DIY: Crystal earcuff

23.11.13

Sľúbila som vám DIY návod na kamienkový earcuff, o ktorom som písala v inšpirácii, a taktiež ste ho už na mne videli v outfit poste. Čo som sľúbila, to aj splním. Väčšina z vás bola z tejto ozdoby nadšená a pýtali ste sa ma, kde sa takéto náušnice dajú kúpiť. Pár som ich videla v bežne dostupných módnych reťazcoch, tiež si ich môžete objednať cez internet, alebo si jeden earcuff vyrobte sami, tak, ako som to urobila ja.

Budete potrebovať: 
FIMO hmotu (keď už ju máte z výroby Mise en Dior náušníc)
lak na nechty (ja som použila trblietavý, ale farba je len na vás, napríklad zlatý bude vyzerať perfektne)
sekundové lepidlo
krištálové kamienky
príslušenstvo na náušnice (magnetky, zapináčik a kovové ,,tyčinky")

Všetko kúpite v galantérii, papiernictve, alebo v DaVINCI (Urob si sám) obchode, ktorý je napríklad v kníhkupectve Panta Rhei, v OC Optima v Košiciach.


Postup:
1. V prvom rade si vyrobíte papierovú šablónu, ktorá bude kopírovať tvar vášho ucha. Ja som to zvládla sama, ale pokojne niekoho poproste, aby vám s tým pomohol.


2. Teraz si vezmite FIMO hmotu a vymodelujte z nej tenkého hadíka.

3. Následne hadíka ohnite do tvaru papierovej šablóny. Nevadí, ak je dlhší, dokonca, ani keď je kratší ako šablóna, pretože pri stláčaní sa roztiahne.


4. Prstom hadíka stlačte, aby dostal plackovitý tvar. Vnikne tak základ earcuffu. Mal by byť 2mm hrubý, to je tak akurát, aby sa nezlomil, ale aby nebol ani príliš veľký. Nožíkom ešte dolaďte detaily, odstráňte nadbytočné množstvo hmoty a vytvarujte podľa papierovej šablóny.

5. Dajte zapiecť na 110°C na 25 až 30 minút.



6. Vychladnutý a stuhnutý earcuff si zafarbite lakom na nechty. Nalakujte obe strany, tak je to najkrajšie. Ja som prvýkrát najprv nalepila kamienky a tak lakovala, pretože som sa bála, že by kamienky na laku nedržali. Ale zistila som, že držia, takže postupujte radšej takto, keďže je to pohodlnejšie a jednoduchšie :).

7. Keď vám lak zaschne, je čas lepenia kamienkov. Predtým, ako ich začnete lepiť, si ich pekne poukladajte na earcuff skúšobne, aby ste vedeli, koľko ich máte použiť. Sekundové lepidlo nechajte poriadne uschnúť.



8. Na druhú stranu earcuffu nalepte jednu časť mini magnetu a kovovú tyčinku. Odporúčam najprv lepiť magnet, pretože na jeho umiestnení až tak nezáleží. Dôležité je správne nalepiť tyčinku, aby vám earcuff pekne sedel na uchu.

Skúsite si doma vyrobiť takýto earcuff? Postup síce nie je najjednoduchší, ale pri troche snahy a sústredenia je to zábava :).

photos by Foly and me

You Might Also Like

19 komentárov

  1. Wow, to je hodně zajímavá DIY! A ten lak na nehty je úžasný, asi si ho koupím jen tak na nehty:D

    http://lucieswlife.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jupíí, článok! takže v prvom rade ťa musím veľmi pochváliť, si veľmi šikovná, naozaj, mňa by asi ani nenapadlo pustiť sa do výroby vlastného "earcuff-u" (:D) a v druhom rade ste prekrásne!!! :) fakt že wow

    OdpovedaťOdstrániť
  3. šikovné a dobre to vyzerá :) kde kupuješ Fimo hmotu? :) ale hlavne som si hned všimla, bože baby, aké ste peknéé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uz som ti ho raz chvalila a dnes ti ho chvalim opat, vyzera to perfektne! Si sikula. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Asi mi to nejak ušlo,ale prosím ta becca naco je tam ten magnet?? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Magnety sú dva - jeden je nalepený na earcuffe a druhý použiješ na pripevnenie earcuffu k uchu z druhej strany. Inak by na uchu nedržal, keďže je dlhý a aj vo vrchnej časti ho treba niečim pripevniť :). Vysvetlila som to zrozumiteľne? :D

      Odstrániť
  6. Krásne :) si veľmi šikovná... a týmto príspevkom si ma inšpirovala k môjmu prvému tak trochu DIY článku na mojom začínajúcom blogu...ak chceš, tak sa pozri www.themigi93.blogspot.cz ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. čoože? ja mám v tvojom článku viac fotiek ako ty? fíha, chi chi tak to je parádička:)

    môj postup na earcuff: 1. bod- zavolať si Beku
    2. bod- sadnúť si v kuchyni na stoličku/ vedľa Beky
    3. bod- pozerať sa
    4. bod- naliať čaj
    5. bod- voilá earcuff je na svete
    ďakujeeem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak akože chápem, že som narcis (to si aj ty :D), ale TOĽKÉ prekvapenie pri počte tých fotiek? Fakt? :D Nabudúce spravím článok ako na Buzzfeede, že ,,22 reasons why to share a flat with Foly" a to tu bude kopec tvojich fotiek (aj v župane!) :D Inak, tvoj postup sa mi páči veľmi :D.

      Odstrániť
    2. to tvoje tetovanie je uplne pekne, foly

      Odstrániť
  8. úžasný nápad :3

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. hezký, dost se mi líbí postup, který napsala Foly :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pekná inšpirácia :)
    www.dulcecandy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. prosím ťa Becca kde si zohnala tie magnetky?? ja ich nemôžem nikde za ten svet zohnať. Keďže ucho si kvôli takejto náušnici nechcem dávať prepichovať :D

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook