Cosmetics

14.7.11

Nie som nejaký veľký odborník na kozmetiku, používam najmä veci bežne prístupné veci z drogérie, a striedam len okolo 2-3 štýlov líčenia. Asi preto je toto vôbec prvý beaty post na blogu. Ale mám pár svojich obľúbencov, s ktorými som sa s vami rozhodla podeliť.

Image and video hosting by TinyPic
Step 1: Krém. Nikdy si make-up nedávam na tvár bez toho, aby som použila podkladový krém. V lete, keď som už opálená, si krém buď miešam s make-upom, alebo make-up nepoužívam vôbec. V zime, keď nemrzne, a vlastne väčšinu roka som verná klasickému Nivea krému. Mám radšej toto zloženie ako to tmavomodré, ktoré je na mňa príliš mastné. Teraz v lete mi spoločnosť robí Nivea Sun a keď sa opálim, používam Vichy Normaderm (aj na večer). Ten bohužiaľ ako podklad nie je vôbec vhodný.

Image and video hosting by TinyPic

Step 2: Make up. Nedávno som si kúpila Rimmel London Stay Matte a ostala som príjemne prekvapená, je to geniálny make-up na leto. Má ľahké zloženie, dobre sa rozotiera a dlho vydrží, hlavne má naozaj zmatňujúci efekt. Korektor Miss Sporty So Clear si dávam na kruhy pod očami a tiež na nejaké tie miesta, ktorá sú trochu červenšie :D. Všetko to zafikujem púdrom rovnakej značky.

Image and video hosting by TinyPic

V zime používam takisto Rimmel, ale Match Perfection, ktorý je skôr mastnejší, a tak mi na leto absolútne nevyhovoval.

Image and video hosting by TinyPic

Step 3: Eye stuff. S kozmetikou na oči nemôžem veľmi experimentovať, keďže mi veľa vecí spôsobuje alergiu a rôzne iné problémy. V najhorších časoch som používala Colour Trend od Avonu, ich tiene boli mojim požehnaním. Časom sa však môj očný stav zlepšil a ja teraz používam veľký box z parfumérie. Napriek tomu nechcem veľmi vymýšľať a ostávam verná veciam, ktoré som používala aj pred pár rokmi. Miss Sporty mi vyhovuje, je v priamom kontakte s mojimi očami a všetko je v poriadku. Špirály striedam, mala som už kopu značiek, ale jedna z najlepších bola táto Maybelline, the Falsies Volum Express.

Image and video hosting by TinyPic

Step 4: Rúž. Predpokladám, že práve fakt, že som sa nemohla nejako angažovať v mojom ,,očnom" líčení spôsopil moju závislosť na rúžoch. Prednedávnom si si medzi nimi robila poriadok a nechala len časť, ktorá sa mi pozdávala, bol v nej materiál, pekná farba....atď. Mám v pláne kúpiť si ešte niekoľko rúžov, nová kozmetika Catrice má perfektné odtiene :D. Už párkrát sa mi stalo, že som si túžila kúpiť nejaký konkrétny odtieň, najlepšie HNEĎ. Samozrejme, že ho nemali, nevedela som ho nájsť dlho, ale popri hľadaní som si zadovážila asi tak 1-2 rúže, ktoré sa na ten môj vysnívaný aspoň trochu podobali :D. A raz som si ten SVOJ odtieň aj sama namixovala. Jediná nevýhoda rúžov je tá, že sa s nimi nedá bozkávať...ARGH!!


Image and video hosting by TinyPic
Astor, Lanvin for H&M, Maybelline

Image and video hosting by TinyPic
Astor, Artdeco, S-he

Image and video hosting by TinyPic
Miss Sporty, Miss Sporty, Oriflame, Maybelline

Image and video hosting by TinyPic
photos by me

P.S.: Prezraďte mi, aké sú vaše obľúbené vecičky na skrášľovanie, na čo nedáte dopustiť?

You Might Also Like

27 komentárov

  1. Súhlasím s tou Maybelline špirálou!
    mohla by si aj častejšie dávať takéto "beauty" posty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tie rúže vyzerajú na fotkách tak..lákavo a fotogenicky! :D krásne sú..tiež som v poslednom čase začala zbierať skôr rúže a menej sa venovať líčeniu očí.. máš krásnu zbierku, všetky vyzerajú super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dočetla sem až dokonce. víc takových postů! jinak sbírku rtěnek máš moc hezkou, ty červené jsou perfektní! :)
    www.th3runway.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Začínám být závislákem na rtěnkách, ale na tebe rozhodně nemám! Chtěla bych ovšem zkusit fix na rty, jen Max Factoru moc nevěřím....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vidim, ze pouzivame rovnaky puder aj ceruzku na oci :) v lete pouzivam len puder, make up si davam tak dostratena len na kritickejsich miestach, teraz som celkom naskocila aj na ruze :)...ocne tiene ani farebne linky moc nepouzivam, skor len klasicku ciernu ceruzku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krása, štve mně že s mojí mini pusou si takové rtěnky nemohu dovolit :(

    Chci se zeptat na poslední fotce, čtvrtá z prava, to je co za rtěnku, takovou bych brala :)


    http://madewithlove-dith.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. já mám uplně podobné věci nalíčení očí teda stejné a jsem s nima dost spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ejha, asi tak na 80% používaš to isté čo ja ;) takže plne súhlasím, so všetkým som aj ja maximálne spokojná :)
    akurát by som sa chcela spýtať v čom konkrétne ti nevyhovuje ten Vichy Normaderm? ja mám presne to isté (akurát v takom-tom dávkovacom balení alebo ako by som to nazvala) a zatiaľ som s tým problém nemala, len občas keď nenechám poriadne vsiaknuť do pokožky, tak sa tvoria také drolky..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ...mám povadlé oči, tak se je snažím projasnit líčením, se stíny a řasenkou si nejvíc vyhraju, pro ještě větší projasnění očí používám bílou tužku jako vnitřní linku. Nedávno jsem si koupia výrazný ostín matné rtěnky v Sephoře a můžu za sebe říct, že vydrží opravdu hodně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Artedeco rtěnka je naprosto úchvatná.
    Zlatý řetěz je z burzy na Kolbence v Praze. Stál asi 8 Kč. Koupila jsem ho tam u jednoho stánkaře - no spíš vetešníka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. tých rúžov máš celkom dosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. nikdy som nepoužívala rúže teraz skoro iba tie,
    no som na tom dosť o ničom keď sa líčim, ak sa vôbec líčim. je to na deň špirále, v poslednej dobe ani to,na večer už niekoľko rokov nosím iba všetky odtiene hnedej, zlatistej, béžovej, dosť nuda :D
    a krémy, fu raz za čas, ale na všetky možné pleťové vody a pod. si potrpím :) základ pekná pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ci, koľko rúžov :) môj muž neznáša, keď mám akýkoľvek rúž/lesk, takže ak sa chcem bozkávať, používať ich nemôžem :/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Skvělý post ... hodně z těch výrobků taky používám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. No veru tá Catrice má super odtiene, ja som si tam konečne našla vysnívaný oranžový neón, tak spokojnosť veľká + cena , ešte lepšie:D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. miluju tyhle posty!!:)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. wow ty rťenky! krásné odstíny!)
    ale já osobně mám nejradši jen řasenku a lehkou linku a k tomu rudé rty:) sexy ale ne laciné.)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. mne normaderm vyhovoval len chvilku, potom sa ma zacalo zapalovat akne, takze k nemu uz sa nevratim, ale mas zaaujimave fajn tipy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. ..teraz mám v hlave najmä dva parádne výrobky z ktorých som očarená..rúž Tre Color od Sleek, je najlepší aký som kedy mala!!.a tiež zázračný rozjasňovač Mary-Lou od TheBalm :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Oh,in this period I'm totally addicted to lip-stick,in particular those by YSL,stunning!Follow u,follow me back and leave a comment here tks!
    http://themissidea.blogspot.com/2011/07/surfin.html
    xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  21. pekný zástup rúžov.
    ja mám dva :)

    lesimple.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Tiez mam ten Miss Sporty korektor, ale ja by som si ho pod oci nedavala, skor na ine nedokonalosti, podla mna dost vysusuje. A The Falsies je fajn riasenka, asi druha najlepsia, co som mala :)
    Krasne ruze mas :)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. wow, těch rtěnek máš požehnaně! :) Krásné barvy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Ty rtěnky..to je krása:-)

    http://luczynky-world.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  25. All of the colours are so gorgeous!

    Geo LovesGeo Loves

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Rúž od Artdeco je úplne úžasný... Už po ňom pokukujem dlhšie, že si ho kúpim aj v tomto odtieni... Aký je? Drží dobre? Mám podobný odtieň od Goshu, ale ide rýchlo dole a chcela by som niečo, čo je stálejšie.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook