ČAKÁME BÁBÄTKO! / AKO TO CELÉ ZAČALO

15.1.19

Untitled
Tak, je to tu! Konečne viete to, čo sme si pomerne dlho nechávali iba pre seba a našich najbližších.  Budeme rodičia! :) Úprimne, som veľmi rada, že je to už vonku, nie som ten typ človeka, ktorý by rád niečo skrýval, ale zároveň som to celý čas cítila tak, že vám o tom chcem povedať až po určitom čase, keď už bude vidieť bruško a prejde ma ten strach, ktorý som v sebe mala v prvých týždňoch tehotenstva. A to je aj dôvod, prečo nemám k tomuto článku žiadne reprezentatívne fotky. Našla som z obdobia, keď to bolo veľmi čerstvé len tieto dve. Na selfie som to ešte nevedela, ale už som "dúfala". A tak, keďže je tento blog pre mňa zároveň trochu aj denníkom, budem písať osobne, pretože inak by to k tejto téme ani nemalo zmysel. 

VOĽNÝ PRIEBEH 

Bábätko sme veľmi chceli. Keď som zopár ľudom povedala, že som tehotná, došlo aj na otázku, či to bolo plánované / chcené. A mňa táto otázka zvykla zo začiatku prekvapiť až zaskočiť, pretože my sme sa o tom doma bavili často, ale potom som si uvedomila, že túžba po dieťati nebola práve horúca téma mojich bežných rozhovorov. :D A aj vy ste sa ma na to dosť pýtali. Chápem, sme mladí, a veľa ľudí v našom veku na deti ani nepomyslí. My sme sa nikam neponáhľali, a tak sme to nechávali zo začiatku na ten slávny voľný priebeh. Ale bábo sme chceli, plánovali, šli sme do toho s tým, že sme na dieťa pripravení (ak sa to tak dá nazvať). Avšak stále s náladou, že netlačíme na pílu, čo sa stane, to sa má stať. Keď bude bude, čakať nám nevadí. Moje biologické hodiny tykali už nejakú dobu, ono odkedy sa narodil Sebi (môj o 20 rokov mladší brat), vnímam deti úplne inak a pri každom bábätku som bola úplne "ťuťumuťu poď sem, zjem ťa". Nikdy som nechcela na dieťa čakať dajme tomu "do 30" alebo keď príde ten správny čas, lebo kedy je prosímpekne ten správny čas? A ďalšia vec je, že som si vždy veľmi dobre uvedomovala, aké šťastie a požehnanie je v dnešnej dobe počať a vynosiť zdravé dieťa, a to aj pre mladé páry. Ak by sme mali nedajbože nejaký problém, lepšie naň prísť teraz ako o 5 rokov.

Tento náš skvelý plán, že "čo sa stane, to sa má stať" niekoľko mesiacov vôbec nefungoval. Aj si poviete, že necháme to tak, ale keď sa raz rozhodnete, že idete do toho, tak niekde v podvedomí skutočne po tom tehotenstve túžite, s každou menštruáciou viac a viac. Dokonca som si dvakrát pri meškaní urobila aj test s nádejou, že na nej nájdem dve čiarky, ale márne, bol negatívny. Aj keď som to tak nejak tušila, nevyhla som sa pocitu sklamania. Mala som aj aplikáciu na sledovanie cyklu, čo je celkovo super vec, lebo vám presne zahlási, kedy už má menštruácia prísť a kedy naopak mešká. A aj to, kedy máte plodné dni, ktoré som posledné mesiace sledovala, ale nebolo nám to nič platné. Mala som pocit, že ten "voľný priebeh" funguje asi iba vtedy, keď vás má to tehotenstvo prekvapiť alebo keď ho ani nechcete, rozumiete mi.

Až začiatkom leta 2018, keď som išla na pravidelnú gynekologickú prehliadku do Košíc som sa od novej pani gynekologičky, ktorá prebrala ordináciu, pod ktorú som spadala, dozvedela pomerne zásadnú vec, ktorá nám veľmi pomohla a vďaka ktorej sa mi podarilo viac menej hneď otehotnieť. Nie je to nič katastrofálne, ale bola som nahnevaná a prekvapená, že mi takú zásadnú vec o mojom tele doteraz žiadny doktor nepovedal. Takto to znie všelijako, aj ako dobrý námet na vtip, viem si predstaviť, na čo asi myslíte, ale nebudem zachádzať do detailov, lebo už aj tak som sa s týmto článkom dosť prekonala. Pôvodne som vám aj chcela napísať, o čo sa jedná, ale tieto veci sú strašne individuálne a neexistuje univerzálny recept na úspech. Koncom leta 2018 som naozaj otehotnela, akurát som o tom vtedy ešte netušila. :)

DVE ČIARKY / AKO SA TO DOZVEDEL MACO

Leto 2018 som si užila. Na dovolenke v Chorvátsku s rodinou bola pohoda a každý deň sme si užívali dobré jedlo a víno od miestnych vinárov. Koncom leta sme boli na úžasnej svadbe mojej sesternice, kde som mala vždy plný pohár vína a výborne som sa bavila. Začiatkom septembra mi už aplikácia hlásila, že "menštruácia príde za 2 dni". Menštruácia za 2 dni neprišla, ale keďže sa stávalo opakovane, že neprišla na deň presne, nelámala som si s tým hlavu. Nič mi nebolo, brucho ma bolelo presne ako ma vždy "pred" bolelo a aj prsia som mala naliate a citlivé. Akurát Maco mi párkrát povedal, že vyzerám inak, že žiarim. To mi nezvykne len tak hovoriť, takže som sa potešila, ale nejakú veľkú váhu som jeho slovám neprikladala. On samozrejme teraz spätne tvrdí, že to vedel HNEĎ a ja som mu nechcela veriť. Trochu som spozornela, keď mi "moje dni" neprišli ani po 5 dňoch od termínu. Ale odmietla som si robiť test, pretože som nechcela byť sama pred sebou trápna a opäť si pred očami zamávať s opiškaným testom na ktorom je iba jedna čiarka. A stále som si hovorila, že to dostanem, lebo veď bolesti v podbrušku mám a aj tie prsia ma bolia, čiže moje klasické symptómy pred menštruáciou sedia. Navyše sme mali naplánovanú ochutnávku vína a ja som ozaj nechcela byť za paranoidnú, že "čo keď UŽ som tehotná", tak nebudem piť a potom mi príde menštruácia a ja si poviem, že som fakt krava ako nejaká pravidelná návštevníčka Modrého koníka (nič proti teda, ale snáď mi rozumiete). Na tej ochutnávke som si preto dala viac červeného vína, ktoré normálne nepijem, ale všeobecne známy fakt, že po červenom "to dostanete" u mňa stále fungoval. Až doteraz. 

A to mi už nedalo, ráno som si urobila test, ktorý som si pár dní predtým kúpila v lekárni na mamkine odporúčanie, ale čakala som s jeho využitím. Bol to ten najlacnejší test v lekárni, pretože nebudem predsa kupovať nejaký špeciálny aby som na ňom potom videla iba jednu čiarku (already been there). Lenže čiarky boli dve. Jedna silná, tá čo sa zafarbí hneď, keď tehotná nie ste a potom sa postupne zafarbovala aj tá druhá, ktorá je už ale farebne slabšia. Keďže som ale nikdy predtým pozitívny tehotenský test nevidela, a ani som nemala potrebu googliť ako vyzerá, nevedela som, čo to má ako byť. To som akože len trochu tehotná? Išla som ten test hneď ukázať Macovi, ktorý o všetkom od začiatku vedel, takže sa nejaké prekvapenie ako z Instagramu nekonalo. Hovorím mu: "Podľa tohto testu som asi len trochu tehotná." A keď to tak po sebe čítam, tak aj poriadne na hlavu. :D On mi nariadil, nech mu donesiem príručný papierik k testu (jasné, chlap) a hneď googlil ako vyzerá "positive pregnancy test". Pozerá na mňa a ukazuje na ten príručný papierik, kde mi jasne vysvetľuje: "Aha, jedna spodná čiarka, nie si tehotná, jedna horná čiarka alebo žiadna, test je neplatný, dve čiarky, si tehotná. Takže si tehotná! :)" Stále som nechcela veriť, potom mi začal ukazovať to, čo mu našiel Google a to už mi tak došlo, že áno, takto presne vyzerá aj môj test. Bolo to v jedno septembrové ráno, ležali sme v posteli a veľmi sme sa tešili. Podarilo sa to, my čakáme bábätko!

Pokračovanie nabudúce....


You Might Also Like

7 komentárov

  1. Gratulujem Vam zlaticka! V prvom rade klobuk dolu ze si to tak dlho drzala mimo internetu. Tento clanok som si uzila, dakujem ze pises takto bez servitky. Aj som sa nasmiala s tym ‘tak trochu tehotna’ aj s ‘modrym konikom’, zaujimalo by ma, co take ti povedala gyndoska o tvojom tele co ti zamlcal predosly lekar. Budem sa tesit na pokracovanie clanku a vobec, celej rubriky! Vela vela zdravicka a uspechov, uzivajte si toto krasne obdobie ❤️

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zo srdca vám gratulujem a prajem nech ste všetci zdraví a šťastní!♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uzasna sprava, blahozelam. Ja som otehotnela koncom leta 2017, nas drobcek bude mat o par dni 8 mesiacov. Velmi sa tesim na pokracovanie clanku :) Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je uzasne,gratulujem. A ako veganka uzivas aj nejake doplnkove vitaminy?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gratulujem, velmi ti to pristane! Chapem, ze je to dost osobna a citliva tema, ale keby si mohla posunut tu radu od tvojej lekarky, mozno by to pomohlo dalsim, ktore sa pokusaju o babo, vratane mna/nas :) Na modry konik nechodim... :D Aj tento komentar pisem radsej anonymne, kedze nikto okrem nas 2 zatial o nasich planoch nevie a chcem, aby to tak zostalo, kedze pocit "tlaku okolia" asi na pohode moc neprida. Prajem vela zdravia a nadalej pozitivnej energie! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gratulujem vám <3 Veľmi sa z toho teším, preože vaše bábo bude mať tých najštýlovejších rodičov! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak este raz, bez zbytocnych kecov: gratulujem Vam velmi:)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook