BUDAPEST DIARY / 3 DAYS IN BUDAPEST

15.7.18

Untitled
Juchuu, dala som (podľa mňa) veľmi rýchlo (ani nie týždeň) dohromady všetky fotky z nášho výletu do Budapešti! Mám z toho radosť, pretože fotky z Bali a články k nim ešte stále ukončené nemám. Veľa z vás mi však písalo, že sa to Budapešti chystáte, tak ma to motivovalo k tomu, aby som vám tento post plný tipov spísala čo najskôr. A verím, že sa vám bude páčiť rovnako, ako sa mne páčila Budapešť. :)

Ja som teraz bola v Budapešti prvýkrát. Keď sme vystúpili pred polnocou na stanici, mala som normálne podobné pocity ako keď som prišla prvýkrát do New Yorku. A viem, že sa to asi nedá porovnávať, ale úplne ma zaliala eufória! Taká, ktorú cítite, keď sa stane niečo, čo ste si strašne priali. Budapešť som totiž mala na wishliste roky. Konečne som tu! Pritom ako Košičanka by som mala mať Budapešť prechodenú, je to viac menej za rohom a žiadne nedosiahnuteľné mesto (len sme s Macom vždy dali prednosť inej destinácii), aj po maďarsky viem, ale nikdy sme sa tam s našimi nedostali, hoci sme rok čo rok cez mesto prechádzali do Chorvátska. 

CESTA

Do Budapešti sme išli cez ČR sviatky 5.-8.7.2018 (štvrtok-nedeľa), čo bol super čas, ale zároveň mal isto vplyv na predaj a cenu lístkov. Išli sme vlakom, z Prahy ide priamy spoj cez České dráhy. Pôvodne sme chceli ísť nočným vlakom, ale okrem toho, že bol kompletne vypredaný, tak mi pani povedala, že by nás vyšiel na cca 5500 CZK, čo je proste veľa. Takže sme išli už v stredu 4.7. poobede, keď bolo Hlavní nádraží maximálne plné. Náš vlak asi hodinu meškal, takže do Budapešti sme nakoniec došli chvíľu pred polnocou. Cesta tam aj naspäť nás pre 2 osoby vyšla na cca 3700 CZK. Každopádne, ak výlet naplánujete s predstihom, môžete vychytať super cenu leteniek. A keď idete z Košíc či z Bratislavy, čo je prakticky za rohom, lístky stoja okolo 10-15 EUR.

UBYTOVANIE

Našla som pekné ubytko cez Booking, apartmán Upbeat Downtown Budapest, čo bolo vlastne klasické AirBnB. Pomer cena : kvalita : lokalita za mňa super, jedná sa o byt, kde sú 3 izby, všetky majú vlastnú kúpeľnu a kuchyňa je spoločná. Kuchyňu sme využívali hlavne na raňajky pred odchodom z domu. :) Vždy tam bolo čisto, a lokalita bola skvelá, Vörösmarty utca je kolmo asi 5 minút od Andrássy utca a hneď kolmo na Dob utca (na ktorú sme chodili dosť často). Je to navyše v 7th district, čo je židovská časť a je tam kopec super podnikov, ktoré som mala na zozname. Za 3 noci som platila 140 EUR.

Prvú noc sme však spali v hoteli Queen´s Court Hotel & Residence, ktorý je priamo na Dob Utca. Čo je super, na Dob utca sme došli pešo zo stanice Nyugati za cca 15-20 minút a celkovo sme MHD v Budapešti s touto polohou využili asi iba trikrát.

1. DEŇ

Untitled
Untitled

Prvé ráno sme mali pomerne pokojné a pomalé. Chceli sme si ešte trošku užiť našu izbu v Queen´s Court, ja som si potrebovala umyť vlasy a Maco si dal kúpeľ. Medzitým som mala vybrať, kam pôjdeme na brunch, takže som hneď vygooglila podnik, na ktorý som sa tešila najviac a zistila som, že je na tej istej ulici ako náš hotel, takže parááááááda! Áno, hovorím o Vintage Garden. Krásny podnik so záhradou plnou čerešňových stromov. Ružový sen takmer každej baby, a rozhodne každej blogerky. Urobila som podľa odporúčaní z netu rezerváciu, aby sme mali miesto práve na terase, ale asi to nebolo úplne potrebné v čase, v ktorom sme prišli, každopádne, istota pol života. Našťastie viem po maďarsky, lebo pravdupovediac nezávidím vám, ak budete musieť telefonovať s Maďarmi po anglicky. Majú strašne silný prízvuk a chvíľu trvá, kým sa naladíte na tú vlnu. :D

Untitled
Untitled

Čo sa týka samotného podniku Vintage Garden, interiér je krásny prenádherný, aj obsluha, ktorá sa skladá z takmer samých mužov je milá. Ale sú straaaašne pomalí, druhé presso sme si pýtali 3x od 2 čašníkov, z toho poslednýkrát sa ešte jeden tváril, že čo sa ho pýtame, keď sa to presso už pripravuje. Menu ok, neurazí, nenadchne, osobne som čakala trošku viac, ale mali sme tam iba brunch, takže hodnotím len to. Káva s mandľovým mliekom bola veľmi slabá. Naviac, hoci sa v Maďarsku do účtu započítava už aj service, náš čašník si nechal "zvyšok" bez toho, aby ho doniesol naspäť (a my by sme mu tie drobné nechali). Ide o princíp a z nášho pohľadu to nebolo slušné, Maca to vyslovene vytočilo. Určite má tento podnik väčší hype ako kvalitu. Ten tvorí hlavne tá dokonalá ružová terasa, ktorá je jediným dôvodom návštevy. Keď si ju odmyslím, do Vintage Garden by som už nešla. Ale na limonádu, keď potrebujete pauzu počas chodenia po meste tam určite zájdite, hlavne ak ste v Budapešti s mamkou či kamarátkami, pretože ženy tento podnik ocenia viac ako naši chlapi. :) Z vašich reakcií na Instagrame som zistila, že mnoho z vás má rovnakú skúsenosť s obsluhou, keď som si čítala recenzie, tak som sa presvedčila o tom, že to nie je len jednorázová záležitosť. Veľká škoda, to je to, čo sa stáva s podnikmi aj u nás, keď získajú popularitu a klientelu, prestanú sa snažiť.

Untitled
Untitled

Po obede sme pešo prešli do nášho druhého ubytka Upbeat Downtown a keďže bolo pekne a my sme chceli mať lenivý deň, vybrali sme sa po Andrássy útHősök tere (Námestie hrdinov).

Untitled
Untitled
Macova verzia "followmeto" :D. Ale potom som ho donútila spraviť aj peknú verziu, ktorú vidíte nižšie v článku.

Untitled

Hősök tere / Námestie hrdinov.


Untitled
Maco strašne túžil po poriadne gýčovej fotke a mne sa konečne podarila! Dobré nie?

Untitled
Untitled
Untitled
Toto je tá vydarená fotka. :)

Untitled

Za Hősök tere je park v ktorom si môžete požičať lodičky a užiť si romantiku ako z filmu. 
Alebo môžete zájsť do slávnych kúpelov Széchenyi fürdő kam sme mali namierené aj my. 

Untitled

V Budapešti sú dva takéto slávnejšie kúpele, okrem Szecsényi aj Gellért, kam som pôvodne chcela ísť ja. Ale do Gellért pôjdeme nabudúce, hlavne je to na opačnej strane Dunaja. 

Vstup do Szecséni je cca 15 EUR. Ľudí je viac, ale nie, že by sa to nedalo vydržať, čo je častý problém slovenských a českých kúpalísk. Celé kúpele sú krásne a už len fakt, že sa nachádzajú v parku, v meste, je pre mňa fascinujúci. Architektúra kúpelov, ako interiér aj exteriér je nádherný, nemám k tomu ani čo dodať, veď sa pozrite na fotky. Predstavovala som si, aké čarovné a veľkolepé to muselo byť pred rokmi, keď tam bolo menej ľudía žiadne plastové stoličky či lehátka. 

Škoda, že nemám odfotené šatne, ale to je tiež kapitola sama o sebe, dokonalosť. Páči sa mi, že zachovali ich pôvodný stav a dokázali ich zmodernizovať bez toho, aby do pôvodnej idei akokoľvek zasiahli. Je mi veľmi ľúto, že dnes sa na estetickú stránku prizerá málokedy a preto sa stavia to, čo sa stavia. Nič, čo by nás prežilo, na čo by sa dobre pozeralo. Toto je naozaj skvost.

Untitled
Untitled

Keďže som expert a mám doma asi 15 plaviek, zabudla som si ich doma. To isté sa mi stalo už aj v Barcelone, takže asi diagnóza. Maco so mnou nechcel ísť do nákupného centra, že vraj kúpime plavky po ceste alebo pred kúpelmi. Tam ich aj mali, od lokálnej značky PELSO Swimwear. Ceny vysoké, ale ja to úplne chápem, veď sa jedná o domácu značku. Dlho predlho som si vyberala. S Macom som jedny vybrala a keď sme už kupovali lístky do kúpeľov, vrátila som sa a vymenila ich za tie, ktoré vidíte. 

Prvú hodinu som bola trošku zdutá, lebo predsa len, plavky za 80 EUR, hoci od lokálnej značky, fakt nepotrebujem, keďže mám plaviek doma dosť. Krvavú ranu môjho účtu však rýchlo zahojilo jedlo. Na moje sklamanie tam však nepredávajú langoše. Nechápem. Veď je to maďarské kúpalisko, panebože! Nakoniec však musím uznať, že plavky sú super, veľmi rýchlo schnú a sú iné ako bežne dostupné v reťazcoch. Podporila som maďarskú tvorbu. A mám pamiatku. Pekný (a využiteľný) suvenír aj s príbehom. :D A priznávam, veľmi ma potešilo aj to, že ste mi písali na Instagrame aj vy, aké sú to krásne plavky. Takže ďakujem!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Po kúpaní sme sa ešte trošku poprechádzali po parku a pomaly začínali byť hladní. Keďže sme sa nevedeli rozhodnúť, kam pôjdeme na jedlo (aká klasika), vrátili sme sa na Dob utca, že si niečo vyberieme. A zašli sme to Vegan Garden (na Dob Utca), ktorý sa nám páčil už ráno cestou do Vintage Garden. Je to street food na mieste, kde kedysi stála budova. Veľmi pekne a múdro využitý priestor, kde si môžete vybrať z niekoľkých karavanov a atmoška so svetielkami je veľmi super!

Untitled
Jedna momentka a môj nepríjemný výraz. Takto sa tvárim, keď som už fakt hladná. :D Nerozprávam, neusmievam sa, mám len jeden cieľ. 

Po večeri sme ešte zašli na drink do baru hneď na rohu od Vegan Garden, ktorý nám trochu pripomínal našu pražskú Cobru a pešo prešli do nášho AirBnB bytu. Za celý tento deň sme MHD nevyužili ani raz.

Untitled

2. DEŇ

Náš druhý deň (piatok) bol najdlhší a najaktívnejší, preto máme z neho najviac fotiek. Keby som to vedela, možno si aj vezmem niečo na prezlečenie, pretože takto som všade vo svojom oranžovom "Doňa Rebecca" tope. :D

Untitled
Prvýkrát v budapeštianskom metre! Prešli sme na Andrássy út, kde je zastávka metra. Len je to trochu zmena oproti nášmu hlbokému pražskému metru, tu ešte na fotke vidíte, ako na mňa zo schodov svieti denné svetlo. :D

Vybrali sme sa na Halászbástya / Fisherman´s Bastion, čo bol môj highlight zo všetkých Budapešť pamiatok. Strašne som sa tam tešila. Vystúpili sme na Deák Ferenc tér a odtiaľ sme brali autobus č. 16, ktorý nás odviezol až na miesto. Lístky na MHD sme si kúpili kartou v automate, akurát sme mali problém s tým, aké lístky kúpiť, tak sme zobrali balík 10 lístkov, tie však neplatia časovo (na hodinu / hodinu a pol) ako u nás, ale iba na 1 jazdu, takže sme pri prestupe museli lístok štiknúť znova.

Untitled
Dokonalosť! Jednoducho absolútna dokonalosť.

Untitled
Untitled

Niekto mi na Instagrame písal, že toľko ľudí na Halászbástya ešte nevidel. Mne však Nagyi vravela, že tam bola 3-krát a že tam aj pred rokmi bolo stále veľa ľudí. Nevadí, ak sa chcete vyhnúť ľuďom, privstaňte si a choďte tam ráno. Tiež to tak spravím pri ďalšej návšteve. :)

Untitled
Celý čas som so sebou nosila fľašku Hip z Urbanlux, ktorá ma baví svojim plochým tvarom, farbou (aj keď všetky, fakt všetky ich farby sú mega!) a tým, že sa dá zavesiť na batoh. A kedykoľvek ju naplníte. :) Tak to len aby ste sa nečudovali, prečo ju mám stále pri sebe.

Untitled
Prekrásny výhľad na mesto.

Untitled
Dobrý deň, vitajte u mňa. Toto je moja terasa. :D

Untitled
Untitled
Untitled
Do rodinného albumu.

Untitled
Untitled
Aby ste neboli prekvapené, na Halászbástya sa platí ešte mnoho vstupov, napríklad do kostola či na ďalšie časti s výhľadom.

Untitled

Po Halászbastya sme pešo prešli pomaly k hradu. Je to taká maďarská "Malá Strana" :). Zišli sme až dole k rieke a postupne kráčali popri Dunaji späť do mesta.

Untitled
Untitled
Untitled
Možno klišé fotka s výhľadom, ale nedokázala som odolať. :D

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Untitled

Došli sme až k Szabadság híd / Mostu Slobody, cez ktorý sme prešli a na druhej strane bol náš cieľ Nagycsarnok / Central Market Hall, čo je tržnica, kde vraj kúpite všetko.

Untitled

Úplne všetko tu teda nekúpite, ale stojí za to vidieť tie krásne priestory a zažiť atmosféru. Na môj vkus je to už dosť turistické, ale na druhej strane nemám čo hovoriť, veď aj my sme boli turisti. Kúpite tam zeleninu, maďarské salámy a aj rôzne suveníry. Na druhom poschodí sa môžete aj najesť, každopádne, je to boj. My sme šli na langoš, rady boli dlhé. Ale zvládli sme to, aj langoš sme zjedli a ja som bola spokojná. Avšak, čo je vtipné, ten klasický langoš s kečupom / syrom / smotanou / cesnakom si dávame len my, čo vieme o čo ide. Pre turistov z iných kútov sveta je tam sladký langoš, langoš s mäsom, langoš alá grécky šalát a iné blbosti. Normálne mi bolo jednej pani oproti mne ľúto, že jedla takú predraženú blbosť, ktorá ani nie je tradičným maďarským jedlom. Tak som jej poradila, že nabudúce teda inak. Maco ma potom trošku zdžubal, či som jej musela kaziť radosť. Nemusela, ale musela som jej povedať pravdu. :D

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

S plnými bruchami sme prešli po Váci utca (niečo ako Václavák) a museli sme si sadnúť niekam na kávu, pretože sme boli dosť unavení. Našli sme nejaký podnik s teraskou a sedeli sme tam asi hodinu a pol. Potom som googlila a zistila som, že Budapest Óriáskerék / Budapest Eye je hneď za rohom nášho podniku, tak sme si povedali, že si ešte doprajeme nejaký pekný výhľad na mesto.

Untitled
Lístky stáli cca 9 EUR na osobu a vozili sme sa luxusných necelých 10 minút (otočili sme sa 4x).

Untitled
Untitled
Ale aspoň sme si okrem obzerania mesta urobili aj túto spoločnú fotku s malou 350ml Tatratea. Ideálny na cesty akurát. :D

Untitled
Untitled
Untitled

Potom sme pokračovali v túlaní sa mestom a namierili sme si to pešo k Parlamentu. Medzitým sme ale objavili (neplánovane) Szent István Baziliku / Baziliku Svätého Štefana. Mňa dostalo hlavne to námestie okolo nej a fakt, že na ňu akurát prekrásne svietilo slnko. Keď ju stavali, mali to ozaj výborne premyslené.

Untitled
Untitled

Od Baziliky sme ďalej prešli cez park, kde sa konalo verejné sledovanie futbalu, až k Parlamentu.

Untitled
Untitled
Untitled

Po Halászbástya sa mi páčil najviac práve Parlament. Neskutočne ohromná a krásna budova. Strávili sme pred Parlamentom dosť času, pofotili sme, prechádzali sme sa a aj sme pred večerou len tak oddychovali. A snáď sa nikto nenahnevá - alebo pre mňa za mňa (for me behind me), nech sa aj nahnevá, tak som sledovala ten Parlament a nedalo mi nepomyslieť na budovu nášho parlamentu. 

A dobre, môžete si povedať, že vznik týchto budov nemôžeme vzhľadom na na dobu a teda podmienky ich vzniku porovnávať. Mňa samu však prekvapilo, že budovca maďarského parlamentu je pomerne nová, dokončená bola iba v roku 1904 (stavali ju však 19 rokov). Len opäť vravím, obrovská škoda.

Untitled
Untitled
Untitled
Tuto je môj urazený výraz, keď Maco nenafotil fotky tak, ako som chcela a vravela som mu, že ja som mu spravila omnoho lepšie. :D Proste ja som sen každého muža. :D

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Na večeru sme chceli ísť do Mazel Tov, ale cez telefón nás pri pokuse rezervácie trošku vysmiali, keďže bol piatok večer. Tak sme si rezervovali miesto aspoň na sobotný obed a večeru sme si dali v maďarskej reštaurácii blízko Parlamentu. Zabudla som jej meno, ale vygooglila som ju pre vás. Volá sa Hungarkum Bisztro a síce nevyzerá zvnútra úplne instafriendly, varili tam výborne a bolo tam plno! Samí turisti, keď som spustila maďarsky, nechápali, čo tam robím, nie sú na to zvyknutí. :D Dali sme si lahodný (áno, skutočne používam toto slovo) hubový paprikáš so zemiakovými knedlíkmi (Gombapaprikás óriás nokedlivel) a Macovi tak chutilo, že si to odfotil, aby mu moja Nagyi urobila to isté keď príde. Večera nás stála dokopy 28 EUR.

Untitled

3. DEŇ

Posledný deň nás trošku strašilo počasie a nechceli sme riskovať, tak sme sa vybrali do Terror Háza Múzeum / Terror House, ktoré nám nonstop odporúčala moja mamka. Hlavne to bolo rovno pri nás, na Andrássy út, takže sme to mali na skok. Opäť sa potvrdil dobrý výber lokality nášho ubytka. Je to múzeum socializmu, mapuje stav Maďarska od 2.svetovej vojny a to, aké to bolo po nej. Múzeum je vymakané, cítiť peniažky, ktoré sa ale ozaj dobre využili. Odporúčam vám ísť tam radšej ráno, lebo keď sme okolo 12-tej odchádzali, ľudia tvorili rad až za roh ulice. Verím, že ľudia, ktorí socializmus nezažili a ani nejak nepocítili jeho následky musia mať z návštevy múzea veľký zážitok. Aj my sme ho mali, ale dosť o socializme vieme, naši starí rodičia aj rodičia ho zažili, takže sme tam neprišli úplne bez informácií. Navyše ja poznám viac históriu Československa, a napríklad koniec tejto éry tam takmer vôbec zmapovaný nebol, čo mne osobne chýbalo. Ale celkovo toto múzeum určite stojí za návštevu a určite ho odporúčam.

Untitled
Untitled
Musela som mať fotku pred zastávkou metra, veľmi sa mi páči ich žltá farba. Rovno z múzea sme pešo prešli do Mazel Tov, kde som sa veľmi veľmi tešila.

Untitled

Do Mazel Tov som túžila ísť od momentu, čo som sa o reštaurácií dozvedela a to je už veru nejaký čas. Dokonca myslím, že som mala jej obrázok vystrihnutý z časopisu v diári (robím to tak každý rok, lepím a píšem si do diára svoje túžby, must haves a miesta, kam chcem ísť). Medzitým podnik získal ešte väčší hype a je to miesto, kam sa v Budapešti z môjho pohľadu oplatí ísť. Je v super štvrti 7th distrikt / hetedik korulet (vedľa Dob utca), čo môžete spojiť s túlaním sa po meste a zájsť tam na obed či večeru. Za seba po skúsenosti odporúčam spraviť si rezerváciu, kľudne aj pár dní vopred, lebo tam môže byť v tomto čase plno. My sme tam chceli ísť na večeru a rezervačka deň pred nám nestačila. Takže sme tam dali obed (tiež s rezerváciou) a mali parádne miesto rovno v strede podniku. Ale viaceré z vás mi písali, že tam išli bez rezervačky a miesto mali, len nie také dobré ako my. :D Maco mal super výhľad a ja zas ideálny flek na fotky. 

Čo sa menu týka, je to izraelská reštaurácia, vhodná aj pre vegánov. My sme mali hummus s falafelom, bataty s tahini pestom a ešte tabouleh šalát. Vždy si objednávame s Macom viac jedál spoločne (ale sa trafíme tak, že si objednávame to isté), aby sme ochutnali viac a tiež aby sme si nezávideli (hej, to sa občas stáva). Obom nám chutilo, atmoška skvelá a celý obed nás aj s nápojmi vyšiel na 25€, čo je myslím super! Takže sem ÁNO aj viackrát. Dokonca som si vravela, že aj svadba by sa mi tu páčila.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Po obedíku sme nasadli na električku a namierili si to na Margitsziget. My s Macom sme skôr takí pomalí turisti a užívame si mesto, chceme mať pohodu a berieme veci prirodzene namiesto toho, aby sme si natrepali diár či spísali zoznam miest, ktoré musíme za každú cenu vidieť. Jasné, máme zopár bodov či podnikov, ale ak na niečo nemáme náladu tak to nerobíme.

Untitled
Jedno čo sa mi strašne páči na Maďaroch je to, ako vedia sadiť kvety a starať sa o záhradky / predzáhradky. Vidíte to už v dedinách keď prejdete hranice. :)

Untitled
Untitled
Turistická fotečka jak lusk.

Untitled
Untitled

Keďže Maca dosť boleli nohy z predchádzajúceho dňa, chcel skôr takú pohodu a na tú bol ideálny práve Margitsziget. Sedeli sme na lavičke, potom sme sa prechádzali a sadli sme si do trávy. Na ostrove sa dajú prenajať aj tuk-tuky či motorky, ale keďže my sme experti a nemali sme dostatok hotovosti, išli sme všade po vlastných.

Untitled
Untitled
Untitled
Naše hrátky so samospúšťou. :)

Untitled
Na Havaji som či kde? :D

Cestou späť sme sa na Margitsziget zastavili aj na večeru v Hippie Island. Bol to spontánny výber podniku, mne už trebalo ísť na toaletu a Maco mal chuť na pivo, takže nebudem vám ho odporúčať. Bola tam jedna domáca rozlúčka so slobodou, inak sa tam všade premietal futbal. A ja ďakujem Bohu, že môjho chlapa nezaujíma futbal ani hokej, lebo mňa tieto športy vôbec ale že vôbec netankujú. Ale dalo sa platiť kartou - dôležité. :D 

Untitled
Untitled
Untitled
Zažili sme najkrajší západ slnka posledný večer v meste. :) 

Untitled
Untitled

Poviem vám, Budapešť ma uchvátila, je to tak prekrásne mesto! Nádherné budovy, výhľady, atmosféra, architektúra. Veľa miest som poznala z hry Gazdálkodj Okosan, ktorú hrávame s Nagyikou v Rimavskej Sobote a je to taká maďarská spoločenská hra, komunistická verzia Monopoly. A je hrozne super, lebo ja som na takéto vecičky vysadená. Budapešť sa spolu s Barcelonou zaradila k mojim najobľúbenejším mestám a určite sa tam chcem tento rok pozrieť ešte raz. A tiež sa budem po tejto ceste opäť snažiť pozerať na Prahu častejšie ako turista, lebo taktiež žijeme v super meste, len to už občas berieme ako samozrejmosť.

Untitled
A ideme domov, čaute! :)

BUDAPESŤ / 4.-8.7.2018

You Might Also Like

4 komentárov

  1. festival nie je na Margitszigete ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky a super článok! :)) Ja som z Rožňavy a tiež som tam ešte nebola okrem letiska :D musím to napraviť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skvele tipy! taky se mi v Budapesti hrozne libilo a ted se tesim jeste vic na pristi navstevu:) umiram z urazeneho vyrazu, uplne se vidim:DD

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máte teda hromadu krásnych zážitkov a aj fotiek, úplne rozprávkové zábery! :) Inak Budapešť je aj mojím veľkým cestovateľským snom, takže verím, že raz niečo také podniknem. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook