WEDDING INSPO / SVADOBNÉ MENU

22.3.17

WEDDING menu
Naozaj nerozumiem, ako môže ten čas tak rýchlo plynúť. Tieto Wedding Inspo posty som už chcela mať zmáknuté, ale akosi mi to nevychádza. Mala by som si s nimi švihnúť a trochu viac sa venovať aj organizovaní svadby. Stále mi to príde trochu nereálne. Mám za sebou prvú návštevu svadobného salónu a začínam mať celistvejšiu predstavu o svojom svadobnom looku, z čoho mám radosť. 

Momentálne však viac riešime menu a celkovo občerstvenie. Hlavné svadobné menu, ktoré bude po obrade, neprezradím, pretože ešte nie je úplne isté, či vyjde to, čo sme si vymysleli, ale ak áno, bude to podľa nás fakt paráda. Avšak podelím sa s vami o predstavu našej svadobnej torty, sladkostí a celkovo rautu. Je to však len časť, jedla bude viac. Rozhodli sme sa, že väčšinu pokrmov chceme vegánskych. Je to naša svadba a radi by sme ukázali hosťom niečo z nás. Nové recepty, nové chute, nové zážitky. Veľmi sa teším, že nám v areáli vyhoveli s našimi vegánskymi požiadavkami a dokonca sami priniesli skvelé recepty! Iné miesta, ktorým som skúsila dať vypracovať nápad a rozpočet na hostinu, ani nevedeli, čo je to vegan a do menu mi často zaradili mozzarelu (v lepšom prípade) alebo dokonca kuracie pásiky (wtf???) :D. Našťastie máme vážne super svadobnú koordinátorku, ktorá pracovala v cateringu a má prehľad, snahu aj nápady :).

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Na úplnom začiatku, pred obradom a počas obradu pod nádhernou svadobnou bránou, ktorú som vám už popisovala, budú hostia isto smädní. A keby aj neboli, limonáda im dobre padne, nieže budú počas obradu kašľať :D (vravela som, že to nemám rada). Dobre no, srandičky bokom. Nemôžem ich predsa nechať stáť len tak. Osviežujúci drink poteší a skráti čakanie - na mňa. Rada by som pripravila menší limonádový "stánok" alebo bar so sklenenými nádobami, z ktorých si limonády ľahko nalejú. Rozmýšľam nad troma džbánmi s mätovo-citrusovou a uhorkovou limonádou a domácim ľadovým čajom. Ale to ešte presne premyslím. Tento stánok by sa po obrade preniesol do stodoly na hostinu a bol k dispozícii po celý čas svadby :).

Rozmýšľam, že by sa pekný stánok dal vyrobiť z dvoch - troch kusov drevených paliet a nevyzerá to ani príliš komplikovane, ale ak by sa mi to nepodarilo, aj obyčajný drevený retro stolík poslúži!

WEDDING lemonade

A na rad prichádza svadobná torta. Mnoho ľudí je na tortu nažhavených viac ako na nevestu a ja sa ani nečudujem. Kus dobrého koláča padne vždy na úžitok. Preto musí byť priam perfektná! Mám viacero predstáv a jednu konkrétnu preberiem až neskôr s cukrárkou. Ale bude to niečo na prvý pohľad jednoduché a nekomplikované, ako naša svadba, ale vo vnútri prekvapí. Pri príprave tohto článku som už vymyslela aj príchuť, s ktorou súhlasil aj Maco, ale neprezradím vám ju, nech ste v auguste prekvapení nielen vy, ale hlavne hostia! 

Každopádne, určite chceme niekoľkoposchodovú tortu. Želáme si vegánsku verziu, ja som chcela aj bez múky, ale spojenie bezlepková plus vegánska, to je už aj na mňa trochu too much, takže to nebudeme hrotiť a lepok je povolený. Ako som spomínala, príchuť vám neprezradím, ale poviem vám, čo určite nebude. Nebudú žiadne ťažké maslové krémy, vanilkové a kakaové príchute. Takisto určite žiadny marcipán ani umelé farbivá. Fondánu by som sa tiež rada vyhla.

Predstavujem si tortu pokrytú ľahkým bielym krémom, buď celkovo alebo len tak jemne, aby bolo vidieť korpus. Páčia sa mi torty zdobené buď hromadou ovocia alebo rôznymi rastlinkami, kvetmi, či listami. Dostali ma torty so sukulentmi. Úplne by som sa nebránila ani miernej divočine v podobe mintovej / tyrkysovej torty alebo zlatým lupeňom. Ale ako spieva Pali Habera, zatiaľ je to vo hviezdach a pevne rozhodnutá ešte nie som.

1 WEDDING svadobná torta

Sladkosti a koláče na žiadnej párty ani svadbe nemôžu chýbať. Radi by sme sa vyhli úplným klasikám, ktoré sami nejeme, a ponúkli hosťom to, na čom si radi pochutnáme aj my. Ešte neviem ako to bude s vegánskymi koláčmi, určite nechceme mliečne výrobky, ale z vajca sa asi neposkladáme, takže skúsime nájsť nejaký kompromis. 

Všetko by bolo servírované na tzv. sweet bare, odkiaľ by si každý hosť zobral, čo sa mu zažiada. Mojim snom je donut stena. Okrem toho, že vyzerá absolútne bohovsky, tak donuty sú lákavé a veľmi chutné. Pre Lauru budem musieť zabezpečiť punčové rezy, tie som jej sľúbila, tak ružová určite bude. Ďalej by som na sweet bare rada mala cupcaky, cookies, možno nejaké makrónky, čokoládu a pod. A určite ovocie! Kopec ovocia :).

2 WEDDING sweet bar

Keďže k sladkému neodmysliteľne patrí aj slané, bude aj bread bar! Ja aj Maco sme veľkými milovníkmi pečiva, tak sme sa rozhodli, že hosťom pripravíme širokú ponuku voňavých chrumkavých dobrôt, ktoré si môžu dať s pomazánkami ako hummus, hummus z červenej repy, olivová tapenáda a iné. Takisto budú k dispozícii sušené paradajky, olivy, orechy, olivový olej, balsamico, domáce pesto...Tento nápad sa mi fakt páči a najradšej by som mala chlebový bar doma nonstop :D.

3 WEDDING bread bar
collages by me, picture sources and more inspo at my Pinterest WEDDING CAKE and WEDDING FOOD BAR file

V ďalšej časti vám už konečne prezradím, aká je moja predstava svadobných šiat a šiat družičiek :).

Pozrite si aj Wedding Inspo 1. ČASŤ a 2. ČASŤ.

You Might Also Like

6 komentárov

  1. och! na ďalšiu šatovú časť sa veľmi teším. a páči sa mi, ako ste iní, oproti tradičným svadbám :) veľmi vám to prajem :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jak to vidím, tak bych se hned vdávala. :D
    Těším se na pokračování! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujímavé predstavy :) A kto ti bude pomáhať zdobiť, chystať, pripravovať?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nechceš nás aj pozvať? :D takýto servis je jedna báseň :) tiež sa teším na pokračovanie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá to super, o bread baru jsem nikdy neslyšela a je to netradiční nápad. Nás by kamarádi a příbuzní asi s veganskou svatbou hnali, ale chápu, že je to váš den.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. wow vyzerá to super :) mňa to čaká v júni :D a tiež budeme mať limonády a takú tú modernejšiu nahú tortu.
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook