krému je, že ak si naň chcete naniesť make-up, tak sa z neho tvoria šupinky. To bolo jeho problémom aj pred rokmi a stále je aj teraz - bohužiaľ nie len u mňa, ale aj u iných ľudí, ktorí krém používajú. Ono pri problémovej pleti je málokto, kto nepoužíva make-up, takže odporúčam miešať krém s make-upom, alebo by Vichy mohla vyvinúť Normaderm BB-cream. Ja krém teraz používam na noc ako prevenciu a tak so šupinkami nemám problém :).

8 done-003
Vyskúšala som pár nových lakov na nechty. Prvý z nich je Essie, z novej jesennej kolekcie. Zlato-medený odtieň Leggy Legend sa mi hneď páčil. S podkladovým lakom a topcoatom mi vydržal na rukách niečo vyše týždňa bez poškodenia! Čo je fakt super, lebo nemám čas si lakovať nechty častejšie :D. Na druhej strane, to schnutie bolo mega zdĺhavé. Som zvyknutá na rýchloschnúce laky a čakať 45 minút - hodinu kým poriadne vyschne jedna farebná vrstva bolo utrpenie. Obávala som sa, že sa kvôli trblietkam bude ťažko odlakovávať, ale prekvapivo išiel dole veľmi ľahko. 

Druhým lakom je L´Oréal Color Riche, veľmi jemný pastelový fialkový odtieň 859. Je to krásna jemná farba, ktorá vyzerá na nechtoch krásne! Potrebné sú 2 vrstvy, ako viac menej stále a na rozdiel od predchádzajúceho laku, tento schne pomerne rýchlo. Výdrž je s podlakom a nadlakom cca týždeň, ale záleží od toho, čo robím. Pri týchto svetlých lakoch potom viac vidno ,,popraskanie" laku.

4 done
Mojimi novými obľúbencami sú ceruzky na pery Color Drama od Maybelline. To asi vidíte aj z fotky - bohužiaľ som ich nestihla odfotiť pred použítím. Mám ich na sebe dosť často. Krásne farbia, majú pekné farby, výborne sa nanášajú a nevysušujú. Navyše pôsobia prirodzene a na perách ich skoro necítím. Výdrž je o niečo nižšia ako pri klasických hutných rúžoch, ale mne osobne to neprekáža. Teraz nosím častejšie svetlejšiu 210 Keep It Classy, ktorá na perách vyzerá perfektne a je to odtieň na každodenné nosenie. Tmavší burgundy 310 Berry Much je dramatickejší. Osobne určite pôjdem aj do iných odtieňov, tieto ceruzky mi veľmi vyhovujú.

13 done-002
Novinkou v mojou rúžovom kráľovstve je rúž SuperStay 14HR od Maybelline. Už teda z názvu je jasné, že sľubuje až 14-hodinovú výdrž, ale ja som na tieto veci nikdy úplne neverila. No a viem prečo. Štrnásť hodín by rúž vydržal, keby som nejedla a pila iba cez slamku, alebo keby som si ho dala rovno vytetovať. Ale inak to žiadny nedokáže, pretože obed alebo koláč, to jednoducho nezdolá. Je ale pravda, že tým, že je hutnejší a má silnú pigmentáciu, tak sa vám nezmaže po prvom (ani druhom atď.) napití. Pery však vysušuje a preto je potrebné ich pravidelne balzamovať. Väčšinou všetky rúže, ktoré majú dlhodobú výdrž, tak trochu vysušujú, to nie je žiadne prekvapenie. Mňa však tento rúž dostal tou neskutočnou farbou. Vážne, odtieň 455 Burst of Coral je úžasný. Snažila som sa, aby ma foto vyzeral tak ako v realite a celkom sa mi to podarilo. Ako vidíte, dosť sa líší o farby na obale, preto sa nedajte zmiasť. Je to taká žiarivá ružová, ktorá na perách vyzerá fakt pekne a zaujímavo. A tiež sa mi páči vôňa, je cukríková a pripomína mi nejaké sladkosti z detstva, bohužiaľ si neviem spomenúť aké.

5 done-005
Od priateľovej mamky som opäť dostala EOS produkt - tentokrát populárny balzam na pery. Už ho asi vyskúšali všetci okrem mňa, a ja sa teším, že mám tiež jeden svoj. Určite nie posledný! Eosky ma dostali už keď som si ich vyskúšala u Foly, ale svoj som si nekúpila, pretože pri mojom počte balzamov som to nepovažovala za nutné a odolávala som pokušeniu. Ale! Po prvé - ten obal - na stolíku mi vždy vykúzli radosť na tvári. Druhá vec - 100% prírodné zloženie. Tretia vec - vôňa a chuť - áno, aj chuť, máloktoré balzamy chutia tak dobre ako EOS, hoci pravdaže viem, že balzamy nie sú na jedenie :D. Lenže keď vám vaša láska dá pusu isto to ocení :). Čo sa týka výdrže, tak by som ju označila za priemernú, určite nevydrží hodiny, ale ja som zvyknutá si nabalzamovať pery tak raz za hodinu. Takže za mňa, aj napriek vyššej cene - áno. A pokiaľ vám nevyhovuje tento vajíčkový tvar, v ponuke sú aj klasické tyčinkové.

PS: Výborné 100% prírodné a voňavé balzamy sú aj tie od Hurraw!

10 done-004
Mám dosť jemné vlasy, ktoré sa rýchlo mastia a vytvoriť na nich objem, ktorý by vydržal dlhšie ako moju cestu do práce je takmer nemožné. Šampón a balzam Volumifique od Kérastase sú určené práce na ten typ vlasov, ako mám ja. Preto je aj balzam vo forme gélu a nie hutného krému ako to býva väčšinou. Po umytí mám prekvapivo naozaj pocit hrubších vlasov, ktoré sú ľahké a tak mi aj ten objem vydrží o niečo dlhšie. Pravdaže, na super objem by som vlasy musela fúkať cez okrúhlu kefu - a na to nemám čas. Po pravidelnom používaní by mali byť moje vlasy silnejšie, tak verím, že naozaj budú, ale šampón mám približne mesiac a vlasy si umývam každý druhý-tretí deň a to za dlhodobé používanie ešte považovať nemôžem.

photos by me

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Ozaj krasne fotky,! Mozem sa opytat vela blogeriek sa znova vrati k pouzivaniu tohto sera na riasy, mna by zaujimalo preco ked to prvyraz zabralo a su super dlhe, ten efekt sa potom vytrati alebo ako? Lebo tomu zdovodneniu sa kazda nejak sikovne vyhne ako si to urobila aj ty teraz, dufam, ze rozumies o co mi ide.nikto nikdy nespomina trvacnost toho efektu,cize my co uvazujeme nad touto investiciou si nevieme zvazit ci sa to oplati.budem rada, ak mi odpovies uprimne, vidiet ze nie si beauty blogerka, pises tak opatrnejsie ako som zvyknuta u bab co recenzuju kozmeku.vdaka becca

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, snažila som sa - ako vždy :). S tým sérom je to tak ako píšeš, efekt je viditeľný po 1-2 mesiacoch, úplne najviac po 3. Potom však treba v používaní séra pokračovať, vlastne by to malo byť ako s používaním nočného krému - dáš si ho pred spaním. Ja som potom sérum prestala používať a dlhé riasy postupne zmizli, pretože aj riasy vypadávajú a rastú nové. No a tie nové už také dlhé neboli - pretože narástli na moju ,,normálnu" dĺžku.

      Odstrániť
    2. Super dakujem ti si velmi mila:)

      Odstrániť
  2. Super článok ! Produkty od LUSH by som chcela určite niekedy vyskúšať :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. EOS (presne ten istý) používam už niečo vyše roka aj ja (tuším som sa ním ešte nikde nechválil...) a máš pravdu, chutí báječne! A navyše, ja ako chlapec, oceňujem, že sa pery po ňom prehnane nelesknú...

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten essie lak má super farbu! musíš dakedy požičať pani

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook