DOVOLENKA 2018 / PELJEŠAC

1.4.19

Untitled
Asi si budete myslieť, že ste sa pomýlili a čo tu robí článok z dovolenky 2018? Ale nebojte sa, ste tu správne. Ja som totiž tieto fotky nikdy nezverejnila. A je to škoda, pretože sa mi nielen veľmi páčia, ale z dnešného pohľadu je pre nás táto dovolenka výnimočnejšia ako iné. Pritom sme boli "len" v Chorvátsku, v prenajatom apartmáne s celou rodinou, niečo, čo robí veľa Slovákov a Čechov. :) A vám sa môžu tipy na dovolenku alebo malá inšpirácia hodiť. Minimálne to berte ako volanie blížiaceho sa leta!

Totižto, je dosť pravdepodobné, že naše Wechsler baby sme si doniesli práve z tejto dovolenky. :) Zrazu sa sama na tie fotky pozerám inak. Ale nečudujem sa, bolo nám super, bola pohoda, dobrá nálada, pokoj. Mnoho krásnych východov aj západov slnka. Skvelé vône, víno, knižky, krásna voda...a ak sa sem vrátime aj toto leto, tak už v trojici, stále sa mi nechce veriť. :)

Untitled
Taká som bola šťastná, keď sme konečne došli z Bosny a Hercegoviny do chorvátskeho prístavu Trpanj (tam sme sa dostali trajektom). V Sarajeve aj Mostari bolo výborne, ale tešila som sa za rodinou a na oddych. 

Milujem tú vodu a ten výhľad! Ale kvôli trajektu by som tam veru dovolenku netrávila, lode tam chodia niekoľkokrát denne.

Untitled
Východ slnka sme videli pomaly každé ráno. Maco chcel totiž vždy natáčať dronové zábery skoro ráno. Síce sa mi nikdy nechcelo vstávať, vidieť to svetlo stálo vždy zato.

Untitled
Untitled
Untitled

Na celú dovolenku sme mali požičaný červené autíčko MINI Countryman, ktorého si užíval po technickej stránke hlavne Maco a mamkin partner. Ja som bola veľmi spokojná na mieste spolujazdca. :D

Untitled
Untitled
Untitled
Maco sa "hrá" s dronom.

Untitled
Och, ja mi-lu-jem túto krajinu.

Na výlet a večeru do väčšieho mesta sme chodili do Orebiču. Večerná atmosféra je tam skvelá, plné reštaurácie, turistické stánky, zmrzlina. Keďže sme tam neboli prvýkrát, už sme presne vedeli, že pôjdeme do "našej" reštiky a kde si dáme potom zmrzlinu. Rodinný výlet a klasický obraz veľkej slovenskej rodiny v Chorvátsku ako vyšitý. :D

Untitled
Môj muž má v oku vždy tie najlepšie spoty.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Čarovné brány, za ktorými sa skrýva niečo neuveriteľné. Dokázala by som sa im cez ploty dívať hodiny.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Dovolenkaris.
Untitled
Moja krásna mamka a brat Martin. :)

Untitled
Súrodenci. :)

Untitled

Našli sme krásnu uličku, tak sme sa tam VŠETCI pofotili.

Untitled
Untitled
Untitled
Čakáme na večeru, hádajte, kto je viac hladný? :D

Untitled
Untitled
Spotená som hádam na každom kúsku svojho tela, ale ten stánok sa núkal na fotku (so mnou).

Untitled
Limetky pred vilou, kde sme chodili kupovať litre domáceho vína a rakiju.

Untitled
Untitled
Toto červené jabĺčko tak nádherne ladí s tyrkysovým nebom, vodou a krajinou, že som málokedy odolala a mám v zásobe asi milión fotiek, tak ich musím zopár hodiť aj sem. :)

Untitled
Untitled
No vážne, len si predstavte, že bývate na mieste, kde parkujete svoje MINI pred palmami, s výhľadom na more, večer chodíte po promenáde a pri západe slnka si dávate svoj pohár vína. 

Untitled
Untitled

V Prahe Maco požičal wakeboardy, čo bol úplne geniálny nápad. Veľmi sme si ich užili, ja s mamkou som chodila pred raňajkami na vodnú "prechádzku" a chlapci zvykli hrať vojny. Raz sme si strúhli aj celorodinnú súťaž, to bola veľká sranda.

Untitled
Untitled
Nudná knižka, samé písmenká....:D

Untitled
19.8.2018
Oslávili sme vo dvojici na večernom "pikniku" naše 1.výročie svadby. :) 

Untitled
Untitled
Untitled
Na nás láska! Inak celé toto fotenie inicioval Maco a od toho dňa po dnešok zatiaľ pre žiadne podobné spoločné fotky tak zapálený nebol. Aká škoda! 

Untitled
Dovolenkujem, neotravujte!

Untitled
Untitled
Tieto fotky mi teraz prídu ako z minulého života. :D Drink a ploché brucho? To ešte niekedy bude? Dúfam, že áno. :D

Untitled
V Macovej košeli s vetrom vo vlasoch a soľou na perách. :)

Untitled
Untitled
Strašná zloba / najväčšia láska.

Untitled
Untitled
Untitled
Priznám vám, že tak pohodovo ako táto fotka vyzerá, tak náročné bolo jej fotenie. V ten deň strašne fúkal vietor a nafukovačku tak pomerne rýchlo odvieval vietor, stále sa točila a musela som ešte dávať pozor na klobúk. Jeden instagramový sen. :D

Untitled
Doniesla som na dovolenku niekoľko kníh od Absyntu z edície Prekliati reportéri v nádeji, že ich všetky prečítam. Ale nedalo sa, som rada, že som prečítala jednu a o ostatné sa išli pobiť zvyšní členovia rodiny.

Untitled
Untitled
Posledný východ slnka pred odchodom do Prahy.

Untitled
Untitled
A späť v Trpanj! Nastupujeme na trajekt a tak ako sme prišli aj odchádzame. :)

Untitled
V Trpanj v prístave je takáto voda.

Untitled
Môj Pierce Brosnan, dovolenkový seladón. :D

Cesta späť do Prahy cez Maďarsko bola asi najhoršia, akú som zažila. A to som ani nešoférovala. Celý čas nám v noci neuveriteľne pršalo, navigácia nás zaviedla mimo diaľnicu a my sme márne hľadali pumpu, kde sme potrebovali natankovať. Maco, ktorý nerád zastavuje počas cesty sa nakoniec po nájdení benzínky rozhodol, že si musí dať pauzu a ľahli sme si cca na 2 hodinky. Do Prahy sme došli nadránom a ráno sme už vstávali a mierili na svadbu do Benecka

A niekde v týchto dňoch pravdepodobne začína v mojom brušku rásť Wechsler baby, len o tom nikto z nás ešte ani len netuší...:)

PELJEŠAC (18.-25.8.2018)

You Might Also Like

1 komentárov

  1. jééé krásne fotky :) my čakáme tiež bábo a v lete by som sa chcela vydať na nejakú dovolenku, kam sa dá dojsť autom - toto vyzerá ako skvelé miesto

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook