BACKSTAGE KURZ STYLINGU: WEEKEND 4

30.9.14

2014-09-29 07 done
September je za nami a s ním aj celý 28. kurz stylingu v Škole stylu Backstage. Prešlo to celé veľmi rýchlo a ja si budem musieť zvyknúť na ,,voľné víkendy" (plné seminárok). Ach, nechcem byť sentimentálna, ale bude mi to celé chýbať. A viem, že nielen mne, ale aj ostatným absolventom kurzu, predsa len nás všetky tie prednášky a atmosféra nabíjali energiou a motivovali nás. Bolo skvelé byť v prostredí ľudí, ktorých rovnako ako mňa zaujíma móda a chcú sa v nej pohybovať. Po každom víkende som vám priniesla report a sama sa k tejto sérii článkov budem rada vracať. Ešte pre vás prichystím aj video. Ako sme teda strávili posledné dva dni?

V sobotu už bolo vo vzduchu cítiť, že si všetky uvedomujeme pomaly sa končiace dobrodružstvo. Avšak ešte nás čakalo kopec dôležitých informácií. Tie nám hneď podal Martin Macin. Rozprával nám o praktickej a menej zábavnej časti práce stylistu, ale o to dôležitejšej - o organizácii fotenia a o tom, čo robiť, ak si z tejto práce chceme urobiť živobytie. 

Potom prišla prednáška Kláry Tománkovej, decor stylistky, ktorá nám porozprávala o sebe, svojej kariére a predstavila nám tak ďalší smer stylingu, v ktorom sa môžme realizovať. Odporúčam vám prezrieť si jej portfólio, je úžasné! Klára nám tiež doniesla plno magazínov a katalógov. Najviac som bola unesená z katalógu Dolce&Gabbana. Od fotiek, stylingu, doplnkov a farieb až po samotný papier. Keby som mohla, beriem si ho hneď domov. Poslednou prednášajúcou bola Martina Matyášová, vizážistka, stylistka, bývalá šéfredaktorka elle.cz a najnovšie aj kaderníčka nás zaviedla do sveta online magazínov a následne sme si v skupinách vyskúšali tvorbu webovky a tiež klasického mesačníka. Ja som bola v tíme online magazínu a náš nápad sa Martine páčil, z čoho sme mali radosť :).

V nedeľu som bola mierne nervózna, pretože nás čakal test a záverečné hodnotenie, ale zároveň som sa tešila na fotky môjho stylingu, ktorý sme fotili tretí víkend. Na konci článku si ich môžete prezrieť aj vy a budem rada, ak mi napíšete svoje názory. Sú to taktiež moje prvé fotky, ktoré si môžem vytlačiť a zaradiť do portfólia! Test sa skladal zo 100 otázok a mali sme naň hodinu. Bolo tam pár otázok, pri ktorých som len tipovala, iné mi prišli jasné, ale celkovo to bolo náročné. Po teste Alenka vyhlasovala ,,víťaznú trojku" v rôznych kategóriách. Viem, že v istej vedomostnej časti som bola druhá, ale napríklad moodboard som mala slabší. Avšak Alenka potvrdila, že to tak má 90% všetkých kurzistov, v jednej časti má hodnotenie vyššie a v druhej naopak nižšie. Taktiež sme sa dozvedeli výsledky testu, ktorý nám mal určiť, na akú pozíciu sa vo fashion industry najviac hodíme. Výsledok na mňa sadol dokonale. Okrem kopec iných vecí tam bolo napríklad, že obľubujem systém, pravidlá a poriadok, som kritik, hodím sa na vedúce pozície a písanie blogu či komentovanie prehliadok, módnej polície a pod. 

Všetci sme test spravili a tým pádom sme úspešne absolvovali Kurz stylingu! Na fotkách vidíte naše vysmiate veselé tváričky :D. Skočili sme ešte s väčšinou na drink do centra, čo bola dokonalá bodka za všetkými štyrmi víkendmi. Síce je koniec kurzu, pre mnohých z nás je to práve začiatok a ja sama som zvedavá, ako sa budú veci vyvíjať. Všetko máme vo svojich rukách a Backstage bola skvelá škola, akási vstupná brána, ktorá sa otvorila a záleží na nás, či ňou prejdeme.

2014-09-29 12 done
2014-09-29 06 done
2014-09-29 07 done
2014-09-29 06 doo
Nervózne klbká pred testom, ale fotka predsa musí byť!

2014-09-29 06 donee
Prípitok pre úspešných čerstvých absolventov! A aj výborná čoko torta bola :).

2014-09-29 06 done
2014-09-29 06 dd
Vysmiate lečká s certifikátmi. 

10402930_864604330216686_1748655042170180782_n
20140928_173828 done
S Backstage tímom :). Macin, Alenka, Mario, Ejvi a Veru. Akurát Maru chýba :/.

2014-09-29 12 done
photos by me on Samsung K Zoom

Môj styling z 3. víkendu na tému JOB INTERVIEW. Čo poviete, páči sa vám?

Img1221
Img1306
photos by Mario Kameník

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Máš to za sebou, úspěšně, gratuluju =).

    Dost mě to tam láká, zvlášť po tvých reportech, které mě navnadily ještě víc (poprvé jsem se o tom dozvěděl na blogu Ivy K.). Jednou do toho určitě praštím =D.

    A styling na pohovor, volím foto č. 2. U té první mi vadí brýle a výraz modelky (chystala se na roli Cruely? =D )
    M.
    http://www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tohle musí být nejzábavnější škola! :) krásné fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podľa mňa sa ti outfity fakt podarili :) Dobra práca! :)
    leuslifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Páni, fakt super. Závidím ti, že si si takýto kurz spravila. Aj ja chcem. A tvoj styling, no na jedničku. Vážne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ten kurz bych chtěla jednou taky absolvovat

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekné stajlingy a torta vyzerá veľmi chutne!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky! Ten dort vypadá skvěle! Na sladký moc nejsem ale slintám jen tak z principu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gratuluji! Certifikát máš oprávněně ;)
    http://www.vesspurplediary.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. milá Beka, gratulujem k absolvovaniu kurzu a držím prsty v ďalších mesiacoch, verím, že túto skúsenosť stonásobne zúročíš vo svoj prospech! :)
    už len z článkov cítiť, že ťa to veľmi bavilo a že si tam chodila naozaj rada a že si to na blogu "neodflákla" zopár fotkami, ale si nás poctivo informovala. teší ma to hlavne preto, že som nad týmto kurzom už dlhšie premýšľala a ty si ma už stopercentne presvedčila do toho ísť (ešte jedna výplata chýba ale :D, no akurát stihnem ten januárový termín ), no neviem sa rozhodnúť či ísť na víkendový kurz ako si mala ty alebo ten sústavný 7 dňový... myslíš, že ak by som šla týždeň vkuse tak by som rýchlejšie a ľahšie vstrebávala všetky tie informácie? bolo by to viac náročné? viem, že je to asi ťažké hodnotiť, ale zaujíma ma tvoj názor ... a čo je vôbec najlepšou vecou/skúsenosťou, ktorú si si z kurzu odniesla?
    ďakujem za odpoveď, tvoja verná čiatetľka m. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj M., ďakujem za krásny komentár :). Vieš čo, mne viac vyhovoval víkendový kurz, pretože som dokázala infošky vstrebať postupne, ale záleží od toho, ako ti to viac časovo vychádza. V kurze máš v oboch prípadoch rovnaký počet hodín, takže o nič neprídeš ani pri tom týždňovom. Neviem ti povedať jednu jedinú najlepšiu vec, ale po prednáškach lektorov som viac pochopila ten ,,fashion" svet a to mi dalo hrozne veľa :).

      Odstrániť
    2. Ďakujem za info :) pôjdem asi do toho týždňového a napíšem potom ako mi to ide :D
      pekný deň!

      Odstrániť

Find me on Facebook