BACKSTAGE KURZ STYLINGU: WEEKEND 2

15.9.14

2014-09-14 09 done
Mám za sebou druhý víkend Kurzu stylingu a mám celkom náročný týždeň, keďže sme už dostali zadanie, ktorým je obliecť celebritu a tému, na ktorú budeme ďalší víkend stylovať photostory. Takže ma čaká vymýšľanie niekoľkých outfitov, ale teším sa, veď to ja robím rada. Aj keď je samozrejme rozdiel obliekať niekoho iného ako seba. Našťastie sme sa však počas druhého víkendu naučili veci, ktoré budeme ďalší týždeň potrebovať ako soľ. 

Takmer celú sobotu sme strávili s Mariom Kameníkom, ktorý nám dal praktické rady k stylingu  a údržbe oblečenia a doplnkov pri fotení. Ukázal nám napríklad, ako oblepiť podrážku topánky, aby sa nezničila, takisto sme sa naučili ako správne nastylovať jednotlivé produkty na fotku, aby vyzerali čo najlepšie. Potom prišiel stylista Honza Pokorný, ktorého isto všetci poznáte a prednášal o stylingu ako profesii, ako sa líši práca v magazíne od stylovanie osobných klientov a o prístupe k nim.

V nedeľu sme si s Alenkou prebrali obliekanie problematických postáv, teda ako správne obliecť jednotlivé typy postáv, avšak táto téma je tak široká a zložitá, že si žiada neustále študovanie a zdokonaľovanie. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že sa stačí naučiť rozdelenie postáv a následne podľa toho skryť nedostatky a vyzdvihnúť prednosti, je to doslova veda, ktorá sa študuje viac menej za pochodu kariéry stylistu a nič ju nenaučí lepšie ako prax. Takisto sme dostali test s otázkami, ktoré na prvý pohľad vôbec nesúvisia s módou, ale výsledok, ktorý sa dozvieme na konci nám jasne povie, ktorá profesia v módnom biznise je pre nás najvhodnejšia. Horím zvedavosťou, čo mi vyjde! Potom nám Ejvi porozprávala o blogovaní. Ako rozbehnúť blog, čo je pri jeho zakladaní dôležité a ako funguje blogový svet v Čechách či v zahraničí. Ja teda tieto vedomosti už mám, ale bolo super byť pri prednáške niečoho, čomu rozumiem a ostatné baby sa veľa naučili a mnohé to motivovalo k blogovaniu. Veď celková prednáška trvala dlhšie ako bolo pôvodne plánované :). Poslednú prednášku mala Janka Letková, ktorá nám dala tipy, ako rozbehnúť kariéru, ako si ju udržať a ako sa neustále zlepšovať. Viete, pretože môžete mať vodičák, keď nešoférujete (môj prípad), ale čo sa týka tejto sféry, rozhodne nechcem dopadnúť tak, ako s tým vodičákom. A aj ten už začnem využívať, prisahám :D.

Ja už teraz neustále rozmýšľam, aké outfity vytvorím na ďalší víkend. Ako celebritu som si vyžrebovala Megan Fox, z čoho sa teším. Síce to nie je jedna z mojich obľúbených celebrít, ale má dobrú postavu a dúfam, že sa mi s ňou bude dobre pracovať. Tému mám ,,job interview", čo sa môže zdať ako nudná a jednoduchá téma, ale chcem ju poňať trochu kreatívnejšie. Výsledok uvidíte budúci týždeň :).

2014-09-14 09.01.16 2
2014-09-14 09.09.46 1
2014-09-14 09 mario
2014-09-14 09 d
2014-09-14 09.10.16 1
2014-09-14 09.13.28 1
2014-09-14 09.12.56 1
2014-09-06 04 d
2014-09-14 09 ejvi prednaska
2014-09-14 09 done

photos by me on Samsung K Zoom

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Super článek, taky bych si to jednou ráda vyzkoušela :)

    Lucieswlife

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som zvedavá ako pojmeš to job interview v kreatívnejšej forme...super téma :)
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Juuj teším sa na ďalšie články. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super fotky ! :) A teším sa ako sa popasuješ s témou!! :)
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pri našom najbližšom stretnutí mi povieš, ako by si obliekla moju problematickú postavu :D (ber to ako ďalšie zadanie :D :D)

    och a inak závidím, každým týždňom to vyzerá zaujímavejšie...! Napríklad to fotenie produktových fotografií... To ma vždy zaujímalo a dodnes neviem, ako sa to robí :-/

    (+ niečo by som sa spýtal vzhľadom na jednu z fotografií, ale to si nechám radšej na nejakú intímnejšiu diskusiu vo vínnom nebe :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DD A ja presne viem na čo sa chceš spýtať:DD To preberieme na vašej sedačke!:)

      Odstrániť
    2. Já to vím, já to vím =D a zajímá mě to taky =D.

      Myslím, že pro příští návštěvu jsme Becce vymysleli program na celý večer (taky se hlásím do projektu problematická postava =D ) a vzhledem k plánovanému pití vína to bude zajímavější, než se na první pohled může zdát =D,

      Odstrániť
  6. vyzerá to super a na tú Ejvinu prednášku by som rada šla ;)

    http://beautiful-savage.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook