LEATHER & BASICS

18.3.15

esprit leather done

Čím som staršia, tým viac vyhľadávam jednoduché basic kúsky, ktoré sa dajú kombinovať milión spôsobmi, neomrzia ma a siahnem po nich vždy, keď neviem, čo na seba a mám istotu, že budem vyzerať dobre. Ak sú tieto kúsky navyše kvalitné, spravia vám skvelú službu, pretože vydržia roky. Napríklad na stužkovú som si kúpila camel coat a nosím ho dodnes, rovnako často využívam koženú bundu a kožené chelsea boots. Keď sme už pri koži, kto sleduje môj blog pravidelne, vie, že ju mám viac ako rada. 

Idem po všetkom, čo vyzerá ako koža a o to viac sa teším, ak to je pravá koža. Možno ma ochrancovia zvierat budú odsudzovať, ale pravá koža sa podľa mňa nedá porovnať s umelou, je kvalitnejšia, vydrží mnoho, mnoho rokov, takže ako zástanca maximálneho využitia každého ,,zboží", radšej si kúpim raz koženú vec ako päťkrát umelinu. Samozrejme, mám v šatníku aj koženku, nevyhýbam sa jej, akurát, ak mám na výber, vždy dám prednosť koži. 

Esprit ma požiadal, aby som vybrala pár kúskov, ktoré ma u nich zaujali, tak som si detailne prezrela ich web a bola som veľmi príjemne prekvapená nielen tovarom, ale aj stylingom (určite si ho pozrite). Jednoduché, nadčasové, kvalitné a zároveň trendy kúsky, tak by som zhodnotila sortiment na esprit.cz. Bola som nadšená hlavne z krásnych kožených búnd, sukní a šiat, ale majú aj mnoho koženkových kúskov. Taktiež sa mi páčili obyčajné biele tričká, ktoré milujem a často nosím. Sú zo 100% bavlny a za fakt príjemnú cenu. Ešte vám musím spomenúť strieborné a oceľové šperky, z prsteňov a náušníc by som si sama nevedela vybrať. Pekné (pozlátené) oceľové šperky sa zháňajú ťažko a ich výhodou je, že s nimi môžete ísť do vody, postriekať ich parfémom alebo lakom na vlasy.

V pokračovaní článku mám pre vás aj menší výber mojich kožených a koženkových lookov :).


esprit collage done
collages by me
photos via esprit.cz

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Looky samozrejme na jedničku a ten prsteň v koláži je nádherný :)
    Kožu mám aj ja veľmi rada, hlavne pokiaľ ide o bundu a topánky. Tiež oceňujem jej životnosť a je aj omnoho príjemnejšia na nosenie.

    Blonďavá Potvora

    OdpovedaťOdstrániť
  2. "Možno ma ochrancovia zvierat budú odsudzovať"
    ja ti nevím Karle, ale mne stačí pozrieť si jedno video, v akých podmienkach tie zvieratá žijú a som hneď rozhodnutá, či si kúpim koženú vec alebo nie a neoháňam sa ochranármi zvierat. Skrátka buď mám svedomie,srdce a rozum alebo nemám. Sečteno, podtrženo, ty asi nemáš.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten Trinity ring, což je legendární kousek od Cartiera, tam prodávají jako obarvenou ocel? Cartier asi na to nemá patent, ale i tak =/

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja tiez milujem kozu na obleceni, moj frajer ju nenavidi haha. Zatial si mozem dovolit len kozenkove varianty lebo som tudentka, ale zo svojej prvej dospelackej vyplaty si planujem kupit kozenu kabelku.a k textu, neviem ako vy ostatni, ale ja chapem slova nadcasovy a trendy akom opozita v mojom chapani mody sa tieto dva pojmy vzajomne vylucuju,ale je zaujimave sa yamyslim,ci to tak naozaj je.trend je pre mna nieco co pominie, a hoci sa to. Ozno niekedy vrati, bud tak isto Lebo v jemnej variacii, nenosi sa to v akejkolvek dobe, ako nadcasove oblecenie. Zaujimalo by ma ako tento first world problem beru ini:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I love the ring and the bucket bag! What a cool selection!
    X
    Miri

    http://currentlywearing.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten treti cierny look ti velmi velmi pristane!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super outfity. Paci sa mi ten prvý! Ja si napríklad rada kúpim kožené topánky ape zase na oblečení radšej koženku(lacnejšia verzia) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja odsudzujem napr. kožuchy, prípadne kože ako krokodíl a čojaviem čo ešte. bežné kože, ktoré sa používaju (kravská,ovčia..) sú vedľajší produkt. a síce tá krava nezomrela preto, aby si ty mala kabelku.. ja to vidím tak

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ..a ešte som zabudla :) nemáš prosím ťa tip, kde zoženiem kvalitnú koženú bundu, budget do 150eur? zháňam biker jacket, ale všetky, čo som našla (pull&bear, mango, bershka(!)) boli z ovčej kože, rozumej véľmi tenkej a jemnej, bojím sa, že nevydrží.. hľadám takú ťažkú koženú bundu.. poraď prosím :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook