Summer manicure in 3 steps

1.5.13

O svoje nechty sa rada starám. Lakujem si ich už asi od dvanástich, čiže počas rokov experimentovania som našla svoje obľúbené farby, značky aj štýl. Nikdy, ale naozaj nikdy by som si nedala umelé nechty, nie som ten typ a radšej mám nechty kratšie ako dlhšie. Navyše umelé nechty vyzerajú v 99% vždy ako umelé, a ja som skôr za prirodzenosť.
Moje typy na laky a dlhotrvajúcu manikúru v 3 bodoch nájdete v pokračovaní článku.

Osobne preferujem čisté laky bez akýchkoľvek trblietok. Farieb mám naozaj veľa, striedam ich podľa nálady, no najradšej mám odtieň 323 Riviera Red od Rimmel. Je to krásna čistá červená, ktorá nikdy nesklame. Všeobecne mám veľmi rada Rimmel Lycra PRO laky, pretože rýchlo schnú a naozaj vydržia dlho.

1. Nikdy však nestačí použiť len farebný lak, ak chcete, aby vaše nechty vydržali  pekné čo najdlhšie, použite podkladový lak a aj nadlak (top coat). Mám jeden svoj obľúbený, ktorý som dostala a v obchodoch ho nikdy neviem nájsť, ale nedávno som vyskúšala priesvitný lak od Skinfood z bbcreamshop.sk a je výborný, povedala by som, že asi aj najlepší pod/nadlak, čo som kedy mala. Je trošku redší, veľmi rýchlo schne a nechty zanecháva krásne lesklé.

2. Následne nanášam 2 vrstvy farebného laku. Momentálne mám veľmi rada sviežu bielu farbu. Ale nie je biela ako biela, niektoré laky nekryjú ani v 3 vrstvách. To však nie je prípad laku Flormal.
Hit, ktorý neplánovane zaviedla Dara Rolins v podobe ,,iného" prsteníčka chytil aj mňa. Krásna telová farba 367 Bare Necessities od Rimmel vytvára s bielou čistý svieži jarný look.

3. Na záver nechty zafixujem nadlakom Skinfood, ktorý je veľmi dôležitý. Dokopy mám na nechtoch 4 vrstvy, čo sa niekomu môže zdať veľa, ale verte, že nie je. Nechty mi takto vydržia až 10-11 dní, čo je podľa mňa skvelé.

Aké sú vaše obľúbené letné kombinácie?

photos by me

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Já jsem si teď oblíbila různé třpytky a světlé a přírodní barvy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nechty pekné ako aj vždy, Becca :)
    Musím potvrdiť, ja si ich tak lakujem vždy, dokonca až päť vrstiev, pretože si ich vždy lakujem až večer a potom s nimi idem spať a sa mi otlačia, takže ráno narýchlo lakujem ďalšiu vrstvu topcoatu.
    Mne to tak poradila spolužiačka a je to rada na nezaplatenie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok, no ja si tiež lakujem už dlho nechty, ale ja som skôr typ, ktorej sa páčia všetky možné farby a aj s trblietkami. Za jednoduchosť až tak nie som, iba ak vo výnimočných situáciách.. samozrejme, nepôjdem niekde niekomu na svadbu so žltým alebo oranžovým krikľavým lakom :D ale farebnosť to je moje a hlavne v lete. Noa aj ja rada striedam, ale včera som si kúpila kráááásny pastelový lak vo fialovom odtieni, úplne jemný, ale ešte som ho nevyskúšala pretože len predvčerom si som si nalakovala nechty a zázračne super držia :D a je mi ľúto odlakovať, teraz mám krásnu tyrkysovú :)

    www.seesimona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tiež začínam používať nadklad ale mala by som kúpiť asi nejaký kvalitnejší, lebo nie všetky laky mi s týmto držia:D

    http://yn-spire.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne sa to nikdy nechce, som lenivá. :DD ale tá biela je na nechtoch skvelá.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Rimmel lak mám aj ja, je super :)

    www.flowerofpassions.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja dodržiavam všetky postupy, až na ten posledný skin food krok, a i tak mi to nevydrží viac ako dva dni:D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja mam pocit ze cim viac vyrstiev tym sa to skor zosupe, z podlakom sa mi zosupu za jeden a pol a bez podlaku mi vydrzia ovela dlhsie, zakazdym ked som na nejakom kozmetickom blogu uvazujem wtf to som jedina co povazuje toto vrstvenie priesvitnych lakov za uplne kontraproduktivne?!... inac budem megarada ked sa najdu nejaki podobni odrodilci co maju tneto problem.
    to prstenickovanie sa mi paci, tiez si to robim hoci je to najviactuctove, ale tato farebna kombinacia sa mi nepaci, nemyslim ze sa to k sebe hodi,je to fadne, k bielemu vedia byt plodnejsie kontrasty. a ze nemas rada trblietky ma celkom prekvapuje lebo ty si velka fanusicka gyciku (co vobec nemyslim ofenzivne lebo ja som tiez!) a flitrov (tych nie som)
    Alica

    OdpovedaťOdstrániť
  9. neviem či jeden iný prst zaviedla darina (? prečo práve ona?), tak si lakujem nechty už dosť dávno, a viem že aj cher tak nosí prstíky - pozri napr klip believe z roku 1998 (žeby aj ona obkukala od dariny?) :-))))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. nechty mám nalakované stále a väčšinou červenou, striedam klasickú červenú, oranžovočervenú a bordovú:) minulý rok sa mi zdali celobiele nechty dosť nechutné, ale teraz im prichádzam na chuť a chystám sa zaobstarať si aj nejaký biely lak...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. trend prsteníčku ale zaviedla Rihanna, na Slovensku ovela neskor Dara, ved vieme ze tu vsetko dlhsie trva :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook