BEAUTY CORNER

19.5.18

Untitled

Mám dnes pre vás mnoho kozmetických tipov, pretože za posledný mesiac sa mi do ruky dostalo mnoho bombových vecí. Niektoré mám doma už dlhšie a cestovali so mnou na testovačku aj na Bali, ale na to, aby som vám o nich podala správu som ich musela nejaký čas testovať. Tak, spravte si kávu a poďme na to!


Začnem hneď s jedným z mojich obľúbených produktov v tomto článku a to Vichy Minéral 89 Hyaluron Boosterom. Tento booster obsahuje iba 11 ingrediencií a okrem termálnej vody Vichy aj kyselinu hyalurónovú. Pôsobí proti únave a stresu, pleť vypne, posilní jej bariéru, rozjasní ju, tonizuje a hydratuje. Takto to znie veľmi "učebnicovo", avšak, ono to fakt funguje. Môžete ho používať ako dennú aj nočnú starostlivosť, ja si ho dávam zatiaľ iba ráno, má takú vodovo-gélovitú konzistenciu a veľmi ľahko sa na pleti rozotiera. Moju pleť akoby zobudí, prejasní a dokonca, z čoho mám radosť, sa mi zjemnili moje nosovo-ústne vrásky. Teraz, keď je teplo, niekedy nepoužijem už ani hydratačný gél, záleží od toho, v akom stave sa moja pleť nachádza. V zimeho však budem používať ako sérum pred krémom.

Untitled
Za mňa je to absolútna pecka a jeden z najlepších produktov tohto roku (a áno, vravím to, hoci je ešte len máj). Používam ho každý deň, veď to aj vidíte na prvej fotke, ako z neho ubúda. :) Namotala sa naň aj moja mamka, ktorá najprv používala môj, ale potom som jej ku dňu matiek darovala nový. Sme z neho rovnako nadšené a to sme úplne iná generácia. Takže ak ešte váhate, či doňho ísť, ja vravím, že určite.

Untitled
Líčka som začala používať až po svadbe, keď mi moja vizážistka jasne predviedla, ako veľa spravia. A nechápem, ako som bez nich mohla fungovať, veď dobrá lícenká dodá tvári doslova šťavu a nie nadarmo sa tomu hovorí "zdravíčko". Slávne lícenky od Bourjois Paris sm objavila iba nedávno a už ich používam denne. Bavia ma nielen tie farby, ale aj rozkošný "macaron" tvar. Okrem tých klasických jednofarebných má teraz Bourjois aj novinku, dvojfarebné LE DUO Blush a Le Petit STROBER

Untitled
Le Petite STROBER má krásnu farbu šampanského, ktorá pristane každému odtieňu pleti a môžete ho používať aj na rozjasnenie vnútorných kútikov očí. Je však veľmi jemný, zamatový, nemá až tak výrazný strobing efekt, ako napríklad nižšie spomenutá rozjasňovacia paletka od L´Oréal Paris. Je teda vhodný na taký ten prirodzený jemný strobing look, keď nechcete až tak žiariť, ale aj tak chcete pleť trošku rozjasniť. Z LE DUO Blush je mojim favoritom oranžový broskyňový odtieň, pre tmavšie olivové typy je tu hnedší, bronzovejší odtieň a kto má rád ružové lícenky, tak si tiež príde na svoje. Môžete ich miesať (ako ja), alebo používať jednotlivé odtiene osobitne a tiež ako očné tiene. Síce som neprišla na chuť priloženému štetčeku, zrkadielko vo vnútri oceňujem. :)

Untitled
Túto sezónu je to všetko o ľahkej gélovej konzistencii a hydratácii. Clinique má už nejak piatok na trhu novinku Moisture Surge 72 Hour Auto-replenishing Hydrator, veľmi ľahký hydratačný gélový krém (nie je to typický gél, naozaj je to niečo medzi), ktorý udrží vlhkosť vo vašej pokožke až 72-hodín, teda aj po umytí pleti. Dokonca je vhodný aj do suchých končekov vlasov alebo na lakte či kdekoľvek potrebujete pleť zhydratovať. Obsahuje kofeín, aloe vera a tiež kyselinu hyalurónovú. Pleť teda okrem hydratovania aj vypne a dodá jej šťavu. Ako všetky Clinique prípravky, aj tento je neparfémovaný, čo je pre mňa trochu zmena, keďže takmer všetky prípravky, ktoré používam, majú nejakú vôňu, tento nie. Jeho konzistencia sa mi veľmi páči, je veľmi príjemný, hladký a mám rada, ako moju pleť ihneď vyživí. Používam ho teraz hlavne na noc, ale keby som nemala toľko prípravkov ako mám, tak si ho dávam aj cez deň. Alebo keď cestujem, je veľmi výhodné mať všetko v jednom prípravku a na cesty lietadlom či v klimatizovaných priestoroch obzvlášť. 

Untitled
L´Oréal Paris priniesol túto sezónu tekuté olejové rozjasňovače Glow Mon Amour. Už vo fľaštičke vyzerajú veľmi pekne a ja osobne zbožňujem pipetkové dávkovanie, neviem prečo, ale cítim sa pri jeho používaní strašne odborne ako nejaká fancy chemička. Tieto rozjasňovače sú ideálne na mixovanie s make-upom alebo denným krémom, keďže sú na olejovej báze, neodporúčam ich dávať na lícne kosti na make-up, lebo vám ho celý zotrú. Takisto sú skvelé keď si ich zmiešate s telovým krémom, na leto dobrá vychytávka, hlavne ak už máte nejaké základné opálenie. Svetlý používam s make-upom už teraz každý deň, tmavší bronzový si nechávam na leto do telového krému.

Untitled
La Vie En Glow je paletka púdrových rozjasňovačov, ako vidíte, L´Oréal Paris to s tým strobingom zobral útokom! Na prvý pohľad ma paletka nezaujala, nemyslela som si, že ma prekvapí...ale! Spravila som si hneď swatche na ruku a vážení, to je GLOW! Krásna žiarivá pigmentácie, nádherné odtiene, no proste, celé super! Dokonca aj ten modrý odtieň sa dá využiť ako tieň na oči. Naozaj vydarená paletka, po ktorej budem pravidelne siahať. 

Untitled
Pozrite, super však? :)

Untitled
Bourjois Paris mi zaslal domov takúto krásnu novinku - paletku ich krémových očných tieňov SATIN EDITION. Na prvý pohľad vyzerajú ako lesky na pery, pretože majú rovnaký obal, ale sú určené na líčenie očí. Budú vás baviť hlavne ak uprednostňujete rýchle líčenie, raz dva a hotovo! Veľmi praktické. Čo je super, nie sú lesklé, na očnom viečku "zaschnú" a zmatnejú. Majú ozaj pekný saténový efekt a hlavne - držia! Držia na viečku celý deň. Mne sa páčia teplé zlatisté a bronzové odtiene. Všetky môžete navzájom kombinovať a vrstviť podľa toho, aký výrazný look chcete, v jednej vrstve vyzerajú veľmi prirodzene.

Untitled
Okrem saténových tieňov má táto kolekcia aj dva metalické odtiene - zlatý a strieborný, ktoré sú narozdiel od tých saténových trblietavé. :)

Untitled
Od Clinique som dostala na vyskúšanie ešte produkty z radu Blackhead Solution. Takže už z názvu je jasné, že sú stvorené na eliminovanie čiernych bodiek. Ja ich mám v T-zóne požehnane, takže som mala na čom testovať. Jemný peeling je určený na každodenné použitie, avšak priznám sa, že si nechcem tvár peelingovať každý deň, takže som ho istý čas používala každý druhý deň. Avšak, nejakú veľkú zmenu som nezaznamenala, takže teraz ho používam tak 1-2 krát do týždňa. 

Čo ma však baví značne viac je tyčinka self-heating extractor. Je to malý produkt, v tyčinke sa nachádza biely krémový peeling, ktorý si dáte na tvár tam, kde máte čierne bodky (ja najviac nos, brada a miesto medzi obočím, takže jasná T-zóna) a následne s tyrkysovým aplikátorom s malými okrúhlymi výčnelkami masírujete. Nie je to teda žiadna príjemná masáž a trochu to bolí, ale robím to každý druhý deň, lebo mám pocit, že mi to stiahlo tie moje rozšírené póry na nose, ktoré boli fakt hrozné. Čítala som na tento produkt aj negatívne recenzie, ale za mňa super, masírujem nos tak 1 minútu a pomáha mi to.

Untitled
Dievčatá, toto určite čítajte! Je to totiž úplná novinka a ja som veľmi hrdá na to, že pre túto značku aj pracujem. COCOES je nová prírodná kozmetická značka, ktorá sa vyrába u nás - v Čechách! Je vhodná pre vegánov, je cruelty free, a je vhodná pre citlivú pleť. Je založená na sile kokosového oleja a ja ju milujem. So zakladateľkou Cocoes sa poznám osobne, takže viem, aká tvrdá a poctivá práca za každým produktom stojí, veď len vývoj trval viac ako 3 roky. Momentálne sú v predaji 2 produkty - kokosová maska na vlasy a kokosové telové maslo (v dvoch vôňach - extra kokos a natural). Ja nemôžem hlavne z toho masla. Zbožňujem, keď sa ním večer po sprche natriem. Baví ma, že je hutnejšie a výživné, ale nezanecháva pocit mastnoty, iba neskutočnú kokosovú vôňu, ach! A tie obaly! Poznáte prírodnú kozmetickú značku, čo by mala tak štýlové obaly? O tejto značke budete ešte veľa počuť, a keď nechcete len počuť, ale aj pochopiť, o čom to rozprávam, tak sa mrknite na www.cocoes.cz alebo na Instagram @cocoes_official.

Untitled
L´Oréal Paris predstavil sériu suchých šampónov Magic Shampoo v neodolateľnom mintovom obale v 5 rôznych prevedeniach. Dokonca aj monsteru majú, z toho som bola unesená. Ja so svojimi jemnými vlasmi si to bez suchých šampónov neviem predstaviť, preto, keď mi ich L´Oréal Paris poslal na testovanie, veľmi som dúfala, nech sú dobré, keď už mám také zásoby. Okrem obalov musím pochváliť aj vôňu, hoci sú na môj vkus príliš výrazné, páčia sa mi všetky. Ale inak som na chuť týmto suchým šampónom neprišla. A dosť ma to mrzí, pretože vyzerajú na poličke super a veľmi som sa snažila mať ich rada. Sú neviditeľné, neobsahujú púder a zatiaľ čo práve tento fakt každý chváli, mne prekáža. Mám totiž pocit, že mne s vlasmi nič nerobia, naopak je sprej taký "mokrý", korienky mi to nenadvihne, vlasy na pohľad neosvieži...ostanem teda pri klasike Amice za 34 CZK, ktorá podľa mňa funguje najlepšie. 

Untitled
Od L´Oréal Paris tu mám ešte jednu novinku - masku s modrým ílom Blemish Rescue Mask z radu Pure Clay. Je fakt vtipná, budete vyzerať ako šmolko, ale mám pocit, že v obľúbenosti prekoná jeho čiernu verziu. Táto modrá je na problémovú pleť, pôsobí prosti čiernym bodkám a vyrážkam. Ja som ju vyskúšala hneď ako mi ju z L´Oréalu doniesol kuriér, lebo som bola zvedavá. Po jej zmytí som bola trochu červená, tak som sa zľakla, ale po pár minútach začervenanie zmizlo. Na IG ste mi písali, že vám táto maska pomohla s vyrážkami, ktoré stiahla, tak ste ma presvedčili, že ju mám skúsiť opäť. teraz ju používam 1x týždenne a naozaj, mám pocit, že mojej pleti pomáha. Mám vyrážky hlavne pri brade a už nie sú také výrazné ako predtým, takisto sa mi netvoria nové bolestivé v takom množstve a intenzite. Takže palec hore, v používaní budem určite pokračovať!

photos by me

You Might Also Like

3 komentárov

Find me on Facebook