BACKSTAGE KURZ STYLINGU: WEEKEND 1

8.9.14

2014-09-07 09.44.28 1
Kto ma sleduje na Instagrame vie, že som tento víkend začala navštevovať Kurz stylingu v Škole stylu Backstage. Už dlho som túžila absolvovať tento kurz, Backstage sledujem nejaký ten piatok na Facebooku a konečne sa mi to podarilo, keďže momentálne ešte nemám školu a môžem sa kurzu venovať celým svojim telom aj dušou. Kurz prebieha cez septembrové víkendy a viete si predstaviť lepší mesiac, kedy sa zaoberať módou, keď september je v móde január? :) V tomto 28. kurze je nás 31 (samé dievčatá, ženy a jeden jediný zastupiteľ mužského pohlavia) a mne padne skvelé byť medzi ľuďmi, ktorých móda baví a je to vidieť. Sme tam rôzne vekové kategórie a rôzne povolania, ale všetky nás spája móda. Niektoré baby si tam prišli oddýchnuť, zabaviť sa a samozrejme, naučiť sa niečo nové, iné majú seriózny záujem pracovať v módnom priemysle, poprípade sú už jednou nohou (prstom) v ňom a chcú v tomto svete stáť oboma nohami.

Ja som sa prihlásila práve z toho druhého dôvodu. Blogujem piatym rokom a naskytli sa mi vďaka blogu rôzne môžnosti. Druhýkrát som robila personal shopper pre súťaž Garnier Pure Fun a viem, že v tomto odvetví by som sa rada pohybovala aj v budúcnosti, preto je čas posunúť sa ďalej a vyššie.

Po prvom víkende som nadšená a plná vzrušenia, nabitá energiou a informáciami. Mnoho, mnoho vecí neviem a mám sa ešte čo učiť. Ešte pred začatím kurzu sme si všetky museli pripraviť A3 s kolážou obrázkov, ktoré vystihujú náš štýl. Takéto veci ja môžem, keďže aj do diára si každý rok robím koláže. Prvý deň sme sa zoznámili, predstavili a dostali sme hneď aj menší test, kde sme k jednotlivým módnym domom museli priradiť návrhárov. Keď o nich čítam, viem, poznám ich, ale pri teste mi niektoré mená jednoducho nenapadli a boli aj také, ktoré som nevedela. Ale teraz už viem! Po prednáške Alenky Šafratovej, majiteľky agentúry Backstage, prednášal módny návrhár Jakub Polanka. Je to úžasný človek, ktorý napriek úspechu stojí nohami pevne na zemi. Prvýkrát som ho videla počas talkshow Snídejte šampanské a prvý dojem sa mi len potvrdil. Na konci sme od Backstage tímu dostali ako prvý kurz v histórii skriptá, ktoré si doma študujeme.

Druhý deň sme si s Alenkou prešli a teoreticky vyskúšali to, o čom nám rozprávala prvý deň, prebrali sme trendy na túto sezónu a mnoho ďalších vecí. Mám toho momentálne v hlave na spracovanie toľko, že to ani nemôžem všetko napísať a to bol iba prvý víkend :D. Potom prišiel známy fotograf Robert Vano, ktorý nám pri prehliadke jeho fotografií rozprával o svojich skúsenostiach.

Musím povedať, že všetky prednášky sú veľmi náučné a nabité infomáciami, ale veľmi vtipné, zábavné a uvolnené. Takže si z nich zapamätáte fakt všetko a ani neviete ako :). Hoci ja mám pre istotu aj zápisník Lanvin for H&M, ktorý konečne našiel svoje pravé uplatnenie, lebo na poznámky zo školy som ho ,,ničiť" nechcela. Veď vlastne mám pocit, že tu si aj zapisujem viac ako v škole. Už sa teším na ďalšie víkendy a aj z tých vám prinesiem reporty.

2014-09-07 09 do
10660962_10204555990690113_305032684_n
Moja ešte nedokončená koláž. Dokončenú som ju bohužiaľ zabudla odfotiť no...

2014-09-07 09 done
2014-09-07 04.29.20 1
2014-09-07 09.31.10 1
2014-09-07 09.30.15 1
Robert Vano

2014-09-07 09.35.25 1
2014-09-07 09
2014-09-07 09.40.36 1
2014-09-07 09 d
2014-09-07 08 done

photos by me on Samsung Galaxy K Zoom 

You Might Also Like

14 komentárov

  1. No to je perfektní:) Ani jsem o tomto kurzu nevěděla:) Musí to být vážně úžasné se tam sejít s lidmi, které zajímá to samé a společně se něčemu novému přiučit:)) Těším se na další články!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Další, co do toho práskla! Super. Těším se na dojmy a zážitky =). No a módní domy a jejich návrháři..pche, bych trefil možná tak 10%, vždyť někteří to mění pomalu jako ponožky =D.

    PS: možná do toho příští rok prásknu taky :-X

    http://www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Och Becca, tak ti závidím. Aj ja chceeem :/ :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super, užívej si to tam! :) Taky Školu stylu sleduju už nějakou dobu a doufám, že se jednou na kurz taky podívám :)

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Musí to být hodně zajímavý taková škola stylu :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherné fotky! Tohohle kurzu bych se jednou chtěla taky moc zúčastnit, tak třeba jednou:) Těším se na další články:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Roberta mam velmi rada :) stretla som sa s nim ked som bola pozvana na jeho workshop do kastiela v Tomasove. velmi sme sa spolu nasmiali, on je taky mily vtipny panko :) este mi aj daroval jeho knihu s venovanim.

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to je zaujimave..zaujimalo by ma, co sa tam take vyucuje. Prednasa sa o najlepsom style, style navrharov a predklada sa studentom co stylove je a co nie je?
    Bavilo by ma to, to ako urcite hej, aj ked mam pocit, ze ked nemas styl nejak sama od seba jedinecny (co ty ako mas!), tak ta tomu ziadna skola nenauci. Maximalne ziskas vzory, ktore mozes kopirovat, ale o tom styl nie je..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. znie to super :) keď som bola naposledy v Prahe, všimla som si že také niečo existuje a hneď ma t zaujalo, možno sa podobný kurz dostane raz aj do Bratislavy :) a úplne sa stotožňujem s časťou o písaní poznámok, ja som si na jar na Fashion Talku zapísala do školského zošita toľko, koľko tam je za pol semestra :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Wáu, to prostredie, fotografie, proste úžasné ! Musela si si to náramne užiť :) So lovely ♥

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
    Swimwear giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj,
    práve hľadám niečo také... :) Ďakujem, je skvelé, ako si to naaranžovala na stránke!
    Adriana, Košice

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook