WEEKLY / 2.1-2 / CONNECTICUT

14.2.17

IMG_5862 3
Ach, prepáčte, že som sa neozvala, ale v USA ide život akosi inak a ja som nemala čas sústrediť sa a pripraviť ďalší post. Zbierala som však pre vás fotky a hoci som si najprv myslela, že ich z Connecticutu bude málo, nakoniec je ich na moje prekvapenie celkom dosť. Mnohí ste sa ma pýtali, prečo sme šli zase do USA. Naša cesta bola iná ako minule. Nebola plánovaná a ani sme sa na ňu netešili. Nešli sme na výlet, nešli sme objavovať či spoznávať. Dokonca sme nestihli mnohi vecí, ktorými sme si chceli návštevu spríjemniť a dohnať to, čo sme neurobili v novembri. Len oveľa radšej by sme boli, keby sme mohli zostať doma, ale život zariadil takto...

Preto tentoraz nečakajte ultra zážitky, dojmy a podobne. To všetko som vám už napísala po prvej návšteve. Je pravda, že som mnoho vecí teraz vnímala inak. Možno preto, že som na ne už bola pripravená a vedela som, čo očakávať. Napríklad tie dlhé presuny autom sa mi už také dlhé nezdali a milých ľudí a servis som brala ako samozrejmosť. Akurát som sa ešte nenaučila sa každého pýtať ,,Hey, how are you?" a tiež na to predavačom zatiaľ neodpovedám, poviem iba Hi alebo Hello. Dokonca doma u budúcich svokrovcov miestami ani nemala pocit, že som na druhej strane zemegule, ale niekde v Čechách či na Slovensku, chápete, ako keď jazdím domov či do Rimavskej. 

Takže tento post mapuje náš každodenný život, presne tak, akoby som bola doma. Hoci jeden perfektný zážitok sa tu nájde.

IMG_5844
Hlavné mesto Hartford z auta. Mám z auta dosť fotiek, či už selfies, ktorými som si krátila čakanie, alebo som fotila okolie. Proste Amerika, bez auta akoby si nebol. A ani nie si.

collage 1
Vysedááávanie v aute je moje lááááska....

IMG_5812
Najväčšie kníhkupectvo v akom som kedy bola je Barnes & Noble. Prechádzala som sa po ňom viac ako hodinu, potom ma už začali bolieť nohy. Okrem kníh tam mali tie najkrajšie zápisníky a diáre! Chcela som si nejaký kúpiť, ale načo, diár mám ( a fakt peckový) aj zápisník som si kúpila pár hodín predtým (od tej istej značky ako diár). Do toľkých zápisníkov by som už ani nemala čo zapisovať :D. Ale zo svojho ružového, ktorému nešlo odolať, som si spravila denník. Píšem ho spätne a niekedy mi zaznamenanie jedného dňa trvá aj tri dni, lebo mi hlavo ubeží kopec myšlienok a súvislostí. Dúfam, že si ho raz prečíta aj moja dcéra, aby vedela, čo som prežívala, keď sme sa s Macom zasnúbili a pod :).

IMG_5811
IMG_5861 3
IMG_5810
IMG_5824
Whole Foods! Človek tam má vážne chuť kúpiť (takmer) všetko, ale cena za priemernú tašku potravín je dosť bolestivá.

colllage 8
colllage 7
Toto je moja americká sukňa. Kúpila som ju počas prvej návštevy v NYC a odvtedy som ju na sebe nemala. Až doteraz - znovu v USA :).

IMG_5831
Lyžovačka! Jeden z najlepších zážitkov počas nášho pobytu. Nelyžovala som sa (myslím) viac ako 7 rokov a tak som sa obávala, ako mi to pôjde, ešte k tomu na lyžiach, ktoré nepoznám. Ale telo si pamätá všetko a ja som už počas prvej jazdy mala pocit, akoby som tú prestávku v lyžovaní ani nemala. Bola to paráda! Zjazdovky v Okemo Mountain Resort vo Vermonte boli peckové, počasie krásne a sneh tip top. Maximálne sme si to všetci užili. Tak sa už teším, ako budeme lyžovať aj tu v Čechách, kým sa ešte dá. 

IMG_5815 2
IMG_5706
IMG_5828
IMG_5826
colllage 3

Túto bundu aj s nohavicami som si kúpila pred 5 rokmi, keď som chcela ísť so spolužiakmi z VŠ na lyžiarsky, ktorý sa nakoniec kvôli malému záujmu nekonal. Takže snaha vyjsť na lyže bola. Každopádne, set už bol kúpený a odvtedy čakal na svoju premiéru. Príde mi trochu vtipné, že sa musela konať až za oceánom, ale tak čo už :D. Z bundy som bola nadšená, obsahovala modrú, oranžovú aj bielu - ako moje lyže a k tomu aj ružovú, ktorá sa mi na svahu páči (a ku ktorej som chcela postupne farebne prejsť) Zároveň nepôsobí preplácane a dokonca má aj kožušinku! Dostala som na ňu od okololyžujúcich dvakrát pochvalu. Asi v Amerike nič také nevideli, na Slovensku som ju už totiž videla viackrát. 

Avšak, počas tejto lyžovačky som zistila, že ak pod ňu hodím sveter či mikinu, je mi trochu malá (XS) a nohavice sú zas veľké (M), pretože som sa v časoch, keď som mala veľký zadok bála, že budú S nedostačujúce. Preto ak by mal niekto o túto súpravu či jednotlivé kusy záujem, napíšte mi do mailu či na Instagram :).

IMG_4664
IMG_5705
IMG_5814 2
Sme sa trošilinku zladili.

IMG_4321
Vstup do banky bol veľmi fotogenický, preto som si pripravila "predlohu", aby Maco PRESNE vedel, ako fotku cvaknúť, keď sa do nej zasadím ja...

IMG_5865
...no dostala som toto. Podobné, ale fakt len podobné, fakt, že tam mám nohu ako veľryba, radšej nekomentujem :D.

IMG_5850
A západ slnka. Nádhera!

IMG_5842
IMG_5841
Keďže Connecticut je prímorský štát, morský plody všeho druhu tam zoženiete pomerne jednoducho. Maco sa rozhodol uvariť večeru pre celú rodinu a za obeť mu padla chobotnica. Keďže som ju predtým nikdy nejedla, bola som fakt zvedavá a ochutnala som. Chutila dobre, hlavne aj s citrónovo-petržlenovým dressingom, ale vo vnútri mi výzorovo pripomína párky a tie ja fakt nemôžem....

IMG_5854
Prišla aj snehová búrka! Na fotke to tak ani nevyzerá, ale padalo strašne veľa snehu, mrzlo a keď zafúkalo, nebolo poriadne ani nič vidieť. Deti v takýchto prípadoch nechodia do školy, pretože ich tam vezú školské autobusy a tie nechcú brať zodpovednosť za to, ak by sa cestou náhodou niečo stalo. Tiež v tejto časti Ameriky nie sú povinné zimné gumy, takže veľa ľudí v takomto počasí radšej ani nevychádza z domu. Macovi súrodenci boli počas našej návštevy jeden týždeň v škole dvakrát :D. Haha, ja som si tiež kedysi takto "potočila" školu, dokonca neoficiálne, keďže u nás sa škola rušila výnimočne. Ale pamätám si, keď nefungovalo kúrenie a tak bola zima a mohli sme ostať doma. Zlaté časy.

IMG_5834
IMG_5846
colllage 5
No pozrite sa na to obočie, také sa mi podarí raz za mesiac ak vôbec :D. Samozrejme zvyšok tváre som mala nenalíčený, to už tak býva.

colllage 2
Sekcia nákupy - alebo skôr obzeranie

Mintovo-tyrkysový raj. Tam by som si veru vedela vybrať vecičky do domácnosti :). Maco by sa asi zbláznil, ale tak lepšie ako ružová, no nie?! Ja neviem prečo tak inklinujem k ružovej, ktorú pritom na oblečení nenosím, ale to dievčatko vo mne ju akosi chce. Ale už som si pre pokoj v domácnosti ponechala iba mintovú a tyrkysovú, tá je taká univerzálna. Hoci aj tak väčšinou všetko skončí u mňa v izbe :D.

colllage 9
Nordstrom rack majú úžasný výber okuliarí od Karen Walker. Všetky sú v pomerne vysokej zľave, ale aj tak mi prídu drahé, tak na ne musím viac našetriť, aby mi nebolo ľúto viete. Tieto tyrkysové okrúhle sú taká uletená vychytávka, ale mali rôzne tvary a ja som pred stojanom strávila niekoľko minút. 

Maco nakupuje novú lyžiarsku výstroj vo svojom obľúbenom obchode. Ešte šťastie, že so Swiss Air sú lyže a snowboardy ako batožina zadarmo, inak by sme sa nezmestili. Pri bag drope jednu našu príručnú batožinu ako príručnú neuznali a musela ísť pod lietadlo. Avšak tam prišlo to prekvapenie a musím povedať, že po tomto bonuse u mňa Swiss Air ešte viac zabodovalo. 

IMG_4888
Vlajky, všade samé vlajky. Asi aby sa nezabudlo, kde sme.

IMG_5825
Najkrajší medveď v ružovom kráľovstve. Výber nohavičiek nevydržal a išiel dopiť svoju kávičku pred obchod, inak by sa asi zbláznil :D. No ale čo, veď ja som s ním po lyžiarskych shopoch chodila tiež a to som ho nečakala pred predajňou!

IMG_5847
Séria fotiek z auta. V tej Amerike sa človek fakt najazdí, ale už som to zvládala lepšie ako minule. 
Moja obľúbená fotka z Connecticutu.

colllage 6
IMG_5852
colllage 4
IMG_5851
IMG_5849
Večer s Macovým najlepším kamarátom z detstva :). Dala som si hranolky z tekvice, ale mala som si dať radšej normálne, lebo tie moje neboli nič moc.

IMG_5835
IMG_5833
IMG_5832
Starbucks náš (takmer) každodenný. Keď sme v Connecticute, akosi to patrí k nášmu životnému štýlu, matcha latte spríjemní deň a pauza počas cesty spraví radosť.

IMG_5843
Vlakové nádraží v New Haven. Čakáme na náš vlak do NYC! 

958766D9-2A5C-46EB-9B2E-28EEB2366EDF
Guilty pleasure z Dunkin Donut. A hej hej, samí cukor, bolo mi to jedno, chutil mi veľmi. A aj ten druhý čokoládový čo som zjedla za týmto. Som si povedala, že žijem len raz a s Connecticutom sa rozlúčim vo veľkom (akože ja odchádzam veľká :D).

Ďalší post bude čisto z NYC!

photos by me and my love

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Ja USA milujem, vsade, kde som bola som sa citila ako doma. Ludia a celkovo prostredie je mi ovela prijemnejsie ako Slovensko. Ta ochota ludi, usmevy a nikto nema problem pokecat len tak. To je mentalita, ktora sa mi velmi paci a preto sa tam rada vraciam. Pacil sa mi ten zaber z VS :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opět dokonalé fotky! :) Napadlo tam teda dost sněhu. A já už se nemůžu dočkat fotek z NYC :)
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny článok s nádhernými fotkami, pristane ti to na nich, páčia sa mi tvoje krátke vlasy. :) V USA som nikdy nebola, ale raz by som sa tam veľmi rada pozrela, dúfam, že mi to vyjde.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tieto posty z Ameriky sa veľmi dobre čítajú :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny článok, fandím vám. :) Až na tú chobotnicu! Nehovorili ste, že ste vegáni?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme! :) Ale stále sme, len ja som taká, že žijem len raz a chobotnicu som nikdy nejedla a jednoducho som ju chcela ochutnať. Osobne na tom nevidím nič zlé. Nerátam vegánstvo na dni - že tak teraz som vegán 50 dní a zrazu idem od začiatku. Nerada sa obmedzujem, vegánstvo je moja voľba a ako obmedzovanie to neberiem a ani nechcem, aby to tak bolo. Preto keď mám možnosť ochutnať niečo, na čo som fakt zvedavá - teda chobotnicu, tak si jeden kúsok dám a neriešim ďalej :). Na 99% však veganskú stravu dodržiavame.

      Odstrániť
  6. Úplne presne viem, čo myslíš tým, že v Amerike plynie čas úplne inak. Je to až zvláštne, no tam je to prosto akoby si bol na inej planéte! Ach, hneď by som sa vrátila späť. A inak tvoja americká sukňa sa mi veľmi páči, celkovo ten outfit vyzerá krásne. Mohla by si ho zvlásť nafotiť, hneď by som si ho pinla.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článok, človek aspo§ pocestuje takto virtuálne cez tvoje fotky a fotky iných blogeriek :) Zbožňujem to. No ja som momentálne v Írsku a tu zas každý zdraví "hiya" čiže skrátene how are you... no a ja im vždy odpoviem good howaya :D no hruza.. tak sa teším na ďalší post :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tieto americké posty mám ráád!
    a guilty pleasure z donkin donuts...neurobíme dáke na tvoju oslavu?:D

    S.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zase super fotky.
    Prosím ťa, ten šalát, ktorý je pri fotkách s chobotnicou je aký? Vidím tam niečo zelené, cherry paradajky a ešte? Vyzerá veľmi dobre :)
    Akým telefónom fotíš???

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Fotím iPhone7 :). Ten šalát je z klíčkov (ale neviem presne z čoho boli), paradajok, petržlenu a dressing je z citrónu a olivového oleja :).

      Odstrániť

Find me on Facebook