Müsli cake

15.4.13

7 done
Veľa z vás si pýtalo recepty na dobroty, ktoré sme mali počas Veľkonočného pondelku. A keďže som teraz doma v Košiciach, upiekla som cez víkend jednu z tých dobrôt - müsli koláč. Recept som si vymyslela, keď som na jednom švédskom blogu videla ,,zdravú maškrtu", ale s ingredienciami som improvizovala. Dosadila som ich podľa odhadu, aby sa tento koláč čo najviac podobal tomu na inšpiračnom obrázku, ale nakoniec vyzerá trochu inak, dovolím si tvrdiť, že lepšie, a to ani nehovorím o tom, ako výborne chutí! Je svieži, ľahký a zdravý. Navyše jednoduchý na prípravu. Toto musíte vyskúšať. Vážne!

Ingrediencie:
ovsené vločky (najlepšie z Lidlu)
sušené ovocie (dostať kúpiť rôzne mixy)
orechová múčka
banán
med
väčšia fľaša kompótu (alebo 2 menšie, ja som použila slivkový a malinový)
šťava z kompótu
želatína (najlepšia je z Lidlu, ale ja som teraz použila Dr.Oetker z mamkiných zásob)


Postup:
Ovsené vločky zmiešame so sušeným ovocím a orechovou múčkou. Pomer vám neviem povedať, je to na vašej chuti a veľkosti pekáča, ktorý použijete. Ja som dala asi 2 a pol hrnčeka vločiek, pol hrnčeka orechov a hrnček sušeného ovocia. Ručným ponorným mixérom si rozmixujete banán s medom a vodou. Zmesou zalejete ,,ovsený mix" a vytvoríte tuhú hmotu tak, aby nebola sypká, ale ani príliš lepkavá. Touto hmotou vyložíte pekáč a ručne, miernym zatláčaním upravíte tak, aby bolo dno rovnomerne pokryté. 
Pekáč vložíte do rúry vyhriatej na 170 stupňov na cca 20 minút.

Medzitým ako je zmes v rúre si dáte odkvapkať kompót. Ja som mala slivkový a malinový. Šťavu nevylievajte, vylejte ju do hrnca. Šťavy by ste mali mať tak 500-600 ml. Ovocie z kompótu by ste mali nechať naozaj odkvapkať, nech máte viac šťavy a ovocie suchšie. Teoreticky môžete použiť aj čerstvé ovocie, je to len na vás. Do hrnca dáte prášok na prípravu želatíny a podľa pokynov necháte 10 minút odležať. Odporúčam vám dať trochu viac želatíny, nech je zmes tuhšia, bude sa lepšie krájať.

Z rúry vyberiete pekáč a poukladáte naň ovocie. Pripravíte si želatínu a zalejete ňou pripravený pekáč. Nemusíte sa báť, že želatína presiakne do ovsených vločiek. Pokiaľ ste ich na začiatku dobre ,,utlapkali", tak sa to nestane. Koláč nechajte vychladnúť a potom vložte do chladničky. Keď je želatína tvrdá, môžete podávať. Dobrú chuť! :)

8 done
photos by me

You Might Also Like

21 komentárov

  1. och Boze mnaaaaaam!!!

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úúú, vyzerá to famózne. Toto musím vyskúšať. Ď za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mmmm vypadá skvěle, jen pořídit vegan želatinu a můžu si ho udělat! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vypadá to supr a zdravě :). právě vymýšlím jaký dort udělat pro bráchu k svátku, ale vzhledem k tomu, že je ještě malý, tak by ho zdravá varianta asi tak nenadchla jako mě..asi zůstanu u svého původního záměru marble cake. ale recept je supr :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak do toho sa určite pustím, vyzerá výborne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pozrite sa čo sa tu deje
    http://mntbloggers.blogspot.sk/2013/04/when-day-simply-suck.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. no presne ako náš na veľkú noc..ešte že som doma a mám tu plno fajnotiek, inak by som mala po tomto poste depku:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a keby si vedela, aké muffiny s bielou čokoládou a kokosovým krémom som spravila včera :D.

      Odstrániť
  8. Mňam, do toho sa určite pustím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. vyzerá to dobre ale neviem preco mam pocit, ze to muselo byt megasladke:))

    yn-spire.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže vôbec nebolo, nemám rada príliš sladké veci. Tu si môžeš sladkosť ,,regulovať", záleží na tebe, koľko dáš medu a ako zriediš šťavu z kompótu s vodou.

      Odstrániť
  10. Vyzerá to výborne! Tie ovs.vločky z lidlu kupujem aj ja, ale cez víkend som ich tam už nevidela a predavačky mi povedali, že vôbec nie sú na sklade a nevedia ich ani objednať! Kde v lidli si ich kupovala? Som tiež z KE a cez víkend som prešla 3 lidli a ani v jednom neboli:( dufam že ich dostanú!!
    ďakujem a pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to naozaj ich v KE nemajú? My sme ešte mali balíček doma - zo zásob :)...ale teraz si ma normálne vystrašila!

      Odstrániť
  11. Jůůů, to bych mohla vyzkoušet! Ještě že mám po ruce tvaroh, jinak bych zas musela skákat pro něco dobré, jak mi děláš chutě :-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook