NÁŠ BYT: REKONŠTRUKCIA OBÝVAČKY A KUCHYNE

4.6.19

Untitled
V spolupráci s podlahami Quick Step.

Už sme zabývaní, krabice sú vybalené a my začíname mať vo veciach systém. Chýba nám doladiť doplnky a zavesiť obrazy, ale s tým sa nechceme uponáhľať. Tak a to je ideálny čas na ukázanie druhej časti našej rekonštrukcie - obývačky s kuchyňou. 

OBÝVAČKA

Pôvodne sme mali pre obývačku samostatnú miestnosť, ale keďže sme chceli vytvoriť dve samostatné izby - pre nás spálňu a pre bábätko detskú izbu, museli sme to nejako vymyslieť. Rozhodli sme sa spojiť kuchyňu s obývačkou, čo sa mi teraz pri fungovaní veľmi páči. Jasné, obývačka nie je veľká, je to skôr taký obývačkový kút, veľmi minimalistický, ale stačí nám. Nemávame často návštevy a pre nás troch bohato stačí. :)

Untitled

Pôvodne sme na mieste našeho nového obývačkového kútu mali kút jedálenský. Ten sme však vôbec nevyužívali, pretože sme z neho nevideli do kuchyne a celkovo sme v kuchyni trávili málo času. Nebolo to totiž ono. Naopak teraz nám mierne oddelenie obývačky od kuchyne vyhovuje. Je to stále jedna miestnosť, ale každý má svoje súkromie, či ho trávi za stolom v kuchyni alebo na gauči.

Berte prosím do úvahy, že mnoho vecí je dočasných alebo ešte chýbajú. Napríklad televízia bude zavesená na stene a komoda pod ňou bude iná, táto je moja a pôjde do spálne. Takisto ešte nemáme poličky ani obraz nad gaučom, ale to tiež príde časom. 

Untitled
Untitled

V celom priestore sme rovnako ako v kúpeľni a toalete zvolili podlahu rigid vinyl od Quick Step. Je to však iná farba ako v kúpelni, trochu svetlejšia. Teraz, keď už v byte nejaký čas fungujeme môžem zhodnotiť, že sme aj s Macom s touto podlahou maximálne spokojní. 

Vyzerá ako drevo, pôsobí veľmi útulným dojmom, je mäkká, teplá, na rozdiel od parkiet nevŕzga, keď po nej chodíme, je tichá, čo ocenia susedia, keď malý podrastie a ja zas oceňujem to, že sa skvele udržiava. Podarilo sa nám v kuchyni za ten krátky čas, čo bývame v novom, rozliať mlieko, čaj aj vysypať večeru z plechu. Dostala teda celkom zabrať. :D Každý alebo každý druhý deň celú miestnosť povysávam a raz za 2 týždne vytriem. Veľmi radi na nej chodíme bosí. A aj keď sú parkety krásne, vadí mi, že vŕzgajú a rýchlo sa poškrabú, čo pri vinyle až tak nehrozí, preto, ak by to bolo nutné, dala by som rigid vinyl kľudne do celého bytu.

Untitled

JEDÁLEŇ

Ako som spomínala, pred rekonštrukciou sme jedálenský stôl využívali minimálne, teraz pri ňom naopak sedíme minimálne raz denne. Aj návštevy, ak nejaké prídu, sedia práve tu, je to taký spoločenský priestor. Páči sa mi, že máme okolo neho dosť miesta a vidieť z neho do kuchyne (veď je jej súčasťou) a človek sa tak pri varení môže rozprávať s ostatnými. :)

Untitled
Untitled

Stôl aj svetlo sme kúpili v IKEA, stoličky Loomi.Design sú z Bonami a obraz sme si doniesli od Macovho ocka z USA. 

Untitled

KUCHYŇA

Pôvodne sme neplánovali celú bielu kuchyňu, ale opäť nás, rovnako ako pri kúpeľni, presvedčila podlaha. Tým, že rigid vinyl od Quick Step vyzerá ako drevo, nechceli sme zbytočne mixovať mnoho druhov dreva a tak sme zvolili práve bielu linku s drevenou doskou. Kuchyňu máme aj so spotrebičmi celú z IKEA, ani sme neuvažovali o inom dodávateľovi, pretože tieto kuchyne poznáme a páčia sa nám vyhotovením, cenou aj rýchlosťou dodania. 

Kachličky s čiernym špárovaním sú z Hornbachu, sú to tie isté ako máme aj v kúpeľni. Retro chladničku Gorenje sme kúpili do bytu hneď po nasťahovaní. Je trochu drahšia, ale neľutujeme ani korunu, v starej kuchyni pravdaže vôbec nevynikla (bola na mieste, kde je teraz televízia), ale teraz tvorí pomerne dôležitý bod v kuchyni, na ktorý sa často - a vďaka jej výzoru aj radi, pozeráme.

Untitled

Zo začiatku, keď sme začali vybaľovať veci, som sa dosť bála, že máme málo úložného priestoru. Iste, mohlo by ho byť viac, ale na druhej strane človek nezbiera blbosti a naozaj chce vlastniť len to, čo plne využíva. Tak sme to vyriešili aj my. A potom samozrejme prišla aj moja mamka a kopec vecí chytro uložila. :D

Untitled
Untitled

A teraz obľúbené PRED a PO. :)

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
photos by me

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Rekonštrukcia je veľmi pekná, moderná, pôsobí útulne a čisto. Neuvažovali ste nad výmenou radiatorov a okien? Musí cez ne v zime dosť fúkať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vymysleli ste to naozaj skvele :) a tá kuchyňa s jedálňou? dokonalosť :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook