PLACES TO GO: ROZPRÁVKA

13.8.14

10 done 2
Mnoho ľudí sa ma pýta, ktoré miesta sa oplatí v Prahe navštíviť, preto ste ma vy, moji drahí čitatelia inšpirovali k založeniu novej kategórie SPOTS, kde budem pridávať tipy na podniky, obchody a miesta, ktoré stoja za vašu návštevu. Keďže som srdcom aj dušou Košičanka a toto mesto poznám najlepšie, prvá príspevok nemôže byť z iného mesta ako Košice. A je priamo rozprávkový :).


Ešte niekedy v zime, keď sme boli s mamkou a malým Sebastianom na jednej z našich pravidelných prechádzok, sme si všimli pútavý exteriér na Hrnčiarskej ulici 17. Zaujme, pretože je iný. Milý, pekný, domáci, a hneď máte nutkanie vojsť dnu. Ale bolo zavreté, takže sme v prechádzke pokračovali ďalej. Potom som odišla do Prahy a až pred Veľkou Nocou tohto roku sa mi konečne podarilo navštíviť podnik, ktorý vás láka dnu už len samotným názvom. Raňajkáreň Rozprávka. Ja osobne milujem raňajky a kto by sa nechcel ocitnúť v rozprávke? 

16 done
2 collage

Musím povedať, že Rozprávka ma nesklamala. Ba priam ma dostala ešte viac ako som čakala. Krásny útulný interiér doplnený hravými detailami ma veľmi baví, miestnosť pre mamičky s deťmi ako sestra malého 1,5 ročného chlapčeka fakt oceňujem, galéria s obrazmi, ktoré si môžete zakúpiť a knižnica! Chápete, stará, voňavá knižnica s pokladmi na listoch papiera. Milujem antikvariáty, takže pre mňa je to raj. 

11 done
6 done

Celkovo priestory, v ktorých sa Rozprávka nachádza sú obrazom pôvodných košických domov, v ktorých by sa páčilo bývať asi každému. Tu je dokonale využitý každý kút a vy si ho môžete užiť naplno. Celkovo je to také nenásilné, jemné a úprimné miesto. Aspoň tak na mňa pôsobí.

12 done
1 collage

Ale už aby som sa však dostala k podstatnej časti článku! Rozprávka ma zaujala nielen vizuálom, ale hlavne tým, čo ponúka na lístku. A to sú chutné, ale hlavne zdravé dobroty. Koláčiky či bábovky zo špaldovej múky, tofu koláč, muffiny, ale aj slané koláče si môžete vychutnať pri kávičke (aj) so sójovým mliekom. Všetko doplnené sezónnym ovocím. Ponuka je vždy iná, sledovať ju môžete na Facebooku Rozprávky

Nemôžem nespomenúť obsluhu. Dievčatá sú veľmi milé a ochotné, to sa dnes už tak často nevidí, takže za mňa jedna spokojnosť. 

8 done
3 collage

Rozprávka je naozaj viac, ako som si myslela. Má dušu. A cítiť z nej lásku. Momentálne má dokonca už dve pobočky, jednu na Hrnčiarskej a druhú na začiatku Hlavnej (Rozprávka na rohu). Už sa teším, keď tu prídem znova. Tentoraz s mamkou a Sebastianom :).

15 done
photos by me

Raňajkáreň Rozprávka - Hrnčiarska 17, Košice

You Might Also Like

17 komentárov

  1. Waaau, je to tam prekrásne, ak niekedy pôjdem do Košíc, určite sa pôjdem pozrieť. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten interier!!! Jako z chalupy kouzelne babicky.. To je proste MUST VISIT, az pojedeme na navstevu ^_^

    http://onthatleaf.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. výborný názov, jednoduchý a milý. takto má vyzerať pozitívny marketing :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rozprávka je Košická klasika pre takých "snilkov" :) tiež ju zbožňujem, hlavne sedenie vonku na Hrnčiarskej má čaro. Ale môj najväčší obľúbenec v Košiciach je jednoznačne Trieste na Uršulínskej, ale to určite poznáš :). Inak ma mrzí, že som ťa tu za tie roky čo čítam tvoj blog nestretla, tak sa aspoň teším článku z "domoviny" :D
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Toto vyzerá fakt skvele, nepovedala by som to na Košice! Super

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To vypadá taaak hezky, jestli se jednou vypravím do Košic, tak se tady určitě zastavím!

    Lucieswlife

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja som akurát včera bola v rozprávke, ktorá je na hlavnej a je tam ešte krajšie a útulnejšie ako v tejto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. super super super miesto! raz som tam mala obyčajný chlieb s maslom a džemom a granko. Niet nad pekné domáce raňajky, keď si ich človek nemôže dopriať doma :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nedávno som tam bola prvýkrát a bola som rovnako unesená ako aj ty! Perfektné prostredie, obsluha ani nehovorím a tie dobroty...mňam!! A dokonca som vôbec nevedela že maju pobočku aj na začiatku hlavnej. Kde presne to prosím je? Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  10. joj veľmi pekné!! hneď by som si dala všetky zákusky a k tomu kapučínko:D a všicko v porádku:D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Wow, tak toto je nádhera a až jednou pojedu do Košic, tak toho bude první zastávka! Můžu se zeptat, jaký používáš filtr na fotky? Vypadají úžasně a mají krásný nádech. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. To je dokonalý! Krásný prostředí!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. no vypadá to krásně útulně, musí tam být příjemné posezení :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tak tam to vypadá uplně kouzelně♥

    OdpovedaťOdstrániť
  15. nádhera! som košičanka a už viem, kam nabudúce pôjdem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Wow! Skvelé! Určite sa tam raz zastavim :) vďaka za tip😊

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook