HAIRSTORY

11.8.13

Blog píšem už viac ako štyri roky a za ten čas sa menil nielen môj šatník, ale aj moje vlasy. Rada skúšam nové veci, v účesoch tomu nie je inak. V experimentovaní som taký ,,stredný" level, strihy som síce striedala, ale permanentnú farbu som si na celé vlasy dala iba tento rok. 
Za seba môžem povedať, že v puberte som bola málokedy spokojná so svojimi vlasmi, stále som hľadala niečo lepšie. Isté obdobie som dokonca pri návšteve kaderníčky vždy musela mať aspoň trochu nový účes, ,,len podstrihnúť končeky" neprichádzalo do úvahy. Napriek tomu som však na hlave nikdy nemala nejaký nezmysel, ani úplne krátke vlasy som neskúsila.
Našťastie, práve vďaka tomuto skúšaniu dnes už viem, v čom sa cítim najlepšie. Chuť meniť sa vo mne však pretrváva, takže jeden účes po niekoľko rokov u mňa asi zatiaľ nebude. 
Tu je história mojich vlasov (hairstory) od začiatku blogu.


V roku 2009 som mala polodlhé vlasy s miernou ofinou, ktorá mi časom postupne odrástla.

V apríli 2010 som si dala vlasy mierne skrátiť a vyskúšala som aj ofinu. Vlastne som ofinu mala už aj predtým (v 15-tich. No kto nemal v tom veku ofinu?!), ale teraz konečne vyzerala tak, ako som chcela. Každopádne som sa opäť presvedčila, že ofina nie je nič pre mňa, hlavne nie pre moje jemné, jemne vlnité vlasy. Upravená bola super (fén, žehlička a lak na vlasy), akurát, že v takom stave vydržala veľmi krátko, keďže ťažko znášala vietor alebo veľké horúčavy. Jednoducho, pre mňa príliš zložitá na údržbu.

Ofina mi postupne na jeseň 2010 začala odrastať. Aj vlasy mi rástli a ja som si v októbri dala prvýkrát ombré. Vtedy to bola úplná novinka. Bolo to zároveň prvýkrát, čo moje vlasy nadobudli inú farbu.

Ombré ma držalo dosť dlho, viac ako rok. Časom som si ho urobila výraznejšie. Vlasy som mala od leta do zimy 2011 na moje pomery extrémne dlhé, najdlhšie, aké som kedy mala. Prestávali ma však baviť, kvôli dĺžke boli moje jemné vlasy stále bez objemu a dokonca mi trochu začali vypadávať. Chcela a potrebovala som zmenu.

V januári 2012 prišla zmena. Vlasy som mala po ramená, zafarbené šampónom na čokoládovo-hnedú.  

Vlasy mi trochu podrástli a farba sa mierne vymyla. V jari a v lete 2012 som mala najlepšie vlasy, táto dĺžka, strih aj farba mi veľmi vyhovovali a už sa teším, keď mi vlasy opäť dorastú. Postupne sa chcem vrátiť práve k tejto verzii.

Na jeseň 2012 som na chvíľu vyskúšala ružový dip dye efekt. Bolo to príjemné oživenie, ale z dlhodobého hľadiska by som to nevedela nosiť. Ružovú farba sa vymyla, ale nie úplne, tak som si vlasy zafarbila orieškovo-hnedým šampónom.

V zime 2012/2013 som už mala svoju takmer prirodzenú farbu (akurát v lepšej verzii). Svetlá farba sa mi páčila, ale až tak ma nebavila. Čo sa týka dĺžky, nechávala som si vlasy polodlhé, tie mi vyhovujú najviac a cítim sa v nich najlepšie.

Vo februári 2013 som mala tmavú čokoládovú farbu vlasov - opäť len šampón. Šampóny sú podľa mňa skvelé, hlavne ak chcete tmavšiu farbu a nemáte šediny (čo mladí ľudia mávajú málokedy), tak je zbytočné vlasy zaťažovať permanentnou farbou. Najväčšia výhoda šampónu je tá, že sa z vlasov postupne vymýva a tým pádom nemáte odrasty.

V máji 2013 som mala opäť ombré. Tentoraz na polodlhých vlasoch a veľmi sa mi páčilo! Ombré je na kratších vlasoch niečo úplne iné ako na dlhých. Na mne uprednostňujem určite túto verziu. K tomuto účesu som skúsila ,,curtain bangs", teda v preklade záclonovú ofinu, ktorá vyzerala perfektne natočená.

A takto vyzerám teraz. V júni 2013 som sa zúčastnila AICHI, čo je kadernícka súťaž. Vlasy mám dosť krátke, po ramená s variabilnou ofinou, mojej obľúbenej čokoládovo-hnedej farby. Prvýkrát zafarbené permanentnou farbou. Mala som aj medený melír, ale ten sa už pôsobením času a slnka vymyl, ako všetky červené odtiene. A som rada, farba sa mi síce páčila, ale najlepšie sa aj tak cítim práve v hnedých, viac prirodzených odtieňoch. 
Momentálne mi už jemne vidno odrasty, tak čakám, že mi vlasy ešte podrastú a po lete pôjdem ku kaderníkovi. Vlasy si chcem dať vpredu spostupniť a zjednotiť s dlhšou ofinou, keďže teraz mám úplne rovný strih. Vo farbe si nie som ešte istá, poradím sa s mojim kaderníkom, rada by som sa však vyhla permanentnej farbe a zostala verná šampónom. Možno nejaká svetlejšia hnedá by sa hodila. Čo si myslíte vy? 
Aké vlasy sa mi podľa vás hodia najviac? Striedate účesy alebo ste verní jednému štýlu?

collages by me

You Might Also Like

33 komentárov

  1. Podla mna si mala jednoznacne najlepsie vlasky vo februari 2013! Strasne ti pristane ta dlzka a farba. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne si sa osobne najviac páčila v zime 2012/2013 a to presne na prvom obrázku,na ktorom máš úplne úžasné vlasy(y) a máji tohto roku, keďže podľa mňa Ti ombré totálne sekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D no vidiš, mně by přišlo, že máš vlasy pořád stejný=)...protože neděláš moc radikální změny...nejlepší je na tobě stejně ta přirozená hnědá=) (bud vlastní nebo klidně trochu přibarvená)

    a máš ještě ten černej "koňskej" klobouček? líbí se mi

    pragueneedsmorestyle

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Normalne by som ta asi s ofinou hned tak nespoznala, ale seklo ti to

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super clanok! mne si sa osobne najviac pacila asi s tymi najdlhsimi vlasmi a tiez vlasy na 4.kolazi odspodu su super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pekny post, taka rekapitulacia... suhlasim, ze tie polodlhe ti seknu najviac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Podľa mňa ti pristalo uplne všetko :)) Ja tak moc účesy nestriedam skôr som dosť striedala farby na vlasy :D mala som bledunkohnedé potom zas tmavohnedé a teraz blond :D

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to ombré na krátkych vlasoch bolo skvelé! ale hodia sa ti všetky účesy, čím ďalej, tým to máš lepšie :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na všech fotkách máš krásné vlasy, ale řekla bych, že postupem času jsou hezčí a hezčí! Nejvíc se mi líbí předposlední trojice fotek :) Já se s vlasy experimentovat bojím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. február, máj a súčasnosť najviac :) a už si fakt nedávaj rovnú ofinu :D a minule niekto spomínal že opeknievaš a to je ako fakt!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Podľa mňa ti všetky vlasy sedeli, ale v takých polodlhých sa mi páčiš najviac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. mě ses nejvíc líbila asi s dlouhýma, strašně ti to seklo podle mě byla jsi dokonalá!
    i růžový dip dye efekt super, určitě si nechej narůst delší!
    já jsem měla asi milion barev na svých (ubohých) vlasech :D od hodně tmavě hnědé, světle hnědé, ombré jsem měla taky skoro rok a strašně výrazné, následovala zrzavá a hnědá a teď jsem ve stádiu netuším co mi to na hlavě zůstalo za barvu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. super koláže:) mne sa veľmi páčia tvoje terajšie vlasy, farba aj strih sú super :) ale musím povedať, že ti pristane všetko :)
    tiež som už vyskúšala rôzne strihy aj farby, s nejakým účesom vydržím tak pár mesiacov :D :)
    D.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. s tým farebným šampónom-nieje to až tak ideálne vlasy to zaťažuje omnoho viac ako farba. je to síce praktickejšie hlavne keď chceš skúšať ale zničí ti to vlasy viac. to mi povedali už 2 kaderníčky takže tomu verím.. inak máš vlasy krásne stále, ale posledné dve obdobia sú moje najobľúbenejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ahoj, becca, toto bude mierne odveci momentálneho článku, ale neviem, kde inde by som ti napísala a opýtala sa ťa:)
    veľmi sa mi páčia veci, ktoré nakupuješ na nete a hlavne napríklad tie dúhové slnečné okuliare, ktoré tak rada nosíš .. napísala si, že si ich kúpila cez aliexpress .. ja som este NIKDY nekupovala nic zo zahranicnych stranok, ani len z ebayu, asosu, nula bodov .. chcela som sa preto opytat, ako je to s platenim a shippingom, hlavne, ked tam pisu, ze shipping je zadarmo, to si naozaj neviem predstavit .. je to naozaj tak? .. zaplatim za tasku 16,90 dolarov a koniec a pride mi to domov na postu?:)alebo ako?
    dakujem velmi za odpoved :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :). Aliexpress je super, už ho mám radšej ako Ebay :D. Veci mi VŽDY prišli tak do mesiaca. Aliexpress totižto dáva peniaze svojím predávajúcim až potom, čo ty potvrdíš, že ti balíček prišiel. Ak je napísané free shipping, tak je to poštovné zadarmo, naozaj nič neplatíš, iba sumu objednanej veci. Balíček ti príde na poštu a tam tiež nič neplatíš :).

      Odstrániť
    2. veľmi si ma potešila, hlavne rýchlou odpoveďou:)

      už nejaký ten rok veru chodím na tvoj blog pravidelne každý deň, pre mňa si jedna z top najsympatickejších a najzlatších blogeriek:)

      prajem veľa pekného a dobrého!:)

      Odstrániť
  16. mne si sa najviac páčila asi v januári 2012, vo februári a teraz :)ale aj to posledné ombré ti išlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tento posledny zostrih sa mi najviac paci..aj farba aj vsetko.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. podľa mňa, teba by mali dať na akúkoľvek reklamu na ombre, pretože ti to pristane ako málokomu!

    OdpovedaťOdstrániť
  19. podľa mňa najviac január 2012, tmavšia farba a dĺžka tesne pod ramená, very fresh! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ofina! ofina! ak by sa malo hlasovať tak som v skupine OFINA :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Úplne najviac sa mi páčia na tebe pred posledné :) A mohla by so dat další článok taký že v akých internetových obchodoch rada nakupuješ, ako platíš ked je zahraničná a pre nejakých nechapavcov ako ja že ked kupuješ s americkej stránky či musíš zameniť eurá za doláre alebo stačí poslať eurá ... Podla mna by to bol dobrý článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. za mě "február 2013" :) hrozně ti to sluší, jak rovná, tak i vlnitá verze.. :)

    http://www.rougefox.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Aaa píšu se s takovým dlouhým komentářem a on mi spadne internet. No ...:D. Nejvíc se mi na Tobě líbí vlasy, co máš teď, ale ani ty v květnu 2013 nebyly vubec špatné. Jinak i já jsem hodně dříve měnila barvy vlasů (černá, hnědá, růžová, ombre), ale teď mám blond a asi už měnit nebudu.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. môžem sa spýtať, aký konkrétny šampón je ten "orieškovo-hnedý"? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som strašná, ale netuším, ani mamka nevie :D. Kupovala som ju v drogérii, a myslím, že to bola Palette, ale nie som si istá.

      Odstrániť
  25. Ja by som sa chcela spýtať aká bola značka toho čokoládovo-hnedého šampónu. Ďakujem za odpoveď :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú mi dal kaderník, takže naozaj neviem, prepáč :).

      Odstrániť
  26. Ďakujem vám za komentáre a názory, veľmi ma bavilo ich čítať :).

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Tak já taky ráda střídám, když jsem byla mladší, tak jsem měla melíry snad ve všech barvách krom zelené - což byl děs, ale já v té době byla hrozně marná :D pak jsem šla na zrz a ta se mi líbila, ale po roce a půl mě začala nudit a přešla jsem na tmavě hnědou, kterou mi každý chválí a mě se líbí, že jsem v ní taková Sněhurka, se svou bledou pletí :D krátké vlasy jsem měla a už nikdy víc, mám z toho noční můry. ted mám vlasy něco málo přes prsa a usiluji ještě tak o 8cm, pak budu plně spokojená :) dnešní léto jsem zvažovala blond nebo ombré ale neodhodlala jsem se k ničemu, možná příště. tvoje vlasy jsou úžasné i ta ofina ti slušela a ta sluší málokomu :D já jí teď kupříkladnu mám, sice jen ke straně, ale hrozně moc mě obtěžuje :D

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook