DIY: Nailpolish sunglasses

24.8.14

3 done

Po dlhom čase mám pre vás jeden do-it-yourself návod. Napriek tomu, že si vyrábam a prerábam dosť vecí, na blogu sa objaví minimum z nich. Musím svoje výtvory opäť začať dokumentovať. Tento návod je finančne nenáročný, zato trochu zručnosti potrebovať budete. Jedná sa o okuliare nafarbené lakom na nechty! Takto si môžete prerobiť okuliare, ktoré už nenosíte alebo si vyrobiť také, aké v obchodoch neviete nájsť. Kedysi som si takto prefarbila hnedý rám na mintový a vám sa to veľmi páčilo, takže teraz vám ukážem, čo všetko budete potrebovať a ako s prefarbovaním postupovať.


V Gate som totižto našla tieto okuliare za smiešnych 12 kč za kus. Mali síce infantilné farebné srdiečka, ale tvar sa mi nehorázne páčil, a bola by škoda ich tam nechať. Hneď som vedela, že si ich nejako prerobím a na dovolenku sa nám extrémne hodili, pretože sme sa nebáli ich nosiť do bazéna ani do mora a keby sme ich stratili, nič sa nestane.

Budete potrebovať: 
okuliare, ktoré chcete prerobiť
lepiacu pásku (na prelepenie skiel)
laky na nechty (farby sú na vás)
sprej (ale nemusí byť)


4 done

Postup:
1. V prvom rade si budete musieť lepiacou páskou oblepiť sklá okuliarov. To je celkom zdĺhavé a otravné, ale keď si nájdete systém, už to ide. 
2. Následne si okuliare prestriekate farebným sprejom. Ušetrí vám to čas lakovania, vlastne ten sprej môžete použiť namiesto laku. Ale z osobných skúseností sprej až tak neodporúčam, pretože nedrží tak dobre a časom sa môže olupovať, čo som ja fakt nečakala. Takže je to síce rýchlejšie, ale okuliare vám až tak dlho nevydržia v top stave.
3. Začnete lakovať. Je to piplačka. Budete si musieť dávať prestávky, kým lak na niektorých miestach uschne, aby ste mohli okuliare znova chytiť a lakovať inú časť. 
4. Na druhý deň naneste druhú vrstvu farebného laku. Ja som na tmavomodré okuliare použila matný lak a priesvitným lakom som prešla po vrchnej časti okuliarov. Veľmi sa mi páči ten kontrast matného a lesklého.
5. Biele okuliare som obzvláštnila zlatým detailom. Hubičkou som zlatý lak na okuliare jemne vklepala.

Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť rôzne farby či dokonca kamienky. Nemusíte sa báť, že by vám laky vyvolali na tvári nejakú alergiu, mne ani Foly nič nebolo, pretože keď laky zaschnú, už sú neškodné. Páči sa vám tento nápad? Skúsite si prerobiť okuliare aj vy? :)

photos by me

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Tak tohle DIY se mi moc líbí, ty bílé brýle se zlatými detailem vypadají úžasně .)

    http://lucieswlife.blogspot.cz/2014/08/weekend-pleasures.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je super napad, nikdy by ma asi nenapadlo prelakovavat stare okuliare ale asi to po tomto tvojom tipe skusim. Nejake doma urcite najdem :D

    www.blondava-potvora.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. velmi tie modre nevidno mozu byt zaujimave,paci sa mi hlavne to biele vnutro. tie biele podla mna boli ovela krajsie v stave Pred

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslíš PRED - keď na nich boli ružové srdiečka a žlté hviezdičky? Mne sa vtedy nepáčili :D.

      Odstrániť
  4. ty si šikovník jeden! by ťa zobrali aj do gombičky určite!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. inak lak na nechty je fajn aj na nausnice ktore ccasom maju tendenciu stmavnut alebo sa olupe farba a ked mate take ktore su vam srdcu blizke tak sa to oplati prelakovat :) mala som zlate a v hmku som nasla zlaty lak za 50 centov a znova ich mozem nosit :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jééj skvelý nápad :) akurát ja by som tie okuliare skôr pokazila ako vylepšila :D

    http://www.thestylemon.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook