Pumpkin soup

20.10.12

5 done
Výborná tekvicová polievka je priam stvorená na chladné jesenné dni. Pokiaľ neviete, čo by ste dnes uvarili,  alebo máte doma tekvice a neviete, čo si s nimi počať, pokračujte v čítaní.

Recept vo vnútri.

Ingrediencie:
2x tekvica Hokkaido
smotana na šľahanie
zeleninový bujón (ale nemusí byť)
karí, kurkuma
rozmarín, muškátový oriešok
tymián, soľ, čierne korenie
sezamové semienka


Postup:
V prvom rade je nutné si tekvicu nakrájať na kocky. Čo je podľa mňa utrpenie, lebo tekvica je tvrdá a má aj semienka, ktoré treba vybrať, takže ak máte niekoho, kto to urobí za vás, tak máte šťastie. Tekvicu môžete ale nemusíte pred krájaním šúpať. Keď som túto polievku robila prvýkrát, ošúpala som ju, pretože tekvica bola z obchodu. Je to robota a nervy navyše. Tentoraz som však mala tekvice od susedky, výborné, krásne, domáce, tak som na nich nechala šupku, ktorá polievke dodala výraznejšiu farbu.

Do hrnca dáme variť tekvicu aj s bujónom. Akože áno áno, bujón je hrozná vec, nemala by sa používať a bla bla bla, ale polievke to dodá chuť. Každopádne, je to na vás. Do hrnca ešte pridajte soľ, čierne korenie a ostatné korenie, ale jemne, polievku dochutíte až na záver.
Keď tekvica zmäkne, ručným ponorným mixérom ju rozmixujeme. Následne pridáme smotanu, korenie ešte podľa chuti a keď nám polievka zovrie, ešte raz ju premixujeme. Dobrú chuť!

Ak tento recept niekto vyskúša, dajte mi vedieť, poprípade, ak ju robíte inak, rada skúsim aj niečo nové.

photos by me

You Might Also Like

12 komentárov

  1. mnam to musim vyskusat, je to idealny jesenny receptik, ja uz musim dat aj rizoto zo zltej tekvice na blog, to je uzasny taliansky recept...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj,

    ja tuto polievku milujem a mozem ju jest kazdy den, ale robim ju inak - ked pouzijem jednu tekvicu (osupanu), tak pridam 2 mrkvy a 2 zemiaky(strednej velkosti) a por podla chuti. Vsetko podusis na miernom ohni 15 minut, s lyzicou masla. Potom rozpustim jeden biobujon vo vriacej vode (cca 1 liter) a pridam jej tolko aby len zakryla zeleninu. Nakrajam 2 cm zo zazvoru, hodim do polievky a varim dovtedy kym vsetko nezmakne. A takto staci ak budes mixovat raz, pridam jednu lyzicu kyslej smotany, sol a nastruhany muskatovy orech podla chuti. Vyskusaj tento recept, urcite ti bude chutit :)

    moj blog: www.shinybubble.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Keď si kúpim ponorný tyčový mixér, určite vyskúšam.) Vyzerá delish!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tu mám na podzim nejvíc nejradši! společně s houbovou /kterou jsem měla dnes/ <3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňam, milujem takéto polievky. a tekvicu ešte viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Môj tekvicový recept:
    Opražím cibuľku, pridám na kocky nakrájanú tekvicu hokaido, dve mrkvy a dva zemiaky. Chvíľku podusím, potom zalejem vodou s bujónom. Pridám čerstvý ďumbier prepichnutý špáratkom, aby sa ľahšie v polievke hľadal. Uvarím do mäkka. Vytiahnem ďumbier, rozmixujem, pridám kokosové mlieko, dobre premiešam a ešte chvíľu povarím. Nakoniec dochutím soľou, čiernym korením a šťavou z citróna.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No ja to robím podobne, len tekvicové kocky upečiem, už len krátko povarím a tak rozmixujem a pridávam nastrúhané arašidy. môže to znieť divne ale je to fajné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. http://www.youtube.com/watch?v=LCr81kVTdqE
    k vaření pumpkin soup ideální:D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Děláme doma, jen se zázvorem .))

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook