♕ JEAN-MICHEL BASQUIAT x KOMONO

28.5.14

12 done
Milujem hodinky a preto som bola nadšená, že som sa vďaka Maji mohla pozrieť na kúsky špeciálnej kolekcie, ktorá vznikla zo spolupráce Nadácie Jean-Michel Basquiata a značky Komono. Jedná sa o šesť modelov, na ktorých je zachytená tvorba Jean-Michel Basquiata, jedného z najvýznamnejších umelcov 20.storočia. Jeho práce často obsahujú písané slová a zaujal aj Andyho Warhola, s ktorým spolupracovali v rokoch 1984 - 85. Mimochodom, každý jeden kus týchto hodiniek je unikátny a jedinečný, neexistujú dva rovnaké modely, pretože remienky sú vyrobené z potlačeného plátna, ktoré bolo následne rôzne rozdelené na časti. Každá kombinácia, ktorá sa nakoniec dostala na hodinky je iná.

Po predstavení kolaborácie v priestoroch Freshlabels, nám o samotnom J-M Basquiatovi porozprával fotograf Robert Carrithers, ktorý si Basquiata pamätá ešte z čias, keď si hovoril Samo a venoval sa pouličnému umeniu. V tom čase bol veľmi chudobný a Robert ho zvykol pozývať na raňajky. Za veľmi krátky čas sa z neho v New Yorku stal uznávaný umelec a ak ho niekto oslovil Samo, veľmi ho to nahnevalo. Vidieť sme mohli aj originál Robertovho obrazu, ktorý zachytáva mladého Jean-Michela. 

Okrem samotnej kolekcie sme si mohli pozrieť aj iné hodinky od značky Komono a samozrejme aj ich geniálne okuliare. Okuliare sú mojou ďalšou vášňou, to iste viete. Spolu s Majou, Joll a Robertom sme si na terase vyskúšali modely, ktoré sa nám páčili najviac. Asi je jasné, ktoré bodovali u mňa. Som naozaj rada, že som sa mohla zúčastniť tohto eventu, vysoká úroveň a inšpiratívni ľudia ma vždy nabijú energiou.
---------------------------------------------------------------------------------
I love watches, so I was really happy, when Maja took me to Freslabels with her to see the new special collection of Komono watches, created in collaboration with The Estate of Jean-Michel Basquiat. Jean-Michel Basquiat is one of the most important artist of the 20th century. He had also worked with Andy Warhol in 1984-1985. The collection contains six watches, which are made from J-M Basquiat paintings. Each piece is unique, no two watches are the same, because of a combination of wristbands. 

Not only the whole collection is special, but this event had also a special guest. Photographer Robert Carrithers told us about times, when J-M Basquiat wasn´t famous and he was known as Samo. Then he became famous in New York in a very short time and he was angry, when someone called him like this. I have to admit, that I´m writing this article in english just because of Robert, cause I know, he will read it :). It was a pleasure to meet him, with Maja we had a great time. We also tried some of our fav models of Komono sunglasses on a terrace. It´s not hard to guess, which one I like the most, right? I love days/events like this one, they give me energy and I smile on my face.

13 done
1 done
15 done
4 done
2 collage
5 done
14 done
18 done
17 done
1 collage
10364120_10152122278998531_338685029933486540_n
16 done
21 done
photos by Maja, Robert Carrithers and me

You Might Also Like

6 komentárov

  1. jednoduchy pekny dizajn hodiniek

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie čierno-strieborné hodinky sú krásne! A béžové okuliare tiež :)
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Radosť nosiť takéto skvosty ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krása! Jak hodinky, tak i brýle!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tá fotka kde ste všetky tri aj s Joll je super duper! ako celebrity!:D
    a hodziny parádne, by som brala od každého jedny

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Spolu s Robertem vypadáte na té fotce mega super!

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook