Cosmetic random XVII.

17.7.15

12 done
Mesiac prešiel, tak je tu čas na ďalší kozmetický post. Zvláštne, ale zdalo sa mi, že prešlo oveľa viac času. To bude asi preto, že sa veľa zmenilo. Už bývam s priateľom, mám prácu, takže ten voľný čas je vzácny. No a keďže mám ešte trochu porozhadzované veci a zoznamujem sa s prostredím (na fotenie randomov som už mala v starom byte vychytané miesta!), tak tu máte špeciálnu edíciu nafotenú na kameni.

Tento lak od Sally Hansen bol ako príloha v Elle a dosť ma ovplyvnil v kúpe tohoto časopisu (ok, bola to aj tá titulka s Karolinou Kurkovou od Michala Pudelku). Akurát som ho potrebovala, pretože hoci mám pevné nechty, veľmi sa mi štiepia. Používam ho ako podlak aj nadlak a nechty sú po ňom tvrdé, zocelené, ale mám pocit, že keď ho požívam ako nadlak, tak farebná vrstva pod ním rýchlejšie ,,puká".


1 done
Prvé prírodné produkty, ktoré vám predstavím sú tieto séra z rady Biofáza z Nobilis Tilia. Táto rada podporuje tok lymfy a krvi, takže pomáha k odplavovaniu škodlivých látok z tkaniva pleti. Dobré na tejto rade je, že vďaka mixu prírodných éterických olejov funguje na aktivácii a regenerácii enzýmov telu vlastných. Samozrejme tým, že sa jedná o čisto prírodnú kozmetiku, je dôležité ju používať dlhšie, aby ste videli výsledky, tak 2-3 mesiace. Ja ju zatiaľ používam mesiac a pol, ale priznám sa, že nie každý deň, pretože proces je trošku zdĺhavý a mne sa pred spaním nie vždy chce. Biofáza má dve základné séra,  a to Geranium (nechá sa pôsobiť 10 minút a pokožku pekne prehreje) a Tymián (ten sa po Geraniu nechá takisto pôsobiť 10 minút, má chladivý účinok), ďalšie sú  doplnkové séra, ktoré si zvolíte podľa svojej pleti. Ja mám sérum Calendula, ktorá podporuje regeneráciu a hojenie rán, upokojuje zápalové prejavy a je vhodná na mastnú pleť. Avšak na rozdiel od Tymiánu, ktorý pekne vonia, Calendula má zvláštnu vôňu, na ktorú si treba zvyknúť. Séra používam aj na drobné poranenia, po holení a celkovo podľa potreby si vždy zvolím, čo sa mi najviac hodí. Vďaka aplikátoru a jemnému zloženiu stačí použiť len pár kvapiek. A priznám sa, že hoci nie som 100% nature freak, cítim sa skvele, že svojej pleti dávam aj niečo, čo je pre ňu prirodzené.

9 done
Mini vzorečky vôní Victoria´s Secret, ktoré som dostala od priateľovej mamky. Všetky sú veľmi svieže a hoci najlepšie vyzerajú všetky pokope, nosím vždy jednu v peňaženke a počas dňa sa ňou môžem kedykoľvek navoňať :).

4 done
Môj vzťah k La Roche-Posay sa začal v skorej puberte, keď som začala mať problémy s pleťou a túto kozmetiku mi odporučila moja dermatologička. Od Effaclaru som postupne cez iné produkty prešla k Hydreane, ktorý dnes používam denne. Pravdou je, že ma zatiaľ žiadny z produktov LRP nesklamal, pretože mi vždy s mojou citlivou pleťou pomohol. Napríklad Cicaplast a Rosaliac s vyrážkami a silným začervenaním, ktoré je zrazu o poznanie menšie. Teraz má LRP novú fyziologickú odličovaciu radu. Keďže mi k zlepšeniu pleti veľmi pomohlo to, že som obmedzila odličovanie vodou, micelárna voda sa stala mojim každodenným spoločníkom. Túto LRP som vyskúšala už vďaka Foly a mám radosť, že ju už mám doma aj ja! Pleť mi výborne vyčistí a neoplachujem ju. Nedám na ňu dopustiť. Naopak, micelárnu penu oplachovať, logicky treba. Používam ju teda na odličovanie v sprche. Jej výhodou je, že neobsahuje mydlo, ktoré pokožku vysušuje, čím sa podporuje tvorba mazu a vyrážok. To bol môj predchádzajúci problém. Už som vám písala, že micelárne peny ma fascinujú, keď som používala tú od Vichy. Táto funguje na rovnakom princípe, jediné, čo je v mojom prípade vždy ťažšie pri týchto penách, je odličovanie maskary, ktorú musí oplachovať 2x, poprípade si ju odlíčim ešte micelárnou vodou.

13 done
Odkedy mám štetce Zoeva, líčim sa iba nimi. Akurát je troškuu otravné to čistenie štetcov, takže to robím tak raz za týždeň / týždeň a pol. Sú však štetce, ktoré sú vystavené doslova každodennému používaniu a líčidlám, ktoré sa na výsledku líčenia prejavia. Preto vždy po ich použití nastriekam tento Brush Cleanser od Beauty So Clean, ktorý je práve určený na rýchle čistenie štetcov, tzv. za obehu. Jednoducho ho nastriekam a štetec utriem do vreckovky alebo vatového tampónu. Plus tá cukríková vóňa poteší. Kúpite ho na Makeupgroup.cz.

14 done
Moja krstná stále niečo vyrába (máme to v rodine) a naposledy mi priniesla tieto domáce, ručne vyrobené mydielka v krásnom balení! Máme ich v kúpeľni a každý deň sa z nich vytešujem :). Keď budem mať viac času, vyrobím si mydlá aj ja.

3 done
Leto je krásne, ale to holenie je otrava, lenže nevyhnutná. Z Nobilis Tilia som vyskúšala tento holiaci krém, ktorý je síce určený pre pánov, ale ja som s ním najviac spokojná. Používam ho dosť často a tak som ho mala problém aj vyfotiť, aby ste nevideli, koľko z neho už chýba :D. Má praktickú pumpičku a je dosť hustý, takže ho nepotrebujete až tak veľa, plus tým, že to krém, tak nepení a vytvára na pokožke kĺzavú vrstvu. Obsahuje bambucké maslo, vďaka čomu pleť po holení nie je vysušená a chráni ju aj pred zarastaním chĺpkov. Vonia trošilinku pánsky, po eukalypte, ale to mi nijak neprekáža. 

10 done
Veľa sa písalo a veľa ste počuli o L´Oréal Sunkiss Jelly - zosvetľujúcom géle na vlasy. Používam ho 2x do týždňa na udržanie peknej letnej svetlej farby, ale keďže mám farbené vlasy, účinok, na ktorý je určený dokázať nemôžem, pretože je ideálny na prirodzené, nefarbené vlasy. Čo som však vygooglila, tak v niektorých prípadoch je pri pravidelnom používaní výsledok pekne vidieť.

photos by me

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Beka ako sa s priatelom rozpravate - po anglicky alebo po slovensky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jááj, prepáč, zabudla som na to odpovedať v predchádzajúcom poste :). Priateľ hovorí aj normálne po česky (občas nejaká chyba v skloňovaní, ale to len niekedy), takže sa rozprávame raz tak, raz tak. Jemu sa veľmi páči slovenčina, ja sa zas chcem rozprávať aj po anglicky, plus jemu sa niekedy lepšie vysvetľujú veci po anglicky, takže to striedame, alebo by som skôr povedala, že je to hrozný mix :).

      Odstrániť
    2. Zaujima ma to preto, lebo medzi mojim priatelom a mnou je jazykova bariera (je Brit) a sem tam to je problem. Je superko, ze priatel hovori cesky a ze si mozes precvicit anglinu. :) Dakujem za odpoved

      Odstrániť
  2. Beka, trochu pomimo otazka, ale kde by sa dal kupit nejaky pekny turban?? Minule si jeden pekny mala na sebe a aj ja nejaky zhanam

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tie mydielka sú prenadherné a to balenie :) LaRoche Posay mám tiež rada, zatiaľ ma nič od nich nesklamalo. A Sunkiss jelly funguje, môžem potvrdiť , mám úplne tmavé vlasy a po troch použitiach ich dosť viditeľne zosvetlil.
    Kameň ako podklad je zaujímavý , prajem Ti nech sa rýchlo zabývaš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nejaký spevňovací lak na nechty by som si chcela kúpiť aj ja, lebo ten, čo mám, už dochádza.. Sally Hansen vyzerá ako správna voľba :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. :D tak znova!
      Prvá fotka je úplne skvelá! aj toto mramorové pozadíčko, jedna parádka
      ináč krstná veľmi šikovná

      Odstrániť
  6. Péče na nehty od SH je úžasná. Mám lámavé nehty a tenhle lak mi hodně pomohl.
    italianfashionpasta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Do spevňujúceho laku od Sally Hansen som sa nedávno rozhodla investovať. Keby poviem, že som sklamaná, som veľmi mierna. Také zničené a dolámané nechty som nikdy nemala...

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook