Cosmetic random VI.

30.7.14

12 done
Momentálne si váľam šunky užívam slnko, more, jedlo v Bulharsku, ale myslela som na vás už pred odchodom do tejto pre mňa zatiaľ neobjavenej krajiny a pripravila som kozmetický článok! Prudko letné vydanie drahí moji, takže pekne čítajte, dozviete sa veci, ktoré vám môžu zmeniť život. Alebo skôr pleť.

Denný krém Yves Rocher Elixir 7.9 používam teraz každý deň a som s ním nadmieru spokojná. Yves Rocher je prírodná kozmetika a táto rada Elixir obsahuje 7 rastlín a 9 patentov (preto ten názov). Je určená na citlivú pleť, ktorú rozžiari, pleť nebude unavená a bude pôsobiť sviežo. Navyše hydratuje, čo ja potrebujem. Miešam si tento krém s kvapkou oleja z čiernej rasce a mám pocit, že moja pleť sa nikdy necítila lepšie. Krém ma aj praktické balenie a dávkuje sa pumpičkou, takže si vždy vytlačíte iba toľko, koľko naozaj použijete.

10 done
Málokedy sa odličujem vatovými tampónmi, mám radšej mokré odličovanie, ktoré mi príde precíznejšie. Preto mi veľmi sadol čistiaci gél Effaclar od La Roche-Posay. S ním mám naozaj pocit, že všetok make-up mám z tváre preč a moje pleť je čistá a pripravená na nanesenie oleja z čiernej rasce (viac o ňom v tomto článku nižšie). 

9 done
Toto vážení, toto je objav mesiaca! Ak nie celého roka. Vážne. Stopercentný olej z čiernej rasce. Používali ho už v Egypte a má asi milión priaznivých účinkov na pleť a zdravie. Ja teda spomeniem pár jeho pozitív na pleť, keďže sa tu bavíme o kozmetike. Spomaľuje starnutie, zabraňuje tvorbe vrások, má hojivé účinky, lieči akné a tiež ničí čierne bodky. Môže sa aj jesť, ale ja si ho dávam iba na tvár. Vždy večer pred spaním a ráno si ho zmiešam s denným krémom. Je to olej Nigella Sativa, a to, čo spravil s mojou pleťou ma fascinuje každý deň. Už po prvom použití sa mi viditeľne stiahli čierne bodky (hlavne na nose). Moja pleť je hladšia a začervenania, ktoré ma tak trápili sú každým dňom menej viditeľné. Strava dosť ovplyvňuje moju pleť a na Pohode a ani doma v Košiciach nebol môj jedálniček vôbec ukážkový, napriek tomu, sa mi pleť vôbec nezhoršila. Som si istá, že je to práve vďaka tomuto zázraku. Odporúčam vám ho všetkým!

7 done
Okrem tváre a tela si pred slnkom treba chrániť aj pery. Ja si teda natieram pery neustále, bez balzamu nevychádzam z domu, je to už závislosť. Táto Panthenol Forte pomáda pery nielen chráni vďaka SPF 15, ale aj vyživuje a prekrásne vonia. Na pláž bez nej neodchádzam!

11 done
Práve sme s Foly na dovolenke a slnko je síce super a prináša radosť, ale treba sa pred ním chrániť. Tak ako mám pri sebe vždy slnečné okuliare, na dovolenke nejdem von bez toho, aby som sa nakrémovala. Mamka ma to tak učila od detstva a príde mi to rovnako prirodzené ako si večer umyť zuby. Slnko znášam dobre, málokedy sa spálim, ale bez krému by sa to samozrejme stalo. Kým nechytím prvý bronz, tak používam vyšší ochranný faktor. Teraz mám zo sebou ochranný sprej Vichy Capital Soleil so SPF 30. Vyšší ochranný faktor prakticky ani neexistuje, stručne a zrozumiteľne to napísala Kristina Bazan na svoj blog Kayture. Tento sprej je bez alkoholu a neskutočne perfektne vonia! Dobre sa nanáša a rýchlo sa vstrebáva. Super produkt do plážovej tašky!

5 done
Francúzska značka Mixa je už aj u nás a síce sa pôvodne predávala v lekárňach, dnes ju nájdeme v drogériách. Viacero ľudí mi povedalo, že táto micelárna voda je rovnako kvalitná ako tá slávna od Biodermy, akurát, že za výhodnejšiu cenu. Odličuje fakt dobre, hlavne linky, ktoré mi s čistiacim gélom idú ťažšie dole. A páči sa mi praktická pumpička, veľmi uľahčujúca život v kúpeľni. 

3 done
O týchto Dermacol Aroma Ritual sprchových mliekach som už písala, ale musím ešte raz. Fičí na nich celý náš byt a niet sa čomu čudovať, voňajú dokonale! Ešte chcem vyskúšať aj rebarborovo-jahodovú a čerešňovú verziu. Navyše v DM ich majú za zníženú cenu, iba 39 kč. 

1 done
2 done
Vyskúšala som nový L´Oréal Nude Magic Blur Cream. Má za úlohu pleť hlavne zmatniť a na pohľad vyhladiť. Konzistenciou je rovnaký ako Perfekt Blur od Garnier, o ktorom som už písala minule. Je ľahký a jemný, jedinú zmenu vidím v tom, že tento Nude Magic Blur Cream má pigmenty, takže pri ňom netreba použiť make-up alebo BB cream, ale korektor určite, pretože nie je určený na krytie nedokonalostí, ale na ich vyhladenie. Všetko, čo sľubuje aj splní, pleť je po nanesení naozaj matná, hladká a jemná. Prečítala som si aj zloženie a rovnako ako Perfekt Blur obsahuje silikóny, ktoré moja veľmi citlivá pleť neznáša dobre, takže ho použijem len výnimočne. Zato mojej spolubývajúcej vyhovuje perfektne, používala aj Perfekt Blur a z tohto L´Oréal Blur Creamu je nadšená, takže záleží od citlivosti pleti.

4 done
Okrem spomínaného Vichy Capital Soleil som si zo sebou k moru zobrala aj klasické Sundance opaľovacie krémy z DM. Mám ich rada kvôli rozprašovaču a cena je taktiež priaznivá. Mám s nimi dobré skúsenosti, nezvyknem sa spáliť, takže hneď ako chytím prvé opálenie, znížim SPF faktor.

6 done
Ak ma čítate pravidelne, tak viete, že ma trápia kruhy pod očami. Preto potrebujem dobrý krycí korektor. Maybelline Affinitone používa moja spolubývajúca a odporúčala mi ho dlhšiu dobu. Nakoniec som ho napriek mojej (nezmyselnej) averzii proti tekutým korektorom vyskúšala a som veľmi spokojná. Pred vklepaním končekmi prstov pod oči ho nechám asi 1-2 minúty na pleti trošku postáť. Kryje skvele a nevysušuje! Akurát sa samozrejme po čase hromadí v očných vráskach, ale to v mojom prípade nie je nič výnimočné a nepovažujem to za nevýhodu.

photos by me

You Might Also Like

15 komentárov

  1. já jsem zase četla, že vyšší než SPF 50 není možný a myslím, že vyšší ochrana než 30 určitě ještě existuje :) super článek, docela jsi mě nalákala na tu bázi (tonovací krém?) od Lorealu a ten olej z černého kmínu? (nejsem si jistá, jak se to překládá, google říká toto :D) a jako vždy mě pohoršuje, že se Yves Rocher prezentuje jako přírodní kosmetika, kterou není ani z dálky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo sa týka Yves Rocher, isteže nie je čisto prírodnou kozmetikou ale v porovnaní s inými značkami obsahuje oveľa väčšie percento prírodných zložiek. :)

      Odstrániť
  2. rascovy olej mam doma v kuchynskej linke spolu s niekolkymi dalsimi prirodnymi olejmi, ktore pouzivam na salaty, ale aj na plet :) som velmi spokojna. a telove mlieka od dermacolu uuuplne zboznujem, su na zjedenie! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. https://www.slevomat.cz/sleva/632341-olej-z-cerneho-kminu-elixir-egyptskych-faraonu

      Odstrániť
  4. Supeeer dakujeme za tipy, kde sa da kupit ten olej z ciernej rasce??

    vdaka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. na tvoj podnet som si kúpila la roche posay effaclar duo + a naozaj pomáha, takže tvoje kozmetické články mám naozaj rada :) chcem sa opýtať, kde si kupovala ten olej z čiernej rasce a či nájdem na webe ten druh, ktorý je na obrázku? pretože gúglim a ukazuje mi rôzne druhy, len nie tento, ktorý máš ty...tak ak mi môžeš poradiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. https://www.slevomat.cz/sleva/632341-olej-z-cerneho-kminu-elixir-egyptskych-faraonu

      Odstrániť
    2. Dakujeme Fifiiiiinka pridi mrknut na moj blog tesiiiim :)

      Odstrániť
  6. Mám moc ráda tu Mixa micelárku. Skvěle účinkuje a nádherně voní. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Affinitone je super korektor, tiež som ho používala dlhšie, ale teraz mám ešte lepší od Essence a 2 krát lacnejší, odporúčam. Post opäť skvelý!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mňa tiež trápia kruhy pod očami. Maybelline som ešte neskúšala, mala som ten od Garnieru s kofeínom, ale nič moc pre mňa. Naopak, už asi rok používam korektor na zakrytie kruhov od Pupy a ten je naozaj skvelý. Síce ich nezakryje úplne dokonale, akoby som žiadne kruhy nemala,pretože ja mám silné fialové kruhy, ale ten rozdiel, keď si ho dám je obrovský. Má ešte aj príjemný, mäkký aplikátor, takže to je radosť nanášať :) Stojí síce 10 eur, ale mne sa osvedčil

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook